Onsdag

Jag har varit dålig på att blogga idag men det är för att det har varit en låååång dag.
Började med skola klockan 8:30, med en föreläsare som inte kunde något om sitt ämne hon sa bla vatten har högre densitet när det är varmare och vägrade tro på hela salen full av ingenjörer som sa emot henne...
Hon skulle dessutom namnge stilla havet på en karta och hade ingen aning om vad det hette..

Vid lunch åkte jag till jobbet och jobbade hela dagen, jätteseg och jättetrött, har brottats med en ihållande huvudverk hela dagen trots antal vattenglas som jag sög i mig.

Efter jobbet var det i väg till lacrosse träningen på heden och det känns så skönt nu efteråt!  Få springa av sig lite i den friska luften! Gött!

Maränger

Försökte göra något macrons liknande utan vanlig maräng, gick så där, så det fick bli gröna dumlemaränger istället..


Bloglovin

Vill du inte missa några uppdateringar?
Följ mig på Bloglovin!

bloglovin


Juicy Couture!

Jag har inte visat upp mitt underbara Juicy Couture armband som jag köpte i SF. Så fort vi hade bestämt att vi skulle till SF så sa jag att då ska jag ha ett JC armband med berlocker.
Jag verkligen älskar detta armband, det är så vackert!


Dagen

Så här ser jag ut idag. Älskar verkligen den tröjan, den är ljust rosa och stickad. Köpte den i San Francisco och direkt när jag såg den tänkte jag bara att oavsett vad den kostar måste jag ha den!


Skola

Imorgon är första dagen på år 2 på Sjöfart och Logistik-programmet och för en gångs skull är jag riktigt taggad!
Tycker faktiskt att det ska bli riktigt tråkigt med bara en kurs första läsperioden! Men jag ska inte klaga, jag jobbar ju istället och för massa fet cash!

Lite jobbigt att gå ett special program då kursböckerna inte finns på till exempel Lycknins. Jag hittade första kursenbok för 277kr som lägst på bokus, så får se om det är värt att köpa den på kokboken...


Nellie

Idag har vart lite av en Nellie dag. Det var dags för hennes årliga vaccination så efter lunch åkte vi till Torslanda Veterinärklinik som jag VARMT rekommenderar. De är väldigt trevliga och tillmötes gående.
Dock hade de missat att skriva in vaccinationen i Nellies pass, men som tur var kollade jag i passet när jag skulle betala och kunde påpeka det så jag fick min lilla stämpel på att hon är full vaccinerad.

Nu på eftermiddagen åkte jag och Mats med Nellie och träffade en tjej som nu kommer vara Nellies nya dagmatte. Hon bor nära Chalmers så Mats kan lämna Nellie enkelt på morgonen. Det kändes jättebra, tror Nellie kommer trivas.

Ingen kan säga att min hund inte är avkopplad, här ligger hon i rummet hos veterinären och väntar på sin spruta.

 


Räfven

Lyssnar på Radiohuset i P4 där de interjuvar medlemmar ur Räfven.
Jag kan ärligt säga att jag gått på så pass många Räfven spelningar att jag tappat räkningen på hur många det är.
Första gången var den 26 februari 2006 på Musikens hus. Jag hade då aldrig hört eller sett Räfven utan jag var där för att Loke som dels är egen artist och dels är violinist i Räfven agerade förband. Och jag blev helt såld.
Räfven spelar någon typ av folkmusik, det är så svårt att sätta ord på deras musik och för att den verkligen ska komma till sin rätt så måste man höra den live. Det går inte att stå still, man rycks med och bara måste hoppa och studsa när de spelar.

När de spelade in sin första liveplatta var jag där i musikens hus och golvet sviktade så av alla hoppande människor att när jag stod still och filmade gungade hela jag upp och ned. De spelade på kulturkalaset för ett par år sedan och efter första låter stod hela kungstorget och hoppade, efter första låten!

Jag ska köpa biljetter till deras realese fest på  trädgården i slutet av september och det kommer nog blir guld!


Havreflarn

 

Så var havreflarnen klara också :)
Funderar på att göra tårtbotten av havreflarn, förslag på fyllning?


Björnbär och Citron

Kvällens fika

Björnbärscupcakes med lemoncurd fyllning och syrlig philadelphia med citron topping

 


Papegoja

Jag och Mats har tittat på youtube videos med papegojor. De är ju så fina!
Vi hade gärna haft papegoja, men tyvärr är de väldigt krävande. Alla papegojor är flockdjur och ska minst vara två och dessutom inte lämnas ensamma länge. De är mer krävande i hundar med uppmärksamhet och hur de ska lämnas ensamma.
DEssutom blir de väldigt gamla, många arter blir över 30 år gamla!
Men de är väldigt fina och roliga!

Mörkrädd

Jag har vuxit upp med massa olika typer av djur, hund och katt har jag haft hela livet sen har vi i perioder av varierande längd haft alla olika typer av fyrbenta (och bevingade) vänner hemma hos oss. Jag är duktig på att läsa djur och jag är duktig på att handskas med djur. Det är en av de få saker jag faktiskt ärligt kan säga att jag är bra på.

Och jag blir lite rädd när människor som inte har någon direkt erfarenhet av djur skaffar det och sen totalfelvärderar de situationer och betenden så de förstärker det negativa i situationen och gör det stackards djuret mer stressat. Eller i andra situationer som faktiskt är farliga eller där de borde ta tag i sitationen inte alls kan läsa av det och då felvärderar åt andra hållet. Sånt gör mig ledsen inombords, för att i det långa loppet kommer deras stackars djur bli lidande av det.

Fast ännu värre är människor som faktiskt har vuxit upp med djur och gör exakt samma sak! Jag kan ändå förstå de som inte haft eller vuxit upp med djur för då har de inte erfarenheten att läsa av de ordentligt. Men folk som har vuxit upp med djur och fortfarande inte kan läsa av de är för mig en gåta! Och det gör mig verkligen mörkrädd!

Det är väldigt jobbigt när jag ser att en hund eller häst (eller vilket annat djur för den delen som helst) säger en sak, men människan som hanterar den svarar på något helt annat och jag vet att hade de bara ändrat sitt kroppspråk en milimieter så hade allting flutit på galant och det är människor som då har haft hund/häst/groda i hur många år som helst...

Cute things

Hittade en rolig pryl sida:
http://www.gadgetgirl.se

Tyvärr har de inte så mycket saker, men väldigt fina bland annat det här:

Hello Kitty USB minne

Hello Kitty duschdraperi


Högtalare i forma av en apa

Mitt jobb

Jag fick frågan vad jag jobbar med, jag har nog kanske skrivit om det tidigare, men jag är inte säker.
I första hand pluggar jag på Chalmers Lindholmen där jag läser Sjöfart och logistik. På tisdag drar andra året av tre i gång, och hittils har jag klarat alla mina kurser och oftast med bra betyg.
Jag tar inget studielån eller studiebidrag, då jag vill kunna spara mina studieveckor om jag någon gång skulle vilja skola om mig. Och eftersom Mats har en bra inkomst så klarar vi oss bra, men därför har jag också ett extra jobb.

När jag inte pluggar jobbar jag genom ett bemanningsföretag som kundtjänstmedarbetare på ett företag som levererar digital tv. Jag svarar alltså i telefon och hjälper folk när deras digitalboxar krånglar och svarar på frågor om vårt utbud och kunders fakturor. Ofta är det ett trevligt jobb, då de flesta av kunderna är väldigt trevliga, ibland stöter man dock på idioter, men så är det ju i alla yrken.

Nu första läsperioden kommer jag bara läsa en kurs då jag har tillgodoräknat mig massa kurser så nu kommer jag jobba ganska mycket framåt.


Skor!


Fick nyhetsbrev från Din Sko och de här ger mig en gigantisk "VILL-HA"-känsla


Almenacka

Min almenacka tar slut i december och jag funderar på att köpa en ny från Personlig Almanacka
Man får bestämma hur man vill ha innehåller, framsidan, egna datum och det är bra och rubusta papper. Jag hade en för typ 2 år sedan, och jag rekommenderar de verkligen!


Bara 2 timmar kvar :) har lite tråkigt så ...

shot_13143687384 (MMS)

Bara 2 timmar kvar :) har lite tråkigt så visar ett armband jag köpte i en indian butik i Kanada :)


På väg till jobbet. Superseg efter knappt ...

shot_13143430513 (MMS)

På väg till jobbet. Superseg efter knappt sovit en blund på hela natten... Därav lite sliten


Hundmys

shot_13142758893 (MMS)

Hut mysigt är det inte att ha en liten vovve som totalgosar in sig i soffan!


The Doctor and I

Hittade en video eller ett ljudklipp snarare, som totalt gjorde hela min dag!

John Barrowman sjunger en "doctoriserad" version av "The Wizard and I".
För alla er icke geeks och sci-fi galningar så spelar John Barrowman Captain Jack i BBCs serie "Doctor Who", som är en av de bästa serierna EVER!
Kan lugnt säga att jag fick rysningar och gåshud över hela kroppen när jag hörde den!

(Kan tips om videon med john sjunger Sunset Boulevard också, den är wicked!"


Fyra år

Idag firar jag och Mats fyra år tillsammans. Det var tur att Mats påminde mig annars hade det gått mig helt förbi, jag vet ju att det är den 25 augusti, men sen har jag inte alltid koll på vilken dag som är den 25...
Hittade i alla fall lite bilder från åren tillsammans, då jag inte orkade gå igenom alla hårddiskar med alla bilder, är det bara ett par stycken som jag råkade snubbla över.

I somras ute och seglar


Uppe i Åre 2008


Julen 2008 i Danmark


På Grönan


Ute och seglar


Hos morfar i Nice julen 2007

Tea Time

shot_13141884522 (MMS)

Muffins och the en regning eftermiddag :D


Mera Bling

2011-08-23_20_02 (MMS)

Håller på att pimpa upp mina trista bajsbruna hörlurar till en härlig, silver och blå färg!


Stenar

Har budat hem lite dekoratiosnstenar på traders. Den undre med 4 hjul är det 7800 st stenar så totalt lär det bli över tio tusen små stenar!
Här ska pysslas när de kommer!

 Bling Bling

Från de här:


Till det här:

Nytt mobilskal

2011-08-21_19_51 (MMS)

Så nu har jag äntligen inför skaffat en ny limpistol (den gamla var bara borta..). Så nu håller jag på att göra ett mobilskal! Kan ju säga att det kommer inte bli det mest funktionella, men lätt blingaste skalet!


Damsits fy fan vad sweet

2011-08-19_22_03 (MMS)

Damsits fy fan vad sweet


Nalle

Min nya telefon Samsung Galaxy Ace!
Jag tycker den är jättebra, förutom att batteritiden inte är direkt lång, men förutom de... I loeve it!


Lördag

Lördagen inledes starkt med ett 60 minuter spinningpass. Det var mitt första spinningpass någonsin, och oh em gee vad det var jobbigt. Jag tyckte ändå jag höll samma puls som på indoorwalkingen, men här rann svetten som pärlor runt mig, vilket det inte brukar göra.
Det var väldigt jobbigt, men skönt efteråt, precis som det ska vara...

Nu ska jag fortsätta denna lördag med en mindre roligt uppgift, nämligen städa ut grisstan, sedan blir det kickoff för oss faddrar nere på kajen.

Nice nice


Kvällsfika! Chokladmuffins med polkafluff...

2011-08-11_22_23 (MMS)

Kvällsfika! Chokladmuffins med polkafluff, mums


Jobba

Ska snart iväg till jobbet och jobba åtta timmar, klirr i kassan!
Satte upp håret som jag gjorde innan jag klippte av det för snart två år sedan (shit vad tiden går fort), jag älskar den frisyren, jag tycker jag passar i den, den får bort allt hår och den är dessutom snygg och är super enkel att fixa. Jag förstår inte att det tagit så långt tid att hitta tillbaka till den!


Lacrosse

2011-08-10_14_22 (MMS)

Ikväll är det lacrosseträning så det blir lacrossetrörjan på till jobbet eftersom det ösregnar ute...


Att blogga med mobilen

Fick frågan hur man för SMS-inlägg, jag gör ganska många sms-inlägg för att det är enkelt att foto med mobilen och skicka direkt till bloggen.

I enkla drag gör man så här:

Logga in på ditt bloggkonto och kontrollera/ange "Mobilnummer"  i funktionen på MItt_konto>Inställningar.
Sedan skickar man sitt mms eller sms till: 0730-121 163
Tänk på att det numret du skickar från måste vara det du angett som mobilnummer på blogg.se

En mer utförlig beskrvning finns här


Shoppat

2011-08-10_12_37 (MMS)

Idag hittade jag en liten ugnsform som jag tänkte var perfekt om man ska göra små mini tårtor, kan nog blir jättegulligt tror jag! Sen köpte jag även kristyr för att ha som lim och guld kulor att ha till alla små sockerblommor!


Game of Thrones

Så har man blivit biten av ännu en fantastisk serie, nämligen Game of Thrones.

Det är en fantasy-serie som utspelar sig i något som liknar vår medeltid, det handlar om ett land (som är väldigt likt england, både geografin och kungaintrigerna) där de olika husen av familjen försöker få igenom sina egna intressen och där de flesta vill åt makten på ett eller annat sätt.
Den är välgenomarbetad och det här är ingen slapp "Xena-warrior-princess" serie, med dåliga skådespelare och billiga scenerier, det här är mer i stil med sagan-om-ringen-filmstil i serieform.
Idag beställde jag böckerna bakom serien och ska försöka underhålla mig med de tills jag kan se säsong två...

Jag har bara två ord att säga...

SE DEN


Tårta!

Så var min första tårta gjord, det blev en liten en eftersom jag ville testa klä en tårta men hade inte så mycket sugarpaste kvar. Det är chokladsockerkaka med chokladmousse som fyllning. Jag blev rätt nöjd med klädningen men färgen på blommorna är jag mindre nöjd med. Fick inte riktigt till färgen tyckte jag, men men det var ju första försöket!


Tyllar!

Yey mina tyllar kom idag!
56 stycken som i sverige kostar 700kr utan frakt och 238kr med frakt från UK via ebay!

Awsome!

Paket!!

Två paket fick jag idag, ena från Kakburken och andra från Tårtdecor!
Paketen innehöll:
 • Ett flowergumpaste kit med alla olika tänkbara utstickare och tillbehör för att göra massa olika blommor
 • Två chokladmönster formar, ena med ponys och andra med nalle puh-motiv
 • En mönstermatta med stjärnor
 • Utstickare för löv
 • Utstickare för miniblommor
 • Utstickare för bokstäver
 • Lövådrings grejor
 • Gum trachan
 • Fyra olika färger att måla dekorationer med, rosa, blå, grön och silver
 • Ätbart grönt glitter
 • En embossers-strip med blommor
Nu väntar jag bara på mina tyllar så jag kan göra ordentliga spritsningar så blir det pricken över iet!

Förvänta er tårtdåd!


Ekorrhjulet

8 timmar på jobber över, skönt :)


jag har fått paket!

20110804231 (MMS)

jag har fått paket!


Shantys

Jag har alltid älskat traditionell musik, så som irländska sånger, men även gamla svenska, speciellt om de är riktigt gamla. Så när jag seglade ombord på Götheborg och vi sjöng äkta shanties var min lycka gjord. Jag har nu startat en sida tillägnad shanties och oss som sjunger de!
Den är menad som inspirationskälla och ett ställe att lära sig shantys och om de, kika gärna in:

http://seaofshanty.wordpress.com/


RSS 2.0