Måndagen

Det är märkligt dem dagar jag inte skriver något är det massor som besöker sidan, men de dagar jag skriver är det nästan inga.. mycket märkligt. Folk måste ha dålig tajming.

Idag åkte vi i alla fall och hämtade tillbaks djuren från Uddevalla, fast först åkte vi till Torp och kollade på mellandagsrean. Men vi hittade inget annat än en back julmust för 10 + pant och ett presentkort som tack till våran djurvakt för att hon ställer upp.
Både jag och Mats höll på att dö av hunger så vi åt på Mcdonalds, det är första gången på hur länge som helst, pomme fritsen var faktiskt riktigt goa för att vara donkens. Jag reflekterade också över att priset har stigit avsevärt sen jag arbetade där för 3 år sedan.

Hittade ett program idag också som håller reda på alla ens forum/communites osv
www.totiki.com/
Galet bra, rekommenderas varmt, slipper man gå in på varenda sida!

Danmarksresan #5

Jag måste ha med den här bilden också, det är bron över stora bält, där jag har kört båt i simulatorn i skolan. Jag vet inte om jag bara inbillade mig, men jag tyckte jag kände igen mig.
Vi är här på väg till Köpenhamn där jag och Mats tog tåget hem.

Danmarksresan #4

Jag och Mats åkte ut till ett naturområde vid namn Blåvand, som är Danmarks västligaste punkt.
Det var jättevacker, och vädret var underbart. En del av området är ett sjuktfält åt militären, men de har massa cykelvägar och stigar i området, bara det att det hissar en stor rödboll om de har sjutövning. Kändes lite märkligt får jag säga. En stor del av området är tyska bunkrar och det var riktigt roligt att gå kring bland dem.


Danmarksresan #3

Julafton, det var ganska stor skillnad från Sverige. I våran familj brukar vi äta innan Kalle Anka, alltså vi ett två någon gång och sen öppna julklappar vid fyra och så är man hemma vid senast tio på kvällen, ofta mycket tidigare.
I Mats familj kom gästerna vid fem och så åt man vid sex -sju. Och man åt sill och lax och sånt, men självklart på smörgåsar ( kan säga att vi redan ätit smörgåsar till frukost OCH till lunch i två dagar), efter det kom något sort fläskkött, som hade noll färg och smakade därefter, och en knastertorr anka, som bara växte i munnen när man åt den, och självklart mer smörgåsar.

Efter maten var det dans runt granen, och jag använder dans bara i brist på något annat ord. I Sverige sjunger man ju glada sånger och dansar, i Danmark sjunger man sånger likt "O helga natt" och går sakta runt granen, man skulle kunna tro att någon dött, allvarligt.

Till sist var det presentöppning, vilket ju tar sin lilla tid, och sen när allt var klart var klockan närmare tolv.
Jag tror faktiskt jag tycker bättre om att börja tidigt och sluta i rimlig tid.

Jag och Mats vid julbordet




Anka, fläsk och sockrade potatisar...
J

Julgranen, som man har begravningståg runt

Lägg märke till mitt halsband som jag fick i julklappa av Mats familj:


Mina julklappar från Mats:

Danmarksresan #2

En dag åkte vi till Danmarks äldsta stad Ribe. Tyvärr stängde kyrkan precis när vi kom dit så vi kunde inte gå upp i tornet, men vi fick en trevlig tur i stan istället. Den var ganska stor staden, eller den var inte pyttliten i alla fall, och den var rätt mysig, men jag måste säga som medeltidsstad så är Visby mycket mysigare.

På väg mot Ribe



Ribe

Ett städ i trä

Mera Ribe

Danmarksresan #1

Jag delar upp det på flera inlägg så blir det lättare att läsa.
Söndagen den 21 december satte vi oss på ett tåg mot Köpenhamn, jag var helt slut efter den gågna veckan, eftersom jag hade haft fullt upp med att leta julklappar, så in julklappar, fixa ihop julklappar, städa, tvätta och mycket mer.
I Köpenhamn bytte vi tåg och hade 50 minuter att slå ihjäl, jag kan berätta att Köpenhamns tågstation inte är direkt uppvärd, den är kall!

Trött Linda som får sockerboost på tåget till Köpenhamn:


Köpenhamns tågstation där vi bytte tåg för att ta oss vidare till västkusten och Esbjerg.

Julen

Linda är tillbaka i Sverige!!

I landet där dem pratar så man förstår, äter något annat än smörgåsar och alla barn inte går omkring med rånar luvor...
Jag skulle ha uppdaterat bloggen i Danmark var det tänkt, men jag hade inte så mycket tillgång till datorn, men imorgon hade jag tänkt lägga upp bilder på mina julklappar och korten jag tog i Danmark.

Lista på vad jag fick (hitills), men bilder kommer imorgon:

Pengar - Tack morfar
Ett halsband i form av ett hjärta med Swarovski kristaller - Tack Mats mamma och hennes sambo
En bok, Discworld Science - Tack lillebror ( jag har kommit ett par kapitel in och den är superbra!)
En dusch creame från Lush - Tack lillebror
En rosa pjamas - Tack älskling!
Ett par röda julstrumpor - Tack älskling
En korsett i svart och guld- Tack älskling
En underkjol i svart - Tack älskling
En super snygg vinröd kjol - Super tack till min älsklings Mats
Ett halsband i form av en valfena - Tack Mats mammas avlägsna emigrerade syssling och man
Ett shower cream set från Body Shop - Tack Mats mammas sambos syster med familj



Lördagen

Igår var vi på glöggkväll hos en råttbekant, det var jättetrevligt, blev dock ganska sent.
Och imorse blev det tidigt upp då jag var tvungen att medicinera Bellan som blivit sjuk klockan åtta på morgonen, men jag kunde ju gå och lägga mig sen igen.
Så när vi vaknade till liv senare på dagen, var det bara att börja städa och packa ihop råttorna, då vi skulle lämna dem i Uddevalla hos en kompis som ska passa dem. Så packa ihop åtta råttor (som bor i två burar, då Bellan bor med två andra i en egen liten "sjukbur") och två marsvin.
Så efter vi lämnat av dem så åkte vi till Mats farmor och farfar och åt middag och lämnade en julklapp. Dem fick en tjock illustrerat lexikon om blommor och växter och vi fick pengar och en jättefin julbock i keramik. Jag gav dem en ren också, tyvärr glömde jag den röda filten (jag gjorde den nämligen i bilen på vägen) så han fick ingen luva, men han blev söt ändå.

Och imorgon åker vi till Danmark så jag måste packa.

Linda ledsen

Idag mår jag verkligen dåligt, jag är förkyld och har massa huvudvärk, och halsen är igenpoppad. Jag har en del att göra, vilket jag verkligen inte har lust med eftersom jag är sjuk, och helst bara vill ligga under ett duntäcke med en kopp te. Mats är borta tills sent i kväll och jag ska tvätta ikväll.
Vad händer då?
Jo jag upptäcker att ena råttan är jättehängig, så där hängig att jag blir rejält orolig. Det finns en bra, men dyr, veterinär i närheten, men de är som sagt svindyra, så förra gången åkte vi ut till Torslanda, men det är en bit. Jag ringde dem hur som helst, men de rekommenderade att jag skulle åka till den dyra veterinären. Så jag ringde dem, men de hade ingen tid föräns imorn och jag är rejält orolig och vill inte vänta tills imorgon, så nu måste jag åka spårvagn och sen buss ut till Torslanda. Vilket jag inte alls har lust med...

Middag

Igår kväll var jag och Mats på middag hos min lillebror och hans rumskompis. Eftersom jag kommer vara i Danmark i jul så bytte vi julklappar nu, av mig fick han ett ishockey spel, ipodskal i gummi (jag hade köpt ett paket och ville bara ha det rosa så då tänkte jag att han kunde få resten, och eftersom det är roligare med paket slog jag in dem) och saltkar, peppar kar. Hans rumskompis fick en flodhäst (hon vann den på Liseberg när vi var där på min födelsedag och gav den till mig så nu fick hon tillbaks den) och ett par tjocka handledsvärme.
Jag fick en bok (Terry Pratchetts Science of the Discworld), vilket är toppen för då har jag något att läsa nere i Danmark, och Mats fick ett par supersnygga mysbyxor och sen  fick vi varsin lush grej, jag tog en glittrig dusch kräm och Mats någon "rub rub rub" grej.

Idag känner jag mig jätteförkyld, ont i halsen och snoriga bihålor, så idag tänkte jag faktiskt inte träna.


Pissig tisdag

Idag har jag varit i stallet, efter det åkte jag in till stan och kollade på sockar. Ville ha ett par juliga med bollar på, men de ända med bollar jag hittade var grå, så vi får se om jag köper dem.
Efter det tränade jag, cyklade 75 minuter, och sen styrketräning i 45 minuter. Skönt att få svettas och få upp pulsen lite.

Väl hemma hade jag fått en paket avi, men tänkte att jag hämtar den när vi har tvätttid klockan sju. Klockan halv åtta går vi ned till tvätten och hittar ingen bokning. Antagligen hade jag tvätt tid vid fyra och inte vid sju. Smått sur, men som tur är har vi tvätttid på torsdag, går i väg och ska hämta mitt paket, nej då har dem stängt! Var måttligt sur då.

Julkläder

Efter att återigen ha varit runt i alla affärer utan att hitta en klänning så åkte jag till JC för att köpa den snygga svarta klänningen jag sett, men den fanns bara i XS och L, så det blev inget med det. Istället ändrade jag sökandet till en kjol, vilket inte gav speciellt bättre resultat. Till slut hittade jag dessa på Gina Tricot. Dock går de båda i grått och svart, så jag ska se om jag inte kan hitta några röda juliga sockar och sen har jag en super snygg röd tomte mössa med snöflingor i glitter på.

En Cardigan för 199:-

En kjol för 199:- den med:

Mission impossible

Jag har varit i varenda butik i hela innerstan i Göteborg, på jakt efter en vanlig enkel röd eller grön klänning under 400 kronor. Det existerar inte, för det första finns det bara lila och svarta klänningar, och skulle man hitta en rödklänning, så är den antingen helt oformlig eller så är den värsta blåsan, hur som helst kostar dem över 500 kronor.
Så imorgon åker jag till Backa plan och hittar jag ingen där, så köper jag antingen en svart klänning jag såg på JC eller en röd kjol.
Men jag blir rätt besviken, det borde inte vara svårt att hitta en röd klänning till jul...

Lucia

Imorse vaknade jag av en sambo i tomteluva som kom in med en bricka med lussebullar, pepparkakor och ett ljus, sjungades Sankta Lucia. Så sött!
Inte nog med det jag fick även ett paket i min julstrumpa!
Ett jättefint hjärta, med halva sidan guld och halva sidan silver!

Tisdag

I tisdagd fyllde en kompis år så då var vi där och åt födelsedagsmiddag. Det blev köttfärsgryta eller nåt i ungnen och till efterrätt åt vi chokladpaj och chokladpudding som jag och mats hade tagit med oss. Vi spelad alfapet och jag och Mats var i samma lag. Jag brukar spela betapet på nätet, och kan säga att jag inte är speciellt duktig, men vi lyckades kamma hem massa 60 poängare, och i slutet vann vi överlägset!

Stockholm

Förra helgen var vi uppe i Stockholm. Dels råttutställning, men sen hann jag även med träffa en gammal kompis, min farbror och gå på skansen.
Jag ursäktar de värdelösa bilderna, min kamera är inte alltid min vän..

Mats och Embla på roslagsbanan till Vallentuna


Jag sliten och trött i bilen


Liten ekorre på skansen




Två surrikater

Liten apa

Jag och min kola!

Nya snowboardbyxor

Har köpt ett par täckbyxor på tradera för totalt 430 kronor, ett par nästan helt oanvända Billabong.
Dem är vita, och jag tycker de är så snyggt med vita täckbyxor:

Nu är det klippt

Nu har jag vart hos frisören och fått min rishög till hår upppimpat.

Före

Efter:

Lönen..

Jag börjar bli sur på riktigt för jag har inte fått lön från det ena företaget som jag arbetat för. Jag skulle ha lön för två "jobb" och de ena skulle jag ha fått lön för redan i oktober (alltså för en månad sen) men eftersom jag antog att jag hade varit sen i rapporteringen så väntade jag snällt tills nu i november. Men inga pengar har jag fått!
Så då mailade jag in till dem och dem sa att dem inte hittade att jag skickat in (jag har skickat in minst 2 gånger om detta innan), men de skulle fixa de i alla fall. Men nu fyra dagar senare har jag fortfarande inga pengar!
Jag ska ge dem två dagar till (de kan ju vara strul med bank osv), men om jag inte fått mina pengar sen då...


Ny almenacka

Min nya almenacka har kommit!
Beställde den från en sida där man kan få välja själv hur den ska se ut. (http://personligalmanacka.paulanders.com/)
Framsidan:


Andra sidan (citat från madagaskar)


Insidan, varje vecka har en att göra lista, en vanlig lista och träningsruta. Varje dag har dessutomen ruta för hur mycket jag arbetar, och en träningsruta:

RSS 2.0