Segla!

Nu ska jag ut och segla i tre dagar!
Vi åker upp nu ikväll eftersom klassen kommer ikväll, sen är de segling tills på onsdag. Jag bara hoppas det blir lika underbart väder som idag! Då kommer jag vara super brunbränd!
Jag köpte dessutom ett par små shorts idag på HM (halva priset), så nu kan jag bättra på brännan jättebra!

Idag var de även lacrosse, och de var VARMT! Grabbarna var bara fem stycken på sin träning så de tränade med oss, snacka om att de är i en helt annan klass än vad vi är, men de är bra då får vi lite att sträva efter.


Lite bilder från förra åre!


Lördagsmys i slottskogen

Igår var vi först och lämnade in min mobil då den inte hittar headsetet och stänger av sig lite då och då. Jag trodde jag hade tappat bort kvittot, men jag hittade det i veckan och tur var väl de, då garantin går ut på tisdag.
Det var på media markt och jag trodde de skulle krångla, men inte alls, jag fick till och med en lånetelefon!

Efter de åkte jag och Mats in till slottskogen och gick på råttträff. Vi hade inte med våra råttor, men de andra hade de, så jag gosade med de istället. Det var fyra kusiner till våra råttor där, och ena var jättelik Embla! Vi hade även med oss grillen Mats fick i jullkapp, en grill som inte blir varm på utsidan. Och den var varm hur länge som helst, jätteeffektiv. Så vi åt flintastek med bernaissås, majs, köttbullar, championer, tomater, paprika och korv. Snacka om jag var mätt sen!

Råttfolket drogs sig vid fem, men då kom två andra kompisar till oss så satt vi och spelade spank the monkey. Sjukt mysigt!


Fredag kväll

Idag blir de "hemmakväll" hos en kompis, alltså vi ska inte ut. Så de blir lite ledigt, osminkat, lite små wannebe hip hop, med min åre tröja och min super snygga egen designade t-shirt. På framsidan står de
"Linda zeer Bumbibjörn
 rör du så dör du"
Med glow-in-the-dark text och på baksidan är de en voododocka med nålar i! (självklart också glow-in-the-dark!)


Torsdag

Idag var jag i stallet, eftersom hästarna inte skulle ned på gräset så borde de ha tagit jättekorttid, men efter en lång pratsstund med en tjej i stallet som också har råttor, och dessutom ett långt samtal med Britta kontoret så tog de längre tid än vad jag trott. Mycket längre tid.
Åkte i alla fall hem och ringde arbetsförmedlingen då de skickade ut ett papper att jag skulle på nåt infomöte, som jag inte ens borde gå på, då jag inte behövde de det gäller. Jag ringde och sa att jag inte kunde gå eftersom jag hade min läkartid då (det var min ögonläkare), och de sa att de var okej. Så får jag en lapp nu om att jag kommer bli avregistrerad för att jag missade mötet, men de är fel möte jag har missat! Alltså på kallelsen stod de den 26 maj, och så säger de att jag missat ett infomöte den 19 maj?? Så jag ringde och min handläggare (som jag aldrig vart hos och fick numret till hos kundtjänst) ar sjuk så jag ringde kundtjänst igen, men hon fattade ingenting, så imorgon måste jag gå dit. Jag hatar de!!

Efter samtalet så satte jag mig och började redigera bilder. För bästemannen på förra resan arbetar på Gullmarsstrand, och han bad mig fota när vi gick in mot Fiskebäckskil. Nu hade jag tele, så de blev inte superbilder, men jag redigerade och beskar i alla fall några som jag ska maila över.

Morran och my

Idag kom jag till stallet tiiiiidigt, för att jag skulle dela ut flyers vid halv ett och eftersom hästarna går i andra hagar nu tar de extra lång tid med utsläppet. Blev lite frustrerad på idioter som inte fattar hur hästar beter sig när de blir rädda eller ska gå igenom grindar, orkar inte förklara exakt men de är några kommungubbar som byggt ett nytt staket och inte tänkt på hur man borde dra elen. Så handtagen sitter på fel sidan, och griden är dessutom dubbel och ena sidan finns det en planka ner mot marken men den går inte i marken så båda åker upp. Eftersom jag måste slänga bort elen i ena sidan så vill jag ju ha den stängd så jag kan hålla upp den andra utan att hästan trasslar in sig, Så när jag skulle släppa in hästen så skulle ena kommungubben som var där och målade (och så klart inte riktigt pratade svenska) ville vara snäll och hålla upp den jag ville ha stängd, så jag bad honom stänga den. Varav han sa "ja när du har gått in", varav jag sa "men kan du vara snäll och stänga den NU", "ja jag stänger den sen", varav jag höll på att bli tokig, så efter typ mycket gestikulerande och artikulerande och mycket bestämt "stäng den NU!!!". Så lyckades den inkompetenta idioten stänga grinden. Sen var de kärringen i bilen som kom mötande och inte saktar in, och vart tar hästen vägen när den blir rädd när den möter en bil? Jo ut i vägen mitt framför bilen, som tur var så vet jag de och kan avstyra de, men tänk om jag hade varit en av de mindre "ponnytjejerna", då hade de varit en häst mindre och en krossad bil....

Möte..

Sitter på styrelsemötet för stiftelsen för Britta, jag har ingen aning om jag egentligen sitter med i styrelsen för stiftelsen (jag sitter med i föreningen). Men eftersom vi inte röstar om något så spelar de inte så mycket roll.

Imorgon blir en stressig dag, först ska jag vara i stallet till lunch och sen ska jag jobba och sen är de Lacrosse-träningen. Har inte tränat så mycket på sista tiden, men de ska nog bli bra ändå.Ögon

Idag åkte jag iväg till ögonläkaren på Mölndals sjukhus, eller de var inte ögonläkaren utan ortopedist eller nåt liknade. Jag har ju en skelning och var hos ortopedisten på Danderyd för ett par år sedan, så de var dags att gå igen.
Efter att fått titta åt lite olika håll och kanter, hålla för ögon och kolla på saker nära, och lite längre bort, genom plast osv så sa hon de att de såg väldigt bra ut. Som jag fattade var värdena bättre än sist, vilket jag blev förvånad över då de sa till mig att de antagligen bara skulle bli sämre.
Men hon sa också att de var bra att jag inte använde mina glasögon annat än i nödfall, då de kan försämra skelningen eftersom de blir lättare för ögonen då. Så jag skulle kontakta de om det blev sämre, och så fick jag lite övningar att göra, för att träna upp ögonmusklerna.

Så nu ska jag bara gå och lämna en kopia på mitt glasögonrecept inför lumpen.
När jag letade efter de, hittade jag mitt kvitto på min telefon som jag letade efter, men de visade sig att garantin gick ut för ett år sedan ,så de spelar ingen roll...

Seglingen i helgen

I helgen var vi ute och seglade i tre dagar. Tyvärr var vi inte så många, men det gick rätt bra ändå. På söndagen så jippade vi typ hela tiden, något man normalt försöker unvika till varje pris. Så de var lite intressant.

Det är väldigt tråkig när man måste jaga ihop folk till en utbildningssegling, då undrar man hur länge skutan kommer kunna hålla på...

Här kommer en bild bomb i alla fall, de är inte så mycket seglingsbilder...

Segling

Nu har jag varit ute och seglat i tre dagar, gick ut i tisdags morgon och kom hem i går eftermiddag.

Vädret kunde ju ha varit bättre, men de regnade åtminstonde inte. På tisdagskvällen så blev det lite små kruxigt, då de var tänkt att vi egentligen skulle vara två instruktörer, en instruktörselev och sen den andra instruktörens flickvän, men instruktörselev dök inte upp och den andra instruktörensflickvän var jätte jordnötsallergisk och trots uppmaningar till skolklassen så fanns de tydligen fortfarande spår kvar, så hon fick åka hem sent på kvällen. Och då följde instruktören också med, vilket lämnade mig själv, men han kom tillbaks sen mitt i natten, så vi var två i alla fall resten av seglingen. Men de var lite kort, skulle behövts en till.

Idag ska jag också ut och segla, dock är de utbildningssegling, och jag har förberett massa lekar och tävlingar. Då jag börjar tröttna på att folk sitter nere och tittar på film hela kvällarna, de kan man ju göra hemma! Så nu ska de bli ändring och lite socialisering! Måste bara köpa ett fint pris också, i form av något ätbart så de har något att tävla om.

Nu ska jag mata djuren och sen ska vi åka!
(glömde kameran ombord så jag har inga bilder att lägga upp...)

Lacrosse party

Igår samlades vi några från lacrosselaget, både herr och dam-laget, och skulle kolla när några i laget sprang göteborgsvarvet. De var tre tjejer, varav två sprang i våra kommande fina lagtröjor (rosa med seadrakes tryck), och ett par grabbar som spang i full lacrosse mundering.

På kvällen sen så var de lag fest hemma hos två killar i killaget. Värsta coola lägenheten, jättecentralt med kök som bestod av en murad bardisk. Verkligen perfekt lägenhet för hemma fester.
Vi spelade musik, dansade, pratade och hade allmänt trevligt, vid tolv så var de några som skulle på avslutningsfesten för HBT festivalen och eftersom festen inte direkt fortsatte i samma takt och de aldrig kom iväg så hängde jag på. Fast de var inte något direkt drag, så vid två tiden så åkte jag hemmåt. Men ändå en lyckad kväll D


Coraline

Coraline var bra, helt klart sevärd. Men den var ju inte nightmare before christmas/corpsbride bra, så man känner att man vill se den igen.

Jag störde mig väldigt mycket på ena karaktären (wybe), han tillförde inte så mycket och dockan var cp-ful, med typ puckelrygg. Den kändes rätt förutsägbar också, de hade varit roligare om den hade lite tvist på storyn. Den kändes som alice underlandet vs pans labyrinth (alltså de sagoaktiga bitarna och utan de läskigaste). Men som sagt den var helt klart sevärd, coolt gjord och roliga karaktärer, men inte uberbra, som jag trodde den skulle vara.

Coraline!

Ikväll ska vi på premiären av Coraline!

Lögardag på en fredag

Ja åter igen så är det lögardag på en fredag. Pga jag och Mats har varit bort, sjuka råttor och andra grejer har vi totalt glömt bort att tvätt. Vilket innebar att vi hade typ alla våra kläder, handdukar och lakan i tvätten. Så igår kväll så var det tvättkväll och det som blev över tog jag och tvättade i morse. Eftersom vi behövde tvätta så pass mycket hann vi inte torktumla allt så nu är de tvätt i hela lägenheten.

Så min dag går nu till att vika allting och eftersom de var kaos i min garderob får jag ta och städa i ordning den också. Jag har för liten garderob och för mycket kläder jag aldrig använder. Tycker jag rensar hela tiden...

AJ

Jag säger bara AJ!!


Onsdag

Igår så var jag i stallet på morgonen, på eftermiddagen mötte jag upp Mats inne i stan. Jag behövde ett par nya träningsbyxor, så vi kollade stadium i nordstan. De hade bara byxor i storlekar s eller XL, de hade några L också, men inga medium. Utom i några som satt jättefult, så vi gick upp till den vid kungsportsplatsen istället. Egentligen ville jag ha ett par Nike byxor, men det fanns inga gråa i storlek medium, men jag hittade istället ett par Puma för 299:- som var faktiskt snyggare än dem Nike jag hittade!
Så handlade jag ett par linnen också inne på HM. HM är bra när man ska ha underkläder, linnen eller billiga solglasögon, alltså sånt som inte behöver vara superkvalite och som man ändå nöter ut ganska fort, och då gärna får vara billigt. Annars går jag till andra butiker så som Gina tricot, Cubus eller lite mindre affärer.

På kvällen var de Lacrosse träning, vi var hela 21 stycken så vi var rätt många. Tränade lite spel, lite passningar och cradling. Jag måste verkligen öva på att cradla, är sjukt svårt!
De flesta i laget  och herrlaget ska samlas i slottskogen på lördag och kolla på göteborgsvarvet och sen på kvällen är de lagfest. Ska nog bli riktigt kul!
Det är först på eftermiddagen så jag kanske hinner upp på bemanningsmötet innan...

Linnen 49:- HM


Puma byxor 299:- Stadium


Måndagen

Jag är så dålig på att uppdater, jag som hade som mål ty 3 inlägg om dagen. Och nu borde jag kunna fixa de eftersom jag gör så pass myc ket hela tiden.

I måndags arbetade jag i alla fall, ett typ flyers event, egentligen skulle vi dela ut presentpåsar, men eftersom de har gått "för bra" (fattar de inte att man delar ut massor om de är gratis?) så fick vi varva med flyers. Det jobbig var att vi hade lagt ut två mattor och dessa höll på att blåsa iväg hela tiden, så vi var tvugna att stå på mattorna... Allt är inte helt genomtänkt...
Efter jobbet så köpte jag en födelsedagspresent i form av en saltkvarn som såg ut som en kanin till min lillebror. Jag köpte också ett par slit-och-släng-solglasögon. MEN när jag använde de igår så upptäckte jag att de åker av så fort man böjer sig framåt, så jag kanske måste köpa ett par nya, men hey, de kostade bara 79 kronor.

MIn bror kom över på eftermiddagen för att hämta sina presenter, pengar från farmor, en almenacka från pappa och saltkvarenen från mig. Vi bjöd också på nachos. Han hade köpt en ny digitalkamera, en samsung, verkade jättebra.
Ny glasögonen
79,50:- HM


Weekend

Känner mig lite dålig att jag inte skrivit på ett tag. I torsdags träffade jag en tjej som jag känner genom "råttorna" som utbildar sig till nagelterapeut, hon har sitt slutprov om någon vecka, så hon ville öva. Så vi åt lunch inne i stan och sen åkte vi hem till henne. Hon hade supersöta råttbebisar på två veckor gamla, som höll på att öppna ögonen.
Jag har aldrig fixat naglarna innan så de var en upplevelse, de blev akrylförlängda med ljus  aquablå färg och å glitter på det, jättesomriga och fina och vad mina händer blev bruna! (Jag upptäckte också att högerhanden var brunare än vänster, vilket jag misstänker kommer ifrån att jag har stått och pekat på sjökortet).
Mats kom över efter jobbet, så medans vi tjejer satt och tjötade och fixade naglarna på balkongen så satt hennes kille och Mats och, jag vet inte, grejade med datorer antar jag. Så åt vi middag allihopa och spelade Buzz, eller något liknande på PS2:en. Vi kom inte därifrån föräns jättesent. Men trevligt var det.

På fredagen var jag i stallet en sväng, sen kände jag mig jättesjuk, snörvlig och halsen jättesvullen, så jag åkte hem och gjorde inte så mycket, sen vid tre så gick jag och la mig. Bara för att vila lite och försöka få huvudvärken att släppa, jag vaknade typ sju av att Mats var hemma.

Igår tog jag de jättelungt, jag hade vaknat massa gånger under natten av hostattacker, kittel i halsen och sprängande huvudvärk (kan inte komma ihåg när jag hade så ont i huvudet sist. Så jag gjorde inte så mycket, mest vilade. På kvällen kände jag mig lite bättre, så jag och Mats kollade på "the spirit", bra film, men inte lika välkomponerad som "sin city".

Idag mår jag bättre, men har fortfarande hosta, så jag får skippa Lacrossen. Ville så gärna gå då vi ska käka middag idag, men de känns inte jätteschysst mot de andra om vi ska äta middag, så sitter jag och hosta lungorna ur mig.
Istället följer jag med Mats och grattar hans pappa som fyllde år i veckan.

Nu ska jag hoppa in i duschen och försöka göra mig lite fräsch.

Inte en jättebra bild på mina naglar, men ni får hålla till godo


 

kort inlägg

Halsont, de suger. Blää
Var i alla fall i stallet i morse, jag drack lite te efter hästarna fått gå ut i hagen, och jag vet inte om de berodde på vattnet, eller att de var värsta beläggen på vattenkokaren eller var de var men jag mådde i alla fall pyton efteråt. Men efter någon timme eller så gick de över.

Ska på lacrossen ikväll i alla fall, får se hur de går. Vill ju inte missa den, eftersom jag inte var på träningen i söndags....

1 Utbildningsseglingen

I helgen var det årets första segling som gällde!
Jag och pappa gick på i Lysekil (tyvärr fick Mats stanna hemma för vård av sjuk råtta...). Så när jag går på så ska jag tydligen segla bästemanselev. Vilket jag inte var helt glad över. Men efter lite övertalning och försäkran om att jag inte skulle bli lämnad ensam längst bak (vilket faktiskt har hänt...) så gick jag med på det (inte för att jag hade så mycket val).

Fredagen blåste de nästan ingenting, och solen sken, så vi seglad mot Smögen och låg där under natten. Lördagen blåste de lite mer och vi gick utomskärs för att gå till Grundsund. Men vi stannade bara där ute ett par timmar, då de flesta i besättningen blev sjösjuka. Mina tuggummin gick åt som smör, jag hade inte hjärta att säga nej till folk som kom helt gröna i ansiktet och bad om ett tuggummi. Själv mådde jag inte jättedåligt, men inte toppen heller. Ett tag la jag mig och sov på akterdäck.
Grundsund var fint, och jag och pappa lyckades hitta kiosken som var öppen som ingen annan hittade.e

Söndagen, det blåste inte så mycket, men var mulet och lite småkyligt. Om jag ska sammanfatta dagen så gör jag de med ett citat from kustbevakningenshemsida:
"KBV 303 drar loss ett 24 meter långt segelfartyget från ett grund norr om Malö strömmar."

Bästemännen drygar på akterdäck

Navigerar

Frukost vid smögen

Pappa och Lasse på promenad på Smögen

En väldigt ovanlig syn, mig med ett barn i famnen


Pappa vid rodretGarvis, hamnkatten i grundsundKBV 303

Cortegen

I onsdagskväll kom pappa hit, hämtade honom efter Lacrosse träningen. Så i torsdags åt jag lunch med honom och min lillebror som höll på att bygga cortege vagn.
Vi beställde en pizza på gibraltar och tog med ut i gräset, i det underbara 25 grader varma vädret! Pizzan var typ en av de godaste jag ätit på länge!

Sen åkte jag hem och duschade och packade eftersom vi på kvällen skulle upp till Lysekil och möta upp Britta för att segla.

På kvällen åkte vi in till stan för att se på Cortegen, så vi stod på avenyn och kikade på vagnarna. Jag älskade en vagn som handlade om dem somaliska piraterna. Störtskön var den!

Efter de åkte Mats hem för att möta upp sina föräldrar och jag och pappa gick och åt kebab och sen tog vi tåget upp till Lysekil.

Jag och min brorJag och Mats på cortegen

Min brors vagn (fast han åkte inte med)


MIn lillebror

Råttorna

Senaste 1½ veckan har varit ganska rörig och intensiv. Jag skrev ju om utställningen i förra inlägget.
Hos veterinären mötte vi en annan som vi känner och vi diskuterade lite fram och tillbaka om den här "smittan" som sägs cirkulera i råttsverige. Hon följde även med in till veterinären, vilket var skönt eftersom jag alltid blir stressad och kan inte riktigt tänka klart när jag väl står inne hos veterinären. Efter veterinären så fikade vi hemma med henne också och fortsatte våran diskution. Vi hade väl lite teorier, möjligt att de kanske var hö:t hos oss som dragit in något osv.
Men efter lite efterforskningar under helgen, så har jag kommit fram till att om vi har något ovanligt så är det sedan utställningen i december. De kan inte vara från något annat, eftersom dem vi lev bebisar till innan utställningen inte haft några problem, vilket dem skulle haft om vi hade haft något sen innan. Om det nu är något under liggande bakom alla förkylningar.

Bellan fick vi ju ta bort förra söndagen och Isa dog i helgen.
Så nu är dem bara sex stycken kvar...

RSS 2.0