Ny klänning

Jag har inte skrivit på ett tag, men nu ska det bli bättring.
För ett par dagar sedan "vann" jag denna underbara klänning på tradera för 280 kronor (plus 75 kronor frakt så totalt 355kr).
Säljaren hade väldigt bra omdömmen (med många som löd "vällsyddklänning"), han sålde även fihursydda klänningar, men den här var ny ouppackad. Men om måtten stämmer  kommer den passa mig perfekt.


Stockholm

Så var man i Stockholm, igår var det fint väder, men idag är det mulet och grått, precis som det varit i Göteborg.
Igår var jag på lunch hos mamma , med morfar och Leif och sen åkte vi upp till kyrkan och lämnade in mormors urna och tittade på minneslunden. Det var jättevackert för solen höll precis på att gå ned.

På kvällen åt jag middag med pappa på Broncos, en biff med massor av vitlökssmör, det var verkligen supergott. Sen strö kollade vi på tv, och började se the castle of vind eller nåt sånt, en anime film. Men det blev så sen så jag får se klart den någon annan dag. Hade tänkt sova tidigt men Mats hade problem med att plugga till sin meterologi tenta så jag satt och leta länkar på nätet till honom.

Idag ska jag inte på operan La Traviata. Ska bli intressant att se en opera där de har text på svenska istället för franska.

råttträff

Idag var det råttträff, först kom massor av människor till lägenheten för att kolla på våra råttbebisar, så dem blev helt sönder kelade. Min bror kom också förbi och lämnade min pappas nycklar så jag kan komma in i lägenheten.
Bebisarna var överallt och kikade och gosade, så söta är dem.

Efter det bara det av till en tjej ute i Bergsjön, och där åt vi tacos och snackade råtta, samtidigt som vi strö tittade på kanal 6 och mami ink. Vi fick också supergof vegansk kladdkakak. mumsi

Nu måste jag packa för min stockholmsresa, åker i morgon biti.
Lyra pias råtta:

Bula

Jag skulle resa mig från att ha pillat på bebisarna, men det råkade vara en bordskant i vägen...
(och ja, jag har bortstat igenom håret minst två gånger idag, men mitt hår vägrar ligga snyggt...., någon som har nåt tips?)

<

Fredag

Usch noll motivation till att åka och träna. Fast det positiva är att det antagligen inte är så mycket folk där idag då de är fredag.
Jag har i alla fall varit duktig och skriva massa grejer till Britta-Nytt, som redaktören bett mig i typ ett halvårs tid. Men bättre sent än aldrig.
Skrev lite om sommarens seglingar, skute, lite ankdoter som jag kommer ihåg, typ som när jag var fem centimeter i från att dö av att en metalkaus. Eller när jag bestämde att vi skulle slå så jag kom ned från masten ordentligt.

Ska upp till Stockholm på måndag för att morfar kommer upp från Nice, så jag ska åka upp och säga hej till honom. Antagligen ska vi gå på operan också. La traviata tror jag. Har bara gått på operan i Nice, varav ena gången förstod jag verkligen ingentining och det enda som fanns att titta på var en betongvägg, andra gången var när jag och Mats var nere i julas. Då hade jag läst på, massor, men det var jättesent, både jag och Mats höll på att somna och storyn följde inte alls det jag hade läst. Så jag fattade noll, hade helst av allt bara somnat i logen, och om det inte varit för det rika paret som satt brevid oss skulle jag ha gjort det.

 

Bebbs


Kejsarinnan


Vicomten, minstingen, hade han inte vart grabb hade han fått stanna, mattes lilla ögonsten!


Fursten

Comhem försäljare

Det ringde, jag svarade, och då var det någon snubbe från Comhem, som vanligt så frågade dem efter Mats och jag svarade att han är inte hemma och kommer jobba över sent (vilket faktiskt idag är sant).
 Nu var det någon utländsk man som verkligen var jättejobbig att lyssna på och det var svårt att hänga med i meningarna eftersom betoningarna var helt fel. Han började i alla fall med att förklara att Mats kunde få högre bredbandsbredd till samma pris som han betalade nu, och det skulle jag hälsa honom, och det hade väl varit okej om det slutat där, men icke. Han babblade på om siffror och digitalboxar och för bara 50 kronor med i månaden skulle vi få massa kanaler och han la upp massa beräkningar.

Så sa han att "du och din man", hallå hur vet han att vi är tillsammans, okej om jag svarat med hans efternamn men nu sa jag bara mitt förnamn, jag kunde ju vara vem som helst, syster, kusin, ex-flickvän, kompis, dotter you name it. Och det spelar väl ingen roll vad han lassar upp för utbud för mig, för jag kan ju inte teckna något avtal hur som helst. Så sa han att "du kan ju berätta de här för honom och så ringer jag dig imorgon", för det förstahur ska jag kunna komma ihåg allt han rabblade det var ju hur mycket som helt, för det andra kan JAG fortfarande inte teckna något avtal i Mats namn
.
 Sen så sa jag att kanalutbudet inte var något för oss eftersom vi aldrig kollar på tv (det är ju sant, förutom någon gång ibland när man kollar på hells kitchen), "men nu när det blir mörkt så slår ni väl på tvn någon gång då och då", varav jag sa "nej deet gör vi inte". Jag var väl inte den lilla husfrun som skulle tjata sin man fördärvad över att få 90 kanaler till (varav 79 stycken är musikkanaler), så tji fick han...

 Idiotiska telefonförsäljare, i vanliga fall så brukar dem i alla fall ha vett att säga att de ska återkomma när jag säger att Mats inte är hemma. Den här snubben ville till och med att jag skulle ge ut mobilnumret, idiot....

mitt i veckan

Igår var jag i stallet, det var otroligt segt, tyckte det var bara mer och mer saker som skulle göras, men tillslut fick jag äntligen åka hem. Var hemma ett par timmar för att sedan åka in till Fysiken och gjorde ett Basic funk pass. Funken är rolig, men känner mig så ful, har svårt att komma ned ordentligt i knäna. Efter funken hade jag tänk gå på ett afropower pass, men det började först en timme efter funken slutat, så jag stretchade i 50 minuter. Det var väl behvöigt kan jag säga, för jag har varit dålig på att stretcha den senaste veckan. På afron tyckte jag det var lite svårare rörelser än dem jag gått innan, men sen var det en vikarierande instruktör också då den ordinarie var borta.

Idag har jag fotat bebisarna, de har blivit så stora, tyvärr strejkar den andra dator så jag kan inte lägga upp dem här nu, menb jag visar ett foto jag tog i går istället.

Träning och motivation

För mig är det inte svårt längre att komma iväg till gymmet eller träningen. Det handlar helt om min inställning, dels så har jag för mig själv, inget val, det finns inte i min tankevärd att jag kan stanna hemma. Det är som att gå till jobbet eller skolan, jag bara måste, inget jobbigt måste, utan det är bara en sån sak som ska göras.

Sen tror jag att alla har två röster inombords, den ena lata djäveln som hela tiden säger att man inte alls vill, utan vill ligga hemma, äta gott och bara slappmysa hela tiden. Men på andra sidan finns den andra, den sidan som inte vill bli fet,lat och dum. För mig handlar det hela tiden att den slappa djävlen ska inte få vinna över mig, jag har ett val, jag kan fatta mina egna beslut och då ska jag inte förstöra för mig själv. Jag ska inte låta min lata sida få vinna över en själv, vem är man om man inte ens kan vinna en disskution med sig själv!
Så när jag ska iväg till träningen och jag känner "nej, jag orkar inte i dag, jag stannar hemma", så istället för att känna mig misslyckad för att inte komma iväg och sätta mig ned med choklad, så tänker jag "Fan heller!" och så åker jag iväg i alla fall, bara för att jag inte ska få förlora mot mig själv!

Visst det är ibland jobbigt att träna, det är tungt, man är trött, och man har ingen lust, men jag har en vågskål, på ena sidan är arbetet och andra resultatet. Om jag tränar och står i och det är jobbigt och tungt, visst det är tungt just nu, men på längre sikt, så blir jag smalare, mer vältränad och friskare, jag känner mig också duktig och bra efteråt.
Om jag däremot stannar hemma, sitter i soffan och äter gott, då kanske jag blir glad just då, men i längden så blir jag tjock, otränad och jag kommer känna mig misslyckad och tänka fler negativa tankar eftersom jag vet att jag "borde" träna och röra på mig.

Vill inte

Ska strax iväg på ett bodypump pass. Och efter det ska jag gå någon kanalkurs, alltså så typ som förarintyg, fast för kanaler. Det är bara ikväll, men jag vill verkligen inte, tänk om jag misslyckas kapitalt...

Söndagen

Drömde så läskigt i natt, jag vaknade och var livrädd, hjärtat slog i hundra åtti. Jag drömde att det var sent på kvällen och det ringde på dörren, vi kollade genom titthålet och det var ett pizza bud, men vi hade inte beställt pizza så vi öppnade inte. Sen i köket hittade vi ett kvitto på en hemkörning, och tiden på kvittot var vid tio tiden från gårdagen, och då hade inte vi varit hemma. Av någon anledning så betydde det att dem som ringde på sent på kvällarna med falsk pizza lämning, var rånmördare eller något liknande och klockan började närma sig tio, samma tid som på kvittot. Så dels var jag livrädd för att det skulle ringa på dörren och gick i drömmen och kollade att dörren var låst hela tiden. Och dels rädslan för att någon hade varit i lägenheten utan att vi visste om det, eller hade någon aning om vem det var eller hur dem kom in. Jag var så rädd när jag vaknade där mitt inatten och det tog lång tid innan jag lyckades lugna ned mig.

Igår var vi i Uddevalla, då Mats skulle laga sin pappas dator eller något liknande. Hans pappa och hans fru var inte hemma då de var i Indien, så vi träffade bara hans syster och bror, och hans brors tjej. Jag tovade världen fulaste får, det fulaste jag gjort, och spelade Spore. Sen på hemvägen plockade vi upp en kompis som också var i Uddevalla och skulle ha ner massa saker då han precis flyttat.

En vanlig Lördag

Idag var det vilodag. Jag har tränat varje dag hela veckan, minst ett pass om dagen, så jag tyckte det var okej med en vilodag så kroppen får komma ikapp.
Om någon vill se min träning finns den här:
http://www.funbeat.se/life/person/calendar.aspx?PersonID=112338

Där försöker jag komma ihåg att lägga upp mina träningspass jag gjort.

Men jag har inte bara slappat idag, vi har gjort rent var sjukt äcklia akvarium, det har förfallit efter att våra två algätare skrämt ihjäl mina fina fiskar, och jag tröttnade lite. Akvariet var typ helt igen växt med växter och massa sniglar, men nu är nästan alla växter uttagna och allt vatten bytt och filtret i pumpen. Och imorgon ska vi försöka komma iväg till akvaristen och ge bort algätarna och köpa nya fiskar (jag fick två hundra kronor av min bror i födelsedagspresent att köpa fisk för).

Sen försökte jag byta but till bebisarna, men det gick inge bra, så dem fick flytta tillbaka.
Jag har också diskat och städat iordning lägenheten.

Nu på kvällen kom en kompis över så åt vi karre med supergod sås och tittade på en film som jag inte sett på år och dagar men som jag verkligen älskar. Nämligen Grosse Pointe Blank, med John Cusack, en actionkomedi, som är grymt rolig och bra. Efter det såg vi en av Futurama filmerna, som var den mest psychotiska Futurama grejen jag sett.


Yogan

Nu på dagen var jag iväg på Styrkeyoga tillsammans med min bror. Det var tungt, får sån himla mjölksyra i armarna.
Det var tänkt att jag och min bror skulle boxas efter passet, men hans rumskamrat hade glömt sina nycklar så han var tvungen att åka. Jag tänke gyma med hade inga fickor så ja kunde inte lyssna på musik. Så då åkte jag hem istället och så ska jag åka på afropowerdance lite senare

Badmington

Vi är ett gäng som ska börja spela badmington en gång i veckan, så från och med näst nästa vecka så har vi en fast bokad bana varje torsdag, men för att komma igång så bokade vi en bana igår också. Dock var det klockan 21:30, så det var rätt sent.
Jag spelade väldigt mycket badmington när jag var yngre, dock var det på våran gräsmatta, med volleybollnät och olika bra racketar (allt från gamla tunga träbadmington till tennisracket). Och vi brukade bara köra regeln att den andra fick serva och poäng om man tappade bollen, den gick utanför banan (vi hade en väldigt stor bana dessutom) eller genom nätet.
Nu skulle man stå inom rutor och serva snett och byta plats och god know what. Det blir så seriöst då, själv gillar jag när det är mindre regler, det blir lite mer "wild" då, inte så uppstyrt, mer spel liksom.
Efter ett tag insåg jag att jag borde haft mina glasögon. Jag skelar nämligen så när jag blir trött så får jag ibland "blindfläckar" och likanande, vilket inte gör det optimalt att försöka träffa en liten boll med ett racket.

I dag ska jag på styrkeyoga med min lillebror som uppvärmning,sen ska vi nog "hitta" gymmet, eller kanske boxas lite!


Våra bebisar

Jag har fotat alla bebisarna och lagt ut dem på hemsidan:
http://rattnews.blogspot.com

Dem är så söta!
Dem här två får stanna hos oss:


Onsdagen

Igår orkade jag inte skriva något då jag kom hem så sent.
Jag var ju iväg på ett krafttags pass på morgonen, jag tog väldigt lätta vikter, då jag la på ordentligt dagen innan, och muskerna måste få lite tid att återhämta sig.
Efter det åkte jag och min bror och hans kompis kom på besök, de skulle skriva ut lite papper och ville gulla lite med bebisarna.
Eftersom dem var hungriga så lagade min bror iordning korvstroganoff på vanlig kokkorv, det var precis vad jag behövde efter träningspasset!
Min brors kompis visade också en hemsida som säljer kläder som jag blev alldeles kär i. Hon hade beställt, en lång kjol, en korsett, ett par byxor, strumpor och hår klipp för 2100 kronor och då var kläderna måttsyda och inklusive frakt!
http://www.fanplusfriend.com/

Dem skulle iväg till Ikea och köpa glas, men jag och min bror bestämde oss för att träffas i gymmet vid sju.

Vid fem åkte jag in till fysiken igen för att gå på basic funk vid kockan sex. Funken är rolig, fast man känner sig så grymt ful och klumpig.
Efter det så gick jag och min bror in i boxningsdelen på gymmet och han lärde mig olika slag, det var riktigt rolig, och jag tyckte faktiskt jag var duktig. Jag slog hårdare för varje slag!

Vid åtta var det afropowerdance, och där mötte jag en tjej från stallet som också skulle vara med afrodansen. Det var min första gång, men det gick riktigt bra, var skönt att få sträcka ut i de stora rörelserna, dock var jag ju lite trött efter hela dagen.
Speciellt som jag sov dåligt under natten innan. Men inatt sov jag galet gott, hade inga som hest problem med att somna!

Tidig morgon

Idag är en tidigt dag. Jag har nämligen varit väldigt pigg sent på kvällarna och fått svårt att somna, så jag tänkte gå upp tidigare så jag inte sover bort hela dagen och somnar sent. Vända tillbaka dygnet helt enkelt. Speciellt som det inte är särsilt schysst mot min käre pojkvän som arbetar hela dagarna och går upp tidigt och sen har en flicka som blir som piggast vid elva på kvällen och inte alls har lust att gå och lägga sig.
Så nu i morse gick jag upp vid sju och ätit massor av frukost, så ska jag iväg på ett krafttag klockan 9:30. Få se hur jag hänger med i det, är ganska seg, men det känns ändå bra. Man känner sig duktig som går upp tidigt, ger djuren mat, äter en bra frukost och ska iväg och träna.

Nya skor

Idag var jag på krafttag vid två och idag la jag på lite extra, och de kändes, svetten lackade och det var grym mjölksyra i armarna. Det kändes skönt, men imorgon så ska jag nog ta det lite lättare, för att väga upp, så jag inte överanstränger mig. Har anmält mig till ett morgonpass.

Passet slutade kvart över tre så jag ringde Mats hörde när han hade tänkt sluta, och han hade tänkt sluta vid fyra, så jag tog en lång dusch, bastade lite och tog det lungt. Då ringde min bror och har tänkt köpa ett fysiken kort, och de pågår ett värvningskampanj, så vi bestämde att han skulle komma in till Kaserntorget.
Medan jag väntade så köpte jag en avokado, kyckling smörgås, eftersom jag bara ätit lite musli på hela dagen, och den var verkligen super god (köpte den på nouveu som ligger i samma byggnas som Fysiken).
Min bror och Mats kom och min bror hade tänkt köpa ett Delta kort, så han kan bara träna på Kaserntorget, via autogiro, men eftersom han såklart inte tänkt på att ta med kontonummer så tog det lite tid innan han fick tag på sin rumskamrat och innan hon hittade hans kontonummet. Tillslut var ialla fall allt klart, och jag och min bror fick en handduk, en vattenflaska, ett nyckelband och ett tio-klipp solkort. Trevligt tyckte jag.

Min bror hade inga träningsskor så vi följde med honom till Stadium för att leta efter ett par skor. Själv har jag ett par vanliga träningsskor, typ jogging, och de är ganska jobbiga att köra arobics och sånt i då jag fastnar i golvet med gummisakerna som sticker ut på sidorna. Så jag fick dem här Puma skorna på bilderna under, och Mats köpte även badmintonrackets då vi är ett gäng som antagligen ska börja spela badmington en gång i veckan.
Min bror kom också på att Deltkortet bara gällde Gibraltar och det inte fanns något kort som bara gällde Kaserntorget så vi gick tillbaka så han fick köpa ett Alpha kort som gäller båda anläggningarna. Efter det skulle han gymma i väntan på sin rumskamrat som skulle följa med sin syster och perica handen (?).
Och jag och Mats gick och åt Sushi.
Förut älskade jag sushi, verkligen älskade det, men nu på sistonde så har jag inte varit sugen på det och det bara fastnar i halsen och jag mår nästan illa. Det är jättekonstigt för jag har inte förätit mig på det, men det är känslan.

Här är mina nya skor:
699:- (999:- från början) på Stadium


Nej nu jävlar

Jag hade tänkt vara lat och åka in på ett arobics pass först klockan fem, men sen blev jag sur på mig själv. Jag kan inte komma och hitta på ursäkter hela tiden, så nu ska jag in på ett krafttag klockan två. Det känns bra när man bestämmer sig, liksom sätter ned foten för sig själv.

Igår

Igår var en riktigt seg dag! Skulle gjort massor, men det enda jag gjorde var att diska och packa upp våra grejer från arbetshelgen, och sen vid fem åkte jag in och körde ett arobics pass. Det känns att man inte gjort det på flera år, man vet hur man ska göra, men koordinationen är inte på topp helt enkelt, trots att det är steg man känner igen. Får se vad det blir att träna idag, ett kraftpass kanske. Mats hade arpa igår också tills jättesent, så han kom inte hem föräns vid tio. Tycker synd om honom, vi hade bara simulator i typ 1,5-2 timmar i sträck, och dem hade i 4 timmar, förstår att han är slut efter det.
Open sea övninarna tyckte jag om, men sen när man skulle börja navigera och ta sig igeno farleder och sånt, det gillade jag inte, blev så himla stressad hela tiden, ville helst vara co-pilot och sköta navigeringen och inte behöva bestämma hur mycket man skulle gira och när. Jag är glad att det är över. Det enda roliga under det året var brandövningen, fast det vägde upp allt. Har typ aldrig gjort något så roligt. Var helt lyrisk.

Dem här två småttingarna har vi bestämt att dem ska stanna hos oss, en svart tös och en cinnamon med ett nike märke i pannan!


Arbetshelg

Vi var i Uddevalla i helgen och skulle täcka på Britta. Jag kände mig mest ivägen, och gnällig. Men första dagen så fick jag jobba lite med att lyfta upp plåtarna till taket.
Det är lite illa när en person förstör hela ens humör, bara genom att existera, och man blir trött på sig själv eftersom man inte kan låta bli att störa sig. Jag tycker jag borde kunna stå över det, men jag blir bara så irriterad.

På kvällen skulle jag iväg till en kompis, så det vara att duscha ljummet, på ett iskallt golv, föna håret och sminka sig. Dock var mina kinder som tomater efter att ha varit ute i blåsten hela dagen, men lite foundetion gjorde att det inte såg allt för taskigt ut.
Jag stannade inte allt för länge, bara några timmar, så jag kom tillbaks till båten vid tolv, vilket var lagom för då skulle även de andra jag kände dra sig hemmåt. Där vi sov hade de andra inte alls gått och lagt sig utan först hade de singstar, och sen kollade de på film, som tur var i rummet brevid så jag kunde sova.

Söndagen gick rätt segt, eftersom ingen annan ville diska eller städa iordning kontoret, fick jag och Mats göra det. Vi hann inte färdigt med plåtarna på båten heller, vilket kändes lite surt.
Kändes som vi tagit på oss ett uppdrag och sen misslyckats, men så går det.

Nästa arbetshelg blir bättre, av ett stort skäl.


Arbete och party

Imorse åkte jag och Mats upp till Uddevalla för att arbeta ombord på Britta, det var tänkt att vi skulle åka vid nio, men efter lite snoozande så kom iväg vid halv tio.
Halvvägs till Uddevalla ringer min lillebror och är i våran lägenhet för att mata råttorna, jag trodde inte att han skulle komma eftersom jag inte hade kontaktat honom igen. Men han hade vart duktig och åkt dit, vi hade ju ändrat planerna. Men han var inte sur utan tycket att " ja men då fick han ju komma upp i alla fall".
Vi hade tänkt få på all plåt på Britta idag, men efter lite förseningar så kom vi bara halva taket. Vi skulle också ätit korvstroganoff till lunch, men det blev vid sex tiden istället.

Själv skulle jag iväg till en kompis kompis på halloween "get together", så jag lämnade alla till sitt öde, de skulle spela spel, sjunga singstar och äta tacos.

Men när jag kom tillbaka vid tolv hade de bara kommit till singstarer, och hade skippar tacon.

RSS 2.0