Min födelsedag

Jag fyllde 22 år igår! *Hurray for me*
Det började med att jag jobbade första dagen på mitt nya jobb, där jag delar ut flyers. Det började inte så jättebra då pressbyrå vi skulle vara vid hade ingen aning om att vi skulle vara där och hade inga drickor (som erbjudandet handlade om) så efter mycket om och men så fick vi åka vidare till korsvägen. Det gick rätt bra i alla fall.
Sen hämtade pappa upp mig (han är på besök från stockholm), så åkte vi in till nordstan och kollade på telefoner, då jag får en ny mobil av honom. Så mötte vi upp Mats, han kom med en påse med coca cola, vindruvr och annat smått och gått som han hade tänkt komma till mig med på Sahlgrenska (det var där vi skulle stått först), men jag var ju inte där, och han försökte ringa, men hans telefon var cp, så det gick inte. Men jag fick det i alla fall tillslut!
Efter det åkte vi hem och bytte om, så åkte vi in igen och träffade min bror och hans kompis och åt på Jensens Bofhouse. Mycket trevligt. Jag tog en räkcoktail, en biff med sås och sen chokladtryffel. MIn bror tog "all-you-can-eat"-ribs och satt och åt hur mycket som helst, han åt fortfarande när vi kom in på desserten! Vi satt väl där i typ två timmar, så trevligt hade vi! Sen åkte vi vidare till Liseberg, där vi körde fem kamp, jag blev vunnen en kyckling och en bil av pappa, sen på lyckospelen, vann min bror Daim, hans kompis en flodhäst och en godispåse, som jag fick!
En bild från alla presenter, blommor och annat från min 22-årsdag!


Tisdag#2

Ska åka iväg och möta Mats på hans jobb, men det är så intressant på radion så jag blir lite sen... Men det kanske är bra, då hinner han avsluta vad de nu är han gör. :p
Sen när vi har snickrat lite på hans jobb, så åker vi och hämtar pappa på flygplatsen, han skulle landa vid klockan sex.

Tisdag

Igår var vi åter igen och badade (finns ju inte så mycket annat man kan göra i den här hettan!). Men nu fanns det brännmaneter och som liten östkust bo så är jag inte van att bada med brännmaneter. Det ska inte göra ont att bada! Jag fick dels en tråd på kinden och sen på baksidan av vaden, men lite bad blev det, innan jag fegade ur och gick upp. Plockade lite snäckor också som vi kanske ska ha i akvariet. Det är däremot en rolig grej här, det finns saker att titta på! Hemma finns det typ tång, tång och mer tång.

Våra stackars fiskar mår inte så bra, de har haft jättevarmt i vattnet, men jag har jobbat hårt för att få ned temperaturen, så nu kanske de är lite gladare.

Måndag

Trött och slö, Mats började jobba i dag så jag är ensam hemma. Jag skulle också börjar jobba idag, men det blev något strul från bryggeriet så vi börjar på onsdag istället. Ska i alla fall städa undan här hemma, blir ju lite rörigt när man bara är hemma någon dag i taget och dumpar det gamla och tar det man ska ha med sig. Sen vill ju de stackars djuren ut och de kan inte gå ut föräns jag har städat undan alla kablar och annat gott som finns att äta på :)

Skulle vilja se den nya batman filmen, då måste man väl bestämma sig ett par dagar i förväg för att det inte ska bli utsålt.

Gå även in på min andra blogg:
http://www.blondinrapport.blogspot.com

Helgen

Det var en lite hektisk helg, i torsdags åkte vi ut till en kompis föräldrar ute i Uddevalla, eller först åkte jag och Mats och hämtade hans farmor för hon skulle ut till landet som ligger precis brevid kompisens föräldrars hus. Så klippte Mats gräset och grejade,och jag fikade med polarna. Så skjusade vi in Mats farmor, och stannade på torp för att handla lite underkläder eftersom de hade jag helt glömt. Det blev lite strumpor och två nya bikitoppar också (det var 2 för 1).
Så åkte vi ut till polarna och sov över där.
Sen på fredagen så tog vi det lungt, badade och åt resterna från gårdagens tacos, i form av  köttfärssås. Sen bar det åter igen till Torp för att gå på systemet innan de stängde då vi skulle till polare till Mats inne i Uddevalla, det blev en tröja på HM också. Så spelade vi guitarr hero hos Mats polare, där det fanns lite annat löst folk också. Dock är jag inte så överväldigad av detta spel som alla andra, tyckte mest det var förvirrande. Senare på kvällen gick vi in till centrum och kikade lite på Fjordfestivalen, sen efter det så gick jag och Mats och sov ombord på Britta då vi skulle ut på dagssegling dagen efter.
Lördag så väcktes vi vid halv 9 av att kocken kom ombord, 10 gav vi oss ut på ån och ut under bron. Det var strålande väder och underbar sol, vi stannade och badade en halvtimme, vilket var underbart! På kvällen tänkte vi se Batman men den var helt utsåld, men vi kom hem ganska sent också så det var nog ganska skönt egentligen. Istället förbredde vi oss inför Ymer och tryckte lappar och grejer.
Idag då har vi stått på Ymer, sen efter det så åt vi glass och stack och badade. Sjukt skönt!

Sjöfartskaravanen

Idag har vi stått ombord Ymer och promotat Britta och skutor, dock blev det inte så mycket promotande då det inte var nåt folk där. De hade inte varit någon reklam alls och Ymer låg undan gömd i Frihamnen. Ymer var ju i Uddevalla igår och då stod vi där med, dock inte jag och Mats då vi var ute och seglade dags tur, men då hade de haft typ 800 besökare, idag kanske de var max 150 :s

Dagseglingen igår var stört skön, hur varmt som helst och strålande sol, så vi ankrade och badade, det var grymt!

Tisdag

Idag har varit städdag. Så jag tömde nästan hela akvariet på vatten, och "slamsög" gruset, så nu är det inte lika brunt vatten som förut.
Sen så har jag även arbetat med en folder då vi ska stå på Ymer under Sjöfartskaravanen (http://www.sjofartskaravanen.se/) i Göteborg och Uddevalla under helgen. Så för att ha något att dela ut så arbetar jag på nen liten folder. Än så länge har jag kommit till bilderna, så nu är det bara texten kvar.


Kung fu

Har varit och sett "Kung Fu Panda" (självklart på engelska, vägrar se dubbade filmer). Den var riktigt rolig, jag kanske inte tyckte den var lika hysteriskt rolig som pojkvännen ( som satt och grät av skratt), men den hade sina stunder. Helt klart värd att se!


Måndag

Jag har varit ute och seglat sedan i torsdags och kom hem igår. Det var en trevlig segling, dock kunde vädret varit lite soligare och maten lite mer proteinrik (typ bara vegetarisk och ovan på det, lite för lite mat). Tur att vi hade bästemannen som arbetar som kock som ryckte in och räddade lunchen.

För första gången fick jag också lägga till, eller jag och jag, jag höll i ratten och gjorde som skepparen sa. Kan ju säga att jag inte rikigt visste varför vi la vissa roder osv. Men i hamn kom vi, och lungt och stilla också!

Onsdag

Trött och huvudvärk och lägenheten ser ut som kaos. Håller på att packa inför en segling och så tvättade vi verkligen ALLT igår kväll så det är tvätt överallt... suck.

Hittade dessutom en cool artist i dag Emilie Autumn, verkligen jättehäftig, påminner ganska mycket om Tom Waits (som jag också tycker är grymt häftig artist)

Sov gott Alice

Idag tog vi bort Alice, det var ett tungt beslut. Hon hade tre stora juvertumörer som hon släpade runt på, var 2 år och 3 månader, hade klumpfot pga knölarna och började skava bort päls på knölarna. Men ändå var hon pigg och glad som aldrig förr, ibland märkte man att hon tyckte det var tungt, men oftast var hon sitt vanliga glada jag som vägrade sitta still.
Men det kändes bra att ta bort henne innan hon började få allt för ont och tycka livet var piss, istället fick hon glada sista dagar med mys med kompisarna och massor av hennes favoritgodis, choklad!

Sovgott lillgumman, matte och husse saknar dig redan!

Du som alltid kom skuttandes som om det gällde livet när du visste att du skulle få något gott, som satt på soffkanten och väntade snällt på att bli ned lyft. Min älskade tant!

Alice som liten skit

Tisdag

Så har min mobil fått för sig att strejka, den vägrar hitta operatören. Förut kunde man återställa systeminställningarna, men nu går inte ens det... så jag är lite små pisst.

Min kampfisk Rudolf dog i går, så vi åkte tillbaka och reklamerade honom, vi valde tre rödmunstetror istället, sen åkte vi till Hercules och köpte en ny kampfisk, denna gång en vacker röd. Han heter Rudolf II, så har han tre tjejer också som heter Contessa, Anastacia och Cleopatra :D

Mer Nordens Ark


Nordens Ark

Idag har vi varit på Norden Ark, då M vann fri entre och fika dit.
Vi såg jättesöta pandor, hungriga leoparder, en dödstrött snöleopard och kycklingätande uttrarAreoseum

Linda har varit på Areoseum och suttit i både Viggen och Draken, en Alouette (hur det nu stavas) och tafsat på en Jetranger.
Dock går de ju inte riktigt upp mot Tornadon i england :P


Måndag

Idag har jag varit på möte med min arbetsgivare, eller ja från företaget jag ska jobba hos. Hon berättade lite om hur företaget fungerade och vad de gjorde, samt vad man gör när man jobbar hos dem. Det lät enkelt, åka och hämta kläder och flyers, åka dit man ska  dela ut dem, dela ut flyers i fem timmar, och få hundra kronor i timmen. Låter enkelt och skoj, så jag är väldigt nöjd!
Igår köpte vi även nya fiskar, så nu bor det i akvariet:
10 fantomtetror
5 rödmunstetror
7 kräftor, 2 red crystal (som aldrig syns), 1 grön räka och 4 amanoräkor (tror vi)
1 kampfisk, som heter Rudolf
2 Ancistrus malar, vid namn Ytte och Pytte

Idag upptäckte jag dock att Rudolf hade något konstigt som jag misstänker är svamp, men jag ska utreda lite mer...

Övningskört

Har övningskört, för typ andra gången i mitt liv och jag tyckte det gick super bra.
Kan växla, både när jag ska starta och kör, svänger, ja allt möjligt, starta i uppförsbacke, stanna.
Tror jag fick typ 3 kärringstopp på den typ 1½ timmen jag körde :D

Hemma igen

Äntligen hemma!
Efter en seglats från Uddevalla- Strömstad-Fredrikstad-Uddevalla.
Vi har stått i häll regn, vi har bärgat segel, vi har skotat, vi har ätit kakor, vi vann tipspromenaden på walk-over.


Lycklig!!Jag är den som hänger under helikoptern!
Så underbart överlycklig! Har fått leka offer i övning mellan räddningsflyget och sjöräddningen!
Så först blev vi vinchade från båt, och sen från vattnet. Fast med paus därimellan, så jag fick åka helikopter två gånger!!
*Linda går bara runt och fån ler*

Onsdag

Ligger nu i Hunnebostrand efter en underbar seglingsdag!
Latt vind och gassande sol, underbart helt enkelt.
Nar vi kom fram sa kande jag mig sjukt motiverad att ta en jogging tur, sa sagt ich gjort, en halvtimmes jogg blev det, langs stranden, jattefint. Sen stack vi och badade!

Onsdag

De där med att vara själv hemma och kunna gå och lägga sig och sova är inte riktigt min grej. Tror inte jag somnade föräns typ halv två :s
Så vaknade jag halv sex och undrade varför klockan som var ställd på sju aldrig ringde..... Men nu är jag i alla fall färdigpackad, så de är bara grabba allting och gå ned när min skjuts dyker upp.

Jag kommer vara ute och segla till den tionde, men de kan nog hända att jag får internet tills dess, men om ni undrar varför det blir få inlägg så är det för att jag inte är hemma, utan ute på de stora haven ;D

Yey Jobb

Jag har fått jobb!
I alla fall i två veckor till att börja med.
Allt började med att jag träffade en tjej som jag seglat med, och undrade om hon inte visste nåt jobb till mig och de kanske hon gjorde, så hon skulle lämna vidare mitt telefonnummer, och så ringer dem idag!
Det är ett eventbolag, så jag ska stå och dela ut flyers och grejer utanför pressbyrån och seven eleven. Om jag förstått det rätt. Det är hundra kronor om dagen och som det ser ut nu så jobbar jag mån-lör både vecka 31 och 32. Det blir cirka fyra tusen efter skatt, för två veckor, det är vad jag fick för tre veckor, sju dagar i veckan, när jag jobbade på stuteriet förra sommaren! Så det blir säkert toppen. Känns så bra just nu! Jag kommer få in lite pengar, Jippi!!
*Doing the Happy dance*

RSS 2.0