Grouse mountain

Idag har vi vart på Grouse Mountain, det är en skidort på sommaren, men nu är det ett "wild refugee center" typ.
Man tar en linabana upp som är exakt som gondolen i åre, det tar ca 6 minuter, sedan uppe på toppen finns det ett hägn med två grizzlybjörnar, Coola och Grinder, som är föräldralösa som har växt upp i hägnet som är ca 5 hektar. De hade även en uppvisning med rovfåglar, vilket var riktigt häftigt, för stolparna som fåglarna landade på var mitt i publiken och fåglarna flög över huvudena på en. Alla fåglarna var uppfödda i fångenskap för just uppvisning och lära folk om fåglarna, men de sa att de var inte tama bara vana vid människor och därför var de inte helt pålitliga så om en fågel landade på en skulle man bara ta det lugnt och låtsas som det regnade!
Det var en Red tailed hawk, en hornuggla (Galaxy) och det häftigaste av allt en vithövdad örn (Rocky)! Efter uppvisningen fick man gå fram och fotografera den, så man kom kanske 2 meter ifrån den.

Björnana låg och sov i en dunge så man såg mest öronen på de.

Vi var också på en skogshuggaruppvisning som var väldigt rolig. Men det häftigaste var när ena killen klättrade upp för en stolpe som var typ 20 meter hög eller något på 17 sekunder inte bara upp utan i den tiden räknas också tiden ned! Men efte showen sa de att han var nuvarande världsmästare i just det momentet också.

Till sist åkte vi sittlift upp till toppen och kollade på utsikten som verkligen inte var fyskam!




Kommentarer
Postat av: FotnotsMaja

Häftiga bilder! =)

Hälsningar

Maja

2011-07-10 @ 19:35:12
URL: http://fotnotsmaja.blogg.se/
Postat av: Ylva

Fina bilder. :D

2011-07-10 @ 19:42:52
URL: http://ensammaste.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0