Stanley park

Idag har det varit underbart väder med solsken och lite vind. Vi packade in fyra cyklar i och på bilen, två ihopfällbara mountainbikes i bagageutrymmet och två mountainbikes bak på luckan så åkte vi iväg ner till den olympiska parken. Det är massa höga glashus som de byggde som OS-stad när Vancouver hade OS 2010, men nu är det bostadsrätter. Vi cyklade igenom OS-staden och sedan till en park som heter Stanley Park och cyklade runt hela den, då jag tror den liggen på en ö. När vi kommit lite mindre än hälften stannade vi på lunch på en Sushi All-you-can-eat för 9.95 cad/person vilket blir ca 68 kronor. Det hade den vanliga sushin man hittar i Sverige, men så hade de också en typ av rullar med ris och en röra i, de var verkligen jättegoda! Jag orkade bara ett par sushibitar i första rundan, men de andra beställde en en andra runda av sushi! Det var hur mycket sushu som helst!

Efter sushi-frosseriet fortsatte vi turen runt parken. Vi cyklade vid vattet hela tiden och i viken som Vancouver ligger i låg gigantiska bulk-båtar på redden och väntade på att börja lasta imorgon måndag. Det är lite lustigt för det är lag på att ha cykelhjälm så nästan alla har cykelhjälm (och det är mycket cyklister), men däremot all inlinesåkare man möter, ingen av de har hjälm! De verkar ha ett stort cykelvägsnät, och där vi cyklade idag var enkeltriktat, men då åkte cyklarna på cykelbanan åt ett håll och fotgängarna gick i motsatt håll. Smart tycker jag, för då möter forgängarna en hela tiden, och man riskerar inte att cykla på någon bakifrån. De har tydligen lapplisor som ger en böter om man cyklar på de ställena där det står att man inte får cykla. För det kommer små områden som är väldigt trånga och då måste man leda cykeln, samt att man får inte cykla för fort heller, tror det är ca 15 km/h och det gäller även för inlinersarna.

Vi fick också se en vild vithövdad örn! Det var riktigt coolt faktiskt, fast den satt högst upp i en gigantisk gran, så det var inget "close-encounter"- men ändå! Och vad den lät mesigt, den lät som en lite tvittrande fågel, trodde de skulle skria respektingivande, men icke.
OS-staden med arenan till höger
( men arenan håller just nu på att få nytt tak)




Skepp på redden


Gäss med bergen i bakgrunden


Mats på cykel

Båthus

Örn!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0