Lacrosse is the shait

Har precis kommit hem från Lacrosse årsmöte och årsfest :)

Årsmötet var kort och koncist, vilket var bra! Efter det väldigt korta mötet, så blev de för fest hemma hos Johan som hade tömmning av barskåpet eftersom han ska exjobba på annan ort. Dock blev det en väldans kort förfest då vi hade bord bokat på resturang Victoria en halvtimme efter.
På  Victoria blev det italiensk buffe och glass, super god mat och trevligt sällskap!

Sen flyttade vi ner en våning och trängdes i baren där, efter tolv slaget så sjöng vi för Jossan som fyllde år och hoppade runt lite på dansgolvet. Som var minimalt och de dessutom spelade väldigt skumt blandad musik....

Trevligt var det iaf!


Thailand

Min mamma har varit i Thailand i två veckor nu (tror det var så länge i alla fall) och så ringde hon och igår och berättade att de hade haft det helt underbart. Hon ville inte alls åka tillbaka till kalla Sverige. De hade bott på Thailands största ö och ridit på elefanter och massor av annat. Men sen hade de också varit i Bankok och hon hade handlat jättefina billiga sjalar och då hade tanken kommit att man kanske kunde köpa därifrån och sälja i Sverige.
Själv brukar jag kika på klänningar på tradera som de säljer billigt (som den klänningen jag köpte i veckan) som kommer ifrån asien och jag har själv tänkt den tanken.

Det hade verkligen varit en dröm om mamma hade börjat bo i Thailand på vintrarna och hade kontakt med grossister där som jag sen kunde hjälpa henne att sälja i Sverige, både klänningar och sjalar via en webbsida. Inte för att de kommer hända, men drömma kan man...

Jag vill också åka till Thailand, har velat åka dit jättelänge, alla säger att de är så fint där. Men vi får se, någon gång kanske....

Google wave

Håller på att surfa runt på nya google wave, det är typ en mailklient men man kan skriva i varndras mail i realtid, så de är typ en hybrid mellan mail och chatt. Fast just nu är de lite tråkigt för de är i test fas så man måste bli inbjuden, vilket resulterat i att de inte är så många av de jag känner som har det än.

Men det är väldigt skoj för man kan lägga in röstning, kartor, sudoko och massa annar roligt. Och nu är de bara i test fasen som sagt så de kommer säkert komma massa andra bar grejer till. Det känns som ett väldigt bra sätt för exempelvis oss i Britta att kunna ordna saker och se hur många som kommer. Eller föreningar för att hålla möten eller kunna redigera dokument flera stycken!

Se mer på:


Klänning!

Den här klänningen ska jag hämta idag! Budade hem den på tradera för 215 kronor!
Hoppas att den sitter bra sen också, tyckte den var jättefin, men vi får se om de blir en nyårs eller julaftonklänning :)
Jag har köpt en annan klänning på tradera för ganska länge sedan men den var för stor över bysten så jag måste gå till en skräddare och få den insydd och de har bara inte blivit av.

Ännu en vecka

Så har ännu en dag gått i fösvarets gröna kläder. Och igår fick jag min pansar uniform! *happy* Den är så grymt mycket snyggare än fältuniformen, tyvärr tror jag inte att jag kan ha mina vanliga kängor då, eftersom den är väldigt smal i benen, så jag får ta det splittrans nya stålhättekängorna som är galet obekväma. Men men vad gör man inte för att se bra ut :p
Nu börjar mitt hår också bli så pass långt att jag kan sätta upp de i två toffsar utan att använda massa hårnålar för att de ska se bra ut. Tyvärr kan man ju inte ha basker eller telehjälem med två toffsar, så jag får snällt ha utsläppt ett tag till. Men jag tänker på positivt att de blir längre och längre varje dag som går! De var bara några veckor sedan jag behövde tio tusen hårnålar för att få de att sitta uppe.
Vi håller på att åka runt i våran vagn och de är faktiskt riktigt roligt, utom när man bara "OJOJOJ" eller "Oh JÄVLAR de var nära..." från föraren eller vagnschefen, och känner hur vagnen far och man ser inte ut och tror att man håller på att dö. Fast de är rätt kul med nära döden upplevelser också, man känner att man lever :p
Vi hade även utvärdering av varandra med feedback som man ska lämna in så ska befälen ha de till hjälp när de sätter hösttreminsbetygen. De var jättejobbigt, både att ge och ta kritik. Men min grupp tyckte jag var väldigt snabblärd, tillämpade kunskaper bra, arbeta snabbt och kom med bra lösningar. Och de jag skulle jobba med var att ha lite mera tålamod när de andra inte förstod lika snabbt som jag. Men de har jag redan själv reflekterat över så de var ingen överaskning :)

Skövde

Sista veckan i Skövde nu. Har tagit med mig datorn och har internet via mobilen, de funkar ganska bra, lite slött ibland men då får man ta.
Nästa vecka åker vi till Skillingaryd en vecka och sen bär det åter hem till Kvarn *happiness*.
Fast jag kommer sakna en del människor, det lite tråkigt att behöva åka ifrån dem. Samt ett par av befälen är störtsköna. Så på så sätt är det lite tråkigt.

Idag har jag handlar en klänning till jul, en ljus rosa skimmrande klänning på tradera. EN sån där helt ny från typ hong kong. Jag fick den för 215 kronor, lite i mesta laget tyckte jag, men jag villha den. De fanns ett par likadana som skulle gå ut senare men jag tror de hade gått upp i ungefär samma prisklass.

Den här veckan är kort, de är skönt, så vi åker hem på torsdag, fast sen veckan efter har vi helgtjänst, så det är lite jobbigt, förhoppningsvis går det fort, för första veckan är skjutvecka och sen är de bara jul remi, alltså vård upp till tänderna...

Denna vecka

Denna vecka har jag varit i skillingaryd hela veckan och eldlett granatkastare. Det var kanske inte jätteroligt, men lite. Vi sköt övningsgranater, spränggranat, rök och lys. Lyset var häftigt för de var så starkt!

Jag hade helgtjänst i helgen, det skulle ha varit regementetsdag, men eftersom 35 personer insjuknade i svininfluense ställde de in det. Och istället hade vi fälttest och multitest, som det gick över förväntan för min del i alla fall! Så de känndes väldigt positivt.
Mindre positivt var att jag var på sjukhuset i Linköping för att utreda varför jag inte kan andas när jag anstränger mig, men de hittade inget som verkade onormalt, vilket känns rätt tungt. Jag tyckte jag flämtade och väste massor när jag andades men läkaren påstod att det lät helt normalt... Mycket märkligt...

Uppdatering

Jag vet att jag varit sämst på att uppdatera på sistonde, men nu ska jag bli bättre, for real!

Sist jag skrev var ett par veckor innan basker provet, eller precis innan, kommer inte riktigt ihåg. En del har hänt sen dess. Bland annat har jag fått byta tjänst. För ganska länge sen nu, typ två månader sedan, insåg jag att de där med att jag har jobbigt att andas när jag anstränger mig, nog inte bara är dålig kondition. Så jag gick till läkaren, och han skrev först ut bricanyl, som inte fungerade för fem öre. Då skickade han mig till en läkare i linköping, som inte gjorde något annat än att remittera mig till lungröntgen och spirometri, som de inte visste när jag skulle få komma till. Dessa veckor var ganska jobbiga, dels fysiskt och de gjorde de extra tungt eftersom jag kände att jag inte klarade något alls, och jag tyckte bara de skulle skicka hem mig, för jag var ju ändå inte till någon nytta... Men istället för att skicka hem mig så fick jag byta tjänst från skyttegruppbefäl till eldledningsbefäl, och jag har faktiskt inte ångrat mig alls! Inte än i alla fall...

Baskerprovet vill jag helst förtränga, första dagen gick jag med packning och de gick väl så där, jag hängde med, men sista timmarna på dagen var det på håret att jag klarade det. Nästa morgon så började vi gå 150 m och sen stannade vi, då funkade de inte längre, jag hade så ont i bröstet och kunde inte andas, så jag blev en röd liten soldat, och sen fick jag gå utan packningen. Den dagen gick rätt bra :) Dagen efter gick jag inte heller med packning, men då hade jag stora problem ändå, trots att jag bara sprang runt i stridsutrustning så hade jag ont i bröstet och svårt att andas, men det fick gå.
Det absolut sista vi gjorde sista dagen var att först springa 3 km språngmarch och sen stridshinderbanan. Det vill jag helst glömma... men jag har min basker. Min fina svarta basker med pansararmen.

Imorgon ska jag åka och göra lungröntgen och se vad de säger, antagligen hittar de väl ingenting som vanligt... Men då har jag i alla fall gjort det :)

RSS 2.0