Resa!

Nu är allt bokat och klart!
Den 6 juli sätter vi oss på ett plan till KANADA!
Där bor vi hos släktingar till Mats och kikar runt i Vancouver. Jag vill upp i bergen och kika.

Sedan flyger vi till San Fransisco och är där ett par dagar. Där har vi även bokat rum på Hotel California:

GAAAAh

Åååå vad jag blir trött på människor som inte tänker ett steg längre!
Läste i loggen på en facebook grupp för en hund som är borta. Någon tyckte då att man skulle införskaffa en hundvissel pipa eftersom "hundar dras till såna".
Vad får människa att tro att hundar dras till ett högt pipande ljud? Är det för att hon sett folk blåsa och hunden kommer? Men precis VAD skulle få hunden att komma?
Allt handlar ju om träning, att man har tränat hunden till att komma, men tydligen så är det så att eftersom man ser att en hund kommer när man blåser i en pipa så gör den det naturligt. Med detta resonemang kan man också fastställa att hundar (utan träning) helt naturligt kan spåra upp knark. För när jag ser på gränsbevakarna asutralien så markerar hundern de som bär knark! AMAZING!! *detta är så ironiskt så en ironimätare hade exploderat ifall ni inte förstod det*

jag är så TRÖTT (!!!!) på idioter...

Måndag

Nu ska jag strax iväg till skolan och ha befraktning. Det är inget tråkigt ämne, men personen som håller i alla föreläsningar typ hatar oss studenter och gör allt för att vi ska känna oss dumma och förlöjligade, så kursen är tyvärr inte så rolig som den hade kunnat vara.
Efter skolan ska jag och ta nytt pass för amerika resan i sommar.


Meez

Jag som meez
Meez 3D avatar avatars games

Zoo york och skor

Jag har ett par Zoo york skor som jag köpte på Stadium för något år sedan och de är så snygga!
Nästa gång jag ska köpa skor blir det ett par zoo york.
Check this out liksom:


Sen hittade jag Dada skor också på: www.topstreetwear.com samt www.footstore.se:
Dada 5th avenue


Lifeboat Mona

En sorglig men oerhört vacker vis skriven av Peggy Seeger och här framförd av Luke Kerry. Songen är baserad på en verklig händelse, när räddningsfartyget Mona gick under då de försökte rädda ett fyrskepp som börjat driva. Mona sjönk med sina 8 mann ombord, medan fyrskeppet lyckades slänga ut sitt reservankare och alla kunde räddas dagen efter.
Mona drev i land och hon brändes sedan för att folk trodde skeppet var förbannat.
De åtta besättningsmedlemmarnas namn finns graverade på en plakett som sitter på den nuvarande räddningsbåten i Broughty Ferry där olyckan hände.
Jag älskar sådana här sånger som baseras på riktiga händelser det gör de på något vis mycket bättre.

Åre!

Skidresa bokad!
Yes om ca 1 månad drar vi till fjällen, närmare bestämt ÅRE!
Lite större stuga än förra gången, en 8-manns istället för 6-manns. Men vi är hitills 7 pers som ska med.
Kommer bli kanonkul! Ska bara införskaffa mig en hjälm så jag inte gör samma tabbe som förra året och var för cool för hjälm och näst sista dagen druttar på ändan och slår i bakhuvudet för att sedan ha huvudvärkt i 4 dagar efteråt...


9Såg filmen "9" igår. En verkligt häftigt gjord animerad film.
Riktigt häftiga miljöer, coola karaktärer (utformningen) och en bra bakgrundstory.
Sen fallerade allt...
Tyvärr så fick man aldrig grepp om själva filmen, manus och storyn känns inte genom arbetad för fem öre.

Man sitter undrande hela filmen, inte riktigt säker på vad man undrar över, men man har en otillräcklig känsla i hela kroppen. Och när filmen är slut så tänker man bara "jaha...." och punkterna efteråt är det viktigaste.

Samma saker händer i filmen hela tiden, någon blir kidnappad, de sätter efter, någon dör, de flyr och så upprepas det hela tiden. Och när någon dör så väcker det inga känslor över huvudtaget eftersom man knappt får lära känna karaktärerna. Filmen kommer liksom aldrig igång.

Tyvärr säger jag bara. För allt för en ritkigt lyckad och häftig film finns där, men skaparna snubblar på manus och faller pladask på näsan...

SJÖLOG

Senaste två dagarna har jag varit lite off, då SJÖLOG äntligen gick av stapeln!
Vi började i onsdags med en seminairedag, förra året kom ca 40 personer men i år kom det över 200pax!
Helt otroligt. Bland gästföreläsarna kan jag nämna Robert Uggla på Broström, han drog nog rätt mycket folk kan jag tänka mig. Sen hade vi lite folk som skrivit rapporter och en politiker.
Vi hade också en paneldiskussion som var jätteintressant! Många bra frågor kom upp och många tankar väcktes.
Sist på dagen hade vi Jan Bylund, dels är han ju komiker men även föreläsare i kommunikation, så det var tänkt som ett sätt att knyta ihop säcken och ha ett dragplåster. Men det var faktiskt en del som gick efter panel diskussionen! Vilket var lite trååkigt för Bylund, men de kändes också roligt för det var ett tecken på att de var där för vår seminariedag inte bara för att se någon känd!

Igår var det själva mässan, så jag pratade med folk hela dagen. När jag inte pratade med olika företag var det värdar, vänner och/eller skolkamrater. Så fullt upp!
Allt avslutdes med en bankett på kvällen. Och mässlokalen var också bankettlokal så det var mycket meck med att få till det, så fem minuter innan banketten skulle dra igång svidade jag om...

Allt avslutades så klart på Frasses, ch det var härligt att se både studenter, gamla studenter och VD:arna för rederier vara kvar på Frasses vid tre på natten. Det var riktigt awsome!

Fiiin

Att jag inte tänkt på att det kan finnas skal till min mobil som jag har nu!
Nu är jag snart stolt ägare till denna fina.
55kr på ebay :)


Tisdag tisdag

Idag hade vi redovisning av vårt ekonomiarbete på morgonen. Jag hade blivit uppskrämd till tusen att han var värsta nazi-läraren. Men det gick väldigt bra faktiskt. Förutom att man kom på typ tio saker till som borde stått med i vår artbete.. Men men shit happens.
Imorgon och i övermorgon är det SJÖLOG och sen efter det blir det fucking råplugg. Jag vill inte ha de här två bajskurserna släpande eftermig, men eftersom de just är bajskurser känns det som att det finns risk för det...

Har varit och pratat med studienågonting så nu har jag tillgodoräknat mig tre kurser, vilket gör att det blir väldigt soft i skolan i slutet på denna termin och nästa. Men nu ska jag försöka jobba så mycket som möjligt och sen funderar jag på att ta en distanskurs nästa termin. Kanske i webb-utveckling för det hade jag tyckt varit roligt att lära mig!
Så kanske man kan koda hemisdor åt människor också och få in lite cach :)

Promenix

Jag och Nellie var i hundhagen uppe på kullen. Klockan var fyra så jag tänkte att nu borde de ju kunna komma lite andra hundar som hon kan leka med. Men vi väntade och inga andar hundar kom, så vi lekte själva med pinnar :)
Härom dagen kom en liten dvärg schnauzer hanne och lekte med Nellie. Kul att se en "halv"- Nellie och höra hur lik hon är schauzern :)


SMS-inlägg

20110221147 (MMS)


Olycka i ÅreOh No! De här är typ det värsta som jag skulle kunna tänka mig, en lift som rasar. Och i Åre dit vi ska vecka 15!!
*Linda rädd*

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8601839.ab

De här med pengar

Några bekanta satt och pratade om hur deras ekonomi såg ut med deras respektive och när man fick delad ekonomi och allt sånt.
Det var de som hade som sparade alla kvitton och la in exceldokument, eller som delade upp vem som handlade vad. En annan funderade på att skaffa ett gemensamt konto med två kort anslutna till. Unt zur waiter..

Själv har jag och Mats ingenting sånt, känner man för att gå och handal så går man och handlar. Men det har väl med att göra att vi flyttade ihop direkt och då hade jag nästan ingen inkomst alls och då hade det inte spelat någon roll om vi delade upp för det hade slutat med att jag skulle gett alla mina pengar till Mats direkt och sedan behövt bett honom om pengar.
Självklart som nu när vi ska resa bort så har jag betalat min biljett, men under själva resan lär vi inte ha koll på vem som betalar vad. Men vem som betalar vad struntar jag i. Om jag vill köpa något dyrt så säger jag det ju till Mats så han vet det.
Jag har självklart tagit upp det med Mats för jag har haft dåligt samvete över att jag "kostar" pengar, men Mats säger att han inte har några problem med det eftersom det är ju mig han vill spendera livet med och så länge jag är glad och lyckligt så är ju han glad :)

SJÖLOG 2011

Ingen får missa SJÖLOG 2011 som pågår onsdag och torsdag denna vecka!
Det är så skönt att se ett slut på sitt arbetande, nu när det börjar närma sig och allting knyts ihop och blir som ett enda stort paket!

Ni måste komma och se resultatet av mer än ett halvårs arbete!


mobil

Mitt mobil abbonemang går ut om 3 månader och jag vill så gärna kunna ha appar. Kanske kunna blogga liiite bättre från mobilen tex :p
jag har varit ganska anti Iphone, för de är rätt buggiga, men när de buggar så tycker alla det är okej för det är apple, så apple behöver inte göra en super produkt för alla köper de ändå.
Men jag vill även kunna pimpa den med skal och grejer så då lutade det ändå åt en Iphone.
De är ganska dyra så efter lite letande kom jag på att jag vill ha en Samsung Galaxy S. Den är väldigt lik Iphone på alla sätt och vis men mycket billigare, vilket passar min plånbok eftersom jag inte får jobba så mycket som jag skulle vilja *morr*
Så om någon vill får ni väldigt gärna köpa denna åt mig!
och de här:

P vs Z

Plants vs Zombies är ett av mina favorit spel och nu kommer kanske ett brädspel! Hur coolt är inte de ??


Mys

Lördagsmys med hunden

Muffins

Imorgon ska jag upp till Britta och hålla skolskeppskurs. Så jag bakade lite fika :)

Nellie: soldyrkaren :)

20110218142 (MMS)

Nellie: soldyrkaren :)


Alcina

Ikväll blir det Alcina på Göteborgs Operan.
Det är en opera, när jag har läst om den så verkar det dock inte vara så mycket sceneri, som är det jag älskar mest med teater. Men vi får se, hur som helst är det ju vacker musik :)

SMS-inlägg

20110217140 (MMS)


Hund

Nu har jag efter ett år lyckats klippa klorna på min hund!
Så nu klapprar det inte när hon kommer (i alla fall inte så mycket som förut). Innan har hon typ fått panik när man försöker klippa klorna på henne. Men jag har börjat ta på hennes klor lite då och då. Hålla i de och undersöka de.
Så i dag när vi busade hämtade jag korv och sedan tog jag tag i tassen och klippte en klo, så fick hon korv och så fortsatte jag så. Jag höll inte i henne utan tog bara tag i tassen.
Det funkade jättebra, så nu är alla klor klippta. HUnden var lite skeptisk men korven övervägde :)

Nellis som julkort:

My brain hurts...


Snart kommer den!

Snart är den här!!

onsdag

Idag har vi lyckats skriva klart ekonomi arbetet. Det är lite finslip kvar på det, men i stort sett är det klart. SÅ SKÖNT!
Annars blir jag lite irrterad på saker jag gör klart men sen studsar det liksom tillbaka och måste små fixas, tycker saker bara kan bli klart!!

I kväll ska jag jobba också Cashing!

Tisdag

Hela eftermiddagen har jag hållt på med att få ordning på mattorna som ska vara till SJÖLOG. Det tog tid att se vilka mattor som skulle vara var, få de raka, skära ut de, pussla och knåpa. Men nu är det klart och förhoppningsvis kommer det bara vara att rulla ut de nästa vecka. Så nu är jag trött...

Ni såg väl den fin fina mössan jag köpte på Accesorize?
Gick förbi där idag och såg att de hade 70% rea på vissa delar av sortimentet så fick jag syn på den fina mössan. Det är nog den bästa mössa jag någonsin köpt. Så snygg!

SMS-inlägg

20110215139 (MMS)


Middag för två

Eftersom jag hade möte nu ikväll så hade vi bokat bord på en resturang vid nio. Så det blev en sen middag. Men det var lätt värt väntan.
Vi åt på Bellinis, en italiensk resturang vid Linné.
Jag åt en jättegod musselförätt och sedan en pasta med musslor och havskräfta. Efterätten var dock bäst, med någon sprt chokladglass/mousse. Med ett väldigt gott vitt vin till!
Väldigt fin Alla hjärtans dag!


Glad Valentin allihopa

Idag är det alla hjärtans dag. Tidigare år har jag varit väldigt noga med Alla hjärtans dag. Fast i år har jag tröttnat lite. Dessutom ska jag på möte ikväll, så det blir antagligen för sent för att gå ut och äte middag ikväll. Men vi får se :)


Sjuksaker

Försöker ordna upp alla mina "hälso"-grejer.
Jag har lite problem med axeln sedan lumpen, och fått det som ett personärende dessutom. Så nu har jag ÄNTLIGEN ordnat tid hos sjukgymnasten. Så fredag den 25 februari får jag se vad han säger.... Har även lite problem med ena knät, hoppas han kan få ordning på det med.

Sedan försöker jag få tag på öron-näsa-halskliniken jag också var under lumpen på besök hos för att få se om jag kan få min remiss till en logoped. De ska ha telefontid fram till tre men svarar inte!! Och jag blir så matt för jag vill bara ha klart allting NU!

Jag har även försökt ringa ögonkliniken för att se om jag kan få komma på besök och se om jag kan ordna upp min syn lite. Jag har ju glasögon, men använder jag de får jag auror och migrän och ser ingenting...Men de hade telefontid först på måndag igen...

Kvällsfika

...och nu Muffins och Te!

Torsdag

Jag är trött!
Hade en föreläsning på förmiddagen, sedan under lunchen skulle jag till tryckeriet och hämta lite SJÖLOG grejer. På kartan såg det inte så långt ut och det var de egentligen inte heller, men man var tvungen att gå över en hög bro. Och de som bor i Göteborg vet vilket underbart väder de har varit här i dag, med isstormbyar. Så det kändes som hur långt som helst. Sedan fick jag veta att mitt busskort inte gäller på bussen där då det är Mölndal så jag fick traska ned till spårvagnen istället, hade jag varit en eller två hållplatser närmare stan hade det gått. Skit system...

Nu under kvällen har det varit Katalogsläpp i Frasses, det var trevligt och jättabra. Men jag tyckte det var trist inte fler Sjöare var där...

Muffins

Muffins...
Blev chokladmuffins, med sugarpaste och vissa med lite fyllning under..
Philadelphia och smör frosting, med kakao i...
Mats påstår att de är de goaste hitills...

Selfmedicate with tea!

Sista dagarna har jag haft väldigt ont i halsen, så jag har "self medicated with tea" för att nästan citea EA.
Ett te som jag tycker är jättegott är White-tea i pyramid påsar från lipton.
Det smakar hur mycket som helst, och blommor! jag rekommenderar verkligen att ni provar det!
Tyvärr har vårt Willys världens sämsta sortiment, så jag har fått nöja mig med rött te...


MItt hus...

Just nu är jag lite lätt stressad över skolan, de två kurserna vi läser just nu känns väldigt jobbiga. Det kan även bero på att det är nu under våren,då jag alltid blir väldigt stressad på våren (av någon anledning som jag inte riktigt har klurat ut..).
Men när saker blir motigt så måste jag fokusera på vad som motiverar mig, och det som motiverar mig just nu är mitt hus på landet!

Jag har väldigt specifika åsikter om hur jag vill ha mitt stall utformat. Jag vill ha halmströbädd, då det sparar väldigt mycket tid och kropp, och för att detta ska fungera bra måste själva boxarna vara nedsänkta och jag vill kunna öppna hela stalldörren så man kan köra in med hjulastare när man tömmer det på våren.
Jag vill ha plats för ca 10 hästar, egentligen hade jag velat ha fler, men 10 är rätt lagom, jag vill inte ha mindre i alla fall. Boxarna jag har skissat på är tillräcklgt stora för både föl och största hästarna. I stallet vill jag heller inte ha ingallrat utan öppet, jag har sett att detta fungerar väldigt bra.
Plattan till detta stall hade gått loss på ca 250 tusen. Men om jag dessutom ska ha ett hus så blir det väldigt mycket.
Så då tänkte jag slå ihop det och ha ett stall på 300kv, det är ca 300tusen i plattgjutning (om man tittar med de dyraste siffrorna), men sen så kommer lägenheten ovanpå. Lägenheten ska vara på 200kv, för då har jag fortfarande plats för 100kv loge.

De problem jag ser är ljud och fukt isoleringen mellan stall och lägenheten. Men jag har ingen aning om bygggrejer så det kanske inte är ett problem.
Fördelen med lägenhet ovanpå är att det blir inte lika mycket värme som försvinner ned då hästarna kommer att värma upp nedifrån och lägenheten värmer upp stallet (om ni förstår).

Jag hade tänkt hyra ut 7 av boxarna (kanske fler i början beroende på hur många hästar man har själv), man borde kunna ta en kallhyra på 1000:- det blir 7000:- per månad. Som man kan betala av lånet med.
Jag kommer då ta utsläpp, insläpp. Men det jag är orolig över är lunchen, då jag vet att jag och Mats kommer jobba heltid. Jag vet inte riktigt hur andra stall löser det....
Jag hade kunnat tänka mig göra mockningen om alla går med på att ha halmströ, det tar ca 5min/box när man kan det, och då kanske man kan ta ännu mer i hyran.

Min budget jag hade tänkt var typ 500 tusen på marken. Drömmern hade varit och hittat ca 10ha med ett litet torp så man kan bo i torpet under själva byggandet, så slipper man dubbla boendekostnader!
Sedan 2 milj på själva byggande.

planerar mitt framtida hus, eller rättare ...

20110209135 (MMS)

planerar mitt framtida hus, eller rättare sagt 10 hästars stall med 200 kv m lägenhet ovanpå.... Lite måste man få sväva ut på ekonomi föreläsningen....


trött

I natt kunde inte jag sova för fem öre. Somnade till vaknade, somnade till vaknade hela natten. Inte alls kul!
Vet inte om det berodde på spökprogrammen jag såg innan jag skulle sova, om det var stormen, stress eller vad.
Bara låg och vred och vände mig, fick ont i ena örat, fick ont i armen. Så idag är jag supertrött....
Lyckades pallra mig iväg till skolan, men egentligen tror jag det hade gett mer och sovit i ett par timmar för att sedan plugga men men... det är en dag imorgon också...

Presenter

img_1098 (MMS)

I danmark köpte jag en mössa och en haklapp till mina kusiner. De skickades dock lite sent men idag fick jag de här mmset. visst är de söta :D


Pappas blogg

Nu har pappa startat en blogg också!
Den 19 april åker han till Thailand och blir borta en månad, så nu har han startat en blogg så vi kan följa hans resa!

Nu kanske det inte blir så att det inte är så mycket aktivitet fram tills den 19 april, men ville ända länka:

Pappas blogg

Seg söndag

Idag har jag försökt få ihop lite Britta foldrar. Gjorde två för ett par år sedan, men jag hittar inte de på datorn. Hittade en riktad till skolor i pappersform, så där kunde jag skriva av texten. Men den jag egentlige ville ha, riktad till ungdomar, fick jag hitta på igen. Blev lite så där, men bättre än inget!

Annars går ingenting min väg just nu, känns inte alls kul faktiskt. Ingenting jag tar mig för går som det ska. Och i de flesta fall så är det inte mitt fel heller, utan saker bara krockar, eller strular till sig. Känner att uppförsbacken borde ta slut nu.... Men ny vecka, nya möjligheter... hoppas jag i alla fall..


Hur som helst så borde ingen missa årets långsegling ombord på Britta! Ska styra upp en grym segling!
Kika här: LÅNGSEGLING


Wraps

Kikar runt lite på Muffins wraps, och jag ska nog göra egna nästa gång jag gör muffins för något speciell tillfälle!
Väldigt enkelt att skriva och ser v'äldigt fint ut!jobba jobba

Nu ska jag snart i väg och jobba, hade hellre velat vara med på styrelsemötet uppe på Britta, men jag måste tjäna in lite pengar nu när det både är Kanada och skidresa i almenackan...

I vanliga fall när man jobba helg brukade det ringa någon från Stockholms kontoret och se så man är vaken, men idag har det inte ring någon, men jag har dubbelkollat typ tio gånger och jag ska jobba enligt schemat. Och jag byter inte bort mina helger....
Vi är två som jobbar, en börjar tio och en börjar tolv, och jag vet ibland när jag har börjat tolv har de inte ringt, så de kanske har blandat ihop det... eller bara missat...

Dagens muffins

Idag så har vi haft en liten skid-planerar kväll. Jag gjorde en sats med muffins och testade lite nya frostings.

Muffinsbasen var choklad, tyvärr blev de lite torra, men men.
Den rosa frostingen är creme fraishe med florsocker, jag tycker den var lite besk och det är godare med philadelphia.

Den bruna är en kola-frosting, gjord på mucadova (heter det så?) socker, smör och mer socker. Riktigt god! Smakade verkligen kola!En mattelektion i gymnasiet...

Hittade en gammal text som jag skrev under en mattelektion i gymnasiet.
Hela historien är skriven under en mattelektion i typ realtid. Så allt som händer i texten hände på riktigt (med smp modifikationer i namn och exakta uttalanden):

Linda kände hur hennes ögonlock blev tyngre och tyngre. Lärarens genomgång av exponentiella förändringar smälte ihop till ett enda sövande mummel. Hon kunde inte urskilja ett ord från ett annat. Inte för att hon försökte. Hon hade gett upp med att försöka förstå för länge sen.

– Hänger ni med? Linda tittade upp ifrån pappret hon klottrade på och försökte se intresserad ut medan hon nickade till svar på lärarens fråga.
Varför säga nej? Det skulle bara krångla till det ännu mera. Det var bättre att han fick mumla på om sina älskade funktioner och polynom så hon fick gå hem fortare

Läraren började klottra på tavlan och prata om e:n, konstanter och massa andra matematiska facktermet.
Linda vände upp ett nytt blad i skriv(rit)blocket och började skriva av det som stod på tavlan. Det var lika bra att skriva ned det så att hon kunde titta på det hemma eller ja, så att hon kunde säga att hon skulle titta på det hemma, om nu någon skulle fråga.

Inte för att hon direkt brydde sig om de där polynomen och funktionerna, bara hon fick ett betyg. Det spelade ingen roll vilket bara inte IG.

Linda tittade runt i klassrummet. De i bänken framför henne satt och läste sportbladet. Några andra vid en bänk på andra sidan klassrummet låg och sov och hade sina matteböcker som huvudkuddar. I ett annat hörn stod Sofie och flätade håret på en kille.
På stolen bredvid Linda satt Mållgan och insåg att miniräknare kan vara en lifesaver på tråkiga mattelektioner. Mållgan var nu inne på sin tredje omgång av att skriva sången ”Det var en gång en fjäril”. Ibland vände hon sig om och garvade åt de i bänken bakom som roade sig med att göra sjuka grimaser.

Linda log åt synen och kände sig lättad över att det inte bara var hon som inte följde med och tyckte lektionen var aptrist.
Hon återvände till sitt papper medan läraren svamlade på om sina halveringar av åttondelar.

Helt plötsligt hörde hon hur klassen gömde miniräknare, slog upp block och letade frenetiskt efter gamla matteanteckningar.
Läraren hade slitit sig ifrån tavlan och började vandra runt klassrummet. ”Går det bra?”, ”Förstår ni?” kunde man höra honom fråga. Allt medan eleverna nickade så håret flög och hasplade ur sig saker som ”Ja vi förstår”, ”Glasklart” medan de bad en desperat bön om att han inte skulle upptäcka märkena i pannan efter att de sovit hela lektionen på miniräknaren.
När läraren börjat skriva på tavlan igen åter gick klassen till sitt sovande och lekande med miniräknare.

Några tjejer längst bak började fnittra över något skämt och snart stämde de upp i sång eller snarare skrålande.
Linda vände sig och tittade på de två tjejerna medan sången övergick i gapskratt.
- Kan ni hålla käften där bak, hördes de från den enda riktigt uppmärksamma eleven i klassen som satt i bänken längst fram.
Det är bara han och en kille till som sitter i de främsta bänkarna. För om man sitter längst fram kan det hända att läraren märker att man sitter och gör annat.
Killen bredvid den uppmärksamma sitter endast längst fram för att det är där det enda nätverksuttaget i hela klassrummet sitter.

Bredvid Linda sitter Mållgan och vänder och vrider på sig.
- Visst är hans röst som rinnande vatten, piper hon, tror du jag får IG om ja smiter på toaletten?
Linda skakar på huvudet. Nej det tror hon inte. Hon tror inte ens att läraren märker om Mållgan smiter ut en stund.
Linda hade rätt. Läraren står i och för sig med ryggen mot klassrummet men han märker inte att Mållgan går tvärs igenom klassrummet, öppnar dörren och går ut. Han märker inte heller när hon kommer tillbaka.

Plötsligt försvinner ett bakgrundsljud och det blir förvånansvärt tyst. Linda ser sig omkring för att se vad det var som slutade låta. Till sin stora förvånad märker hon att det är läraren som har tystnat.
- Ja då kan ni börja räkna de här talen, säger han och håller upp en bunt med papper.
- Wow han snackade bara i en halvtimme utbrister Mållgan, och han låter oss räkna själva! Är han sjuk?
Linda ser misstroget på pappret med tal som läraren nyss delat ut.
Hon ser att läraren redan har börjat hjälpa någon annan så hon läser igenom talet och tittar i facit men blir inte direkt klokare av det. Så hon vänder åter till sin sida i blocker som nu är överbelamrad med små krumelurer.
 När läraren äntligen var klar med att hjälpa den andre eleven ropade Linda:
- Vi behöver hjälp! Läraren ser sig lite smått desperat omkring efter någon annan som behöver hjälp, men resten av eleverna sitter ned böjda över sina matteblock och klottersidor. Tillslut suckar han och går fram till Linda och Mållgans bänk.
- Jaha, säger han medan han gräver i fickan på sin rosa kostym efter sina glasögon. Linda visar talet och undrar hur hon ska börja. Matteläraren ställer upp formler, knappar på miniräknaren och vips har han fått fram ett svar.
Linda tror att hon förstår ungefär hur hon ska göra och läraren säger att hon och Mållgan ska försöka räkna de andra talen också.
Innan Linda och Mållgan har insett att de inte fattar har läraren redan utsett en elev som behöver hjälp och håller en lång förklaring, till elevens stora fasa, om vad logaritm är.
När läraren är klar med sin logaritm förklaring och spatserar ut i klassrummet, och eleven drar en lättnadens suck, ropar Linda och Mållgan på hjälp. Direkt ser läraren en annan som behöver hjälp och när han är klar med att hjälpa henne håller Linda redan på att få hjälp av en klasskamrat. Mållgan har smitit ut på promenad.
- OJ vad jag behöver en rast, säger läraren medan han går fram till Lindas bänk, föresten behövde du hjälp?
Linda skakar på huvudet och förklarar att Henrik hjälper henne. Efter det sticker läraren på kafferast.

En stund senare kommer han tillbaka och säger att de ska bli ännu en genomgång.
Klassen förbereder sig för ännu en sovstund och snart mal läraren på igen som om han aldrig slutade.
Plötsligt bryter en gällmelodi ut i klassrummet. Det är Ninas mobil som ringer.
Läraren avbryter sig i sitt formel skrivande.
- Få tyst på den! Ber han innan han återgår till sina beräkningar.
Nina svarar i den ringande telefonen och går snabbt ut genom dörren. Hon kommer tillbaks efter en stund utan att läraren märker något.
- Klockan är halv!! Utbrister någon plötsligt
Klassen vaknar som av ett trollslag till liv och börjar snabbt packa ihop sina saker.
- Men vi slutar ju inte förrän kvart i! säger läraren ynkligt
- BUSSEN! Säger alla i kör
- men bussen går ju inte förrän tjugo i… börjar Mållgan men hon avbryter sig fort när hon ser Lindas min, ehh jag menar vi har jätte bråttom!!
- men men.. börjar läraren men inser snart att ingen lyssnar på honom.
- Vi tar resten i morgon, suckar han till ett tomt klassrum och fortsätter beräkna sina tal.


Jag säger då det...

Läste en artikel på aftonbladet om "fällor" man går i när man ska gå ned i vikt.
Först är ena punkten:

Du äter för lite fett

  • 30 procent av det dagliga kaloriintaget ska vara fett. Fett i rätt mängd är nyttigt.


Sedan står det längre ned:

Du undviker smör men inte olja

  • Både en matsked smör och en matsked olja innehåller över 100 kalorier. Visserligen är olivolja något nyttigare än smör men det viktiga är att inte få i sig för mycket fett.
Om man nu äter för lite fett är det väl bra att ta en sked olivolja i maten? Det är ju dessutom nyttigt fett (eller nyttigt, men inte dåligt fett).

En annan motsägelse är:

Du äter mycket sås till maten

  • Förutom att tänka på vad du äter, är det också viktigt att vara uppmärksam på hur maten är tillagad och vad du äter till. Restaurangmat är ofta lagad med feta oljor och mycket smör. Såser är ofta betydligt fetare än vad man tror. Beställ mat med såsen vid sidan om.

Sedan säger de:

Du har slutat äta snacks

  • Att småäta nyttiga snacks ger både mättnadskänsla och tillfredställelse. Det minskar också risken för att du överäter annan mat. Nyttiga snacks kan till exempel vara gurk- och morotsstavar med yoghurtdipp.
Dipp och sås är ju ungefär samma sak. Så man ska inte äta sås till maten, men sedan ska man små äta dipp... makes no sense at all!

Läs hela på:
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article6503585.ab


Skolan

Egentligen borde jag ligge hemma i sängen med typ en värmekudde på magen, för min mage mår inte alls bra, har inte gjort det senaste två dagarna, fattar inte vad som är problemet.
Men eftersom katalogen kommer nu på förmiddagen måste jag vara i skolan och ta emot den.

På kick off..

Jepp ska på kick off ikväll... I kostym, jag kan säga att jag avskyr den redan! Fast jag typ haft på mig den i 5 minuter, det är SÅ inte jag!
Jag kan ha kosymbyxor och blus, eller snygga jeans och kostym kavajen, men hea rubbet det blir för mycket.
Under SJÖLOG får jag stå ut, men efter det , never again!


Shopping

För att det gått så bra på kampanjerna under jul fick vi anställda presentkort på Åhlens. Så jag fick 250 kr (det baserades på hur mycket man hade jobbat).
Jag letade efter tyllar men de hade inga vad jag kunde se, så det blev en muffins bok, en necessär och en mascara!Stöten?

Planerar skidresa.
Lutar åt Stöten, hade gärna velat åka till Åre, men det finns inga natttåg längre de är fullbokade och annars måste man byta två gånger mitt i natten, vilket inte verkar så kul..

Så Stöten, någon som varit där?

Ny frisyr?

Mitt hår ser ut som hell, och jag kan inte direkt göra något med det.
Jag ska klippa lugg, så långt har jag bestämt mig, men sen är det frågan om jag ska klippa resten av håret också, eller fortsätta spara till långt...
Med långt hår, behöver jag inte göra så mycket, men det är snyggt med kort..

Om jag ska klippa upp det lite funderar jag på något sånt här, ffast så långt mitt hår tillåter :


Till Nellie

Hittade en online affär som hade utkörning till Vallentuna! Hittade massa fina saker jag ville ha.

Rosa flytväst! Nellie har iof en flytväst (som vi betalade typ 800 kronor för..!!) Den här kostar typ 350kr...Nellie måste ha ett regntäcke för nu har hon bara ett vinterräcka som inte är vattenavstötande!
De här Hurtta täcker är jättfint. Jag såg det på MYDOG men där kostade det typ 700kr och här kostade den 380!!


NY or SF

Ikväll ska vi leta flygresa.


New york eller San fransico? Thats the question...RSS 2.0