Aerobic

Ikväll har jag varit oc h tränat. Aerobice dans. Lite svåra steg ibland, men det var roligt.
Jag tycker i och för sig Step up är väldigt mycket roligare, men aerobices duger det med när det inte finns något annat att till gå :)

Hade väldigt gärna velat prova lite zumba också, men jag lyckas aldrig pricka in de passen!

Nu tränade jag på fysiken, har inte vågat mig på något pass på sportlife ännu, får se när jag vågar mig dit :D

Seglar jacka

Nu till helgen är det båtmässa.
Förra året köpte jag ett nytt seglar ställ på mässan. Bland annat en Musto MPX jacka. jag köpte den för 3500 kronor, och nu ser jag att årets kostar 5800kr på seglarshoppen!
Så jag fick den till ganska bra pris kan man säga.
Den musto jackan är nog den bästa seglar jacka jag har haft, den har världens bästa krage, den är i gore-tex, vilket inte alla jackor är. Tyvärr kan man inte dra ihop den i midjan, men det kan jag överleva.

Seglar jacka

Nu till helgen är det båtmässa.
Förra året köpte jag ett nytt seglar ställ på mässan. Bland annat en Musto MPX jacka. jag köpte den för 3500 kronor, och nu ser jag att årets kostar 5800kr på seglarshoppen!
Så jag fick den till ganska bra pris kan man säga.
Den musto jackan är nog den bästa seglar jacka jag har haft, den har världens bästa krage, den är i gore-tex, vilket inte alla jackor är. Tyvärr kan man inte dra ihop den i midjan, men det kan jag överleva.

Morgon

Ska snart åka iväg mot skolan. Egentligen börjar vi klockan ett, men eftersom vi har ett grupparbete ska vi träffas innan för att grupparbeta. Jag tycker kanske det är liiiite väl mycket med tre timmar innan, men men, så är det.

Sen fick jag den här skickade till mig, jätterolig, fast jag mår lite dålig när de "klickar" på musen, de är så verkligt, men resten är skoj!


Bad

Idag har vi varit i Lerum på deras vattenpalats, jag, Mats och tre kompisar. Först så bowlade vi, det gick totalt kasst. När jag bowlade förra gången så hade jag en serie med typ fyra spärrar i rad, men nu så gick det totalt åt skogen, men det var kul i alla fall!

Sedan så badade vi, det var ett litet bad, men roligt. Bassängen fortsatte utomhus med cool ström. Sen hade de en vattenruschkana som gick svinfort också!
Tyvärr var det väldigt mycket skrikande barn överallt, men så går det väl när man åker dit en söndag...

Nu ska vi kika på skidresor!
Tips mottaged gärna!

Morgonpromis

Nellie vaknade väldigt tidigt (eller tidigt för att vara Nellie) och hade tokdamp. Hoppade upp i sängen och sprang omkring. Så jag fick gå en längre skogspromenad, så nu hoppas jag hon lugnar ner sig :)


Polyvore

Det är över 20 grader i vår lägenhet, ändå så känns det som det är typ 16...
De här är vad jag skulle vilja ha på mig just nu:
cold

cold by Driva on Polyvore.com

Cosy Knit | Womens Knitwear | Womens Clothing at Joe Browns
33 GBP - joebrowns.co.uk


 

Mixed Lambwool Arm Warmer
$17 - muji.us


 

Emily the Strange Skele-Posse Nee Chee Kitty 10" Plush - eBay (item...
ebay.com


 

Emily the strange
media.photobucket.com


 

Hello Kitty Kunyakkusurippa (Flower) Sanrio - Yahoo! Shopping
shopping.yahoo.co.jp


 


Grisarna!

Tänkte visa hur mina grisar bor. De bor i en 1mx1m bur och sen har de en liten ikea-låda att hoppa ut i. Förut hade jag inget galler på, men Nellie åt upp all skit, så jag fick sätta på det.

Muffin

Kakan

Brownie

Nellie blev avundsjuk och ville också vara med på bild :p

Lördag

Idag tar jag en soft dag då jag hela veckan har stressat runt, lagt mig på tokförsent och gått upp jättetidigt. Så idag så sov jag ut ordentligt! Ville egentligen aldrig gå upp :p

Sen tog jag en långpromenad med Nellie uppe i skogen, hon var faktiskt väldigt mycket duktigare idag på att hålla koll på den, nu senaste veckorna har hon dragit i väg på spår flera gånger, hon kommer ju alltid tillbaka, men honhar varit väldigt dålig på att lyssna, men idag var hon bättre! Och nu ligger hon och snarkar i soffan!

Nu tänkte jag ta och vika lite tvätt :)

Vårt julkort med Nellie!


Muffins

Idag har jag varit och kollat in katalogen för SJÖLOG på förmiddagen, kom hem vid tolv och då var jag jättetrött. Men istället för att gå och powernappa, som jag brukar göra när jag känner mig supertrött, så bestämmde jag mig för att göra muffins istället.

Det blev jordubbs och maräng muffins, alltså vanliga muffins fast med jorgubbsyogurt och maränger i. Toppingen blev lite fail, eller inte till sist men den höll på att bli. Gjorde vanlig philadelphia topping, men sen tyckte jag det var så lite så jag ville dryga ut den utan att använda de andra phili-paket. Så jag hällde i yogurt, men det blev så flyttande så jag öste på med florsocker och gelatin, fungerade inte, mer florsocker, fungerade fortfarande inte, så tillsist fick jag hälla på den sista philadelphian i alla fall... Men det blev bra tillsist!

Sen har jag ändrat en av mina tyllar. För jag har bara smala och jag läste att man behöver breda till muffins, så jag kapade den i ett stjärnmönster och det blev jättebra!


Naglar

Har glömt att visa de supercoola naglarna jag fick av mamma i julklapp!
Fast jag vet inte när jag ska använda de är ju så coola att man vill spara de till ett speciellt tillfälle.... frågan är bara vilket...


Sommaren

Sitter och kollar flyg till Usa och Kanada. Vi tänkte nämligen åka och hälsa på Mats släktingar i sommar som bor i Vancouver. Men Mats tyckte vi skulle flyga först till San Fransisco och stanna där ett par dagar för att sedan åka upp till Kanada. Inte mig emot, få se både Usa och Kanada, inte dåligt!

(Bilder från när Mats var i san fransisco 2007)

Sjölejon i friscobayGolden gate bridge

Lumpen

Jag tänker ganska ofta tillbaka till lumpen, det är vissa saker man saknar, och man har ganska totalt glömt hur helvetiskt det var mellan varven. Men om jag tänker att någon skulle säga att jag skulle åka till Kvarn imorgon skulle jag säga Hell No! Någon annan gren inom försvaret hade nog varit rätt okej, men just Kvarn var ett jävla ställa, och då menar jag kanske inte just platsen utan befälen som hade skyddad verkstad inom den skyddade verkstan liksom....

En sak som jag faktiskt saknar är uniformsbyxorna, de var så galet praktiskta! man hade allt i de och eftersom alltid hade de på sig så hade man allt tillgängligt. Och man visste precis vart de var också eftersom allt hade sina bestäma platser. Vilken panik det var när man råkae lägga något i fel ficka! Och man trodde det var borta...

Tror inte jag lagt upp den officiella Kvarn 09/10 filmen, Tyvärr tycker jag året innans är mycket bättre men men...

Den under är från våran stridsuppvisning, det är både nostalgi från det och med låten då Sabaton var något vi lyssnade flitigt på under min lumpen tid
ekonomisk redovisning i 7 timmar.... Rolig...

20110126134 (MMS)

ekonomisk redovisning i 7 timmar.... Roligare kan man ha!!


Rulla klot

Nu ska jag iväg och bowla med SJÖLOG-gänget. Ska bli trevligt, eller vi tänkte äta middag först och sedan bowla. Enda som är jobbigt att det blir en sen kväll till, men det positiva är att jag börjar klockan halv tio i morgon, alltid något..


Tillbaka

Ja nu är katalogen inskickad för tryck så nu har jag lite mera tid än förra veckan :)

Även om det har varit långa dagar nu i skolan, idag hade vi eknomisk redovisning i typ 7 timmar!!! Snacka om att man är död i huvudet...

Detta inlägg ska jag ägna åt att vara horrifierad åt ett inlägg i ett P3. De pratade med två barn, ena var sju och den andra typ 9 tror jag.
Deras favorit spel var GTA och det kan man ju från börja diskutera om detta är ett lämpligt spel för så små barn, själv har jag inte spelat GTA 4 och visste inte om att man kunde gå på strippklubb.
Detta var sju åringens favorit grej på spelet att gå på "tuttbarer" och kolla snygga tjejer.... Vad är det för föräldrar? Hur kan man låta sina barn spela såna här spel?

Jag förstår inte varför barnen överhuvudtaget ska sitta inne och spela spel. Bylta på de och släng ut de så får de leka av sig ute istället!
Visst jag och min bror spelade spel när vi var små, men det var kanske max någon timme om dagen och antagligen inte ens det!

Samma förstår jag inte de här med TV. När jag var liten var det en stor grej att se på tv mitt på dagen. Jag kommer ihåg vad förbjudet det kändes när jag kom hem efter skolan i högstadiet/gymnsiet och kollade på TV. och då var jag alltså 15-17 år!
Hur svårt kan det vara att säga till att man inte få, eller sätta lösenord på datorn och så vidare. Föräldrar kan inte sätt gränser, det är ju helt jävla otroligt....

Fortfarande förbluffad och rätt äcklad att en sju årings favortispel innebär att ha går på virtuella strippklubbar...

Filmer

Film och böcker har varit en stor del av min barndom. Jag vet att andra har blivit starkt påverkade av musik, och jag har haft musik som vart viktig för min barndom också, men det är ändå filmerna och böckerna som påverkat mig mest.
Så jag tänkte ta upp några av de filmerna som varit en stor del av min uppväxt.


Time Bandits
Time Bandis kom ut 1981 och är regisserad av Terry Gilliam med ett par andra Monty Python grabbar i olika roller.
Den handlar om 7 stycken dvärgar som snott en karta från Gud (som de tidigare arbetade för med att skapa träd osv), denna karta är inte direkt över platser utan även över tiden. Så de kan resa vart de vill, och då ska de råna folk genom historien. På vägen råkar de plocka upp en pojke som de släpar med sig. Samtidigt så försöker Djävulen få tag på kartan. De stöter på både Robin Hood (som inte är så omtänksam som man tror), skönheten och odjuret, Titanic, Napoleon och många fler. Jag kommer ihåg att jag och min bror i ynge tonåren avgudade den här filmen och visade den för några av våra kompisar, som bara skakade på huvudet och förstod ingenting. Och vi förstod inte hur de inte kunde förstå!

Terry Gilliams The Adventures of Baron von Munchausen
Ännu en Terry Gilliam film som kom ut 1988.
Munchausen handlar om ett litet teatersällskap i som sätter upp Munchausens äventyr i en stad som är ockuperad av turkarna som styrs med en järnhand av en typ av "clerk". Men det går inte riktit som de tänkt när den riktiga Munchausen dyker upp och ska berätta hur det verkligen gick till. Han är nu väldigt gammal och trött på att världen bara bryr sig om lagar och regler och att det inte finns någon plats för gurkträd och vinsjöar. Men han lovar att rädda staden från turkarna(som han påstår att det är hans fel att de invanderar) och flyger iväg i en luftballong tillsammans med flickan Sally.
Sceneriet i denna film och kostymerna är helt enkelt förtrollande!


Carebears in Wonderland
Prinsessan i Underlandet har försvunnit och krambjörnarna måste hitta hennes kompis i den verkliga världen. Självklart hittar de en flicka vid namn Alice som är hennes exakta kopia. Alice måste ta prinsessans plats medan Krambjörnana försöker hitta den riktiga prinsessan. Det är inte så lätt i en plats som Underlandet och både Alice och krambjörarna råkar ut för de mest underliga saker.


Vampyrernas natt
Ni får en resume från wiki då det var väldigt länge sen jag såg denna film. Att denna film bara är rankad som skräck är för mig ett mysteium då den är mer en komedi än skräck.

This film takes us into the heart of Transylvania where Professor Abronsius and his apprentice Alfred are on the hunt for vampires. The two stay at a local inn, full of angst-ridden townspeople who perform strange rituals to fend off an unseen evil. Alfred develops a fondness for Sarah, the daughter of the tavern. After witnessing Sarah being kidnapped by the local vampire lord, Count von Krolock, the two follow his snow trail,  They also encounter the Count's son, the foppish (and homosexual) Herbert. Meanwhile, Shagal himself has been vampirized and sets on his plan to turn Magda, the tavern's beautiful maidservant and the object of his lust while he was still human, into his vampire bride.The Fool of the World and the Flying Ship (Det flygande skeppet)
En ler animation från en rysk folk saga.
Tsaren deklarerar att den som bygger ett flygande skepp kan gifta sig med hans dotter. Peter är en fattig bondson från skogen och för hans vänlighet mot en äldre mystisk man får han ett flygande skepp. Han plockar upp på vägen till slottet ett gäng underliga människor. En som har benet uppbundet för att han annars springer iväg, en med superhörsel, en bonde med fruset hö och många fler. När de kommer till slottet så vill ger den elaka rådgivaren som råd till Tsaren att han bör testa Peter och hans följe, test som de inte kan klara. Men nu kommer alla passagerarnas förmågor till pass....
Den här kortfilmen är verkligen underbart animerad och jag verkligen älskar musiken!

Håll ut

Idag har jag haft fullt upp, med fotografering, befraktningsspel, katalog och jobba....
Kommer mer blogg imorgon och definitivt efter helgen! Då kommer bloggen upp i fart igen! Så håll ut!!

Min väska

Snor iden från http://rockerland.blogg.se och visar vad jag har i min väska!

De här är min skolväska, en Esprit-väska jag fick i julklapp av farmor. Nu är det inte så jättemycket skit i den då jag bara använt den i tre dagar.

I väskan finner vi:
Denna dags kursböcker (ekonomisk redovisning)
Ett sjuämnesblock
Almenacka (aka mitt liv..)
Plånbok
Pass (ända ID handlingen jag har)
Min dator
Mobil med hörlurar
Ett antal olika pennor
Läppglans
Märklappar

Och det som brukar finnas men inte just idag är; vattenflaska och laddsladden till datorn.

Tisdag

Då jag denna vecka måste bli klar SJÖLOG katalogen kommer det inte blir så mycket bloggande, men jag kommer försöka skriva något inlägg om dagen i alla fall...

Nellie kom och hoppade upp i mitt knä, min egna lilla knä hund !


Väntar

Väntar ihärdigt på att Spreadshirt ska godkänna mitt motiv jag laddat upp så jag kan öppna Brittas Webshop!
Men de är ju så långsamma!

Hoppas de godkänner den idag, men jag tvivlar eftersom klockan är fem i fem....

Baron aka Nemo aka Spike

Min mamma ska vara jourhem åt denna greyhound från Hundar utan hem.
Han finns redan i ett jourhem här i Sverige, men hon kan inte ha kvar honom och tur är väl de då hon lät som hon inte hade någon koll på hur en hund fungerar. Hon tyckte att hon kunde komma och lämna honom igår, men då sa mamma att hon jobbade hela natten, men tanten tyckte att det var väl inga problem att hunden skulle vara ensam hemma i 12 timmar!
Eller att det var väl inget konstigt att han kanske skulle få vänta i bilen hela dagen....

Jag tror han får de bra hos mamma :D


Bloggar

Jag har ett par bloggar som jag följer. Jag tycker om att läsa vänners bloggar, jag är inte så mycket för att läsa folk jag inte känner. Men här kommer i alla fall de bloggarna jag kikar in på då och då!

AltheaTrollet
En gamal råttbekant. Som älskar tv-spel och sci-fi. Vilket är roligt för det gör jag med! Så det är skoj att läsa.

Rockerland
AltheaTrollets-rockblogg.


Anna pysslar
En kompis som är pysslig som visar sina alster.
http://annapysslar.blogg.se/

Foki
Sen följer jag en stor blogg, och det är Fokis blogg. Jag började för att jag blev så inspirerad av hennes naglar, sedan publicerar hon massa kawaii-saker och annar som jag älskar!

söndag

Igår kväll hade jag jätteont i huvudet och jag trodde det skulle ha gått över när jag fått sova lite, men tji fick jag, har fortfarande jätteont i huvudet. Blää...

Ska strax iväg och jobba också, fick ett extra pass då hon som skulle jobbat blev sjuk. Jag klagar inte, jag fick så få pass den här månaden så jag behöver alla jag kan få. Tyvärr har de några andra extra pass också, men då går jag i skolan, och eftersom jag inte vet än hur det ser ut med om man behöver vara på föreläsningarna eller inte så vill jag inte boka upp mig.

Så snart iväg till jobbet....

De här med barn....

Nu ikväll har vi varit hos Mats pappa och träffat resten av familjen då Mats pappas fru fyllde år. Mats plastsyster har fått en son så självklart var det massa barnsnack. Och eftersom Mats platsbror med flickvän också väntar tillökning så kommer självklart glirninganra om "ska inte ni skaffa en sån snart". Vilket bara visar på hur inte alls de känner mig, då alla som känner mig inte ens skulle tänka tanken att fråga mig när jag ska ha barn.
För mitt svar är "Never, ever, EVER". Och då fick jag självklart väldigt konstiga blickar och "men någon gång!". Men det är inte någon gång. Jag kan förstå att andra kansker känner att de inte vill ha barn just nu, men någon gång. Men jag känner inte ens så. Jag tycker inte ens om barn, jag känner inget behov av barn, jag får kväljkänslor bara av tanken på att någon gång kanske vilja ha barn.

Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att förstå att mitt liv inte går ut på att få äckliga små skrikande bebisar. Bara för att andra någon gång vill ha barn, betyder det inte att jag vill det. Och det har inte någon annan med att göra!
Jag förstår att den normala människan borde vilja ha barn, då det borde vara en instinkt, men jag har inte den.
För små ulliga saker översvämmas jag av sk moderskänslor, och för skadade eller ensamma djur. Men bebisar, jag är ledsen, jag känner verkligen ingenting.

Och världen är översvämmad med människor, var glad att det åtminstonde finns en person här i världen som kan klara sig utan en till!

Jag respekterar att alla inte tycker om hundar och inte tycker om min hund, folk med barn borde respektera att jag inte tycker om barn och jag inte tycker om deras barn!

Not much

Idag blir det inte så mycket bloggande då jag håller på att sätta ihop SJÖLOG katalogen. Det går fortare än jag hade trott, men jag tror i och för sig små pillet senare kommer ta de mesta tiden...

Så bli inte oroliga om det inte är så mycket bloggande idag, det kommer en dag imorgon också :)


Favorit märken/affärer

När jag shoppar så handlar jag på väldigt olika ställen. Jag är inte en sådan som kan gå flera timmar och bara gå i affärer, eller jag kan men ja är inte sån som går in i en affär prövar hundra kläder. Jag går ut med ett mål, jag vet precis vad jag vill ha, och sedan går jag i affärer tills jag hittar det!

Men jag har lite favorit märken och affärer.


Underbar affär! Jag brukar skriva på min önskelista till jul och födelsedag "vad som helst från accessorize". För jag verkligen älskar ALLT där inne! Just nu äger jag ett par mössor, ett par vantar och en halsduk därifrån. Men jag hoppas på fler saker!
Så vill ni överaska mig med en present går Accessorize alltid hem!


Underbart snygga kläder!
Tyvärr tycker jag att kvaliten kan vara så där, men superfina klänningar. Köpte bland annat min jul och nyårsklänning där!


Träningskläder så tycker jag att Nike har absolut snyggast kläder. Jag har inte bara ett par byxor från de om man säger så :p


Mitt absoluta favorit väsk-märke. Dock går de tyvärr sönder rätt fort i handtagen, men de är underbart fina!


Sedan har vi märken som jag tycker om men inte kommit så långt att skaffa:

Arcteryx, väldigt snyggt outdoor märke. Dock ligger prislappen därefter....


Peak gör grymt snygga jackor, tyvärr prislapp därefter även här...


Så grymt fina underställ och kläder!
Whats in the Tiger?

Så mysteriet med Tigern!HMmm vad kan det vara?


En kostym!
Fast tyvärr är det ingen Tiger of Sweden, det var bara garderobsfodralet som var Tiger :p
Men den är fin ändå!

Make up store

Idag har jag använt make up store-presentkortet som jag fick av Mats i födelsedagspresent. Bättre sent är aldrig så att säga!
Det ingick en sminkning och produkter för värdet det var köpt för.

Det var jättekul, jag bad om en vardagssminkning som var lite mer än jag brukar, vilket är typ fundation, brozer och mascara....

Det blev jättebra tyckte jag!
Nu är inte datorkameran bäst, men så här blev det i alla fall....


Produkterna jag köpte var eazy cover red och blue. För mina väldigt röda kinder och mina väldigt blåa påsar under ögonen.
http://www.makeupstore.se/photos_products/1582.jpg

Samt ett set med sminkborstar


Spännande

20110114127 (MMS)

vad kan det vara i den här?


Morgon

Nu ska jag snart iväg in till stan och göra en SJÖLOG grej, förhoppningsvis går det ganska fort och jag kommer hem innan lunch.
I eftermiddag ska jag äntligen uttnyttja mitt presentkort på Make up store. Får se hur det blir.... blir nog bra.

Jag är jättetrött, vi kom hem ganska sent igår från ett Britta styrelsemöte och sedan när vi skulle sova så hade Nellie spytt i sängen, inte så mycket som tur var. Men jag säger bara att Vansih is da shit! Det är typ ett mirakel medel! Hel galet.

Sedan har jag drömt hela natten om Doctor Who och Twilight och resor i tiden, och jag vet inte vad... Så jag är ganska slut....

Soths!

De här är typ de sötaste EVER!
Jag ska också bli baby-sloth caretaker när jag blir stor!

Mer muffins

När jag var liten gjorde jag alltid chokladmousses av piskade äggvitor, så tänkte jag att de kanske blir en bra glasyr till muffins!
Så självklart var jag tvungen att testa.

Resultatet blev att jag tyckte den var lite rinnig jag hade velat ha den lite hårdare (för att det blir så kladdigt när man äter annars). Jag vet inte om man kan vispa den hårdare eller om det är så här den blir. Jag har dessutom ställt de nu kylskåpet så förhoppninsvis blir glasyren hårdare om den stelnar lite....

Själva muffinsarna är choklad muffins med banan, jag struntade i mariannen den här gången vilket var synd, för dessa blev inte alls lika goda som de igår....

Mailen spökar

Håller på att jobba med SJÖLOG katalogen och ska svara på ett mail från ett företag som jag fick igår. Och jag har skapat mappar för varje företag så jag ska få bättre översikt. Tror ni inte att det förtagets mapp är borta? Och de är de uppgifterna jag behöver för att sätta ihop katalogsidan. Jag har sökt, jag har letat, jag har kollat papperskorgen, den finns ingenstans!
Hur kan mailen trolla bort en hel mapp med typ fyra mail i?
Sen upptäcker jag i papperskorgen massa mail jag INTE har flyttat dit.... Jävla mail, slänger sig själva!
Ok om det var ett eller två mail som fanns där som man klickat del, men typ 15? Not so likely....

Muffins

Idag blev det lite muffinsbak.
Jag testade idag också att göra sugarpaste (det var därför jag gjorde muffins för att testa).
Jag har läst att det ska vara svårt, men det var svinenkelt!
Recepter jag använde var detta: Sugarpaste . Fast jag hade gelatinpulver så jag blandade ned det i vattnet och sedan värmde jag upp det och smälte cocosfettet och sirapen i det.
Dock har jag ingen kavel så jag fick använda en vinflaska, och jag hade inga pepparkaksfomer heller för att stansa ut degen, så jag fick använda glas.

Muffinsarna var i allla fall vanliga muffins med kakao, banan och krossade marianne. Blev faktiskt väldigt gott med sugarpasten också!

(ber om ursäkt för dåligt ljus på bilderna men jag orkade inte flytta de till ett bättre ställe...)


Baka kaka

Fick en länk till Lyckas med Mat av Althea/Emma med bakgrejer och jag hittade massor jag ville ha:

Muffinsställ 189:-
Perfekt att ställa på köksbordet och visa upp sina muffins!


En kavel! 125:-
Ett måste... fast jag kavlar iof alltid med bakplåtspapper emellan så jag har inte problemet att de fastnar i kaveln, men däremot de där måttringarna hade ju varit guld"!


Mönsterkavlar
149:-

98 :-


Testar trackbacks

Bara ett litet test inlägg för att se hur trackbacks fungerar.

----------

Okej har nu testat, men fattar inte..
Försökte göra en trackback till mitt eget inlägg (detta kanske inte går men men)
Är det inte bara skriva adressen i pingback eller har jag missat något?

Koferensresan

Ser "Konferensresan" på kanal 5-play.
Och jag tycker synd om de som är med för femman har verkligen sågat de totalt! Vissa som är med är ju lite, ja speciella. Som den Raelska-rörelsen som vill bygga en ambasad för utomjording.... behöver jag säga mer?

Men de andra som är med är väl normala. De andra av de tre som är med är blondinbella med entourage, och visst de är väl lite "blonda", men man ser verkligen att femman har framställt de som total blåsta.

Det tredje som är med är ett friskvårdsföretag, ett litet trevligt företag men de är också framställda som jag vet inte, totalt bortgjorda.

Jag hade i alla fall varit väldigt sur på femman om jag hade varit med. Men det är underhållande för oss andra! :D

Söt myrslok

Okej, orgien i söta små djurungar fortsätter.
Nu har det tydligen fötts en liten myrsloksbebis på Parken zoo.
Tydligen den första i Sverige.
När ungen diar hänger tydligen tungan utanför för att den inte ska svälja den, det hade jag velat se bild på!

Fast sorry myrsloksbebisen, du slår inte fladdermössen, även om du är gullig.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8393153.ab

Dagen blää

Idag har jag suttit verkligen hela dagen med SJÖLOG grejer, men sen har det payed-off också eftersom jag har kommit väldigt långt!

Efter jag var klar med dagens arbete, så började jag städa i kontoret, eller städa, sortera sakerna. För nu har vi ju flyttat ut alla grejer ut garderoberna så är det tänkt att de i kontoret ska in i garderoberna. Så jag har sorterat in saker i plastburkar och lagt in i garderoben.

Men nu orkar jag inget mer... får se vad jag ska göra....

Skelande råtta

Ännu ett gulligt djur eller gulligt mest roligt!
Den lilla pungråttan Heidi i tyskland skelar, precis som jag!

De är du och jag Heidi :)http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8399169.ab

SJÖLOGIdag är det bara SJÖLOG arbete som gäller!

Jobba jobba jobba

Goes Facebook

Japp The Kanel goes Facebook!

Nu kan man "Gilla"-mina inlägg på facebook också!
Awsome eller hur :p

Blogg uppdateringar

Jag har redan ändrat bakgrunden till bloggen, samt ändrat så att arkivet har blivit en dropdown-meny (för den tar så sjukt mycket plats!).
Tänker även snart ändra lite i bannern och profilbilden, får se om jag låter de andra också bli dropdown-menyer.

Stay tuned for the latest updates :)

Patetiskt inlägg om ett patetiskt inlägg

Tydligen så var det inte så många steg ifrån min blogg som den som gjorde filmlistan har sin blogg.
Denna har kommenterat serielistan jag gjorde här på bloggen, då denna var en rip-off av filmlistan, vilket det i och för sig var, då jag bytte ut film mot serier. Detta var tydligen halvtråkigt och jag borde gjort något mer orginellt...
För listan var ju så orginell redan från början. Det var listat genres och vad man tyckte om och inte tyckte om, det brukar vara en basic på listan.

Sen orka bry sig att någon har gjort om sin lista, det är en bra och dålig lista hur lätt är det att göra om?

Fast jag kanske inte ska säga något egentligen, jag skriver ett inlägg om att någon orkar bry sig om att jag ändrade film till serier i en lista. Listor som just är till för att spridas på nätet, eller?

Så jag är väl lika patetisk jag som orkar bry mig om att någon orkar bry sig om en sån pseudo sak....

Oh Bad Lama....

So fluffy


Fick ännu en fladdermus bild av min far och denna bild kommenterar jag med hjälp av YT klippet nedan genom Agnes.Smink

På färjan köpte jag en ny foundation och en mascara.
Jag ville ha en miniralfoundation, men det fanns inte så jag köpte
L'Oreal mat'morphose. Det är som en mousse, väldigt svampaktigt, jättehäftig konsistens.
Huden blir alldeles sametslen. NU har jag bara använt den en gång, men tyckte den kändes väldigt dryg!

Mascara blev L'Oreal telescopic

My Dog

Idag har vi varit på MyDOG på svenska mässan här i GöteborgVi såg dels tre stycken små söta norska lundehundar och pratade med en uppfödare där om hur de är. De är så häftiga, ser ut som små vild hundar. Jag har aldrig sett en hundras med sådana ögon som de har. Vi och två andra par var vid ringen och kikade, varav ena var en gammal råttbekant till mig.

Självklart handlade jag lite grejer. Dels ett halsband till Nellie för 100:-.


En liten bädd, fast den var lite liten för Nellie, så hon är lite skeptisk till den....


Nellie fick även ett ben, typ torkat köttben som hon blev helt galen i, samt en grön tandborste och en gul igelkott.

Vilsna små fladdermusungar

I Australien tar de verkligen hand om sitt vilt. Jag tycker alltid man läser om hur de tar hans om skadade koalabebisar, ensamma kängruungar och vilsna små vombats.
Och nu har tydligen 130 små fladdermus bebisar blivit bortspolade och börjat leta mat på marken (vilket inte är naturligt någonstans). Så nu nappmatas de och hängs upp i tvättlinor.
Är de inte de sötaste ni sett?


Läs mer på:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8385023.ab

Middag och lunch

Har ätit traditionell kanadensisk julbord till middag. Eller i alla fall kalkon med fyllning, sky (antar att de är gravy), tranbärssylt, potatis.
Det var väl gott, men jag tyckte inte det smakade så mycket annat än curry. Fast kalkonen var god, inte alls torr som den tydligen kan vara.
Fast till lunch åt jag jättegott. Vi åt hamburgare med klyftpotatis, och det var den godaste klyftpotatis jag ätit! Den hade skalet på och var hur frasigt som helst. Hamburgaren var med något ovanligt bröd och lagom saftg med massa dressing precis som jag vill ha den!

Resten av kvällen spenderade jag framför monsters inc. Helt okej :)

Nellie pellie

Saknar min lilla knäppis....


Sälar

Idag har vi varit på Esbjergs Sjöfart och fiskerimuseum. Jättefint var det, väldigt mycket finare än stockholms sjöfartsmuseum. I alla fall på sjöfart delen.
De hade byggt upp gamla verkstäder och varv och grejer, jättecoolt.

De hade även ett akvarium, men det var inte jättefantasiskt, men rätt gulligt.
De hade även sälar, supergulliga! De hade en unge från i år och en från förra året.
Mamman hettet tydligen Nellie :)

Jag tror den med fisk på andra bilden är Nellie...


Daxter

Mats är snorförkyld och spelar Mario med sin bror på Wii så jag spenderar eftermiddagen vid ett element under en filt och spelar Daxter på mitt PSP.
Det är kul, men vissa grejer är försvåra och då pratar jag inte fiender utan det kan vara att ta sig över en ravin eller liknande. Dessa saker är försvåra så när man kommer till bossarna lessnar man, för att det har tagit så långt tid att ta sig dit... Men annars är det ett kul spel :)

Superhjältar

http://aftonbladet.se/nyheter/article8374198.ab

Riktigt ball nyhetsartikel!
Tydligen så är det 9 stycken i en stadi USA som har börjat bekämpa brott i superhjälte outfit.
"Med skottsäkerväst och elektirsk batong"- patrullerar de tydligen gatorna.
Hur coolt är inte det? Jag hade också velat ha en superhjälte  outfit....
.

Serier

Här kommer en serie lista också :)

Välj minst 3 favoriter.

Komedi: Big bang theory, Red Dwarf, Two and a half men

Klassiker: Star trek Voyager, Frasier, Lexx

Sci-Fi: Farscape, Doctor Who, Battlestar Galactica,

Drama: Navy CIS, Midsummer murders, Hercule Poirot

Svenska: En fyra för tre, Svensson Svensson, Pappas flicka

Äventyr: The ledgend of the Seeker, Hornblower, Black beauty

Tecknade: Futurama, Family Guy, The Avatar; the last airbender

Skådespelare: Ben Browder, Jamie Bamber, David Tennant

BLANDAT:

Sämsta serien enligt dig: Såpoperor, det är bara välja och vraka alla är lika usla.
Genres du gillar mest: Tecknat
Genres du gillar minst: Såpopera
Bästa spin-off: Tourchwood (dock har jag bara sett typ 10 min...)
Bästa re-make: Doctor Who
Bästa franchise: Battlestar Galactica
Tio favoritserier: Big bang theory, doctor who, futurama, the avatar, Farscape, lexx, battlestar galactica
Fem favoritkaraktärer:
John Cryton - Farscape
Appa- Avatar
The Doctor- doctor who
Sheldon- big bang theory
Nibbler - Futurama
Nämn en överskattad serie: Lost
Nämn en underskattad serie: The Avatar; the last airbender
Bästa serie citatet:
Sheldon: I promised Penny.
Leonard: Promised Penny what?
Sheldon: I wouldn't tell you the secret. (pause) Shhhhh!!!!
Leonard: What secret? Tell me the secret.
Sheldon: Mom smokes in the car. Jesus is okay with it, but we can't tell dad.
Leonard: Not that secret, the other secret.
Sheldon: I'M BATMAN!!!! SHHHH!!!
Bästa tagline: Bite my shiny metal ass

Om du fick medverka i vilken serie du ville, vilken skulle det vara då?: Farscape
Hur många serieboxar har du hemma?: 2 tror jag...
Vart köper du dina serier?: På nätet
Vilken serie har fått dig att gråta utav skratt: Big bang theory
Vilken serie har fått dig riktigt rädd: Doctor Who, avsnittet med änglarna.
Nämn en serie som fått dig att må riktigt dåligt: tror inte det finns någon...

Anmälda

Nu har jag anmält mig och Nellie till en agilitykurs till våren!


Filmer

Ändrat Snatch to Beetlejuice och Choclate to Edward Scissorhands

Jag är sämst på att komma ihåg filmer, jag ser hur mycket film som helst, men sen när folk frågar mig vilka jag tycker om står det helt still, men jag har försökt komma på några här i all fall....


Snor listan från:
http://altheatrollet.blogg.se/


Välj minst 3 favoriter.

Action: Robin Hood, 300, Gladiator, Transformers

Komedi: Hot Fuzz, Dude; Where's my car, Beetlejuice

Thriller: Sleepy Hollow, The machinist, Fight Club

Skräck: Pans Labyrint, The Orphanage, Six Senth

Klassiker: Grease, Stekta gröna tomater, Monty Pytons; The Holy Grail

Sci-Fi: Donnie Darko, Dark City, Farscape (The Peace keeper Wars)

Drama: American beauty, Edward Scissorhands, The Guardian

Svensk film: Skenbart, Kopps + den danska filmen SS Martha

Äventyr: Avatar; the last airbender, Pirates of the Caribean, Merlin

Disney: Skönheten och Odjuret, Mulan, Hercules

Musikal: Sweeny Todd, Phantom of the Opera, Nightmare befoe christmas, Chicago

Skådespelare: Johnny Depp, Edward Norton, Russle Crow

Regissör/er: Tim Burton, Guillermo del Toro

Soundtrack:  Nightmare before christmas, Eclipse,

BLANDAT:

Sämsta film enligt dig: Norbit
Genres du gillar mest: Tecknat
Genres du gillar minst: Skräck
Bästa film du sett på bio: The Avatar; the last airbender
Bästa uppföljare: Shrek 2 o 3
Bästa re-make: Apornas planet (om man bortser från slutet)
Bästa franchise: Lord of the rings
Tio favoritfilmer: Nightmare before christmas, Hot Fuzz, Finding Nemo, Pirates of the Caribean, Fight Club, Shrek 1, Shrek 2, Shrek 3, Sweeney Todd, Transformers, Phantom of the Opera
Fem favoritkaraktärer:
Dori - Finding Nemo
Jack - Nightmare before christmas
John Cryton - Farscape
Nicholas Angel - Hot fuzz
Appa- The last airbender
Nämn en bra verklighetsbaserad film:
Walk the line
Nämn en överskattad film: Pearl Harbour
Nämn en underskattad film: The Avatar; the last airbender
Bästa filmcitatet: Hey, look. "Esc-a-pay". That's funny, it's spelled just like the word "escape." - Dori Findning Nemo
Bästa tagline: Nobody tells me nothin' ´- hot fuzz

Om du fick medverka i vilken film du ville, vilken skulle det vara då?: Phantom of the opera
Hur många filmer har du hemma?: 20-30 kanske...
Vart köper du dina filmer?: Video affären runt hörnet
Hur ofta går du på bio?: Varannan månad
Första filmen du minns: Det flygande skeppet kanske....
Favoritfilm när du var liten: Carebears in wonderland
Filmkväll: Vilket snacks kör du på: Popcorn
Den snyggaste samlarutgåvan enligt dig: oj, har inga samlargåvor...
Vilken film har fått dig att gråta utav skratt: Hot Fuzz
Vilken film har fått dig riktigt rädd: The orphanage
Nämn en film som fått dig att må riktigt dåligt: Saw


Lugn onsdag

Jag har glömt min kamera hemma, men det är inte så mycket att fotografera ändå, då det toksnöar ute och blåser som attan. Gatorna är mest moddiga och allt är insvept i en grå/vit dimma. Men det är rätt mysigt att sitta i det här gamla tegelhuset med vackra stukaturer och bjälkar i väggarna och se alla de stora snöflingorna virvla förbi utanför fönstret ;)

Jag är fascinerad över att alla matbutiker ser ut som Lidl men det är väl för att Danmark är rätt nära tyska gränsen och tyska affärer ser ut så. Vi åkte ju bil från Fredrikshamn alltså genom hela danmark och på östsidan är husen och gårdarna äväldigt likt de skånska men ju mer sydväst man kom desto mer tyskt likanande blev det.

Idag har jag också gjort massa SJÖLOG grejer, trodde de skulle ta typ en timme, men det tog närmare 3 (!)... PUH säger jag bara, men nu är det klart, ialla för nu. Nu väntar jag bara restan av materialet. Det värsta är att de flesta är bort tills på måndag! MEn men det ska nog gå bra...hoppas jag...

God morgon

God morgon allihopa

Nu har jag lyckats duscha och äta frukost. Fast det blev bara två mandariner och två muffins, helt okej frukost enligt min standard :D

Jag sov väldigt bra trots att luftsängen var halvturblåst så man låg mest i mitten. Däremot var det något i rummet som tickade så jag drömde att jag demonterade saker som tickade, vilket var rätt frustrerande. Det är konstigt för jag brukar inte bry mig om saker som tickar, jag brukar kunna sålla bort det ljudet utan problem, men just det här tickande måste ha vart extra störande.

Nu ska vi iväg till någon ostmarknad tror jag, eller om det var blommor, kanske båda...


Framme

Efter en typ tre timmar lång båttur och ytterligare tre timmar lång bilfärd från Fredrikshamn till Esbjerg, så kom vi äntligen fram till slut destination.
Vi har inte gjort så mycket annat än att packa upp, bytt lite presenter och ätit middag :)

Jag fick några väldigt fina små söta tomtar i lera av Mats mamma och hennes man och sen gulliga ulliga rosa sockor samt en ap-penna av Mats kanadensiska släktingar. De fick av mig de traditionsenliga älgarna och varsin tovad tomte som min mamma hade gjort. Förutom de presenter Mats hade köpt :)

Nu ska jag krypa ned och sova för att orka med en ny dag imorn..

Åker båt

Sitter på Danmarksfärjan över till Fredrikshamn och ser hur "Juttan" plöjer igenom isen ute på fjärden. eller sitter, jag ligger snarare och sover, fast ju nu är Mats iväg och letar mat, så jag måst vara vaken och passa sakerna.

Mats var och handlade julklappar till sin familj igår (jag ger traditionsenliga älgar samt två tomtar mamma har tovat), och jag fick en jättefin vit skaljacka med rosa detaljer! Ska se om jag kan få en bild på den sen.

Följ bloggen :)

Ni vet väl om att ni kan följa bloggen på Bloglovin?

bloglovin

För mycket necessär

Håller på att packa väskan eftersom imorgon bär det av till Danmark. Jag får nu användning av den lilla kabinväska jag fick av jobbet i julklapp. Det är bara fem dagar, så man kan hålla ned på packningen, men jag inser att en fjärdedel av min packning är necesären. Så är det nästan alltid, jag har en lagom liten väska, men sen ska jag ned med necessären och då fuckar det upp allting...
Det är ju plattänger, värmeskyddande, sminkväska, tandborstar, smycken och mycket mera, det tar så galet mycket plats helt sjukt!

Säsong tre avslutat

Så nu har man äntligen sett klart på säsong tre av Doctor Who. och ÄNTLIGEN blir man av med förbannade Martha Jones. Hon var en värdelös uppföljning för Rose. De borde haft någon lite galen tjej, inte en som bara går och grinar över att hon inte är Rose. Det är ju inte direkt Doktorns fel att han hade Rose som kompanjon innan...

Men nu är det slut, nu kommer nya spännande episoder!

Baka liten kaka

Har suttit och kikat på saker man kan använda att dekorera muffins och hittade bland annat de här!
De finns massor av grejer man kan köpa, utstickare, mönstermattor och ja massor!

http://www.earlcraftncake.comhttp://www.sugar-artistry.co.uk


Testar

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8356955.ab

Testar och ser om det fungerar med att länka till nyhetsartiklar. Här är en artikel om miniko som ser ut som en panda.
En miniko. Fatta vad gulligt! Som dessutom ser ut som en panda! Supercute!!

Ekorren

Jag trodde jag var ledig hela helgen, men så fick jag ett sms från jobbet igår, så när jag dubbelkollade så skulle jag visst jobba idag.
Visserligen från 12 men det fuckade ändå upp min planering. Det sjuka är att jag har skrivit ned hur jag jobbar i min kalender och jag har missat det där också! Förvirrat...
Så nu är det bara att pallra sig iväg till jobbet...

Trött Linda

Nyår blev lite långt....


Hur gör man?

Kan någon förklara för vilken kutym som gäller när man ska svara på en kommentar som någon givit på en blogg inlägg. Ska man svara i den personen som har gett kommentarens blogg, eller ska man svara i samma inlägg...
Ex om någon kommenterar på detta inlägget som själv har en blogg, ska jag svara denne (om kommentaren kräver ett svar) i dennes blogg eller detta inlägget.
Är det skillnad på tex om någon kommenterar med en kommentar som handlar om inlägget eller om det bara ett "Hej vilken söt hund vad heter den?".

Tycker detta är en djungel...

Nagelfix

Målat naglarna med mina nya nagellack jag fick från min farbror och hans tjej,
och använt den nagelblåsande apan jag fick från de också.   
Och jag klistrade dessutom på lite fjärilar fint va :)


Zelda

Inviger det nya året med Zelda och chokladmuffins.
Min gubbe heter Bumpi och hästen heter Troja :)

RSS 2.0