Skidor

"Vi drar till fjällen..."
Nej inte riktigt kanske, men det finns tydligen en backe här i närheten, så jag och Mats ska bara åka dit och åka ett par timmar.
Men det ska bli kul att stå på snowboarden igen!
Nu ska vi skynda iväg så vi hinner dit

Nya firrar

Nu har det kommit nya fiskar till akvariet! Och nya växter fick våra stackars misskötta fiskar också!
Det blev fyra blåa guramis, två dvärgguramis, två segelfensmollys, två rödmunstetror, och två algätare av nåt slag som jag glömt namnet på, samt en ancistrushona.
Jag ville ha en hona, då jag nu sett att dem två jag har, ytte och pytte (som numera inte är så ytte och pytte längre) är grabbar. Den ena har hur mycket spröt som helst. Så jag hoppas att det ska bli små miniancistrusar!

Det är lite roligare i akvariet nu när det är lite fler fiskar förutom typ sju fantomtetror och fem rödmunstetror. Vi har ett par räkor också, dem är riktigt roliga!

Nej nu ska jag äta pizza


Blogglovin

Följ min blogg med bloglovin

Ja ska försöka få igång bloglovin :D

Artikel

Fick ett brev från min farmor idag med ett tidningsutklipp. Det var en bild på mig och en råtta som var taget från när jag stod med Råtthjälpen på husdjursmässan.
(Om man vill se denna fula bild kan man gå in på http://www.magasinsollentuna.se/media/online/default.html och på sida 24 finns artikeln)
Men han hade ju skrivit så att jag lät som jag var två år:
"Råttor är otroligt sociala. Ha minst två. Jag har åtta. Kul djur, gillar att handbrottas. Nackdelen är att de kan gnaga på allt möjligt. Och bara blir två år. Mina marsvin kan bli sju. Råttorna är aggressiva mot dem, de måste hållas åtskilda, säger Linda"

Blev lite smått irriterad, men man kan ju hoppas att folk i alla fall tar till sig att dem ska vara minst två.

Ny banner

Nu har jag ändrat lite bilder.
Den bannern innan var ju en bild från modelhouse, när jag var där för ett år sedan. Jag var riktigt besviken på bilderna dem tog! Många var suddiga, andra hade dåligt ljus osv osv. Dem suddiga påstod fotografen att dem skulle vara så eftersom det va "glamour", jag vill inte ha suddiga bilder hur "glamour" dem än är, suddigt är inte snyggt!
Sen visade Mats brors flickvän oss sina bilder hon tagit, och dem var ungefär lika som mina, så där lite små suddiga och inte riktigt skarpa.
Då tycker jag dem Mats tog nu när vi var ute och fotade var väldigt mycket bättre. Så nu har jag bytt bannern, till några snygga foton istället!
Hoppas ni tycker om dem, om ni inte ser den nya bannern får ni högerklicka och uppdatera sidan, så fick jag göra innan den syntes i alla fall.

Förkylningstider

Usch jag önskar den här förbannad förkylningen kunde gå över, snoret bara rinner och halsen känns jättetjock. Så känner man att man borde kanske hoppa träningen, men hoppar man träningen känner man sig lat, det är liksom pest eller kolera.
Har nu sista veckan inte gjort någon direkt konditions träning (annat än ett par arobicpass), för det känns som det är jobbigare för kroppen, än att styrketräna eller vara ute och gå någon mil.
Men jag vill börja med min löpträning nu! Jag vill inte gå och vänta på att den här nedra förkylningen ska läka ut någon gång, det är så himla frustrerande!!


Torsdag

Idag fick jag ännu ett brev från pliktverket, det första ordet jag läste när jag snabbt ögnade igenom det var "prövning" och tänkte, "nej, har jag fått någon extra mönstring eller nåt". Men när jag läste nogrannare var det att jag skulle till synoptik och göra en synundersökning. Så idag har jag beställt tid, grejen är den bara att jag ha ju inget synfel, eller jag har ju ett fel, men det är inte skärpan eller vad man ska säga. Själva synen är bra, men eftersom jag skelar blir det fel ändå.
Så det ska bli väldigt intressant vad optikern säger, förra gången jag var där skickade dem mig till läkaren med orden " dina ögon samarbetar inte". Sen är grejen det att jag kan ha jättebra syn på dagen, men när jag är trött så blir synen välsigt konstig.

Efter optiker besöket, åkte jag till gymmet och körde överkropp, och sen ett afropower pass. Det var en instruktör jag inte kört för innan, en tjej, men det var något hos henne jag inte kunde sätta fingret på. Förän det slog mig, trots att hon lät precis som en tjej, och hade långt blont hår, måste hon om inte fortfarande, så någon ha varit, kille. För om man bara kollade på ansiktet och bortsåg från allt annat, så var det helt klart en kille. Sen kollade jag in armarna, och om det var ett par kvinnoarmar, så ja, då vet jag inte vad jag ska säga. Grabbar har ju ofta lite krafigare armar, och det hade h*n också.
Sen var allt så överdrivet som det lätt blir när killar ska vara tjejer...
Mycket märklig upplevelse.

Bild från smelbak


Bolt

Igår var vi och såg Bolt- i 3D!
Den var helt underbar, jag rekommenderar verkligen att se den. Jag fick hålla mig för att inte sitta och skratta åt hamstern konstant, så sjukt skön karaktär!
Filmen var lagom på alla plan, lagom gullig, lagon mycket action, lagom sorglig, allting bara kändes bra. Plus att det var coolt att det var i 3D


Modellar

Idag åkte jag och Mats upp till Bohusfästning för att han skulle fotografera mig. Några fina bilder blev det bla dem här!

Semelkalas

Igår hade jag ordnat ett semelkalas, tänkte det kunde vara trevligt med tanke på Fettisdagen som kommer nu på tisdag.
Så jag bakade semlor hela dagen, över 50 stycken gjorde jag, i varierande storlek. Jag tycker man ska kunna äta så många man vill utan att ha dåligt samvete, så därför är mitt måtto, hellre för mycket än förlite. Inget tog helt slut, men det fanns väldigt lite mandelmassa och grädde efter alla hade tagit så många man ville, dock finns det fortfarande kvar väldigt mycket bullar.

Semelkalaset var väldigt roligt, förutom kompisarna så kom våra grannar över, väldigt trevliga. Jag hade ordnart ett semelquiz, och även ett annat bland quiz, där frågorna handlade om segling, råttor och Vallentuna!

Så här går det när Linda bakar bullar:

Linda; osminkad, ofräsch efter att bakat i ett varmt kök hela dagen.

Linda; nyduschad, och gör sista touchen på bullarna

Torsdag

Jag är små förkyld, vaknade av att jag hostade för att halsen var så torr. Egentligen hade jag tänkt ut och gå, men istället hoppar jag promenaden och går på kvällens badmington. Så nu är jag hemma och är lite små ruggig. Grejen är att jag känner mig inte febrig, utan bara helt matt, och svullen i halsen.
Det är inget roligt, det förstör hela min träning!

Nu när jag ändå är hemma tänkte jag vara lite duktig och diska och vika ihop tvätten, så man känner sig lite nyttig i alla fall. Som kompensation för att jag skippade gymmet idag. Men jag tror inte att något pulshöjande skulle vara direkt bra för mig just nu. Bättre ta det lungt i dag och köra hårt imorgon, istället för att köra hårt i dag och vara däckad en vecka.

Lägg märke till hårfärgen på den här bilden. And its all natural!!
(Sen kan man ju fråga sig den stora frågan, vad jag nu har för hårfärg, rönblond? Röd? Brunett?)
Onsdag

Idag har jag antagligen gjort massor, men det känns inte som jag gjort någonting.
Det började med att jag rusade på vagnen imorse, bara för att märka att den inte åkte till slut kom det en ambulans och hämtade någon tjej i främsta vagnen. Eftersom jag satt längst bak så hade jag inte märkt något, utan bara undart varför vagnen inte åkte och dem inte sa något i högtalarna. Hur som helst så blev jag försenad till stallet, vilket försenade resten av dagen.
Jag gick ut och gick i 2 timmar runt delsjön, jag gick och gick och gick, och jag tyckte inte jag kom någonstans. Så visar de sig att jag bara gått lite över en mil. Blev ganska besviken.

Efterdet åkte jag och skulle köra areobic puls, som tydligen ska vara ganska konditionskrävande, men det var tydligen bara bas. Instruktören hade dessutom jättehög musik och låg volym på headsetet, så det irriterade mig ganska mycket.

Och efter det så var det quiz på John L:s, där jag upptäckte att jag inte kan känna igen ungerns flagga, kan noll om Star wars, och inte har någon koll på hektar.

Rydbergsgastarna

För typ två år sedan eller liknande så pratad min mamma med någon gubbe på någon mässa. Han hade hoppat på henne och frågade om inte hennes barn ville börja segla. Och hon svarade att hennes barn redan seglade en herrans massa. Han kom från en förening vid namn Rydbergsgastarna och dem ville ha mer ungdomar i föreningen, så hon fick någon folder. Jag fyllde i den och skickade in, fick en inbetalningsblankett och någon tidning. Blanketten glömde jag helt betala in, det verkade inte vara  någon jättespännande förening, men trots utebliven betalning så har deras tidningar och skrifter fortsatt att rulla in, och jag har fortfarnde inte betalat något. Det är nästan så man har lust att betala in, bara för att belöna deras ihärdighet!

17 feb

Det är så mycket som snurrar i huvudet just nu.
Dels så ringde en från föreningen som driver Britta, dem letar efter en ny ordförande och dem har redan frågat Mats, men Mats har fullt upp med massor av annat (arbete,skola och andra föreningsarbeten), så då frågade han om inte jag vill vara det. Jag har verkligen ingen aning om vad som förväntas av ordföranden av föreningen, jag vet inte riktigt om jag vill lita på att det "bara" är att kalla lite sammanträden. Förutom att jag inte vet vad som förväntas av en så vet jag inte om jag vill det här året. Eftersom värnplikten börjar i augusti, och det är något jag vill ska ha min uppmärksamhet till 200%, och om jag ska sitta som ordförande i en förening, så vill jag kunna ge det min uppmärksamhet och det kommer jag inte kunna göra detta året. Även om det hade kanske varit lite roligt, kunna verkligen påverka föreningen. Men i år är nog inget bra år, just för att jag kommer ha fullt upp med annat.

Apropå värnplikten fick jag papper om det idag, så tredje augusti ska jag vara mitt ute i skogen i Motala. Jag förstod dock inte riktigt papprena, då på ena stället stod det typ "så åker du till Kvarn", men destination stod Linköpings C/Motala C. Men det löser sig. Det hade ju varit lite lättare om det hade varit i Skövde eller något stort regemente, men nu är det mitt ute i skogen, in the middle of nowhere.

Sen lite roliga saker istället, jag har bestämt att det ska bli semelkalas på lördag. Så det ska bli smaskens, får baka massor och massor av semlor till alla!

Uddevalla idag

Idag åkte jag och Mats upp till Uddevalla eftersom Mats brors flickvän fyllde 20, så hon hade födelsedagsmiddag.
Vi tog bussen upp eftersom bilen står där uppe, då det var något ärkepucko som bröt sig in i bilen, varav ett litet fönster är trasigt, och den kan inte stå här nere med trasigt fönster.
Det blev en väldigt god kycklingsallad, med en dressing som var proppad med vitlök, och jag tycker väldigt mycket om vitlök. Mats syster hade med sig sin hund, en liten (kanske inte så liten) 5 månaders rottis tik vid namn Bianka, så jag och Mats tog en liten promenad med henne. En jättetrevlig hund, väldigt glad, fast hon var lite tveksam ibland att busa, typ undrade vad vi var för typer.

Vi tog bilen hem, då Mats hittade ett ställe som sålde en sån ruta vi behöver för tre hundra, vilket inte var så farligt, så imorgon åker han och köper ett nytt fönster. Det är så tråkigt när sakerna blir förstörda, nästan mer okej att dem snor bilen då, än att dem bara bryter sig in och förstör.

Alla ♥ Dag!

Min underbara pojkvän fick en miranda nalle,  men då jag är officiellt arbetsslös och inte har så mycket pengar, så den största miranda nallen jag kunde köpa var typ 7 centimeter hög, med fjärilsvingar (fast Mats undrade om det inte var en nyckelpiga då dem vara röda med svarta prickar på).

Själv fick jag en superfin porslinsask med två turterduvor på och inuti ett hängsmycke i form av ett rosa hjärta, och en knallrosa nalle.

På kvällen åt vi en köttgryta och mös till filmen Semi-pro. Filmen var väl så där, men det var mysigt ändå!

Uppdatering efter sälen

Det var ett tag sen jag skrev. Har bara inte orkat ta tag i det, men nu gör jag det.
Jag var ju i Sälen, Linvallen närmare bestämt. Det var roligt, få köra in brädan lite. Själva snowboardåkningen gick över förväntan! Jag som annars brukar vara en snigel i backen, åkte lungt om flera skidåkare!
Plus att man känner sig sjukt grym med sin egen bräda :D

När jag åkte hem så blev det stopp i Allingsås, för att någon hade blivit påkörd i Partille, så jag ringde Mats så han kom och hämtade mig. Och tur var väl det, för vi stannade och åt på vägen hem och när vi kom hem, typ 1,5 timme efter tåget egentligen skulle varit framme, så hade tåget precis kommit fram till Göteborg. Men jag skickade in en resegarantisedel och fick tillbaka pengarna för resan. Så nu har jag 400 kr tillgodo på SJ, vilket är rätt trevligt!


Mot Göteborg

Just nu är jag i Stockholm och ska snart iväg till bussen för att sedan ta tåget ner till Götet. Får se så jag kommer ombord med snowboard och packning på bussen, men det borde ju inte vara några problem egentligen.
Jag insåg verkligen hur mycket jag saknar snö och riktiga vintrar när jag var uppe i sälen där det var massa snö överallt. Det är så mysigt. Och man kan göra så mycket mer än bara traska runt i slask. Det blir mycket ljusare också, och så kan man alltid ge sig ut och ha snöbollskrig eller åka pulka.
Jag har läst att på 1700 talet när ostindiefararna skulle iväg mitt i vintrarna fick dem ibland hacka loss dem ur isen och framför för att hacka sönder isen så dem kom ut. Så är det ju aldrig nu för tiden, nu är man glad om det kommer ens snö som ligger en dag.

Jag har nu läst ut den sjätte Harry Potter boken, och jag läste ut femman på vägen upp, vilket innebär att jag har två gigantiska tegelstenar till böcker som jag redan läst, men måste släpa med mig hem igen. Och inget att läsa på tåget, vilket suger.

Jag har packat ned kameran, men när jag kommer hem ska jag lägga ut fler bilder. Internet var så segt uppe i Sälen så den ville inte riktigt ladda upp bilder därifrån.

Det var jätteroligt, det enda var att eftersom jag har ärr på båda hälsenorna blev dem rätt svullna av mina nya boots, vilket gjorde att speciellt förmiddagen andra dagen var ganska jobbig, då det tryckte och gjorde ganska ont. Men dete släppte under dagen. Så jag hoppas till nästa gång att skorna är lite inåkta så jag slipper samma bekymmer nästa resa. Nästa resa ska jag dessutom köra med plåster från första dagen, så kanske det lindrar lite det med.

Sälen dag1

Dagen började med att jag gick till skiduthyrningen och ville ha min snowboard vallad. Trots att den hade stått inne hela morgonen och bara gått ute med den till skidstationen, vilket tog typ 4 minuter max, så var den tydligen för kall för att vallas, så dem var tvugna att vänta 20 minuter. Så det vara bara att gå tillbaka till stugan och vänta en halvtimme.
När jag väl började åka ramlade jag varannan meter och undrade vad fan jag hade gett mig in på, varför hade jag gått och köpt en snowboard för flera tusen som jag nu inte kunde åka på, men bara efter ett par åk kom det tillbaka.
Och efter fem - sex åk ned för den lilla barnbacken kunde jag åka hela backen utan att ramla och få brädan att göra ungefär som jag ville.
Nu innan lunch åkte jag ett par gånger i den stora knappliften, och det gick rätt bra, även om det var lite jobbigt med människorna som kom åkandes ovanifrån.

Efter lunch hade jag tänkt se om jag lyckas bemästra ankarliften :S

Sälen

Idag åkte jag upp till Sälen, i början av resan var jag rätt pigg i bilen, rockade loss till "vi drar till fjällen" och min all-time-favorit-fjårtislåt "En sång om ingenting" (galet roliga sommarminnen till den alltså!), fast sen blev det segt så jag började läsa min Harry Potter bok. Blev lite åksjuk och sen somnade jag, och när jag vaknade var det ungefär 1 timme kvar. Men kände mig allmänt seg.

Stugan var stor och jättefin, eller stuga och stuga, det är typ ett radhus/lägenhet. Jag trodde det var kvällsåkning på torsdagar, men det var tydligen på lördagar, så jag får vänta tills imorn att prova brädan. Får se hur det går :s

Jättevackert på kvällen för ena backen var upplyst och de var typ snörök, jag försökte ta kort med min kamera men det blev så där. Tog bättre kort med pappas, men pucko datorn vill ju inte läsa hans minneskort plus att internet går så segt att jag inte kan ladda upp bilder!

Stockholm

Idag åker jag till Stockholm för att åka till sälen imorgon.
Igår packade jag halva kvällen, det var lite vårt eftersom jag inte vet hur mycket kläder jag behöver ha på mig när jag åker. Ena stunden kändes det som jag hade alldeles för lite och nästa alldeles för mycket, men hoppas det blir bra.
Det är bra att det inte är så långt att gå, eftersom det är rätt otympligt, med bräda och kläder och ryggsäck med dator och grejer. Tänkte åka lite extra tigit så jag inte behöver stressa med alla grejerna.

Nu lyssnar jag på "Vi drar till fjällen" för att komma "in mood".

Söndag

Idag var jag och Mats på båtmässan här i Göteborg. Det var faktiskt inte så roligt som jag trodde det skulle vara, inga direkt roliga båtar att titta på, inga roliga utställare, och alla utställare var snåla med godis och reklamsaker utdelning. Så vi tröttnade rätt fort och åkte istället iväg till slottskogen.
Där såg vi sälar, pingviner,  en påfågel på rymmen och en get som var halvvägs uppför sitt staket.


RSS 2.0