Nya jobbet

Hemma på lunchen från jobbet, det tar fem minuter att gå och det är rätt skönt att komma ut ifrån vårdcentralen.
Det här jobbet är ju mycket bättre än flyers jobbet, eller bättre, men inte fullt så tråkigt i alla fall.
Jag var lite rädd att de på vårdcentralen skulle vara suriga och tycka det var jobbigt att man kom (hon från företaget vi jobbar för varnade oss för det), men alla är super trevliga och alla säger "Men gud vad bra att de gör såna här saker". Och är måna om att jag har fått i mig kaffe och inte står hela tiden. Så på det sättet känns det jättebra. Dock har jag redan börjar få bacilusknoja med alla sjuka människor. :s

Nej nu ska jag äta lite nudlar så jag får i mig någonting

Nya skor

Då jag inte har några snygga inneskor, nu när jag ska jobba inne väldigt mycket, så fick jag åka runt hela stan för att hitta ett par. Alla skobolag har nämigen bestämt sig för att krympa alla sko storlekar, så 41 är numera max 40, och de tilverkar inte större än 41. Så alla skor är för små, och är dem inte för små så är dem fula.
Men till slut hittade jag i alla fall dessa på Wedins, ett par Esprit Austin Lace up


Räfven #2

Har precis varit på en superbra Räfven konsert.
Först åkte jag och Mats in och åt på Chez Amis, räksallas, entecoute och tryffel. Dock var tryffel inte speciellet god, men annars var det bra.
Vid nio gick vi till Kaj skjul 8 och vid tio spelade Loke och Legionen. Jag tycker personligen Loke är mycket roligare på en mindre scen när han är mer interaktiv med publiken, det blir lite mer komik då. Men lite roligt var att hon som sjunger på hans plattor var där, så det blev lite duetter, vilket man inte hör på andra spelningar, så det var roligt.

Vid tolv började Räfven, jag tyckte den här spelningen var så mycket bättre än den förra, men det kan ha att göra med att jag inte är lika trött också. (hade jobbat typ 2 veckor i stäck utan ledighet).

Glömde tyvärr kameran, men filmade lite med mobilen så ska se om jag kan lägga upp det på bloggen imorgon, för nu ska jag sova!

Jobb och träning

Jag har träningsverk i armarna, det är skönt då känner man att man har jobbat. Igår körde jag först ett gym pass, armar, rygg och sen när jag kom hem så gick jag ut och sprang 7 km. Det var lite kyligt men väldigt härligt att få komma ut.

I måndags ringde en kvinna och sa att jag hade sökt jobb hos dem som "interujuv"personal och undrade om jag kunde jobba två veckor från och med måndag och komma in och snacka med dem på onsdag (idag alltså), och efter att ha fixat runt lite, så ringde jag tillbaka och sa att jag kunde det.
Så idag var jag och pratade med Memu, som de heter, och om 20 minuter ska jag på genomgång inne i stan. Man ska vara på en vårdcentral och be folk fylla i en enkät på en dator, så man behöve rinte fråga folk själv utan bara be dem fylla i dem, jag får 86 kronor i timmen, och nu till det bästa jag kommer antagligen jobba på vårdcentralen som ligger där jag bor, alltså 10 minuters gång från min ytterdörr! Så perfekt!
Enda nackdelen är att jag får lönen i november, men men, så är det.

Jag glömmer alltid bort att säga att jag tränar när dem frågar vad jag gör på min fritid, det är liksom en sån självklarhet för mig, så det slår mig inte som ett "fritidsintresse". Det är liksom bara något jag gör. Lite märkligt..

Söndag

Sista dagen på jobbet. På ett sätt känns det skönt, det är ju inte allt för roligt att stå och dela ut flyers, men å andra sida, slut med pengar. Det är lite trist, men så är det.
Vi stod i brunnsparken i det otroligt härliga vädret, det var sjukt varm och jag kunde stå i bara skjortan, vilket jag inte kunnat på typ en månad.
Det var inte så mycket som hände där, förutom några som demonstrerade, de var typ 20 personer som std och skrek i en timme om att "stoppa den persiska chuvenismen i iran", vad det nu betyde. Och vad hade de tänkt det skulle hjälpa att de stod 20 pers och skrek i brunnsparken, det är ju inte direkt som vi kan göra något härifrån. Vi kan ju inte bojkotta och vi kan inte direkt skänka pengar, så vad vill dem liksom :s

Till middag åt vi pyttipanna med ägg, det var riktigt länge sen jag åt det och det var riktigt gott :D

Lördag morgon

Har inte alls lust att gå till jobbet idag, en får trösta mig med att det är näst sista dagen. Men det blir inte bättre av att Mats ska på bio under tiden, hade ju kunnat följa med om jag inte hade jobbat... Men jaja

Städade ialla fall i ordning hos marsvinen igår, så nu är det mycket fräschare, dock fick jag ta bort Mats snygga hus del som han byggt för det blev så äckligt och var så svårt att städa...

Hektiskt fredag

Jag trodde jag skulle få sovmorgon idag, men icke. Klockan kvart i tio hade jag en interjuv, på ett galet grymt jobb, som jag tyckte gick riktigt bra faktiskt. Det stora minuset var väl att jag hade svårt att komma på dåliga sidor om mig själv, och i vanliga fall kan jag komma på en miljon, men just då stod det helt still.
Efter det var det bara att slänga sig på spårvagnen, då jag skulle upp till Uddevalla  klockan ett, men jag hann som tur var, så jag kom dit 12:59 och 13:10 satt jag på en buss ned till Göteborg igen. Så trots att jag inte gjort så mycket är jag sjukt trött.
Jag var ju inte lite nervös inför interjuvn, och sen åka buss och tåg i tyo två och en halvtimme, inte det roligaste.


Batman

Igår var jag och Mats på bio och såg "Batman- The Dark Knight". Den var väl bra, men alldeles för lång!
Och när dem ska spränga färjorna, varför överger dem inte färjorna? Om jag satt på en båt med en miljonsprängmedel på, sitter ju inte jag kvar, jag överger ju fartyget. Det störde mig något enormt. Samt att man inte får veta något om jokern. De lägger upp det jättefint, så man blir nyfiken, men sen slutar det bara.
Efter ungefär halva filmen, satt jag mest och väntade på att den skulle ta slut. För då började den bli för mycket.
Men i huvudsak var den bra.

idag ska jag till veterinären med Bellan, det värsta är att jag har ju gett henne baytril så hon rosslar inte längre, så jag hoppas veterinären går med på att skriva ut det ändå, även om råttan inte låter... Sen hoppas jag att hon inte typ blir sur eller arg för att jag diagnostiserade själv, men jag har lite svårt för att betala 750 kronor eller mer, för att de ska lyssna i två minuter och sen säga att hon ska ha baytril när jag har det hemma....

Runda

Har varit ute och sprungit. Gick väl så där efter typ 2 kilometer började min mage krampa, blir så trött på det. Och som om det inte räckte är min höft cp. Men det slutade att jag sprang 6,5 km på 55 minuter, en bit i från målet, men med tankte på att jag behövde gå rätt stora delar pga höft och magmuskel, så är det ändå rätt bra.

Det blev åter igen en findusrätt, black and white. Inte speciellt god, men det gick ned i alla fall.

Råttorna är ute och springer, de verka glada ialla fall. Ska nog ta ut marsvinen och socialisera dem lite.

Arbete

Idag arbetade jag själv, det var väldigt tråkigt. Jag trodde inte det skulle vara det, eftersom man ändå inte pratar speciellt mycket när man är två, men då vet man att det i alla fall finns någon där. Nu var man liksom helt själv, kändes rätt övergivet. jag lyssnade i alla fall på radio hela dagen i ena örat, det fick det att gå lite fortare.

Hörde också att inga förband läggs ned i försvaret inom det närmaste, vilket är skönt, då behöver jag inte oroa mig för att jag inte får rycka in. Inte för att jag skulle tror att kvarn är nedläggningshotat då det är där den främsta rekryteringen till utlandsstrykan görs och det är ju det försvaret satsar på.

Kväll

Det är trist att vara hemma själv, har slö tittat på "A bugs life", och så south park. Åt någon findus färdigrätt till middag eftersom jag orkade inte laga någon riktigt mat.
Imorgon ska jag till eketrä så det är inte alls långt att åka imorgon, vilket är jätteskönt!
Ska snart gå och lägga mig, efter south park

x-effect

Ser på lättbästa programmet:Tycker det är så bra, fast det är lite tråkigt att de ofta visar repriser, så man ser samma flera gånger.

Handla

Nu har jag äntligen duschar, skulle ha gjort det igår, men så blev det inte. Så idag var det galet skönt med en dusch.
Ska gå ned och handla också, så jag har något att äta ikväll, blir snacks och grejer eftersom jag är ensam hemma. Så det blir lite "Linda-är-ensam-liten-och-bortglömd" kväll ikväll. (Mats är bortrest över helgen)

Råttor

Idag har jag vart i stallet, inte så mycket mer. Släppte ut odjuren när jag kom hem, de har suttit instängda i ett par dagar då det varit lite kaos här hemma och jag inte velat att de tuggade upp massa saker.

Jo det hände något märkligt i morse. När jag och pojkvännen går utanför portet för att åka till jobbet, vad möter oss då? Jo en död råtta. Den låg på mage med bakbenen rakt ut och ena framtassen vikt under sig. Precis utanför porten till trappuppgången. Jag blev ju livrädd att det skulle vara någon av våra råttor som hade ramlatr ned för balkongen (hur det nu skulle gått till då det varit instängda i två dagar), men det var det så klart inte. Råttan var agouti och hade mörka trampdynor (vilket jag hört är tecken på att det är en vildråtta) och mörk svans utan några som helst tecken. Så jag utgår från att det var en vildråtta, en hona, vuxen, var ganska stor (inte gigantisk, men inte liten). Och inga skador, förutom ett litet sår på framtassen, så antingen har hon självdött eller så har hon ramlat eller blivit påkörd och fått inre skador. Men så märkligt att hon låg utanför våran port av alla.... ute på asfalten.
 Jag som inte ens sett råttor här...

Jobbet...

Idag har jag nog mött den mest skumma människan hitills. En tant som kommer fram och säger "Jag är så deprimerad för jag har träffat en satanist" och sen mal hon på och jag har ingen aning om vad, bara uppfattar orden missionär, att vara deprimerad, de har vi alla vara, detta påflygande, att man måste vara deprimerad för att leva och fria viljan. Det är de sista hon säger innan jag vänder mig och fortsätter mitt arbete, att vi alla har fria viljan.
Sen började en man fråga om själva arbetet och om eventet tog slut osv, sen kom de fram att han hade ett hälsoföretag som sålde aloe vera produkter och han undrade om jag var intresserad, men jag sa att det inte riktigt var min sak att sälja grejer. Men han menade att det gjorde vi ju nu också, vilket jag inte höll med om.
en prackade en kvinna på mig ett papper om nåt kosmetika grej de skulle inviga. Trodde jag att det var en butik, men efter att ha läst lappen tror jag det är sånt där man säljer på homepartys, men de skulle ha invigning i nån lokal, och så var det någon talong man kunde lämna in och vinna saker, eller söka jobb..

ja märklig dag...

Gina

Tränade idag, blev rodd och ben. Efter det mötte jag Mats i nordstan, så bytte vi hans jacka till en medium istället. Och därefter gick vi till Gina Tricot där jag handlade ett vitt linne med silverttryck, en stickad kofta och en ulltröja, ur mysiga båda två och sen ett par stickade benvärmare, sjukt sköna!

Sen har jag katalogserat mina my little ponnys, 18 stycken är dem!

Helgen

Så var man hemma ifrån Stockholm. Vi kom sent i går kväll.
Fick med sig en del grejer ned, bland annat tre lådor national geograpgic som Mats prompt skulle ha med sig. Sen kom även guitarren, lite böcker, symaskinen, en dcykelhjälm och mina my little ponnies med också.

På råttutställningen gick det väl relativt bra. I pet blev det dock bara en domarens favorit till Bellan (och en silver pet), men jag hade hoppats på något mer. I agiityn gick det dock bättre, en 2 , en 3, en silver agility och en guldagility. Så det var lite skojisgt. Sen blev det lite hederspris.

Jag gav Mats en höstjacka i födelsedagspresent och sen en ny kedja till hans L & M berlock. Den han hade innan var i guld, vilket inte riktigt passade en silverberlock, så nu fick han en silverkedja.
Själv fick jag ett present kort på Gina Tricot så det kommer bli lite handlande av!

Lars Eriksson

Hittade en artist jag diggade grymt mycket, det pinsama är att jag upptäckte honom genom idol, och jag tittar inte ens på Idol. Nämligen så att jag läste på aftonbladet om någon som nästan hade fått skivkontrakt direkt på audutionen, så jag kollade på youtube, då jag ville höra denna så fantastiska röst.
Först sjöng han en Bob Dylan låt, och jag tyckte att han var väl inte så märkvärdig, men sen sjöng han en egen skriven låt och det var precis min smak. Mycket Jose Gonzales över det.
Lars Eriksson heter han och jag hittade fler låtar av honom på Myspace:
http://profile.myspace.com/larsmusic

Grymt bra låtskrivare, hoppas bara han får ett skivkontrakt så jag kan köpa hans skiva!

åka

Nu åker vi snart till Stockholm, var tänkt att vi skulle åka tåg, men pga av sj:s absurda biljettpris så tar vi bilen. Jag tycker egentligen inte om att åka bil, men så får det bli.
Just det skulle berätta vad E fick igår, han fick hundra stycken bollar (såna där bollhavsbollar), och jag hade slagit in dem så att när han öppnade paketet så hamnade de över hela golvet. Tyvärr har jag ingen bild, då jag glömde kameran hemma. Men allt resulterade i ett bollkrig i alla fall. Det bokstavligen flög bollar hela tiden överallt.

Presenter

Idag har jag varit i stallet, sen gick jag på nordstan och shoppade present till Mats. Jag har ingen lust att vänta tills på söndag att ge honom den! Först hade jag verkligen ingen aning om vad det skulle bli, men sen slog det mig och nu är jag väldigt nöjd.
Slog även in E:s present, vilket var lättare sagt en gjort (varför kan jag berätta efter ikväll), så nu måste jag bara göra ett kort och slå in Mats present också.

Onsdag

Var och jobbade i Nordstan idag, var väl helt okej. Den pressbyrån närmast centralen är så gulliga, alltid glada och vänliga. Aldrig några sura miner, det är så det ska vara!

Mats fyller år i helgen så han och en kompis E ska ha fest tillsammans imorgon (eftersom Mats och jag åker till Stockholm i helgen). Så vi ska åka hem till E och hjälpa till och fixa inför imorgon, typ handla och sånt, så just nu sitter jag och väntar på att Mats ska komma hem, vilket borde vara vilken sekund som helst.


Bild på mig: :D

Träning

Kom precis hem ifrån gymmet, kändes skönt, även om jag var lite slut i kroppen. Dock insåg jag något som hände inatt som jag förträngt. Jag vaknade nämligen och hade svin ont i axeln som jag låg på (höger) och när jag rullade över på rygg gjorde det verkligen sjukt ont, jag försökte sträcka ut armen och efter mycket smärta och om och men så gick det, men ett tag kändes det nästan som om den skulle hoppa ur led. När jag tränade så kände jag att det kändes i högra axeln, och visst ibland har det knäppt när jag gjort vissa saker förut, men inte på det här sättet. Hoppas det går över. Men det hindrade mig inte från att träna men vissa rörelser fick jag ta mindre vikt på än jag hade velat. Sen håller jag på, eller har, en inflammation i knät, som jag haft typ en månad, men det har blivit värre sista veckorna. Men jag köpte zon igår har provat voltaren innan, men det funkade inte, och en stöd strumpa, så jag hoppas det blir bättre!

Måndag

Igår var första septembet och jag har som mål att från och med nu ska jag försöka springa åtmnstonde en runda om dagen. Så igår sprang jag tre kilometers rundan, dock frå jag världens kramp i magen, och det är alltid den rundan, men jag tror att det har att göra med att det är ganska mycket nedförsbacke. Det är synd för den är rätt lagom den rundan och rätt trevlig, men jag får väl försöka hitta en annan.

Jag och Mats var på Västkustskutornas samrådsgrupps möte också, det gick igenom lite om hur det olika racen har varit, hur långt "skutegruppen" kommit, och om bemanningen. Denna eviga bemanningsfråga, och sjöfartsverket som uppriktigt sagt är dumma i huvudet och inte fattar att deras hel skruvade krav inte kan tillämpas i verkligheten. Men ja det var väl typ det, fick lite ideer vad jag ska ta upp Brittas styrelsemöte nästa vecka.

Räfven

I lördags var det Räfven som gällde, det var jag, Mats och en kompis som gick. Det stod åtta, så vi kom ju dit vid åtta, men som jag befarade så skulle inte Räfven spela föräns klockan tolv(!). Men de hade lite roliga saker innan dess, bland annat en "fair", där man kunde kasta paj på Räfven medlemmarna, krossa porslin, lyssna på dem på ljugar bänken och mycket mer. Sen spelade även Cirkus Miramas, men jag tyckte det var så där, de var som en blanding mellan Imperiet och Gyllene tider, där man tagit bort de bästa från båda grupperna.
Räfven var i alla fall underbara, dock var det mycket låtar från nya skivan som jag inte lyssnat på (lyssnat väldigt sällan på Räfven hemma, de ska upplevas live!).


 

RSS 2.0