Rockerland

Jag följer inte många bloggar, knappt någon faktiskt. Men Emmasb brukar jag läsa och nu så är jag med och tävlar på hennes blogg.
http://rockland.blogg.se


torsdag

Snart ska jag ut med vovven. Blir en kortare promenad tror jag, vädret är inte superfint om man säger så. Hagel, driv is och regn....
Sen ska jag städa upp lite, gå igenom saker i källaren som man kan sälja, slänga eller skänka till Brittas loppmarknad den 8 maj. Borde finnas en del..
´Mats jobbar bara halvdag idag, så vi får se vad vi ska hitta på i eftermiddag. Trist att de är sånt väder, annars hade vi kunnat åka ut och gå med Nellie ute i skärgården. Men i detta regn blir man inte direkt sugen.

Nytt vill-ha-märke

När jag letade ryggsäck snubblade jag över en supersnygg vit säck, den kostade dock runt fem tusen kronor, men jag la märket till märket om man säger så. Så när jag var inne på naturkompaniet så såg jag märket igen och kikade lite på deras kläder. Arcteryx heter det, superfina saker, men priset därefter också....
Så om någon vill vara snäll så önskar jag mig en sån här, en arcteryx caliber hoody purpura:


Nellie

Här kommer en liten presentation av Nellie, då hon antagligen kommer figurera i bloggen en del.
Nellie är egentligen Mats mormors hund, men eftersom hon fick en stroke och nu har svårt att ta hand om ens sig själv så bor nu Nellie mer eller mindre permanent hos oss.

Namn: Nellie
Ras: schnauzer/cocker spaniel
Född: augusti 2007
Egenskaper: Väldigt tillgiven, älskar att bli klappad och kramad.
Tycker om: Att springa i skogen och rulla sig på mattor
Tycker inte om: Att bli kammad/klippt/trimmad. Det är läskigt.

Planer: Jag har lite planer på att i sommar/höst dels gå vardagslydnad och sen testa lite agility och spår.


l

Shoppat!

Idag känner jag mig stolt. För jag har köpt en ryggsäck!
Ja, ryggsäcken kanske inte är så mycket att vara stolt över, de är ju bara en ryggsäck. Men jag köpte den helt själv! Utan massa åsikter från andra. Utan jag bestämde att jag skulle ha en ryggsäck, kollade runt på nätet och bestämde mig och sen köpte jag en!

De kanske inte låter som en big deal, men jag brukar alltid fråga Mats och sen kommer han med massa saker om vad jag ska ha och inte ha. Men nu gjorde jag det helt alldeles själv!
Så nu har jag en snygg osprey väska på 65l!

Han tyckte nog jag var lite weird han i butiken, för jag kom in och sa "Hej kan du hjälpa mig, jag ska ha en osprey väska!". Sen började han plocka med en grön och jag sa att "nej jag ska ha en röd!". Han frågade vad jag skulle ha den till och jag ryckte lite på axlarna och sa "tyyyyp hiking, segling. Kind of..".
Så pekade jag ut den jag hade kikat ut, men det fanns två olika färgmodeller och jag undrade om de var någon skillnad och de var de inte. Så prövade vi ut om jag skulle ha en M eller S, så köpte jag den.
Killen han hade hjälpt innan med ryggsäckar hade prövat halva butiken och prövat olika hur de satt och fickor. Jag gick bara in och typ pekade " den vill jag ha". Tror jag har lite annat perspektiv, för när man gått runt med försvarets stridssäck så kan inget vara värre! Och vet man att man kan klarar gå runt med en stridssäck med 30 kg i så är npg skillnaden mellan riktiga ryggsäckar marginell jämfört med varandra. Allt man sätter på sig är ju hundra gånger bättre ändå!

Såg någon tabell på nätet om hur mycket man kan bära, vilket sa att man tar ca 25 % av sin kroppsvikt. De innebär att jag skúlle kunna bära 16,5 kg. Så tänker man på all skit man bär i lumpen. Packning på ca 20 plus utrustning på runt 10 kg...

Skavlöten

Jag och Nellie är uppe i Stockholm och idag åkte vi ut till Skavlöten och Rönningeby och gick en sväng. Det var varmt trots att de blåste så jag fick ta av mig jackan och gå och bära på den istället. Men det är härligt att de är varmt ute :)
En söt ponny som stod och sov och totalvägrade vända på huvudet och kika på mig:

New things

Har shoppat idag:

Skor Stadium 799:-Ny tränings väska modell lite mindre.
Team Sportia, en Dakin väska för 329:-
 

RSS 2.0