Häftig bokhylla

Här är en väldigt häftig bokhylla som finns att läsa om på:
http://melbournearchitects.blogspot.com/2011/03/bias-of-thoughts-bookshelf-design.html

Designad av Clark Hopkins

Tyvärr hittar jag inte om den kan köpas och i sånt fall vart... men cool är den!



Kommentarer
Postat av: Tan-chan

Sv: Jag arbetade ombord det fartyget i ca 18 veckor som motorman (dock var jag praktikant för att lära mig, men jag fick arbetsuppgifter som en motorman). (^_^)

2011-03-06 @ 18:07:26
URL: http://www.tan-chan.blogspot.com/
Postat av: Tan-chan

Jag gick Öckerö Maritime Center med motormansinriktning. Skolan ligger på några öar en liten bit utanför Göteborg. (^_^) Du då?

2011-03-06 @ 19:28:41
URL: http://www.tan-chan.blogspot.com/
Postat av: Tan-chan

Sv: Jag har också maskinbefäl klass VIII, men funderar på att ta VII snart. Fartygsbefäl klass VIII håller jag på med nu. (^_~)



Chalmers eh? Jag skulle vilja läsa till sjöingenjör, men just nu känner jag mig inte riktigt redo för att tampas med högskola. Vill arbeta ett tag som motorman. Och sedan om det blir ingenjörskap för mig så blir det i Kalmar.



Ja, det är supersynd att fartygen flaggar ut och som matros är det nästan omöjligt att hitta ett arbete. För motormän är det lite lättare. Men det går att hitta arbete på utländska fartyg också. Många av mina kontakter arbetar ute på utländska fartyg och har det jättebra. Fast de har ju fasta kontrakt och är ute runt 6 veckor i taget.



Jag skulle vilja ha matrosbehörighet också bara för att känna på det. Jag älskar maskin, men däck skulle kanske också vara något - så man kanske vill läsa till styrman i framtiden. Vill liksom testa på innan jag bestämmer mig, så Öckerö Maritime Center har erbjudit en fortsättningskurs för mig som motorman: Jag läser in de kurserna jag behöver för matros, så jag slipper gå hela utbildningen på nytt. Fast jag skulle inte klaga att få köra en av skolans FRB-båtar till grannön och köpa glass när det blir varmare. xD



Vad kör du för skuta? Segel eller? Vill ha ett motorfartyg i framtiden. En FRB eller något. Helst vattenjet. Fast de är ju inte direkt semesterbåtar. Fast mest av allt vill jag ju ha charmtrollet MS Origo som står utanför Chalmers, om hon inte är ute nu någonstans.

2011-03-06 @ 22:39:25
URL: http://www.tan-chan.blogspot.com/
Postat av: Tan-chan

Sv: Jodå, men det är inte omöjligt att hitta praktik på utländska fartyg. Jag var ju ute på ett tyskflaggat fartyg som motormanspraktikant. Hon förvaltades av OSM Tyskland. Det var bara filippinare och ryssar ombord. xD Fast jag vet inte om det är en skillnad på motormän och ingenjörer. Dessutom är det inte så himla svårt att komma in "bakvägen". Många av mina kamrater har fått praktik på Stena, och sedan fastanställning hos dem. Tror det är 12 pers allt som allt som har fått praktiken på Stena trots att SUI hade vägrat ge praktikplatser pga det där tjafset mellan regeringen eller vad det nu handlade om.



2: Om han drev med oss så måste han ha drivit med sig själv också. Han var kallsvettig och skakig när vi hade kommit ut ur kanalen, och han har ändå varit med om att ett fartyg har förlist. Fast jag kan i och för sig förstå honom eftersom det stod en oerfaren matrospraktikant framför rodret. xD



Ah, segel! Härligt! De har ett segelfartyg på gymnasieskolan i samma byggnad som min skola. Hon heter Gunilla.



Fast jag måste ha ett maskinrum att leka i, annars blir jag uttråkad. xD

2011-03-06 @ 23:49:09
URL: http://www.tan-chan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0