pust

Nu har jag städat hela lägenheten, bara badrummet kvar *pust*
Det är dammsuget och diskat och ihop plockat. Jag har även impregnerat mina skor, så förhoppningsvis blir jag inte lika blöt om fötterna om de regnar :s
Fast jag har ju stövlarna med mig också, de är väldigt sköna trots att de är typ 3 nummer förstora :D

Jag ska göra mig fin inför seglingen också, raka benen och nopa ögonbrynen. Lite ego får man vara!

Shopping

Var och handlade lite i helgen.
Dels de här underbart snygga byxorna från Victoria of Sweden:Samt två linnen från HM

Måndag

Det blev sent i går. Först åkte vi till Uddealla och träffade Ms farmor, så åkte vi med henne bil till hans föräldrar , så åt vi lunch där, sen åkte vi tillbaka till Ms farmor och hämtade råttorna vi lämnat hos henne. Så åkte vi til råttvakten (som också bor i uddevalla) och lämnade de små liven, så åkte vi tillbaka och fiokade hos Ms farmor. Så när vi äntligen kom hem var kloickan runt tio. Så skulle M packa och dona och kolla när han skulle iväg. Så vi kom väl inte i säng föräns vid halv ett, ett.
Och M skulle iväg till Läsö idag så han åkte typ halv fem i morse. Inte mycket sömn, men jag kunde ialla fall sova vidare.

Men nu är jag ensam hemma, utan pojke och utan små terrorister. Känns jättetomt.
Men jag har att göra ialla fall. Jag ska städa hela lägenheten, diska, städa ur råttburen och packa.

Lördag

Det blev inga hålfotsinlägg igår, ska åka och hämta dem idag istället. Dock köpte jag ett par nya byxor, 3/4, lite halvpösiga i en beige färg. Ska lägga upp en bild sen när jag kommer hem igen.
Vi ska också leta present till Mats syster som fyller år, så vi ska åka upp och fira henne imorgon. SKa se om jag kan ta med rattisarna då med och lämna dem till Pia, som ska passa dem under nordisk.

Ikväll ska vi iväg och kika på Nightwish, de har spelning på MetalTown, det kostar typ 800 kr att gå in, men vi tänkte stå på bron och kika :D

Iväg

Självklart när de inte har telefonsvarare och signalerna går fram, så är de ingen som svarar *morr*
Aja får väl hoppas det svarar på måndag istället, för nu måste jag åka och hämta ut mina skoinlägg...

Får hoppas de är bra :D

Telefon svarare

"Våran telefon tid i dag tisdag den 24 juni är inställd pga av sjukdom, men imorgon onsdag är den öppen som vanligt försök då"

Men det är ju fredag idag, jävla nötter...

Fredag

Igår var det West Coast Riot, vi hade inga biljetter men åkte in och stod och lyssnade på bron ett tag, tills det blev för kallt i snålblåsten. Det var rätt trevligt. Får se vad vi hittar på idag. Jag ska ialla fall in och hämta mina sko inlägg. Är lite nyfiken på hur de blev, dock skulle man ta med sig ett par skor som man skulle ha dem i, och mina skor är egentligen lite förstora, men jag hoppas det går bra ändå.

Igår blev jag biten i tummen och det gör snor ont och jag kan inte böja på den. Men jag tror att det kanske är lite bättre nu än i går kväll, det dunkar i alla fall inte längre. Alltid något.

Suketter

På seglingen hade jag med mitt eget the (det underbara äpple och kanel thet!) samt suketter. Då jag tycker om när mitt the är sjukt sött men vill inte ha massa socker i.
Så på seglingen när jag drack the, så ja hade jag i mina suketter och så var de någon som frågade varför suketter och jag sa att då behöver jag inte ha dåligt samvete. Varav en tjej (lite mullig, kan tilläggas) säger smått sarkastiskt "för du behöver ju verkligen ha dåligt samvete över vikten" eller nåt liknande.

Men de har inte tänkt på att jag kanske är smal, just för att jag tänker på sånt, att jag inte vräker i mig massa socker, och undviker det om jag kan?!
Att om man vill ha en bra figur så kan man inte bara sitta still och vräka i sig vad som helst?

Orsak och verkan liksom..

Äntligen

Har äntligen skickat in min sista uppgift till Kalmar (ibland är det svårt att komma till skott). Så nu ska man vara klar!
Hoppas bara det kollar på det snabbt, så jag snart får mitt utbildningsbevis. Har i alla fall fått, arpa, farligt gods och advances fire fighting certen. Så det är skönt!

Slö

Idag blir det vilodag, då jag känner att en förkylning ligger i botten, och då jag inte vill att den ska blossa ut, blir det en lugn dag idag.
Känner mig allmänt slö...
Tycker inte om att vara snorig och huvudvärk. BLÄ

Lite roligt

Även om denna konfirmand grupp var skum, så måste jag ändå säga att även om de som grupp var rätt kass. Så var personerna i den ganska roliga.
Speciellt som de inte ville att jag skulle åka, det var rätt smickrande. Speciellt när ungar som jag knappt pratat med säger "Ska du åka? Vi kommer ju sakna dig!".
Då känns det som att man gjort ett bra intryck. Och jag sa till dem att om de saknade mig så mycket så förväntade jag mig att de skulle fortsätta segla!

Äntligen hemma

Det var inte bara prästen som flippade ut igår utan även kocken, han började skrika och kasta saker, så jag tycker det är väldigt skönt att komma därifrån. Tycker bara synd om de andra stackarna som blir kvar :s

Åkte från båten vid åtta i morse, kom fram till lysekil vid nio, nästa buss gick tjugo över tio, så det var bara att sitta och vänta. Det var en lång bussresa dessutom, så det var grymnt skönt att äntligen komma hem.

Väl hemma blev jag biten av en av råttorna. Hon lyckades bita igenom nageln (!), först fattade jag inte varför det gjorde så ont, men sen när jag tvättade bort blodet fattade jag inte heller vart såret var. Så såg jag att nageln var sprucken längst ner, så det var inte så konstigt att det gjorde snor ont!

Hunnebostrand

Ja där ligger vi ikväll, jag ska gå av imorgon, vilket ska bli väldigt skönt. De här gänget tycker jag är väldigt knepiga, får ingen riktig pejl på dem. Förra gänget blev mer en grupp på något sätt, de har inte dem här lyckats bli. Känns som dem hade roligare också.
Prästen här är också knepig, vi är ju jättemåna om att det ska vara säkert och att ingen ska vara på relingen, så när vi går igenom soten så ställer han sig på relingen, vilket en konfirmand tar efter. Så när vi säger till prästen blir han typ sur "Jag kommer ju inte ramla i därifrån, jag har ju minsan klättrat i massa master" men han tänker inte på att vi inte kan säga till konfirmanderna att de inte får göra så om han får det..
Sen har vi färdig skrivna vaktlistor där kökslaget står, så hade han råkat hamna nu ikväll, då istället för att vara smidig och bara säga, skulle ni kunna förskjuta det ett steg så inte jag behöver stå med, så får vi värsta utskällningen...Det är ju färdigtryckta listor liksom, och hur svårt är det att komma och säga att "jag står med här, och jag har annat att göra. Kan ni fixa det?". Istället för att börja råskälla och bli arg... Såna människor hamnar direkt på Lindas svarta lista.

Fiskebäckskil

Just nu ligger vi i Fiskebäckskil med fler konfirmander (en annan grupp), de ska vara ute tills på torsdag, men jag går av onsdag förmiddag. Då ska skepparen av också så jag får åka bil en bit, slipper jag åka kommunalt hela vägen.

Ska bli skönt att komma hem och bara slappa.

Regnig söndag

Imorse kom eleverna ombord vid halv tolv, en konfirmand grupp som vi ska vara ute med till på torsdag. Dagen var varannan minut ös regn och varannan minut jättevackert väder. Vi hissade tillslut mesan och focken, vilket gick ganska smärt fritt. Jag lyckades hålla fötterna torra genom att ha plastpåsar i skorna (hade bara kängor/gympadojor med mig), men det fungerade de också.
Vi la till i Stenungsuns där vi droppade en maskinist och instruktörselev och plockade upp en präst och en kocka.

Sen verkar det som om det kanske blir nordisk upp till fredrikstad i alla fall, (en av maskinisterna gick också i taket, och han är väldigt duktig på att övertala folk).
Men vi beöver fortfarande folk att bemanna båten, så anmäl er!!

Nu ska vi droppa i säng så vi orkar upp imorgon med!

Ombord Britta

Sitter på Britta, har varit här på arbetsdag, fick lite gjort, musade mesan och bytte jagar skotet. Får bara hoppas att skotet är tillräckligt, då vi kortade det typ 5 meter, då vi fick använda det gamla, men korta av det, då det inte fanns någon annan tillräckligt lång tamp.
Sen ska jag i väg och segla i morgon, så jag stannar över, men jag har dator med internet och sen tv kort så jag är fullt utrustad! Det är bara jag och två till här, så det är rätt lungt. Dock ösregnar det ute, jag hoppas det har slutat tills imorgon och sen blir fint.Requiem

Farväl min sköna, Farväl till svunna tider I ett svallande gap av glömska, det svider
att se dig tyna bort, försvinna framför mina ögon, mina händer
Ett requiem för dig, för oss, nu när vinden vänder
emot oss.

Kyrie, eleison.
Christe, eleison.
Kyrie, eleison
.

Dina vita vingar kommer rivas av, kastas bort och mitt hjärta med det.
Vi, oss, en annan tid av en annan sort.
Vackra men döende ska vi dansa, en sista dans
Ett reqiuem för dig, min sköna, ska vi binda våran egen sorgekrans.

Lacrimosa dies illa,
Qua resurget ex favilla,
Judicandus homo reus:
Huic ergo parce Deus.


Låt dem brinna, låt dem dö med oss, min sköna
Låt dem böna och be, om förlåtelse, förståelse
Låt dem se, vad dem dömer, dessa dårar
Låt dem drukna i havet av våra förbittrade tårar

Rex tremendae majestatis
qui salvandos salvas gratis,
salva me fons pietatis.


Min vackra duva, ni tynar bort, en efter en, i ett hav av svaga minnen.
och dina vita vingar, förloras, kvar endast i en saga, om en svunnen era.
När din svarta kropp slickas av undergångens lågor, kommer det hela passera
obemärkt.

Dies irae, dies illa,
calamitatis et miseriae
dies magna et amara valde,
dum veneris judicare
saeculum per ignem.


Ett requim för dig, min sköna, om en försvunnen framtid
 en oförstående samtid, om det förgångna,
Det som aldrig kommer igen, den tid som försvinner
Över det som vi aldrig övervinner,
som förgör oss

Requiem aeternam dona eis,
Domine, et lux perpetua luceat eis.

Spott och Fräs

Det är fredag den trettonde i dag, vad hade jag väntat mig?
Fick veta att nordisk, som är min största höjdpunkt på året, är avkortat, vi ska bara gå upp till strömstad och möta skutorna där, vara med i banseglingen och gå hem igen.
Detta för att de är för få anmälda, men också antagligen för att det inte finns någon skeppare som är villig.
Detta innebär att jag hoppar det totalt, det är allt eller ingenting! Dels för att jag vet att jag kommer gå runt och sura ohc vara ledsen för att vi inte är med hela, samt att det går emot en av de starkaste principerna jag har "Man belönar inte dåligt betende!".

De kan segla sin Requiem-segling om det vill, för det är vad det är, om det inte ens finns kraft och engemang för att genomföra ett nordisk, då finns det inte engemang för att lyckas klara fighter med det nya kraven som inträder nästa år....

Ytte och Pytte

Igår köpte vi växter och två stycken små små ancistrus malar till akvariet. Det blev jättefint! Ska in lite mera gerjer i det bara, och de två små malarna blev döpta Ytte och Pytte och de båda är flickor. Ytte är ljusare än Pytte, så det går att se skillnad på dem!

(Har ingen egen bild, men så här ser de typ ut:)


Biobiljetter

Idag har jag varit rikigt trött. Jag var ute och sprang igår, och stretchade inte efteråt, något jag fick betala för idag, men men.

Sen blev jag glad för när jag kom hem så väntade ett brev fråm SF, jag är ju medlem i deras bioklubb och de brukar ha tävlingar där man ska svara på 1 X 2 frågor så jag brukar svara på alla dem. Så hade jag vunnit två biljetter till "Brudens Bäste Man"!! Blev jätte överaskad!

Akvarium

Vi har pratat lite så där om att skaffa ett akvarium, typ att det vore trevligt. Så pratade vi om det idag igen, och kikade runt lite, bara för att se vad ett akvarium skulle kosta. På tradera snubblade vi av en slump på ett 210 liters akvarium väldigt billigt, vars auktion tog slut om några timmar.
Så nu har vi ett 210 liter akvarium för 750 kronor här hemma :D

Det var lite bökigt att hämta det, då vi först åkte till M:s jobb för att låna firmans bil, men då var inte nycklarna där, men som tur var hade M en schysst kollega som körde oss, så det var bara att lassa in akvarum och ställning i bilen, men då fick inte alla plats, så min stackrs pojkvän fick ta spårvagnen hem..

Nu ska vi bara bestämma vad vi ska ha i det också...

Söndag

Det första man ser när man kikar till råttorna på morgonen är att Myntas högersida av huvudet är täckt med blod, efter en mkndre undersökning och borttorkning av blodet konstaterar vi att hon fått ett jack på nedre ögonlocket. Inget stort men det blöder rätt rejält, så först försökte vi få på henne en tratt, vilket gick åt skogen, så vi tejpade istället hennes högerfötter, för att hon inte skulle klia upp det. Men framtass plåstret åkte av direkt, men nu går hon omkring med en stor paddel på bakfoten :D

Shopping

Så har jag vart och köpt en ny bikini, en svart trekants bikini med lite silverbrodyr på, 129 kr på Cubus (ska se om jag inte kan lägga in en bild sen), samt en under del som är lite hotpants model, med kopparfärgat "skärp.
Sen köpte jag sjukt snygga shorts på stadium för 249 :-


Lördag

Det är galet varmt i lägenheten, i sovrummet har vi helöppet fönster, en takfläkt och en golv fläkt, och det är fortfarande på gränsen till olidligt varmt!
Fast det är skönt att de är varmt ute, jag skulle bara vilja ha lite bättre ventilation i lägenheten :D

Sen fick en rejäl självförtroende boost härom dagen, det var nämligen så att vi var på en ganska stor fest i våras och nu fick jag höra att två killar undrat om jag var singel. Lite glad blir man ;D

Idag hade jag tänkt åka till gymmet och sen åkt och köpt en ny biki, min gamla är så ful.

Shaun the Sheep

Min absouta favorit seriefigur är Shaun the Sheep i Wallce and Gromit - A close Shave och nu har han fått en egen serie!
*Överlycklig*


http://www.shaunthesheep.com/

Internationella Bad och Glassa-dagen

Idag är det ju egentligen Sveriges Nationaldag MEN eftersom det ska bli trettio grader varmt här, så har jag proklamerat att 6 juni numera är "Internationella Bad och Glassa"-dagen.
Så vi ska ned på stranden och bada och sola och ha det allmänt gött!

Fredag

Igår kväll kom jag hem ifrån fyra underbart soliga och roliga seglingsdagar. Så mycket segling blev det inte, en och en halv dag ungefär. Men å andra sidan så var vi i 8 hamnar under fyra dagar.  Lysekil, Gullholmen, Hamburgsund, Fjällbacka, Stora Kornö, Smögen, Kungshamn och Uddevalla. Så åt vi massor av glass, precis hela tiden, och klassen vi var ute med hade en stor klasskassa, så vi gick inte hungriga. Sista kvällen var det grillkväll, med flinta stek, korv och räkor och kräftor. Vi var ungefär 37 stycken och det var fortfarande kvar massor av räkor till dagen efter! Så det var väldigt mycket räkor :D

Britta i Fjällbacka

Segla

Nu kommer jag åka ut och segla tills på torsdag. Så däför kommer det vara lite tomt här, eftersom jag inte förstått riktigt hur man mobilbloggar :D

Men jag återkommer på torsdag!

Städdag

Har städat hela dagen, köket är i alla fall riktigt fint nu, alla bänkar rensade, allting avtorkat och skurat, all papp och tomburkar utslängda. Och all disk diskad!
Och jag har dessutom fixat ett gräv-hinder i krukorna. Nämligen skärvorna efter en keramikskål, M tappade häromveckan, så nu ska de förhoppningsvis inte kunna gräva upp mina fina blommor! eller blommor, de är växter, ett väldigt sött litet träd som lyckats överleva i min ägo i mera än ett år nu! Riktigt stolt över det!

Imorgon ska jag iväg och segla och förhoppningsvis blir det lika varmt resten av veckan också. Så jag ska ta med mig badkläderna så kanske man kan bada också!

Fisk till middag -Nej tack

Jag äter inte fisk, pga miljöpåverkan och att de flesta fiskar är starkt överfiskade och många utrotningshotade. Så för att bättre veta om det finns några fiskar jag kan äta samt ha bra argument när folk försöker påstå att man visst kan äta fisk så läste jag på wwf hemsida.
Och jag rekommenderar alla att läsa den här foldern:

http://www.wwf.se/source.php/1121475/WWFs_FISKGUIDE.pdf

Jag läste då att jag inte alls ska äta viltfångad lax, utan endast kan äta krav-märkt odlad lax. Vilket bär mig emot då jag är starkt emot fiskodlingar (bland annat går det 2 kg fiskad fisk till en odlad fisk, så de mot verkar liksom sitt syfte...)

Sen tigerräkor/scampi/jätteräkor får man ABSOLUT INTE ÄTA! De skövlar magrove träsk för att odla dessa räkor, och förstör då en enormt vacker och unik miljö, som dessutom skyddar lokalbefolkningen (om inte så mycket mangrove träsk var skövlat skulle antagligen inte skadorna av tsunamin varit så stora 2004).

RSS 2.0