Slottskogen

Idag hade vi råttträff i slottsskogen, mycket trevligt!
Först så träffades vi barnens zoo, men eftersom de är råttmänniskor var alla sena, så jag sprang omkring och klappade alla söta små getter och grisar!
När alla äntligen kommit så gick vi till grillplatsen och grillade, själv hade jag och M med oss pasta sallad, vilket var skönt i hettan. När alla vara mätta och glada gick vi då ned till gräset och satt i solen, badade råttor och åt kakor. Samt svarade på alla nyfikna frågor om råttorna.

När vi åkte hem vid halv  tio på kvällen så hade någon fyllt hela brunnsparksfontänen med skum :D





Liseberg

Igår åkte vi på kvällen till Liseberg, vi åkte ingenting, utan åt pizza, kastade ringar (M vann ett lejon) och spelade lite på chokaldhjul och liknande. Så var vi inne i Taubs värld, det var så där, men ett rum var sjukt häftigt, de hade skuggspel på väggarna som illustrerade olika sånger, galet häftigt!

Sen hittade vi mitt lilla svarta monster, så det var ju bara att köpa :D

Cykelvandaler!

Tror ni man blir arg när man upptäcker att de tagit loss en mutter som håller fast framhjulet och en mutter som håller fast bakhjulet?
Liksom varför?
Kan ha förståelse för att de snor ett helt hjul, men bara muttrarna?
*Morr*

Får väl gå till gymmet nu...

Värme

Det är sjukt varmt här! Känner egentligen bara för att gå in i duschen och bo kvar där :D

Har i alla fall beställt tid för att göra hålfotsinlägg, 1200 kronor skulle det gå på. Tydligen så passar de i det flesta skor, men de har två typer, ett bredare inlägg för typ gympadojor och likanande och ett smalare för "fin"skor antar jag. Och om man ville ha båda kostade det 2000 kr, men jag behöver de ju bara när jag går långt och mycket, så jag tror inte jag behöver i fin skorna... Jag har ju klarat mig i 22 år hitills, då kan jag ju klara mig några kvällar och dagar hit och dit.

Ska ta tag i mig själv och cykla till gymmet. Ska strecha armarna ordentligt både innan och efter träning, så jag kan använda armarna i morn också :D

Borde dessutm dricka mer, känner det i huvudet, alldeles tungt, igår var jag riktigt dålig på att dricka på träningen, i vanliga fall suger jag lätt i mig en eller två flaskor, men igår blev det bara en halv :S
Måste bli bättre på det.

Fredag

Träningsverk!
Så kan man väl sammafatta det, men det är inte så konstigt, körde väldigt mycket hantlar igår, mycket mer än vad jag brukar. Men det känns skönt att jag har träningsverk, då känner man att man har arbetat!
Det kostar typ 1500 kronor att skaffa hålfotsinlägg, jag undrar om det blir mycket billigare om man har remiss från en sjukgymnast, men då måste man ju gå till sjukgymnasten först och de kostar ju pengar...

Efter träningen

Det blev mycket hantlar idag. Kändes skönt att få lyfta lite vikter igen! Jag har ju inte vart p gymmet på typ två veckor ... men jag har ju inte legat på latsidan den senaste veckan heller, mycket fysiskt och ansträngande.

Cyklade som uppvärmmning, vet inte riktigt hur det kändes, det drog lite i benen, men ja, svårt att säga. Ska i alla fall gå till apoteket och köpa kamfer salva, det vet jag hjälper, så går jag omkring med benvärmare i denna fruktansvärda hetta.. Håller på att avlida, men vad gör man inte för att bättre bli bra :s

Laddar upp en halvtaskig bild på mig (bilden är bra, men jag ser halvtaskig ut :p)
På väg till Seglingen i fredags

Träning

Nu ska jag alledels strax cykla till gymmet, läste på lite om benhinneinflammtion. Vet inte om det har gått så långt, men jag de är i alla fall överansträngda, men det stod att man kunde cykla och simma istället. Så jag ska se hur det känns nu när jag cyklar till gymmet, och känns det okej, så tar jag nog en cykelrunda efteråt. Blir ju tokig av att inte komma ut och röra på mig!
Känner att jag måste bygga upp konditionen, och jag har ju som mål att springa milen under en timme, vilket jag aldirg kommer kunna göra om jag inte kommer ut och springer!
Så ställer de himla benhinnorna till det, jag trodde seriöst det var överspelat. Hade lite problem med dem när jag var yngre, men har inte känt av dem på flera år. Men jag tror de har mycket att göra med skorna jag har i stallet, så nästa gång jag ska dit så tar jag med mig ett par andra.
Funderar även på att skaffa fotinlägg, då jag har fått remiss förut för det då jag har extremt höga fotvalv, men eftersom jag är värdelös på att ringa såna saker, så satt remissen i köket i flera år tills den blev slängd... Kanske kan få pappa att betala dem...

Nu ska jag iväg i alla fall. Blir nog armar och rygg idag, då jag inte vill anstränga benen mer än nödvändigt!

Damn legs

Har fått brevet jag väntat på i typ tre veckor, så nu är det i fyllt och in skickat *väntar med spänning*

Hästarna i stallet går i sina sommarhagar vilket är en längre bit från stallet, vilket innebär att jag går mer än en mil fram och tillbaka totalt när jag släpper ut dem. Vilket inte mina ben tycker om, så igår hade jag fruktansvärt ont i vänster benet, så min springrunda idag var det bara att glömma... Jag hade tänkt leta rätt på 10 km rundan, men jag vågar inte springa eller gå långt idag, då det antagligen blir ännu värre. Så det blir bara gymmet idag..

Segling

Kom precis hem från en tre dagares segling, helt brun i ansiiktet, men eftersom man gått medf långärmat och långbyxor hela tiden så.. ja är ju resten inte fått någon färg ;)

Skriver mera sen, ska äta

Rökdykaren

image45image44


Rökdykare

Idag har jag rökdykt för fösta gången, dock i kall miljö, utan eld, men med teater röl och kolmörker...
Det var riktigt rolig, spännande om än jobbigt...
Älskade mitt brandställ och skulle kunna bo i det!

image43


Kalmar igen

Nu är jag åter igen i Kalmar, fick byta tre gånger (!) för att komma hit. Sen ska jag åka hem på fredag och funderar på att ta tåget som går 0530 då det är ett direkt tåg! Så de kanske är värt att gå upp tidigt :D

Funderar allvarligt på att börja göra typ en videodagbok, typ ta med filmkameran vart jag går.... Kanske skulle vara roligt, får se hur jag gör.

Har i alla fall med kameran hit ned, så man kan ta lite kort på brandövningar och så.


Bilar

Igår var jag och M och kikade på en bil min pappa kanske ska köpa. En volvo V70 -05, den skulle ha lite små skavanker så han ville att vi skulle se hur mycket små skavanker det var..
Bland annat var det ett säte med en reva, och de andra passagerar sätet hade fläckar på sig. Sen saknades det lite läderbitar här och där. Hans nuvarande bil tycker jag är sjukt fin inuti och det känns lite som ett nedköp... Sen hade de skadat lädret  på instrumentbrädan också... Så vi får se om han köper den. Roligt var det ialla fall, vi gick igenom hela bilen och hittade varenda liten repa :D

Lite butter Linda, (jag fryser och är hungrig). Tycker de är synd på locken i ansiktet...
image41
ck


Sweeney Todd

Gårdagen var jättefin. Först åt vi på resturang Othello, med min bror. Han fick en wok-panna i gjutjärn och verkade bli geniuint glad. Jag och M tog en tre-rätters opera meny, medan min bror tog två-rätters (skippade efterrätten). Förrätten var lufttorkad oxfile och huvudätten, sauterad oxfille och efterrätten var Amaretto. Och kyparen var så gullig att han kom med en extra till min lillebror "För du fyller väl år?". Sjukt gulligt gjort! Jag hoppas M gav honom mycket i dricks!

Efter det gick jag och M till operan och intog våra platser på balkongen, främsta raden nästan mitt framför scenen. Först hade vi sämte platser, men blev uppbytta, då de var tvungna att flytta folk för att det var något piano som skulle stå i vägen.
Så började orkestern spela de första fraserna "I tell the tale..." och jag var helt borta, satt som ett töcken och druknade i det vackra stämmorna.
Enda minuset var att Mrs Lovetts röst var så skränig, jättebra sångröst, men alldeles för gäll för min smak. Men resten, oh resten, Sweeney's djupa basstämma eller Antohnys vackra "Johanna".
Jag var rädd att efter fått höra sjukt duktiga musikalartister sjunga och framträdda skulle jag tycka filmen var mycket sämre och visst inget uppgår till att få höra sån sång på riktigt, men vissa saker tyckte jag ändå Burton tolkade bättre. Som Mrs Lovetts lite låga, men ändå rättframma aittityd. Perelli var jag faktiskt besviken på i scenuppsättningen, han hade inte alls samma karisma.

Men allt som allt, de här kan jag leva länge på :D

Afton

Ikväll blir det en riktig Afton. Först ska jag och M och min bror gå ut och äta på resturang. Då min lillebror fyllde år i måndags så ska vi fira honom. Så då blir de tre rätters italienskt. Sen efter det så ska jag och M gå på Operan och se musikalen Sweeney Todd, premiär aftonen, så det är bara att ta på sig fin klänning!




Weekend

Sitter och pluggar Trabsportteknik. Det är verkligen jättetråkigt och det värsta är att vi fått värdelöst studiematerial så jag får sitta på nätet och söka på "Stowage plan" och andra för mig helt okända begrepp som jag ska förklara.

I helgen hände det inte så mycket, vi var som sagt i slottskogen hela lördagen. Det var jätteroligt, bara vara ute och sitta med goa vänner i solen hela dagen! På söndagen kom M:s mamma och hans lillebror och hälsade på. De bor i vanliga fall i Danmark men eftersom M:s morfar fyllde år nu i veckan åkte hon och hans lillebror upp för att hälsa på honom och stannade då till hos oss.

Igår var vi ute och letade present åt min lillebror som fyllde år (12/5 Grattis Lillebror 20 år!). Förutom presenten så köpte jag även kuddar till sovrummet. Jag har nämligen en inredningsplan och de passar perfekt in i temat:

image40

Slottskogen

Igår var vi i slottskogen, jag och ett par kompisar, det var underbart väder och vi tittade på pingvinerna (som luktade illa), påfåglar och ursöta älgkalvar!

Sen satt vi och spelade spel, blev solbrända och åt kakor, helt underbart!!

image39

Mera

Den här veckan har vart hektiskt, de är därför jag inte hunnit skriva. Var ju i Kalmar i måndags och kom hem sent, sen måndagen gick ut på att ringa och försöka se om jag kunde byta Kalmar vecka så jag kanske kunde åka ned till Nice, vilket inte gick. I onsdags träffade vi massa polare och blev kvar sent, och igår hade jag en vän och hennes vän på besök...

Var på uruselt humör när jag gick till gymmet idag, allt var bara piss, men sen när jag började träna så lättade de faktiskt, humöret lyfte och jag insåg att allt kanske inte bara var svart och mörkt!

Sun kissed

Innan seglingen köpte jag Dove Summer Glow fast den som har en hint av brunkräm i sig. För i vanliga fall är mina ben kritvita efter vintern och så vill jag aldrig visa dem, och så fortsätter de vara likbleka. Så nu tänkte jag att om jag använder Dove:n så de blir vanligt vita och inte så där lysande vita så kan jag ju sola benen och de kan bli naturligt vita utan att jag behöver skämmas över dem.

Såg resultat efter ett par dagar, dock blev resultatet lite flammigt längst ned på smalbenen, vet inte om de har att göra med att jag har tagit extra mycket (då jag börjar där) eller om de är för att jag inte låtit de torka ordentligt innan jag krypit ned i sängen..


Kändis

Ska se om jag inte kan scanna in artikeln som jag var med i förra veckan. De var ett reportage från Britta, det kom nämligen en fotograf och plåtade lite när vi riggade på. Han lekte paparazzi också, så det är en bild på när jag och M står och gullar på för däck :D
Helt plötsligt när jag står och pratar med M så ser jag i ögonvrån att någon med ett enormt tele står och fotar, sen när efteråt frågar han om det är okej om han tar kort och det är okej att de publicerar.
Sen är det som vanligt en bild på mig i mesanmasten.
Fotografen kom precis när jag kommit ned och Erke Fluff sa att det kanske för än gång skull inte blir en bild på mig i Bohuslänningen uppe i mesanmasten, för de har de varit de senaste åren. Men de blev det iaf :p

På böljorna de blå

Jag har vart ju ute och seglade onsdags till lördags kväll, då jag fick skjuts med skepparens fru till Uddevalla då jag skulle till Kalmar.

Första dagen spöregnade de hela dagen, allt var genom vått, det regnade in i våran koj men bara på M:s sida :p
Seglingen förflöt ganska lungt, det blåste ganska lite, som på ett sätt var skönt, eftersom vi hade många nya och många barn med oss, så det var bra att det inte var så mycket kraft i seglen.
Jag lärde mig instruktöra på storen, vilket var mycket lättare än jag trott, det var bara tre saker extra att hålla reda på och nu vet jag vilken ordning det ska tas.

Det som var lite tråkigt var att vi varje kväll kom sent i hamn, vilket gjorde att kvälls aktiviteter uteblev, då när vi äntligen kunde sätta oss och andas ut så var klockan redan runt elva. Värst var den kvällen vi skulle ha grillat och jag hade börjar göra potatisen, sen inser den som håller koll på maten att köttet ligger i frysen... Så det var bara att ta ut det och börja tina det, vilket inte var speciellt lätt. Sen hittade vi ingen grillplats så vi fick steka köttet istället. Klockan hann väl bli runt tio innan vi äntligen kunde äta.


Linda musar fast schaklarna på focken:
image37


Soligt och vackert på Mollösunds brygga

image38

I kalmar

Är i Kalmar och har tenta om en timme så nu ska jag sätta mig ned och plugga lite manövreringen, jätteroligt.. or not,.

Gamla X

Ibland funderar jag över jag och mitt förra x, över hur vi hade det tillsammns. Ibland känner jag att jag slösade bort tre år på honom, men då kan jag känna att jag kanske är orättvis, för vi hade de ju ganska bra. Fast sen kommer jag ihåg allt dumt han har sagt och gjort, alla onödiga bråk och sura miner.

Som den gången han sa:
"Du kanske borde börja träna, så du blir lite mer vältränad, som NN!"
eller
"Det är klart jag har vart tillsammans med snyggare tjejer än dig!"

När jag tänker tillbaka kommer jag ihåg bråk, gräl, hårda ord och gråt. Men det borde ju finnas bra stunder, då allt vra bra, men jag undrar om det fanns några längre såna stunder....
Det känns hemskt att tänka att man slösade bort tre år på någon, men det kanske är så..

Ett tag sen sist

Jag har varit ute och seglat i ett par dagar så jag har inte kunnat skriva..
KJom precis hem, egentligen är segliongen tills imorn (söndag), men eftersom jag har omtenta på måndag nere i kalmar så måste jag åka från Göteborg klockan tre fick jag åka hem idag. Vi hamnade i Grundsund i dag och som tur var så skulle skepparens son komma ut, så jag fick skjuts till Uddevalla, kom dit vid 21 och bussen gick vid tio... Så det var bara att sitta och vänta snällt i en timme i Uddevalla. Jätteroligt.. or not..

Det blir inte så långt just nu eftersom jag vill gå och sova!

RSS 2.0