Boardbag pimping

Tyckte mitt fodral var lite tråkigt så jag pimpade det med textilpennor.
Dock tyckte dem inte riktigt om att det var nylontyg, så dem flöt ut lite, men det ser ändå lite roligare ut:

En Emily the Strange-katt, och en Punkyfish-fiskMitt namn och en ponny :D

Bytte bootsen

Jag var på sportoutlet och bytte mina snowboards boots, till ett par typ exakt likadana, fast istället för gröna detaljer så är det lila, och tjejmodell.


Sen köpte jag en sån här som kostar 199 på stadium för 99


Sålt min själ

Just som det kändes som saker började lätta och dem stora svarta orosmolnen började skingras, damp det ned ett brev genom dörren. Jag visste direkt när jag såg vem det var ifrån vad det betydde, det var CSN som knackade på dörren och sa "Hej du har väl inte glömt oss? Och dem massa pengarna du är skyldig oss"
Nej jag hade inte glömt, bara förträngt, gömt allra längst bak i huvudet och hoppades att dagen aldrig skulle komma. Dagen man ska betala tillbaka för idiotiska beslut man tagit, betala igen för gamla misstag.

Det var droppen och jag skickade in en inskrivning till arbetsfömedlingen, och det kändes verkligen som jag sålde min själ till djävulen. Inskrivningen börjar inte gälla föräns jag har besökt dem, så jag tänkte gå in till dem imorgon.
Kanske kan söka bostadsbidrag då också, när man väl finns i systemet....


Råsie

Här kommer lite bilder på min snowboard, någon gång framåt kanske jag orkar redigera bilderna, men inte idag. Så ni får nöja er med halvkassa bilder:

Min snowboard, en Head Rose W Multi. 152 cm


Bidningar och snygg mitten delBindningar Ride LX


Undersidan, vackert rosa! Helt ärligt är den här snowboarden en av de få som jag sett som har en snygg ovan och undersidan
.
Mina boots, jag ville egentligen ha vita, men de kommer ändå inte synas när jag har dragit ned mina byxor och sätter in dem i bindinharna. Skosnörena är egentligen svarta, av någon anledning blev dem bruna på bild.

Ett par Head 1.80 S

Snowboard

Vårt internet har varit nere nu i ett par dagar, pga en avbiten kabel, men nu är det uppe igen!
Dock har den lilla datorn kraschat, vilket jag är väldigt ledsen över. Den har varit avstängd iett par dagar och när jag nu skulle starta den, vägradee starta. Mycket typiskt.

I fredags åkte jag och Mats till en sportsoutlet som finns här  i närheten föratt kika på snowboards, se om de hade något billigt som var at ha.
Det slutade med att vi kom hem med ganska mycket grejer, men vi kom väldigt billigt undan.

Sak     köp pris/org pris
Jacka (Everest brun)  299/1199
Snowboard (Head) 799/1599
Boots (Head) 599/1099
Pjäxor (Salomon) 999/2499
Bindning (Ride LX) 699/1499
Ryggplatta 399/699
Fångrem 49/99

Så ca 3900 fick vi detör, grejersom var värda: 8300
Det tycketr jag var et bra kap. Så jag hade tänkt lägga 3700 för mina snowbaords grejer (utan jacka och byxor) och nu fick jag snowboarden och sakerna ör 2100 istället, jackan fick jag för 299 och byxorna 400, så jag låg långt under min budget.


låt den rätte komma in

Idag läste jag ut "Låt den rätte komma in", jag började läsa igår eftermiddag.
Det var en väldigt lättläst och lättsmält bok, absolut inget dåligt, det var trevlig läsning, men jag vet inte om den gav något bestående eftertryck.

Något jag inte hade förväntat mig var att det var väldigt mycket anspelningar på sex med barn. Jag visste att det var pedo-varning på han som bodde med vampyren, men vampyren var ju ändå en vampyr tänkte jag, lite som i "En vampys bekännelse", och så var det ju. Men den var det väldigt mycket annat, ett avsnitt där en man är nära att bli avsugen av en tolvåring inne på en toalett på Stadsbiblioteket, det tyckte jag var lite väl. Det kändes som var och varannan man hade pedofilvarning över sig, vilket kändes lite märkligt, så uppfattar i alla fall inte jag världen.
Sen var det väldigt mycket mobbningsvåld och jag kanske var naiv, blåögd och blind när jag gick i grundskolan, men jag såg aldrig någon fysikt mobbning. Visst förekom det utfrysning och elaka kommentarer och liknande, men jag såg eller hörde aldrig talas om någon som blev fysiskt mobbad, men som sagt jag kanske var naiv och blind.

Låt den rätte komma in, var en spännande bok, som sagt väldigt lättsmält, vilket var bra, eftersom jag knappt kunde släppa den ifrån mig.

Usel löpare

Jag blir så trött på min kropp ibland.
Egentligen hänger väl allt ihop med att jag föddes med förkorta hälsenor, så jag gick på tårna fram tills jag var sex år då jag opererades. Efter operationen har jag egentligen aldrig strechat mina ben något nämnvärt, vilket jag får betala för nu.
Jag har aldrig varit bra på att springa, fram tills högstadiet var jag mycket sämre på att springa än mina jämnåriga kamrater och var alltid sist och långsammast. När jag kom upp i högstadiet så blev det bättre och jag var fortfarande bland de långsammaste, men jag var i alla fall inte mycket sämre än alla andra.
I och med att jag haft för korta hälsenor så har det gjort att alla mina muskler på baksidan av benet är korta, vilket lurar till det i många situationer, speciellt när man tränar. Jag har svårt att komma ned när jag böjer på benen, just på grund av mina korta muskler, vilket gör vissa rörelser svåra.
När jag är ute och springer/joggar så skulle jag helst vilja springa bara på främre delen av foten, men jag försöker låta bli, då detta är en väldigt oekonomisk och dålig springstil. Det gör att jag istället inte kan sätta ned hälen på det sättet jag borde, vilket gör mig till en usel löpare, då jag har dålig stöttdämpning, vilket gör att mina knän och benhinnor tar stryk.
Jag försöker stecha mina ben varje dag nu, men jag tycker att det går väldigt långsamt frammåt, om än något.

Måndag igen

Det blev sent igår, jag vet inte riktigt varför. Vi kollade på tv, bland annat på "Trollkarlens hemligheter" eller vad den heter, där dem avslöjar trolleritricks, ett var lite roligt för det såg jag och Mats i somras en som gjorde och vi var sjukt imponerade, och nu fick vi veta hur han gjorde!
Men sen tycker jag det är onödigt när dem visar tricks som bara fungerar utan live-publik, gör man det inte inför livepublik så kan man ju tricksa hur mycket man vill. Då spelar det liksom ingen roll hur dem gör det.

Efter det hittade Mats en origamibok vi tog hem från Stockholm förra gången vi var där, och jag chattade med en kompis. Sen tänkte vi sova, men istället så blev det att Mats låg och bläddrade i mat böcker och jag i en träningsbok. Så blev det sent i alla fall.

Imorse hade jag tänkt gå upp typ vid åtta och åka till gymmet på förmiddagen och avsluta med ett styrkeyoga pass, men inte, istället blev jag kvar i sängen till tio. Så jag fick börja med ett styrkeyoga pass i alla fall.
Förra gången jag var på det passet tyckte jag att instruktören var rätt tråkig och jag vet inte, men det kändes inte jättebra, men den här gången så var det bättre. Hon är inte en av de bättre, tycker jag, men det var helt okej. Hon pratar liksom som ett mantra, entonigt, vilket jag tycker är lite jobbigt, men jag lyckades koppla bort det.

Sen i förra veckan har jag börjat göra armhävningar, jag har i princip aldrig i hela mitt liv gjort armhävningar, men kände att jag borde börja nu.
Förra veckan klarade jag 6 i rad, nu klarade jag 20! Ganska stolt över mina framsteg.

Ommöblering

Idag har jag möblerat om, eller vi börjde igår och har fotsatt idag.
"Kontoret" har bara blivit värre och värre senare tiden, det har bara blivit mer och mer saker där inne och jag orkade knappt titta in för att jag blev bara trött på eländet. Dessutom har jag tyckt att sovrummet, det är inte direkt mysigt, utan mer ett rum med en säng liksom. Så nu har vi bytt rum, så det gamla kontoret är nu nya sovrummet. Och allt i kontoret har nu gått igenom och sorterats in i det nya lilla hobbyrummet. Där finns nu alla stick och sy saker, så det inte bara ligger alltihopa intryckt i ett skåp i köket huller om buller. Ritplattan har också flyttats in, tillsammans med en plattskärm, och alla ritgrejer, pennor, papper och liknande ligger nu sorterade och fint så man kan använda det som teckningsbord och hittar grejerna. Istället för att det ligger under ett berg med saker på ett överbelamrat skrivbord.

Sovrummet blev också jättefint, nu har jag lust och ligga i sängen och läsa och mysa. Det hade jag inte förut, då var det bara en säng där man sov. Bokhyllan lyckades jag sortera också så att alla böcker nu får plats in i bokhyllan. Det är fortfarande inte helt klart där inne, dels är det en typ kontorshylla som står där med massa grejer på som måste sorteras och hitta platser för, och vi måste hitta plats för tvättkorgarna.

Vardagsrummet är också fullt med saker som måste fixas, typ massa kläder som ska läggas in och ett par täcken som måste få en ny plats.
I köket står allt som ska kastas, men det ska antagligen fixas imorgon, då vi tänkte åka iväg med det till en källsortering, men det känns skönt att bli av med massa saker som bara ligger.

Kvällen har avslutats med pizza och tv. Den här veckan har varit riktigt onyttigt, jag har ätit pizza tre gånger totalt, men jag ska bli bättre. Men idag tycker jag faktiskt jag varit ursäktad, för igår åt jag fyra rostade smörgåsar och 1½ glas choklad, och idag har jag ätit tre rostade smörgåsar, så då tyckte jag att jag förtjänade en pizza.

P3 Guld

Igår var det P3 Guld!
Jag har aldrig varit på någon sådan gala förut och visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Men jag trodde det skulle vara med "snittar, kindpussar och drinkar" för att citera en Loke låt. Typ mer drinkar innan, men typ de ända folk gick runt med var öl.
Jag trodde också att den skulle vara längre, men den var ju bara 1½ timme! Men under denna 1½ timme lyckades de klämma in väldigt många svenska artister. Den jag hade sett fram emot mest var Markus Krunegård, men jag tyckte alla uppträdande var lite tama. Det kan bero på att vi satt högt upp, men ljudet var väldigt burikt och skränigt, under alla uppträdandena. Artisterna verkade ganska stressade och allt gick väldigt fort, det kändes inte helt hundra, något av uppträdandena.
Bästa uppträdandet var faktiskt det första och det var Hammerfall med en ny grymt bra låt, som jag inte kommer ihåg vad den heter just nu.

Något som jag tyckte var rätt pinsamt, var när Lykke Li fick pris för "Året Nykomling", hon var inte där själv så hon hade skrivit ett litet tack tal som någon kille läste upp. Men i detta tack tal så tackade hon för att fått priset i "Årets Pop", och hon nämnde det i talet flera gånger " Nu när jag får ta emot detta Året pop" osv. Det kändes rätt pinsamt för hennes skull, hon borde ju veta att hon var nominerad i flera kategorier och borde då skriva ett tal som inte nämner en speciell kategori.

En annan sak var när galan var slut och dem bad alla artisterna som vunnit gå upp på scenen för att det skulle bli "blommor och drinkar", scenen var tom och alla artisterna hade typ gått ut. Det kändes också lite pinsamt.


Håkan Hellström


Kitty, Henrik och Esan delar ut bästa grupp


Hello Saferid/Annika Norlin uppträder med Anna tillsammans med Dektektivbyrån


P3 GULD!

Vi ska gå på P3 Guld!

Linda is the happy!

Vi pratade om vad vi skulle göra i helgen, då vi annars bara ska möblera om, men jag vlle göra något roligt också, så hittade Mats annons om P3 Guld. Och jag som är en trogen P3 lyssnare (jag lyssnar hur månag timmar som helst om dagen på P3)., har ju funderat lite på det, men inte direkt kollat upp biljetter eller något.
Men nu kollade vi och det fanns biljetter kvar, inga höjdar biljetter men ändå.
Så på lördag blir det P3 Guld!!


Minus poäng på träningen

Det var tänkt att jag skulle ha tränat först en timme gym, sen en timme afrodance och sen en timme badmington.
Det blev tio minuter rodd. Detta pga jag efter fem minuter rodd kände smärta och tryck över bröstet. Jag har haft rethosta i typ två dagar nu, och inte tänkt så mycket på det, då jag inte känner mig dåligt i övrigt. Under rodden var jag inte direkt andfådd, visst jag ansträngde mig, men jag höll inte på att dö av andnöd, men precis så kändes det i bröstet, som den gången i nian när jag sprang tills jag var blå om läpparna. Så jag insåg att känner jag så efter fem minter rodd, ska jag inte träna idag.
Så det blev fika med Mats och shopping för de sista pengarna på mitt presentkort på farmor, det blev två tröjor.

Dagens schema

Egentligen skulle dagen ha sett ut så här; åka och träna vid ett, cykla en timme, gymma ca en timme, stretcha 30 minuter. Duscha, tvätta håret, platta håret, sminka sig ca en timme. Efter det träffa Mats på stan och shoppa med honom, och efter det åka på middag hos en kompis.
Men eftersom han ställde in middagen såg nu dagen ut så här:
Städa och skura alla burar och golvet runt, ta hand om tvätten från elva till ett, vid halv två samla in råttorna, men hittar inte Tindra, vid kvart i tre, hör en nysning från bakom skorna, hittar Tindra. Vid tre duscha för att åka in till stan och shoppa med Mats och sen åka och spela spel hos en annan kompis.

Ny sporttop

Idag så köpte jag en sporttop på HM.
Jag har inte haft någon innan, men vilken skillnad det var, inga byglar som flyttade på sig när man gjorde övningar eller klämde åt.
Det var bodypump klockan två som jag tänkte köra idag, men jag var lite tidig, så jag cyklade i en kvart innan, så körde jag 75 minuter pump, sen cyklade jag hårt i en timme, och eftersom jag ville se klart MADE så blev det 20 minuter i lungt tempo efteråt också.

Topp 149:- HM

Måndag kväll

Har inte skrivit på ett tag nu, vi var ju uppe i Stockholm och for fram och tillbaka mellan släktingar och husdjursmässan.
Men det var trevligt.
På vägen ner igen så fick vi köra genom först regn och sen snöstorm. Nere vid Jönköping såg vi knappt vägbanan, men som tur var, var det sent och nästan inga andra bilar var ute, så vi hade hela vägen för oss själva.

I helgen var det arbetshelg på Britta, jag och Mats åkte bil upp, men eftersom han var tvungen att arbeta på söndagen så åkte han hem lördagkväll och jag tog sällskap med en annan som var uppe ned med bussen till Göteborg på söndagen.
På lördagen satt vi och slipade block, åror och båtshaken i ett par timmar, med en kortare paus för att äta lite smörgåsar. På kvällen spelade vi spel och åt godis och annat onyttigt.
Söndagen blev lugnare då satt vi inne på kontoret och lagade hajnätet, i några timmar och tjötade.

Sen har det inte hänt så mycke mer, jag skulle ha tagit massa bilder uppe på arbetshelgen, men jag hade glömt mitt minneskort i datorn hemma.

Stockholm

Jag är uppe i Stockholm just nu och står på små djursmässan, och det har blivit väldigt långa dagar så jag har inte orkat skriva något.
När jag ändå är här har vi hälsar på släkten också och fått de resterande julklapparna:

En mjukis råtta med bebis + pengar - Tack mamma
En träningsväska (som jag sedan bytte och fick massa rabatt så jag kan handala ännu mer prylar på stadium) - Tack pappa
Presentkort på HM - Tack farmor
Hörlurar med brusredusering - Tack farbror, farbrors tjej och lillkusinen
Farcry 2 (iof både till mig och Mats) - Tack igen farbror, farbrors tjej och lillkusinen
Liten sminkväska, mascara och eyeliner - Tack pappas tjej

Så var väl det alla klappar för i år, jag måste har varit supersnäll i år med tanke på alla julklappar :D

Nyår

Nyår på Orust är nästan en tradition, jag har i alla fall varit där ut dem senaste fyra åren eller något sånt. Antalet personer variererar från år till år, och i år var vi tio stycken och en hund, varav sju stycken sov över.
Det är ett gigantsikt hus med massor och vinklar och vrår, så är man många kan man leka sillen, vilket är galet roligt, eftersom det finns två plan, plus en vind plus en källare, så utrymmet blir stort.

Eftersom vi har världens sämsta fantasi så blev det som vanligt tacos, men det är inget fel det, det är väldigt gott, alla kan ta vad de själva vill ha och det är ganska billigt.

Själv var jag jättetrött efter allt flängande hit och dit, så jag var nära att somna vi elva -halv tolv, dock slutade de ändå med att vi kom i säng vid fyra först. Så kan det gå.

Våra raketer var vackra, och smällarna roliga. Dock tyckte jag det sköts ganska lite rakter runt omkring oss, det brukar vara mer. Och det var inte det att man inte såg dem för det var jättestjärnklart.


Tidsfördriv :D


Lasses tigerkaka, supergod!

Champange, och äppelcider

Våra vackra fyverkerier


Mer julklappar :D


Jag måste ha varit supersnäll i år för jag har fått så mycket jullklappar (coh fina julklappar!) som jag inte fått på hur många år som helst!
Nyår firade vi på Orust (bilder kommer snart, när jag orkar lägga upp dem) i goda vänners lag. Och idag åkte vi förbi Mats familj för att lämna julklappar och önska gott nytt år.
Jag fick sjukt fina och bra julklappar, jag som inte trodde jag skulle få någonting, så får jag saker som jag verkligen ville ha!
Som om inte mina julklappar var bra, så fick Mats två spelpads till Wii, och jag har klagat under julen att vi inte har några "vanliga" kontroller, då jag tycker vanliga wii-kontroller är rätt trista. Så får han just såna jag tyckte vi skulle skaffa!

De här vad var jag fick:
En vacker träkåsa med "Linda" och en råtta in bränt på - Tack Mats syster
Ett vitt adiddas linne och svarta träningsbyxor- Tack Mats pappa och fru
Ett Date-set "Lucky" med bodyspray, roll on och lipgloss - Tack Mats pappa och fru
Battlefield 2142 - Tack Mats pappa och fru
En pjamas - Tack Mats pappa och fru
En snögubbetomte - Tack Mats andra syster
En snöflicketomte- Tack Mats bror och fästmö

Verkligen jätteglad överallting, men Battlefield spelet blev jag uberglad över!

RSS 2.0