Hem från fjällen

Jag trodde att det skulle vara gratis internet i stugan, tjii fick jag, det var det inte alls... Så enda internet jag har haft har varit via telefonen...
Men nu är vi hemkomna i alla fall, och vi åkte nog väldigt lagom hem igen för sista dagen hade allt börjat smälta och det var barmark på många ställen.

Sista dagen kikade jag in i Whiteplanet butiken på Åre torg som säljer Kari Traa, och vad hittar jag inte då? Jo utförsäljning!

Dessa fyndade jag för 500:- kostar egentligen 1999:- :DSamt denna som jag nu bor i:

Ski outfit

åre

åre by Driva featuring a dare 2b

SNUFF

Den 13 oktober släpps Terry Pratchetts nästa discworld novel i UK!

Den kommer handla om Vimes och de senaste böckerna om Vimes så som "Night Watch" och "Thud!" med de tog Pratchett sina böcker till en helt ny nivå! Jag kan inte ens börja att beskriva hur berörd jag blev av Night Watch, den var, jag hittar inte ens orden för den.... Fantastisk ..

Så nu kanjag inte bärga mig tills nya Snuff kommer! Jag hade hoppats på att Raising Taxes hade kommit, men nu kommer Snuff emellan och jag tvivlar inte på att den kommer vara ett mästerverk den också!

Det roliga med terry pratchetts böcker är att jag tycker faktiskt de sämre är de som han skrev i början och bland de bästa är de senare... Inte ofta det händer med författare :)

(är det bara jag som har en känsla av att han kommer vara i Genua? eller är det bara pga kycklingarna?)


Vi drar till fjällen..

Ikväll blir det tåget till ÅRE!!


En vanlig tisdag

  • Gick upp vid 7 för att tvätta.
  • Marsvinen har fått årets första maskrosblad.
  • Kvartersvärden ringde och vill ha visning denna veckan! Lätt panik då hela lägenheten är ett virrvarr av halvsorterade garderober, halvfärdiga packningar till Åre och stockholm....
  • Jag ska jobba ikväll.
  • Hunden ser fortfarande ut som en dränkt råtta efter morgonpromenaden.... och luktar därefter...

Monday is quiz-day

 

Sitter och väntar på Mats och co ska komma så vi kan quizza senare.
Så i vanlig ordning villa jag ha en chailatte att smutta på medan ja väntade, men icke, den var slut. Så det blev en Machiato, men den var inte alls god.... köp inte kaffe på namnet, det går inte så bra :s

I helgen blev jag tagen först av bussbiljett försäljaren som skolungdom (alltså under 20) sen var jag den enda som vakten in till krogen ville se leg på...  ser jag verkligen så liten ut?
Jag blir iof glad eftersom jag har åldersnoja delux :D

 

 


Bara en kurs kvar!

Nu har jag bara en kurs kvar att klara, så är mitt första år på chalmers färdigt!
Det känns verkligen underbart!

Om man tänker tillbaka på KTH tiden där jag klarade 3 p på ett helt år... Och nu har jag klarat alla med god marginal (utom en...).

Och får jag godkänt på handelsrätten har jag inte haft några kurser som släpar! Och eftersom jag bara har en kurs kommer det vara pinsamt om jag missar den så jag MÅSTE klara den :p

Lille säl!

Jag ÄLSKAR sälar! De är så söta!

Nu har det tydligen hittat en liten säl i vassen i åkersberga. Liten med ett infekterat sår, men nu bor han i badkaret hos hon som är djuransvarig på skansen. Sen ska han få bo på skansen. Jag hoppas verkligen den lille krabaten klarar sig!

Och det roligaste är aftonbladets förslag på namn:

Oses

Ett hittebarn i vassen – fast utan M då.

Otis

Efter den amerikanske soulsångaren Otis Redding – vars största hit passande nog är ”Sittin’ on the dock of the bay”.

Omar

Arabiskt namn med betydelsen ”levande”. Kämpa, lille säl!


Men han verkar ju inte så missnöjd:http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12858245.ab

Dreaming dreams

Jag drömmer väldigt mycket och jag kommer i princip ihåg vad jag drömt varenda natt. Igår berättade Mats att det var första natten på typ tre år han kom ihåg vad han hade drömt. För mig är det ofattbart, om jag slutade komma ihåg mina drömmar skulle jag nästan lika gärna kunna ta livet av mig. För de är en sån viktig del i mitt liv, om jag inte drömde skulle jag må jättedåligt. Det är som en del i en annan värld, lite som jag vet inte riktigt, Narnia kanske...

Jag drömmer sällan mardrömmar, alltså riktigt mardrömmar där jag blir rädd, och när jag väl drömmer mardrömmar så brukar jag alltid försöka springa och då inser jag att jag inte kommer någonstans och då vet jag att jag drömmer och vaknar... Man lär sig något som heltids drömmare :p

Men det betyder inte att jag inte drömmer obehagliga drömmar och det värsta är att det obehaget brukar sitta i hela dagen. Som i natt. Jag påverkdes nog av att en kompis sa att hon skulle avliva sin sista råtta, för jag drömde att jag gick in i kontoret och såg att jag hade glömt mina döda råttor i den, så de satt där helt likstela i buren. Men det var inte det obehagliga, utan sedan började de röra på sig igen och typ "leva". Och jag upprepade hela tiden, "Men de var ju döda, hur kan de leva". Och jag ringde pappa och han sa att det var omöjligt och jag åkte till veterinären och hela tiden kunde jag inte förstå hur de kunde röra på sig för de hade ju varit döda. Så sjukt obehagligt var det.

USch ska försöka skaka av mig obehaget, men det är inte så lätt...

SMS-inlägg

20110406205 (MMS)


Flytt

20110406200 (MMS)

Om bara tre veckor får vi nycklarna till nya lägenheten! Så vi har börjat packa det som vi inte kommer behöva se närmste veckorna. Kan tala om att Mats brädspel tar upp 7 kartonger... Jag tror knappt jag får ihop så många lådor ens om jag packar alla mina saker...


Krafttag

Idag blev det ett krafttag pass, eller bodypump som det heter på Lemilles.
Det gick bra förutom att jag fick lite ont i ryggen av allt knäböjande, men det var skönt att få en genom körare av hela kroppen.

Men jag kan inte låta bli att lägga märke till vissa andras hållning. De kör marklyft med böjdrygg, och hela mitt inre skriker. Jag har god lust att säga till de för annars kommer de bara förstöra sig!

Halleluja!

Gick upp till kårexeditionen idag för att se om tentorna hade kommit. Och det hade de!
Det var med väldigt skakiga ben jag lyfte på flikarna till de.
och resultatet?

Befraktningen 4
Ekonomin 3

Jag blev så lättat! Det var verkligen på håret att jag klarade ekonomin och med parktikfallet klarar jag kursen precis. Men det gör inget, jag är så glad att jag klarade kursen hur som helst. Den perioden var väldigt mycket med både det ena och det andra så jag är bara glad att jag slipper omtenta!

En stor sten lättare om bröstet!

Summer Time

Idag är det grått trist och kallt.
Men jag drömmer mig ändå bort till sommaren, med värme, shorts och ljumma sena kvällar!
UntitledUntitled by Driva featuring buckle belts

QuizzizIkväll blir det traditionell Quiz-kväll på fd John L's på Chalmers!
Ses där?

Running for Miles

Idag räcker inte tiden till att åka till gymmet, så jag och Nellie tog en joggingtur i skogen.
Jag tog det korta spåret, dels för att det är flackt och för att det är mindre folk där än i de stora spåren.
Jag blev faktiskt imponerad över hur lätt det var, jag sprang två varv och om jag tänker tillbaka för två år sedan när jag började träna så var jag helt död efter två varv, men nu hade jag kunnat springa ett varv till utan problem, och säkert flera.

Nu sprang jag i ganska långsamt tempo, jag hade velat höja tempot lite, men då är det den där förbenade VCD som stället till det. För springer jag så jag tycker att det tar emot då dröjer det inte länge innan jag får svårt att andas och då kan jag inte hålla det tempot. Så jag får ligga och balansera på "nästan-jobbigt" gränsen.

Men nästa löptur blir i stora spåret för nu vet jag att kondisen är bättre än jag trodde :D

När vi flyttar till vackra lindholmen sedan så ska jag börja springa med Nellie på morgonen också!

Writer cramp

Förut skrev jag mycket, jag skrev om allt. Jag skrev dagböcker, dikter och noveller.
Men senaste åren har det bara tagit stopp, jag har inte kännt för att skriva alls, och även om jag gjort det har jag inte vetat om vad jag ska skriva.

Men nu har jag en idé och jag tror det kan bli bra. Det är också problemet, jag är så rädd för att misslyckas, att det ska bli dåligt.

Men nu ska det bli ändring. Nu ska jag åtminstonde försöka.

Jag har länge älskat Covenants "Call the ships to port", jag finner stor inspiration i den låten.

Så nu har jag målat upp en plott i stora drag och jag hoppas det leder någon vart. Det blir en fantasy-novell, något jag inte direkt skrivit förut.
Jag har skrivit imedeltida miljö, men inte med fantasy inslag. Ofta tycker jag själv att fantasy kan bli högtravande. Det finns mycket bra fanatsy, men oerhört mycket dåligt också, speciellt när man blandar in olika typer av folkslag. Så jag ska försöka att inte falla i de groparna jag själv brukar klaga högljutt över.

Här kommer ett absolut första utkast, det är inte igenom läst och inte genomarbetat överhuvudtaget så ha överseende :)

Melia strök med handen över trädets skrovliga bark. Det var ett ungt träd och skulle inte få bli ett skepp än på flera år, men redan nu kunde hon känna genom handflatan hur hela trädet sjöng efter havet. Hon tog handen i från det unga Navis trädet och fortsatte till nästa träd som var högt och grovt och tillskillnad från ung trädet hade barken börjat bli klarblått i skrovligheten i barken. Ett tecken på att det hade gått över från att vara ett ungträd och trät skulle vara hårt och starkt om det fälldes. Melia kände med fasta händer över trädet stam, med fingrarna kände hon på stammens skrovligeheter och efter en stund la hon pannan emot trädet stam och lyssnade. Hon hörde trädet långsamma Hurummande och hur det nästan självde med längtan till den stora friheten. Hon stod och lyssnade på det viset länge, det var svårt att förklara för en som inte var Adunda hur det kändes. Det var som en röst fast utan ord, hon kunde känna hur trädet kände genom hennes händer och känslan av trädets hurum, hurum fyllde hela henne. Det var ett tecken på att det var redo. I ett ungträd kände hon det men inte som i ett stort träd det hurummandet fyllde hela hennes kropp med vibrationer. När hurummandet fyllde hela hennes kropp och hela hon resonerade med det, var trädet redo. Hon tog fram en starkt färgad röd krita och ritade en cirkel på trädets blågröna stam, ett tecken som skulle visa huggarna att trädet skulle fällas. Hon var väl medveten om att trädet inte förstod henne men hon kunde inte låta bli att sätta handen mot stammen och känna hurummandet och säga mjukt till trädet "Snart, snart min vän". Det började skymma och hon begav sig av tillbaka mot stigen som ledde tillbaka till staden. Skogen var som stora lövskogar brukar, med ett lövtak högt ovanför och väldigt lite undervegitation vilket gjorde den ljus och luftig. Men tillskillnad ifrån vanliga lövskogar var den här full av det svaga hurummandet från träden. Vanliga människor kände det bara som ombonat och kanske ett svagt bakgrunds ljud, men för Melia som var Adunda var hela skogen fullt av ljudet. Hon älskad det, det hade alltid gjort henne lugn och i skogen kände hon sig trygg och välkommen.

Foggy foggy

20110403197 (MMS)

Utsikten från mitt jobb fönster. I vanliga fall ser man liseberg, inte idag...


Hund grooming

Tror jag bloggat om detta tidigare, men jag måste göra det igen.
Helt sjuka klippning och färgningar på hundar!
Jag tror inte att hundarna lider, och de ser bara ut så i några timmar, sen rakas de. Men shit vilken tid och energi på att spöka ut hunden!
Detta är alltså tävlingar där man har ca 2 timmar på sig och kan vinna hundra tusen kronor! God bless america... eller nåt...

"/>

Kanske inte så extreme, men väldigt söt!


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12819760.ab

Saturday, working day

Idag blir det upp till Britta, först skolskeppskurs med genomgång av sjökort, sedan arbetsdag


April april

I GP i morse kunde man läsa:
"Göteborgs 400-årsjubileum ska firas med en smäll. Nu planerar kommunstyrelsen att sänka ostindiefararen Götheborg i hamninloppet på årsdagen av stadens grundande"
Jag som inte är så snabb, trodde så klart det var sant! Tänkte vilka nötter!

Sen läste jag kommentarerna och "april april" och så känner man sig oerhört puckad... fast ocg andra sidan kanske kommunpolitikerna ska skämmas, eftersom man tydligen inte har större förtroende för de än att de faktiskt skulle kunna besluta något som detta...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12814411.ab

RSS 2.0