Nervös....

Har suttit på Lumpen.nu :s communitys Luckan och läst på forumet. Trodde de skulle lugna mina nerver, men icke. Efter att ha läst inlägg där folk har hört att folk har fått springa tills dem spyr på infohelgen (okej de kan vara hörsägen, "någon har hört om någon") så har jag blivit jättenervös. Samt någon annan som ringde om en annan info helg och frågade om styrketesten och då hade dem sagt "lättare övningar som armhävningar". På min lapp står det att det ska vara ett step up test, men nu börjar jag oroa mig för att de ska vara andra saker också....

Har pratat med Mats och blivit lite lugnare, men är ändå upp i varv

Tisdag

Seg dag idag. Åkte till stallet på morgonen och jag var ritkigt trött idag, eller kanske inte trött, men sjukt seg. Jag hade med mig potatis och sås från gårdagens inte allt för lyckade middag, som jag tänkte äta till lunch. Så fick jag sällskap av en annan tjej i stallet då hon också hade matlåda med sig. Så vi lunchade ihop, var rätt trevligt att ha sällskap för en gångs skull. Efter det åkte jag till body pumpen på fysiken, la inte på helt fullt i alla övningar, men tänkte jag kunde mjukstarta lite. Är lite stolt att jag i knäböjen tar 8,75 kg på varje sida ( jag har klarat 10), så de blir alltså 20,5 kg i uthållighetsstyrka. Tycker jag är rätt bra i alla fall.

Tyckte så synd om Mats på spårvagnen i morse ( vi brukar göra sällskap på morgonen då hans vagn går ett par minuter efter min , så han åker med in till stan och byter där). Jag vet inte varför men jag kände på mig att spårvagnskontrollatnerna skulle komma idag  (jag hade min plånbok längst ned i väskan under alla träningskläder) och det gjorde dem också vid frihamnen. Det var bara det att Mats västtrafikkort låg inte i plånboken, och inte i jackan heller. Så det blev fina böter på 1200 kronor. Så sjukt typiskt, han brukar alltid ha det i plånboken och nu var det borta. Han har väl tagit ur det när vi åkte upp till fjällen.
Grejen var sen också att han upptäckte att han skulle på ett Britta möte ikväll, så han borde egenlitgen tagit bilen till jobbet....

Kväll

Jag skulle laga yra köttbitar, bara för att lyckas bevisa att jag verkligen inte kan steka kött, dem var som gummisulor. Som tur var så var potatisen och såsen goda, så lite mat kunde gå ned.

Jag hade också köpt ett armbandslänk till Mats. Jag hade velat köpa en i guld, men eftersom jag inte har runt tre-fyra tusen så blev det ett som såg ut som guld. Jag vet inte om det är förgyllt eller bara ser ut som guld, men jag tyckte det var fint i alla fall. Tycker det är så snyggt med kraftiga guldlänkar!

Har varit helt slut ikväll så nu tittar jag på hjärndödande Two and a Half men. Jag tycker faktiskt det är ett rikitgt roligt program, precis så där lagom hjärndött, det är ju ingen sofistikerad humor direkt, men det funkar!

Bloggande

Idag på radion så pratade dem om bloggare, dem hade någon "bloggerska" och hon sa att för att hon skulle läsa en blogg skulle de vara minst tre inlägg om dagen. Själv har jag lite svårt att få till det, då jag är oftast borta hela dagen, jag åker så då skulle jag kunna skriva ett inlägg på morgonen, men sen tar det kanske 10 timmar innan jag kommer hem igen. Men det är frågan om hon tycker att det fortfarande är intressant om man skriver inläggen till exempel bara kvälls tid, eller om dem måste vara spridda över hela dagen.

Jag försöker uppdatera så ofta som möjligt, men samtidigt vill jag ha något att skriva om. Jag försöker också dela upp mina inlägg och inte skriva dem alltför långa.Jag vet några bloggar som jag läser där dem skriver helt utan enterslag och dessutom jättelånga inlägg och det är rätt jobbigt att läsa.

Apropå skriva så sa  Mats farfar att dem borde haft mig som sekreterare på något möte (han skämtade alltså), men det jag reagerade på var att han, precis som många andra, referar till att jag skriver, och jag har ingen aning om vart dem får de ifrån. För jag brukar inte skylta med att jag har skrivit för andra saker, börjar undra om det är Mats som snackar om de med alla.. Själv tycker jag inte ens att jag är bra på att skriva, känns som att det är något alla tror bara för att jag brukade skriva när jag var yngre. Men jag förstår inte vart alla som jag träffar nu får det ifrån.... det är mycket märkligt...

Kort Måndag

Blir ett kort inlägg nu eftersom jag måste börja med maten. Var först i stallet på morgonen, eftet det tänkte jag gå ut och gå en kort sväng, men den blev rätt lång, då det tog mycket längre tid att komma till den kortare sträckan än vad jag trott. Så det blev 2 h promenad i alla fall...

Efter det åkte jag ned på stan en sväng och sen in till styrkeyogan. Det var ett lite skumt pass, men det gick väl bra, märkte att man var stel efter förra veckan, så det var skönt att få sträcka ut ordentligt.

Nu har vi tvättid så Mats är nere i tvätten och jag ska börja steka kött och ugna lite potatis.

Söndag

Har varit och sett "Jorney to the center of the earth" i 3D. Den var rolig, fast lite läskig, satt och hoppade till hela tiden, när det kom flygande fiskar och dinosaurier. Jag tyckte den var bra i alla fall, sen var det en trailer för "Ailen VS Monsters", det är en film som jag verkligen vill se, verkar vara precis min typ av humor.
Efter bion tänkte vi åka till Ikea, men det tog väldigt mycket längre tid än vi tänkt, då dem håller på att bygga om tingstadstunneln så vi stod i kö hur länge som helst. På Ikea kollade vi ut något nytt som råttburen, då den vi har börjar bli redigt äcklig. Så nu kommer antagligen bli tåv stycken Antonius med plast lådor och sen ska dem stå på någon typ av bord/hylla så får marsvinen bo i två Samla lådor under. Det blir säkert fint.

Nu ska vi snart spela Spank!

Seg söndag

Både idag och igår så vaknade jag av mig själv tidigt och gick upp! Inte för att jag har gjort något vettigt, men jag har i alla fall gått upp.

Senare idag ska jag och Mats på bio och ska se på "Journey to the center of the Earth" i 3D, ska bli roligt, det är kul att se bio i 3D. Vi såg ju Bolt för ett par veckor sedan och det var en häftig upplevelse.
Ikväll blir det sen "Spank the Monkey", hade alldeles för stor abstinens, så ikväll blir det Spank the Monkey.
För er som inte spelat det, gör det, det är sjukt roligt!!

Britta lördag

Idag är jag uppe i Uddevalla på Britta. Vi har dragit igång skolskeppskursen, så jag har försökt på minst röriga och mest pedagogiska sätt förklara, jippar och slag, och gafflar och gud vet vad. Det är inte de lättaste då man måste förklara orden som förklarar vad man snackar om.... Smått förvirrande för sig själv också. Men jag tror det gick bra.

Efter skolskeppskursen har jag lackat block och skrapat däverten. Vi hade tänkt stanna över, men vi är allt för trötta så det bli bara idag. Men några av dem yngre förmågorna stannar över, ska bli spännande och se om stället står kvar sen :D

Snart ska vi till Mats farmor och farfar, och få lite mat i oss!

Låååång Fredag

Idag har varit en märklig dag, hur lång som helst.
Det började med att vi anlände med tåget halv nio, så tog vi oss hem och Mats bytte om och åkte till jobbet medan jag var tvungen att städa hos djuren direkt. Då dem fått majs som hade legat och jäst, så det luktade apa. Och när jag ändå städade det var det lika bra att städa allt, så både marsvin och råttor fick fint igen.
Sen ringde mamma också och min mamma är rätt bra på att prata i telefon, så det blev ett långt samtal. Så svarade jag på lite mail och små pysslade. Vid två var jag supertrött så jag gick in och la mig på sängen för att kolla på fiskarna och somnade med benen halvt utan för sängen. Jag vaknade två-tre timmar senare av att Mats ropade ute i hallen och då låg jag upp krupen med täcket över huvudet, så nån gång måste jag i sömnen ha flyttat på mig.

Så låg jag och drog mig i sängen ett tag och gick sedan upp, då var klockan nästan halv sex, så säger Mats att vi ska iväg. Jag hade helt förträngt att vi skulle gå på Loke och se hans monolog "Om Miranda" på Pustervik, så det var bara att slänga sig i duschen och ge sig iväg.

Uppträdandet eller vad man ska säga var riktigt bra, den var inte lika showig som jag trott den skulle vara, utan mera tänk värd, men fortfarande jättebra!
Efter det var vi hungriga så vi åkte till Jensens, men dem var supersega! Allt gick i slow motion, så ingen dricks för dem inte.

Nu ska jag krypa ned i sängen för i morgon ska vi upp till Uddevalla och hålla skolskeppskurs!

Den här dagen känns som om den har varit typ tre dagar lång....


Hemma från Åre


Imorse kom jag hem till Göteborg igen, med natttåget. Det var tråkigt att åka hem igen, men på ett sätt skönt, för i förrgår så det sista jag gjorde på vägen ned från berger var att dra bakhuvudet i backen.
Det finns en transport sträcka ned som går igenom ett par tunnlar som är ganska svår åkta och i sista tunneln så mötte jag dessutom en skoter. Jag kom igenom jättebra och var superglad över att jag lyckades ta mig förbi allting och då lyckades jag sätta i bakkanten och landade ned för backen med ryggen först, så först drämde jag i ländryggen och sedan bakhuvudet och självklart hade jag ingen hjälm.... Så hela kvällen och igår hade jag huvudvärk, samt att jag måste ha sträckt nacken, så framsidan på halsen har varit öm.
Igår då var sista dagen, men eftersom jag fortfarande var lite groggy efter min krach så tog vi det väldigt lungt. Jag och Mats åkte och fikade i en kåta, sen åkte vi upp på toppen och åt lunch, och sen tog vi oss sakta nedåt. Sista biten var jag så trött att jag knappt orkade svänga runt brädan.

Resten av eftermiddagen gick vi i lite affärer, köpte bland annat två t-shirtar, en som det stod "Little Miss Bossy" och en " Miss Naughty". Vi åt även middag på Broken, jag åt fajitas (som luktade lime...) och Mats åt en gigantisk mega burgar, och vi blev serverade av en kille som liknade Jude Law, mycket märkligt.

Vid halv sju gick tåget och vi satt och spelade Spank the Monkey (för er som inte spelat de, gör det, är ett galet roligt spel!). Det gick bra att sova den här gången, det var lite jobbigt bara då jag hade en filt som huvudkudde och det var rätt hårt för min ömma nacke.

Hela resan var helt underbar, superfint väder, och roligt sällskap! Jag rekommenderar Åre varmt!


Mats hyrde snowboard en dag:



Här har Mats lånat mig sin hjälm (dagen efter min vurpa)

Ibland är det platt....(Linda nynnar på Wallace and gromit: Doo do do doo dodo do dooo dododoo dodododooo)

Linda och Mats på Broken, trötta men glada!

Åre åre

Ännu en underbar dag i fina Åre!
Jag fattar inte att vi måste åka hem imorgon, jag vill verkligen inte! Så underbart att åka här, skulle lätt kunna stanna en vecka till!

Mats har hyrt snowboard idag, så han snubblar runt i backen.  Nu ska vi äta makaronilåda!

Mera Åre

Idag har det verkligen varit underbart väder!
Åre är med stor marginal det bästa ställe jag varit på, det finns inget annat som kan mäta sig med det, men sen har jag också bara varit på mindre orter. Men backarna är underbara och det är galet vackert.


I rest my case :)


Åre

Här i Åre är det strålande väder idag, på Åre TV sa dem att det blåser en del uppe på toppen, men inte mer än i går. Och igår snöade det dessutom och var molningt (inte hela dagen men på em), så det ska nog  bli riktigt fint idag.
Igår åkte vi uppe i Åre skutan, medan idag tänkte vi ta oss lite mer åt Björnen, då Åre skutan är lite brantare,medan Björnen är lite planare snällare backare.
Jag tycker om snällare backare, gärna som går lite kringelikrok så man får tänka lite. Är inte så överförtjust i branta backar där man bara måste koncentrera sig på att komma ned.

Mina anklar, som sist svullnade upp i dubbelstorlek, har klarat sig riktigt bra. Det kan bero på stödstrumporna jag köpte nu innan vi åkte upp, annars så kan jag inte komma på något annat det kan vara som hjälpt. Annars har jag välidigt mycket träningsvärk i magen och på sidorna typ mellan revbenen. Benen är inte så farligt faktiskt.

Åre

Nu är jag i Åre. Vi kom igår förmiddag med tåget, jag sov jättedåligt ombord. Jag trodde jag skulle sova jättefint, men det var de att jag frös som en liten hund och min sovpåse var typ trasig så varje gång jag skulle vända på mig vaknade jag och fick lägga om täcket. Igår gick vi runt på stan och handlade lite, tills vi fick våran stuga.
Mats och jag försökte hitta någon nattklubb eller liknande, men det var helt dött.

Backarna är här jätteroliga, dock tyckte jag dem röda var lite svåra, men blå och gröna var jättefina!

Lite bilder:


Lördag

Idag var lite stressigt, först packade vi ihop  det sista i morse. Skidor, snowboard, boots och liknande. Sen åkte vi till apoteket, köpte lite plåster, en stödstrumpa (så kanske jag slipper ha dubbelt så stora anklar i en vecka) och allergi tabletter till Mats. Efter det åkte vi till Terräng och köpte sockor, och sen var det tänkt att vi skulle hämta upp en tjej som också skulle upp till Uddevalla (dit vi skulle på RH möte), men hennes ena råtta blev sjuk så vi åkte bara och hämtade upp en annan råtta hos henne som skulle upp till Uddevalla. Men så visade det sig att en annan ville ha skjuts upp, så vi åkte och hämtade henne istället.
Vi skulle grilla så på vägen stannade vi vid torp och köpte mat, bland annat massor av majs!

Dock blev det inget möte då vi var för få, men vi grillade och hade trevligt istället. Jag älskar majs, men det gick väldigt segt att äta då min käke har låst sig så jag inte kan gapa eller tugga, vilket gjorde att det var väldigt plågsamt att äta upp mina majs. Vilket var lite trist, då det förstörde det goda med majsen.

Jag kommer kanske inte kunna skriva den här veckan då jag inte vet hur internet uppkopplingen ser ut uppe i Åre!

Fredag

Är trött! Har tvättat och packat och städat hela kvällen och är fortfarande inte klar!
Vi åker ju till Åre imorgon kväll, men på dagen ska vi på Råtthjälpen årsmöte uppe i Uddevalla, det är lite oturligt för det krockar med Brittas årsmöte. Men jag hade redan sagt att vi kunde gå på Rhs möte, så nu blir det som det blir. Vi har dessutom vart med på massa styrelsemöten och arbetsmöten så jag tror inte att vi missar något (hoppas i alla fall inte det!).

Åre ska bli jätteroligt, har spanat in uteställena och det är 20 års gräns! Wipii, jag får parta! I och för sig hade det nog inte varit några problem annars heller, då jag är yngre tjej bland massa äldre grabbar, då brukar det funka i alla fall!

Jag bytte mina kängor igår också, då dem förra var för små. Eller rättare sagt Mats var där i onsdags, utan mig då jag hade annat för mig, och fick ett tillgodo kvitto. Och ibland är det tur att man har en pojkvän utan skruppler för han lyckades göra så jag fick ett par kängor för 2900 för samma pris som dem förra som kostade 2500 kronor. Dem förra var för små och dem skulle inte få in större storlekar förän om en månad, så nu fick jag dem här istället! Mycket Najs.
Det är ett par meindl performance. Dem är lite högre än dem andra jag hade.
Det är perfekt att jag fick dem nu precis innan Åre, då jag inte har några vinterskor (annat än lite tunnare).



Trött Onsdag

Idag var det underbart väder ute! Gjorde att det inte var lika segt att gå upp. Det kunde vart typ 5 grader varmare så hade jag sluppit ha jackan på mig, men jag ska inte klaga, det luktade vår och nästan sommar om man ansträngde sig!

Lyckades ring min ögonläkare och lyckades krångla till mig så jag får komma till en läkare här nere istället. Skulle egentligen nog varit på återbesök för 2½ år sedan, men bättre sent än aldrig.

På gymmet började se en gammal film som jag läste nu hette "Flottan Dansar", riktigt rolig gammal film, så istället för att cykla i en timme, så cyklade jag i en timme och fyrtio minuter....Tror jag ska börja se fler såna där gamla musikal filmer, tycker det är jättefina.
Efter det strecthade jag i 40 minuter, och sen ett step up pass. Det var riktigt grymt jobbigt, trodde i mitten av passet att jag skulle dö ungefär. Men jag lyckades härda ut.

På onsdagar brukar det vara quiz på John L på chalmers, men idag var det inget quiz då quiz mastern var sjuk, men vi åkte dit och åt middag med två kompisar. Det var även St Patricks week, så det var extra pris på Guiness. Så det fick slinka ned en guiness tillsammans med min kyckling sandwich (som förövrigt var så där). Guinessen gjorde mig ju inte alls mer slö än jag redan var.

Sen har Mats lyckast fixa en ny parkeringsplats som inte står på en mörkparkeing mitt i ett industriområde, utan upplyst bland massa bostadshus. Så nu kanske dem lämnar våran stackars bil i fred!

Tisdag

Idag har varit en lång dag. Först åkte jag till stallet, va helt seg i huvudet. Väldigt trött. Jag skyndade mig så jag blev klar tidigt. Det var tänkt att jag skulle bli hämtad för att åka till eventet vid två och jag blev klar vid halv tolv. Så jag åkte hem och så sov jag i 40 minuter, vilket var välbehövt. Jag kände mig inte jättemycket piggare, men jag var i alla fall inte helt sänkt. Vid två blev jag hämtad vid central stationen så åkte jag till Varberg. Idag regnade det i alla fall inte, däremot så blåste det svinkalltm så trots dubbla underställ och dubbla tröjor och jacka så frös jag.
Fyra timmar gick rätt okej fort. Så till slut var det att packa ihop sakerna och ta sig hem.
Hemma så berättade Mats att dem hade slagit in en ruta på bilen igen, men som tur var så hade dem inte snott något i alla fall.

Måndag

Idag har jag då arbetat i Varberg, det var kallt och ruggigt, och lite folk. Sista halvtimmen var det två personer som gick in i affären...
Men det som är bra är att jag bara arbetar fyra timmar, men från jag sätter mig i bilen och åker från Göteborg och sätter mig i bilen och åker hem och det är ju bara imorgon också. Hade det bara varit bättre väder så hade det varit helt okej. Men man blir så kall och ruggig när det små regnar och är iskallt.

Imorgon ska jag först till stallet och sen åka och arbeta så jag kommer  nog vara ganska slut imorgon kväll.

När jag kom hem idag så hade Mats lagat jättegod lasange med sallad och vitlöksbröd. Mums

Måndag

Idag ska jag jobba. Jag jobbar idag och imorgon i Varberg av alla ställen, jag tror det är en butiksinvigning, men jag är inte säker. Fast jag kan inte tänka mig att det är något annat. När jag pratade med han som har hand om det så sa han att vi skulle arbeta mellan tre och sju. Konstigt tänkte jag då vi annars arbetar fem timmar, men men. Så ringde han som jag ska jobba med igår och sa att vi skulle arbeta mellan två och sju, det lät ju mer rätt, vilket betyder att vi skulle åka halv ett. Så idag kände jag att det skulle bli lite stressigt att åka och träna innan, men så ringer min arbetskollega och säger att vi ska jobba från tre, så nu åker vi vid halv två istället. Så nu har jag plötsligt en timme extra. Kanske åker in till stan och äter något innan vi åker iväg, vi får se.

Är verkligen seg i huvudet, tror det är för att jag inte sovit ordentligt på hela helgen, och ätit dåligt.

Slänger in en bild på mina muskler (är lite stolt över dem :))


Lördag kväll....

Har precis sett på melodifestivalen, eller jag såg fram tills alla uppträdanden var slut, sen bytte jag kanal och sen zappade jag över för att se vem som vann. Personligen tyckte jag rätt låt vann, jag tror inte heller någon annan artist hade kunnat sjunga den låten. Det krävs väldigt mycket av rösten för att klara det, men sen är hon ju operasångerska också. Jag tror även den har en chans i Ryssland, vilket jag inte tror att "Snälla Snälla" hade. Jag tyckte inte alls om den sången, bara gnällig.
Jag har inte sett melodifestivalen på flera år, men eftersom jag var ensam och inte hade något att göra så tänkte jag "what the hell" liksom. Som tur var så var Daniel (en "råttkompis") på Msn, så vi satt och kommenterade framföranden, var rätt trevligt faktiskt!


Hair

Alltså senaste åren har mitt stackars hår fått genom leva en del. Men nu börjar jag bli uttråkad igen. Funderar på vad jag ska göra med det. Jag vill inte färga det, då kommer jag bara ånga mig, men kanske några syntetdreads. Fast inte hela håret som förra gången, men kanske det bakersta. Några förslag?
Jag hittade även bild på mig för två år sedan och blev mäkta förvånad över hur långt det var! Vill ha tillbaka!! Fast det var iof knallgult också, inte så vackert...

I dreads:


I rött:


I blont/gult

Lördag

Jag hatar att sova i en tom lägenhet, det är de värsta jag vet. När jag är vaken är det inte så farligt, men när jag har släckt och krupit ned i sängen och försöker sova är det piss. Ligger och skrämmer upp mig själv, får för mig att sängen skakar fast det bara är min egen puls, och jag vågar inte sova utan musik i öronen, men det gör att jag inte hör om det låter. Och om det låter så hör jag inte att det bara är en bil utanför fönstret utan hör bara att det låter och blir livrädd.
Lyckades till slut somna, trots att jag badade i svett och hade en puls på hur mycket som helst. Bara en natt till...

Det var tänkt att jag skulle åka på styrkeyoga idag, men det var uppbokat med bara drop in platser och jag hade ingen lust att åka in bara för att kanske få en plats. Plus att när klockan ringde klockan åtta var jag dötrött, efter att ha legat och spänt mig hela natten.

Idag har jag i alla fall satt igång och vikt ihop min tvätt, det var väldigt mycket. Tog typ en timme att vika ihop allting och nu ska jag lägga in det och sen sätta igång och diska.

Fredag

All tvätt blev tvättat, sänglakan och handdukar med. Jag är stolt över mig själv, dock hann jag bara hänga upp den blöta tvätten i lägenheten och inte vika ihop den torra innan jag var tvungen att åka iväg på afropowern.
Den var så där, koregrafin var inte riktigt min grej, det var pulshöjande men inte tillräckligt för min del. Det var inte riktigt rörelse som man kunde göra extra jobbiga om man ville.
Så på vägen hem handalde jag, jag hade ingen aning om vad jag skulle äta till middag. Jag är nämligen sämst på att laga mat, det är inte de att jag är dålig på laga mat, utan att börja laga. Det blir lätt att jag bara tar en smörgås. Men nu lagade jag tortellini med mögelostsås. Då Mats köpte mögelost för ett par dagar sedan som vi inte åt upp.

Lögardag på en fredag

Idag är det fredag, och idag är det tvättid och det var verkligen på tiden. Vi hade tvättid för typ två veckor sedan, som jag lyckades förtränga, och nu har det blivit kris, då jag var inne på mina sista rena strumpor igår!
Egentligen hade jag bara en liten tvättstuga idag, men som tur var så hade någon avbokat sin stora, så det blev att kunna tvätta massor!
Jag är jätteduktig på att komma ihåg tvättiderna om jag har skrivit upp dem i min kalender, vilket jag inte gjorde förra gången, men nu har jag varit duktig. Så nu är det tvättid nästa fredag innan vi åker till Åre och måndagen efter vi kommer hem.
Idag kom även våra skipass, vilket gick fort då jag typ beställde dem i onsdags eller något sånt. Så nu har vi både stuga, liftkort och tågresa!
Tågresan var lite strul med för först hade det beställts att vi skulle åka söndag kväll och komma fram måndagmorgon trots att vi hade stugan från söndag och det var dessutom icke ombokningsbar biljett, men efter lite gråtande hos SJ så åker vi nu lördagkväll istället! Det blir nog super, dock får vi inte stugan förän vid tre tror jag, men men man kan inte få allt.

Senare idag ska jag åka och afropowra, Har egentligen ingen lust, men dem har en utmaning på fysiken där man får ett klistermärke varje dag man är där, och efter 12 får man en handduk, 24 en väska och 36 en t-shirt. Jag vill så gärna ha den där väskan. Så det är bara att knata dit.

Fullt upp

SItter och kollar igenom min almenacka. Den här helgen är jag hemma, men efter det så har jag en ledig helg ända fram till början av maj. Det är galet.
Det är mest Britta grejer, men även lite råttutställningar och möten. Det är lite roligt på ett sätt, fast svårt att planera in andra saker när det är fullt upp. Det som stör mig mest är att Stora pet (råttutställning) och utbildningsseglingen krockar. Jag vill gå på båda!

I helgen kommer jag vara hemma medan Mats åker till Danmark, åka färja och bo på hotell och se Fredrikshamn. Har ingen aning om vad jag ska hitta på, kommer väl sluta med att jag sitter framför melodifestivalen och tycker synd om mig själv.
Jag har nog inte varit i Fredrikshamn, jag har varit utanför i någon miniby, där det fanns en enda filt att köpa i hela stan, för 300 kronor. Vi tänkte åka in til Fredrikshamn, men tåget som gick in, gick bara var fjärde måndag, efter den månaden då fullmånen stått till vänster om polstjärnan, typ.

Onsdag

Nu har mina ben i alla fall fått sig en genomkörare. Igår körde jag ett riktigt tungt bodypump-pass, där jag körde totalt 23 kilo i knäböj. Innan har jag kört runt 15. Så igår kväll var mina ben gele. Men idag jag gick först en mil, och förra gången jag gick tog det två timmar (det var också isbelagt ska jag säga), och idag tog det 1,5 timme. Jag tror i alla fall det är ungefär en mil, runt delsjön. Jag gick i mina nya kängor, det var lite ovant, men inte så farligt som jag trott.
Trots att jag var lite trött, så körde jag ett step up pass, så nu ska mina stackars ben få ta det lungt ett par dagar så ska jag köra yoga och överkropp dem närmaste dagarna.

Onsdagar är också quiz night på student puben på Chalmers, så nu sitter jag här och bloggar. Nu kom min ceasarsallad också så nu ska jag äta!

Ny kängor!

Idag har jag köpt ett par ordentliga kängor, ett par Lowa combat boot gtx. De har yttre i läder och sen ett inremembran i gore-tex. Det fanns med gore-tex på utsidan också, men jag litar inte på gore-tex, för dem klädesplagg och skor jag haft i det matrerialet har börjat läcka in fukt och väta trots alla försök att försöka impregnera dem, så jag ville ha vanligt hederligt läder!
Nu slipper jag gå runt i antingen låga gore-.tex skor som läcker in när det regnar eller få stora skavsår av gummistövlar (jag får alltså skavsår, som riktigt djupa sår stora som fem kronor). Så jag är väldigt nöjd!
 
Så har jag också tagit tag och installerat programmet så jag kan använda min pulsklocka, så imorgon ska jag testa den och se hur det fungerar. Ska bli intressant och se hur mycket kalorier den tycker att man förbränner.


Morgon

Vaknade idag med fruktansvärt ont i ryggen, antingen beror det på att jag låg väldigt mycket på mage och svankade igår kväll, eller att jag somnade på Mats arm, och sen inte rört på mig eftersom jag sover borta. För i vanliga fall tycker min rygg om hårda madrasser, det är dem mjuka min rygg brukar gnälla om.

Lite senare kommer en tjej som jag känner som bor här i Uddevalla. Ska försöka få henne att bli "Britta"-biten, fast den här årstiden är det lite tråkigt, eftersom båten är täckt, men försöka kan man alltid,

Arbetsdag

Imorse åkte vi upp till Uddevalla, då det är arbetshelg på Britta den är helgen. Dock fanns det inte så mycket att göra annat än det eviga slipandet. Jag satte igång och stålborsta en ventil, men det var så mycket skrymslen och bultar och konstigheter, så det slutade med att jag använde en skruvmejsel och en gammal kniv att skrapa med. Jag stod i nedgångskappen och kunde spela musik, då om vi spelade musik på däck så hördes den inte för allt buller från alla slipmaskiner. Så det var ganska trevligt ett tag, tills jag hade skrapat så mycket att det fortfarande fanns ställen kvar, men jag kom inte åt dem, då började jag lessna. Så istället bar vi upp all räddningsutrustning för att gå igenom imorgon. Det ryktas nämligen om att det skall bli oväder imorgon så vi tänkte vara inomhus. När slutet av dagen började närma sig så gick några upp och började laga mat och jag hjälpte till och slipa klart skylight "taket", eller golvet kanske det är. Whatever, det som på andra båtar kanske skulle kallats lastluckan.

Så åt vi en jättegod carne sin chili. Alltså den var som en chili con carne, fast utan chili, och nu chillar vi och spelar spel. Eller dem andra spelar något kort spel, jag ville spela ett annat roligare spel, så nu bloggar jag istället.

Slutet av veckan

Har inte skrivit på ett par dagar, men den här veckan har varit lite slitig. I torsdag var jag först i stallet, sen åkte jag direkt till AMS. Väldigt kort, inte så produktivt möte, jag visade vad jag gjort innan, han sökte på butiksbiträde, fick fram ett jobb (som ligger hundra år från där jag bor) och så sökte han  på resturangbiträde, fick noll jobb. Så i princip ska jag ringa dem den sjätte april och 6 maj och berätta vad jag sökt för jobb. Samt boka en ny träff i typ april eller maj, eller något. Har ett papper hemma.
Efter det åkte jag till gymmet körde en halvtimme styrka, en timme afro, åkte sedan iväg till badmingtonen.

Fredag var unegfär lika spännande, fast då körde jag ett arobic pass och tänkte först köra ett krafttag efter, men jag var så trött så jag åkte hem, duscade och somnade i sängen, när jag bara tänkte ligga och vila lite och kika på fiskarna. Så kan det gå. När Mats kom hem lagade vi nachos och sen hade vi en jättemysig, ta det lungt och bara mysa kväll. Vi såg dessutom på "Dem tolv apornas arme", vilket är en av mina favorit filmer från när jag var yngre (tycker fortfarande den är grymt bra, men sen är det ju en Terry Gilliam film också!), och åt kex och ost! Precis vad jag behövde.

Intensiv onsdag

Jag orkar inte skriva så mycket idag. Men jag var i stallet, och sen skyndade jag mig iväg till träningen bara för att se att jag sett fel och det inte alls var krafttag idag. Så det blev en seg runda på gymmet istället.
Efter träning åkte jag och Mats till ett par kompisar och åt hur mycket pannkakor som helst, jag med jordgubbssylt och Mats med lingsylt och knäckebröd (dont ask, det är någon sån där oförstårlig västkustgrej). Så spelade vi ett roligt spel där man byggde kojor, riktiga kojor i trä, fast ja miniatyr. Och trots att Erik och Anders verkade leda så klådde jag och Emma dem stort. Trots att dem gick steg som ingen begrep och lassade av bräder på varandra stup i kvarten!

Imorgon är det ams...

Ams

Så har man varit på ett möte hos arbetsförmedlingen. Totalt meningslöst. När jag var där och skrev in mig sa dem att jag till denna gång skulle skriva in mina meriter på hemsidan, och ta med mig mina alla papper. Så det gjorde jag. Mötet var på 20 minuter, dem gick igenom att dem hade en hemsida, och där kunde man kolla på jobb, att man skulle få en handledare och att man kunde få hjälp att skriva sitt cv och personliga brev. Det enda som var relevant för mig var att jag fick en tid när man skulle få träffa handledaren inviduellt, och tills dess skulle man ta med sig sina papper och skriva in meriterna. Kunde jag inte bara fått den där inviduella träffen direkt?
Ska dit på torsdag i alla fall och då träffa en handläggare personligen, det enda jag är bekymmrad över (om man nu kan kalla det det, mer tanken har slagit mig), att jag har inte alla papper från alla jobb jag haft. Jag har ett par anställningsbevis, men bara ett omdömme. Får väl höra vad dem säger. Inte för att jag tror det spelar någon roll...

Tisdag

Jag vaknade tiidgt av att jag badade i svett, men samtidigt frös jag något kopiöst. Jag tycker synd om min stackars pojkvän som hade en varm klibbig sjöblöt flicka som kröp jättenära för att få lite värme. Sen på morgonen frös jag något fruktansvärt, trots att jag låg som en liten boll i det tjocka duntäcket. Det har varit så ett par nätter nu, att jag kallsvettas något kopiöst, men jag har inte frusit så mycket som jag gjorde i natt.
Jag hade tänkt duscha först efter träningen idag, eftersom jag duschade i går eftermiddag efter träningen, men jag var tvungen att gå in i duschen och skrubba mig ordentligt eftersom jag hade legat och kallsvettas så myket.
Det är verkligen jättejobbigt att kallsvettas, för är man bara varm, kan man alltid bara sparka av sig täcket, men när du kallsvettas fryser man ju samtidigt så då vill man ha mer täcke, samtidigt som man är jätteblöt...

Idag ska jag till aretsförmedlingen, får se vad dem säger, har egentligen ingen lust, men ibland måste man göra tråkiga saker...

Måndag

Efter det förvirrade uppvaknandet åkte jag iväg på styrkeyogapass, hon ändrar passen lite från gång till gång, så man kör olika övningar. Och denna gång var det väldigt mycket att man skulle vara vig i benen, och det är inte jag , vilket gjorde det ganska jobbigt och lite trist. Men det är bara att ta nya tag nästa gång.
Efter passet cyklade jag en timme, och efter det körde jag styrka i 45 minuter.

Klockan 16 hade jag en tid hos optikern för att skaffa skyddsglasögon till lumpen och när jag kom dit sa jag att jag hade prismor i mina glasögonen, men inte vart hos läkaren på massa år och undrade om de kunde se om jag fortfarande bara behövde den styrkan på prismorna. Hon sa att det kunde hon, fast sen visade det sig att hon inte hade några prisma glas, så jag skulle bara komma in med mitt recept. Hon gjorde inte ens något syntest! Mycket märkligt...

Konstig morgon

Jag kan inte komma ihåg när det var svårare att komma ur sängen än idag. Jag trodde jag vaknade och gick upp ur sängen, bara för att märka att jag låg kvar i sängen. Okej att det brukar hända en, två gånger, men sen vaknar man på riktigt och kan gå upp. Men jag försökte verkligen, men det slutade hela tiden med att jag upptäckte att jag åter slog upp ögonen och låg kvar i sängen. En mycket konstig upplevelse.
Jag gick upp och klockan var nio, men jag var så trött att jag gick och la mig igen, och nu är klockan tio, och jag ska äta frukost och sedan åka iväg till styrkeyogan.

Söndag

Det har varit en seg söndag, mest för att vi stannade sent igår, och gjorde rösterna.
Akvariet fick mer sand i dag, vi bytte all den gamla sanden eftersom vi hade sniglar, och vi hade rund sten, men det var inte så mycket, så idag tog vi upp resten av den fina sanden ifrån källaren och rengjorde och hällde ner. När det var mer sand kunde jag äntligen plantera växterna och ställa iordning rötter och stenar. Så nu ser det riktigt fint ut och fiskarna verkar glada också.

Vi åkte också och hämtade tillbaka singstar micarna från Mats kompis som lånat dem, så sjöng vi lite singstar. Vi använde också micarna för att spela in lite fler voicesamples, fast nu var det mest trams, det är roligt även om jag inte är speciellt bra på det.

Ny tandborste

Igår köpte jag en ny tandborste också, en eltandborste. Jag har velat haft en i flera år, men det har liksom aldrig blivit av. Men igår köpte jag en Oral-B Vitality i special edition så den var rosa.
Fast det var väldigt läskigt att borsta med den för det skakade i hela huvudet, och kittlades massor. Men förhoppningsvis blir tänderna renare, så det är nog värt att det ilar i hela huvudet ett par minuter.

Lördag

Idag åkte och Mats till en liten skidbacke som ligger i Ale. Och den var verkligen yttepytte, en knapplift, och två backar, lika stora som små barnbackar. Men väldigt sött.
Själv tyckte jag det var lite läskigt för som alla såna små backar som har snö enbart pga snökanoner, så var den väldigt hårt preparerad och det är ganska läskigt när man har snowboard, då man inte får något riktigt grepp. Men det var roligt ändå!
Vi stannade inte så värst länge, 1,5 h, ungefär, men lite åka av blev det i det vackra solljuset!

Efter det åkte vi och storhandlade, och efter det åkte vi till en kompis för att leka röstskådespelare.
Han har varit med i och gjort en mod till Fallout 3 och dem skulle har röster med skandivaisktuttal, så vi gjorde lite audtion till det. Själv provade jag två tjejröster (dem som fanns), det var jättesvårt att låta naturlig, samtidigt prata riktigt långsamt och tydligt. Det var mycket roligare och balla ur totalt och förställa rösten helt. Så det roade jag mig kungligt med.

Kamrea batteriet orkade med typ fem bilder, så ni får den bästa :D


RSS 2.0