Till Baron

Denna råkade bli hemklickad idag :)
Min gitarr kommer bli den coolaste EVER


:)

Här är min nya bästa vän

the Red Baron


Ett steg närmare?

Nu är det fjärilar i magen! Fick ett svar från Rob som är webmaster på Northern Portuguese Podengo Association som jag hade mailat då det stod att man kunde kontakta deras koordinator på klubben om man var intresserad av en omplacering och eftersom det inte stod hennes mail så mailade jag webmastern som det stod att man också kunde kontakta.

Och nu har jag fått svar! Han skrev att de tyvärr inte hade någon som passade mina krav men att de säkert kunde hitta någon i deras kommitee som hade! Så nu undrade han om det var den strävhåriga eller korthåriga varianten jag letade efter för jag hade missat att skriva med det i mailet. Så när han visste skulle han höra runt bland medlemmarna!

Håll tummarna!

The search continues...

Podengo letandet går inte så bra just nu... Det är galet vad många som inte svarar när man mailar de. Okej jag har inte mailat jättemånga, men procenten är fortfarande liten på de som svarar..
Hur svårt kan det vara att skriva "nej tyvärr vi har ingen vuxen hund som behöver nytt hem..." Tydligen väldigt..

Nu har jag gjort något lite läskigt, men det bli säkert bra, jag har mailat till den engelska podengoklubben då de har en "rescue" grupp, om folk vill omplacera sina podengos. Efter den första januari får man föra in hundar från england utan större problem (förut fick man bara flyga hem de), så om jag råkar hitta en hund där får vi väl ta en liten roadtrip! Och det är bättre än i från norge för man slipper tullen! Så nu är det bara vänta och se.. eller om de är lika värdelösa på att svara som resten..

Hundletande

I våras när jag var funktionär på en agilitytävling såg jag en liten hund, som var något av det finaste jag sett! Jag gick och kollade i starlistan och först trodde jag det var en blandras för det stod så konstigt,men sen insåg jag att det bara hade sått licensnumret. När jag kom hem så efter lite googlande hittade jag då att det var en "Podengo Portugues Pequeno Liso" jag hade sett. Själva rasen heter Podengo Portoguese och ska INTE blandas ihop med Podenco, som de flesta gör, det är två helt olika raser. Pequeno är för att det finns tre storlekar och pequeno är den minsta. Sedan finns det medio och grande, men grande är nästan helt utrotad. Liso är sedan hårlaget, då det finns strävhårig (Cerdeso) och korthårig (Liso).

Under hösten besökte vi en uppfödare som har två Podengos, och de var helt underbara, så söta och så glada och roliga!

Tyvärr är inte rasen så stor och jag letar efter en omplacering, vilket gör sökandet väldigt snävt. Nu har jag mailat de flesta uppfödare i Sverige, några i Norge och en i finland. En i norge och en i finland har inte svarat.... Jag tycker det är dåligt att man inte svarar på mail, om man inte harnågon hund till salu kan man ju åtminstonde säga det!

Men jakten går vidare..

Läs mer på: Podengoklubben

Tentaångest

Känner hur tentor, jul och vinter börjar tära på nerverna, vill bara att tentan i morgon ska vara över så jag kan slappna.
Det känns som om hela jag är en filsträng och hur jag än försöker kan jag inte slappna av, tror att imorgon kan jag bara pusta ut och slippa tänka på massa måsten. Det är egentligen galet att tentor kan trissa upp en så mycket och dessutom så tycker jag att alla övningar vi har fått inför tentan är ganska lätt, så jag förstår egentligen inte varför jag är så nervös...
Men som sagt imorgon förmiddag är det över, då ska jag lägga mig i ett kokhett bad med "Storm of Swords" och bara glömma bort allt!

Drömmer mig bort till lyckligare dagar


Computer

Så har jag byggt ihop min första dator.


Pimpad on the inside

Pimpad on the outsides


One down One to go

Första tentan avklarad!
Det var en logistik tenta som jag haft världen största ångest över. Jag har inte alls fått grepp om kursen, vi skulle kunna massa räkneövningar som vi inte hade några övningar på och jag har bara varit arg över hela kursen.
Dessutom på tentan kommer ett jättesvårt räknetal vi har gått igenom två gånger, båda gångerna har halva klassen bara suttit och skakt p åhuvudet och inte fattat någonting och vi har som sagt inte fått några övningar på det, så jag fattar inte hur han kunde ta med! Nu var det som tur var uppdelat och andra delen kunde jag (om det är de han är ute efter men det tror jag).

Så nu är det bara transporttentan på torsdag, men den känns bättre för då har jag massa saker med mig så jag behöver inte kunna massa saker i huvudet.

So sorry

Det har varit dött här i bloggen ett tag och det ber jag om ursäkt för!
Jag har haft väldigt mycket i skolan och det har tagit helt udden av blogglusten MEN nu ska det bli ändring. Efter julen kommer det nya Bumpi.se lanseras!

Det är samma blogg fast lite upp piffat och lite mera jag!

Runt nyår kommer alltså Bumpi.se att komma igång, så håll ut!

Tills dess kommer ni kunna här på bloggen följa "Den Stora Hund Jakten".
Jag är ute efter att skaffa en till hund och jag har siktat in mig på Podeno Portugues, en liten jakthund, med mycket mod och stort hjärta. Tyvärr finns det bara ca 50 stycken i hela Sverige och då jag letar efter en omplacering är det inte det lättaste att hitta. Men här kommer ni alltså få följa mina ups and down i hunddjungeln.

RSS 2.0