Rörigt och körigt

Jag har inte skrivit för jag har inte orkat eller hunnit, allting har verkligen kört ihop sig den här veckan.

När vi kom hem ifrån utställningen så var Bellan jättedålig, så vi ringde till en vi känner som hade betapred hemma, så det var bara att få i henne det. (Klockan elva på kvällen). Vi gick sen upp vid fyra igen för att se om hon blivit bättre, vilket hon inte hade, så en tablett betapred till. På morgonen var hon sämre så det var bara ringa veterinären och be om en tid för avlivning.
Vackra fina Bellan, det känns tomt utan henne....

Skulle egentligen ha tränat i söndags, och i alla förvirrad trötthet så var jag stensäker på att de var klockan tre, men de var klockan två. Så jag missade ju det totalt...

Igår märkte vi att Embla och Isa var dåliga. Embla märkte vi redan i söndags att hon hostade, men tänkte att de går säkert över, men igår var de ännu värre. Så vi var tvugna att medicinera. Det hade väl vart okej om de inte är så att vi ska iväg och segla i helgen. och vi har då ingen som kan medicinera råttorna. Mats mamma med familj kommer och ska bo i lägenheten över helgen, så dem ska mata djuren, men det är rätt knepigt att få i dem medicinen så det kan nog inte de göra. Det är så typiskt att de ska bo här, för annars hade man kunna be någon bo i lägenheten över helgen och mata och medicinera dem...
Så de kommer antagligen sluta med att Mats får stanna hemma med våra sjuka djur. Aptrist, för jag hade verkligen sett framemot att få en liten "minisemester", eftersom de varit så mycket nu senaste tiden och kommer antagligen vara frammåt också.
Ska i alla fall till veterinären nu i eftermiddag, och vi måste byta däck på bilen och jag ska träna, och vi borde tvätta och vi måste städa lägenheten och ringa om mitt schema hur jag ska jobba och vi måste packa och...
Osv tiden räcker liksom inte till....

Utställning

Det blev sent i går, med allt som skulle fixas för utställningen idag. Kom i säng runt halv tre och sen upp vide sex för att duscha, packa in råttorna, ta med alla SRS prylar och mycket mer.
Först fick jag sitta i friskhetskontrollen, något jag inte gjort förut, men de gick bra. Tyvärr rosslade en av våra "gamla" bebisar, alltså en som hade köpt en bebis av oss och skulle ställa ut honom. Så han fick tyvärr inte komma in. Vi fick lämna en av våra råttisar hemma också då hon hostade.

Jag satt även sekreterare i standard, något som verkligen lärorikt. Jag fick veta massor om färger, genetik, typer och liknande. Var verkligen superkul, och så mycket råttor man fick se! Burmeserna var alla tickade, men de var så söta!

För våra råttor gck de både bra och dåligt. Kotten failade totalt i agilityn, Tindra vad inte riktigt på humör och Myran var på god väg, men fattade inte riktigt vad de var frågan om. Isa däremot, hon blev tvåa med cert!

Sen i pet, Myran började rossla under dagen så henne kunde vi inte ta upp, Isa hade gamla sår så hon fick neddrag, därmot fick både kotten och Tindra komma upp på ombedömning. Och de slutade med att Kotten blev senior tvåa!
Jätteroligt, var rätt säker på att dem skulle gilla henne, men man vet aldrig vad domare tycker...
Så var allting slut och vi fick plocka ihop shop, papper och rubbet.

Jag hade trevligt och lärde mig massor. Det kunde gått bättre för våra råttor, om dem inte börjar rossla eller var slagskämpar, men så är de...

Jag tog med kameran för att ta kort, men jag glömde helt bort de i allting :s

Utkast: Idag är ...

Det är superfint väder ute, och jag hörde runt igår om det var någon som hade lust att grilla idag. Men alla skulle iväg, och bort, men inte tänker jag nedslås av det. Nej, jag och Mats ska åka och grilla i slottskogen i alla fall. Det är ju inte fullt lika roligt som att grilla med polarna, men det är så mysigt att grilla och så underbart väder!

Nu kom Mats så nu ska vi iväg!

Torsdag

Dåligt med bilder på bloggen på sistonde. Ska försöka skärpa mig!

Idag har jag i alla fall jobbat, delat ut flyers, det var bra väder så det var rätt trevligt, vi gick längs vasagatan. På slutet kom det massor av poliser (då stod vi vid avenyn), tydligen var det någon fotbollsmatch. Hände inte så mycket under arbetstiden, det var rätt lite folk, eller det var folk i rörelse, men eftersom de är en stor yta är de svårt att hinna med alla.

Efter arbetet åkte jag till badmingtonen, men det var bara jag och Mats, så vi spelade bara en halvtimme, sen åkte vi hem och övade Lacrosse istället.

Mats håller på att förebereda för råttutställningen på lördag och jag, jag gör inget vettigt som vanligt :p

Lacrosse

Första Lacrosse träningen idag. Det var skoj, mycket att tänka på, men eftersom ingen, utom en, har spelat Lacrosse innan så är vi på alla lika nivå.
Det var passningar, mottagningar, cradling och grassball.... Cradling är apsvårt, tur att jag har en klubba hemma så jag kan öva. Kommer bli att jag springer och övar cradling utanför huset, folk kommer ju undra vad jag håller på med :D

Imorgon ska jag jobba, från klockan ett och dem timmar frammåt. typ :p

Segt

Mitt gymkort gick ut nu i helgen och det verkligen förstör min rutin!
Ska försöka köpa ett nytt till nästa vecka, annars kommer de inte bli någon ordning alls på mig :s

Igår var jag grymt trött, somnade vid fyra tiden typ, och vaknade av att Mats kom in, sen var jag lagom seg. Idag är det bättre men jag får inget gjort, borde ha städat lägenheten, men, jag är värdelös :S
Ska diska nu i alla fall så jag får något gjort. Kanske kan få något gjort i morgon bitti också, ska inte börja på jobbet förän vid ett, så jag har lite tid på mig.

Fast jag kommer hem lite senare idag då de är första Lacrosse träningen. Det ska bli kul, Mats har stått och kastat till mig utanför, men det lär inte vara samma sak som att ta emot från någon med klubba.
Riktiga första träningen var egentligen i söndags, men då var jag ju på Kvarn, så då kunde jag inte komma.

Nu ska jag diska

Kall...

Är frusen och kall!
Har stått fem timmar utan för stationshuset och delat ut "kaffekort" för 7/11. Vi får inte stå inne i huset för att dem som äger huset "Jernvägshus" eller vad dem nu kallas tycker att de skräpar ner. Jag hade inte med mig någon tröja, så jag hade bara en jättetunn långärmad tröja, men sen kom jag på att jag kunde ta jackan under arbetsjackan, trots de frös jag som en liten hund. Och vi ska inte snacka om händerna, helt blåfrusna. Så jag fick gå in lite då och då och sätta händerna mot varmblåset i dörren.

Ska jobba på torsdag också, då ska jag minsann ha långkalsonger, halsduk, mössa och vantar! (om det inte är strålande sol....)

Måndag

Idag har jag varit i stallet, det var jättefint väder på morgonen och sen mulnade det på under dagen och nu är det jämngrått. Jättetrist.

Jag åkte hem efter stallet, kände att jag behövde få bara ta det lugnt idag, när jag kom in genom dörren skickade jag ett mess till Mats och undrade om det var något jag kunde fixa åt honom här hemma. För det ser ut som kaos, då han har blivit kassör i SRS ocjh det är kuvert, Husråttan, regbevis, lådor och kartonger precis överallt. Så ringde han och frågade om jag var seriös när jag sa att jag var hemma för han hade varit hemma för typ fem minuter sen. Och det var jag ju, han hade tydligen varit och hämtat org numret till SRS hemma för att han behövde de till något, så han bad mig komma ut och möta honom utanför.
Och då hade mina lacrosse grejer kommit! Galet glad, har inte hunnit testa det ännu, men det 'r en klubba, ett ögonskydd och tre bollar, så nu ska ut och tränas!

Helgen

Helgen har varit intressant och väldigt informationsrik. Känner inte riktigt för att skriva ned allting, kanske gör de senare när jag fått tid att processera allting.
Kvarn ligger i alla fall mitt ute i skogen, in the middle of nowhere, fast det positiva med de är att de har ett bra soldathem, med spelburkar (bla med WC3, Call of Duty och CS), internet, Xbox, Xbox 360, ett bibliotek och massor av filmer. Vi fick se fordonen, strf 9040 och en bärgarbandvagn och en bandvagn som jag inte kommer ihåg numren på. Fick även klämma och känna på dem olika vapnen, vi kommer få en AK5C, sen var det två olika kulsprutor, två granatkastare (en "engångs" och som man kan ladda om) och ett prickskyttegevär, dock är det bara fyra prickskyttar så det är inget jag kommer hålla på med. Men som gruppbefäl kommer jag få utbildning på både ena kulsprutan och granatkastaren (annars får man bara den ena).

Igår var jag helt slut i huvudet, hjärnan visste liksom inte vad den skulle tycka och tänka och göra av all information och alla intryck.

Fredag

Vi behövde inte jobba sju timmar idag, utan det blev bara sex, vilket var skönt, för både jag och min kollega var helt slut. Det var ganska mycket idag, då dels delade vi ut dricka, sen gick dem i affären runt som glassgubbe och delade ut gratis grejer. Men vid helt fel tidpunkt, dem började nämligen när skolorna slutade så det var fullt med odrägliga ungar som snodde och roffade åt sig. Förstår inte att de inte har någon skam i kroppen.....

Nu har jag kommti hem och har tagit ut grisarna så dem får lite luft. Dem var skeptiska i början, men sen åt dem frenteiskt och nu har dem hela buren full med grönt, så dem är nog nöjda (om dem djuren någonsin blir det)


Fredagmorgon

I natt var en lång natt. Drömde så mycket konstigt och märkligt, inte alls roligt. Det var spökande vikingar på island, jag var på Lidö med Mats och blev arg för att han skräpade ner hela tiden och sprang därifån bara för att hamna på en plats som jag tidigare drömt mardrömmar om (men då insåg jag att jag drömde så jag vaknade). Drömde om bostäder som brann ner, om en liten tjej i trappuppgången vars mamma blev arg och hon gömde sig i våran lägenhet och jag hade fullt sjå att försöka låsa dörren som inte vill låsa sig. Allt var väldigt oroligt och olustigt...

Nu ska jag iväg och jobba, idag kommer jag kanske jobba typ 6-7 timmar för att de klantade sig igår och inget fungerade, så då får väl butiken några extra timmar.  Blir pengar i alla fall.

Vill inte ens tänka på att det är infohelg imorgon, försöker för tränga det så gott det går....bajs

Hinna med...

Det är så mycket nu, väldigt mycket som ska hinnas med.
Veckorna går så fort, tiden verkligen rinner iväg. Dels ska jag jobba för eventbolaget nu i maj (eller antar jag i alla fall, dem smsade att de behövde folk och jag sa att jag kunde), när jag inte är där åker jag till stallet. Som tur är, är det ju lite tid kvar till maj.
Helgerna nu är rätt fulla, den här helgen ska jag upp till Kvarn på infohelg och Mats ska upp till Stockholm på möte med SRS. Helgen efter är det råttutställningen, den därefter är det första seglingen. Dem två helgerna efter det är det faktiskt inget direkt inplanerat, men mamma har frågat om vi vill komma upp på hennes vernissage den 9, i samband med hennes födelsedag, så då kanske det blir en Stockholms resa. Sen den 23 är det utbildningssegling och stora vår (råttutställning), men jag funderar i att strunta i UB seglingen eftersom jag antagligen kommer segla så mycket annars. Så då blir det antagligen en Stockholmsresa där.
Seglingar har jag inte ens börjat titta på... Tänkte se om, hur och var jag ska arbeta, antagligen blir det på eventbolaget och då kan jag välja dagar rätt fritt. För just nu har jag inte hört så mycket från dem andra bolagen jag sökt hos.
Utöver det är de körtkort som ska tas, träning (måste börja komma igång med min löpträning), träning och åter träning. Måste ligga i nu när det bara är typ 4 månader kvar! Sen är det lite andra tider, typ som att kolla min syn och massa små saker, som att köpa födelsedagspresenter, hinna umgås med polarna och dessutom hinna sova!

Känner mig lagom stressad, men jag tror det blir bättre efter den här helgen, då infohelgen varit ett stort oro och stressmoment i vardagen. Jag hoppas bara det går bra och att jag klarar styrkestesterna okej... lite smått orolig...

Torsdagen

Har inte hunnit skriva på ett tag, har haft så mycket att göra. I tisdags var det råtthjälpsmöte på skype som tog typ hela kvällen. Igår var jag i stallet, sen var jag ute och sprang (inte så där jättelångt, bara runt 4 km), sen var jag på gymmet och hade step up pass, så jag kom inte hem flräns vid sju tiden. Lagom död, då lagade vi mat och kollade på Battlestar.

Idag ska jag in till stan och arbeta för event bolaget, jag och en till tjej ska inviga en butik. Vi ska tydligen dela ut någon sorts dricka, förstod inte riktigt, men det blir väl bra. Då kanske vi slipper flyers utdelningen (inte för jag tror det, men man kan ju hoppas). Invignarna är roliga, man varvar liksom arbetet så det blir inte samma hela tiden. Så får man vara en "trevlig typ" som delar ut ballonger och hälsar folk välkomna istället för att vara den som alla hatar :p

Igår plockade jag de första maskrosorna till marsvinen! Yey, det betyder att de kommer bli mycket billigare i drift fram till typ september! Så slipper man köpa typ två sallads huvuden om dagen till dem. Måste åka till stallet och ta lite hö till de stackarna också, det är slut.

Ikväll är det tvätttid också, måste tvätta lite träningskläder till i helgen. Det är lite dumt för jag har inte riktigt förstått om man ska ha inne träningskläder eller ute, får läsa om lappen. Kanske har missat något, annars får jag ta med mig båda.
Det var dumt för jag hade tänkt träna efter jag jobbat, men vi har tvättid, så jag får gå uto ch springa eller något istället. Men det gör att jag missar en "klisterlapp" i gymmet, vilket gör att jag får träna en dag extra innan jag får min träningspåse....

Nu ska jag iväg till stan och dela ut ballonger

Hönö

Igår så åkte vi ut till Öckerö och Hönö och gick ut och gick på klipporna. Väldigt kargt, men ganska coolt landskap. Hittade ett jättecoolt ställe man skulle kunna ha en fotosession på, med klippor som stod som pelare rakt upp. Tyvärr fick jag ingen bild på det, men vi kanske åker tillbaks dit igen.Påskhelgen

I lördags åkte vi upp till Mats pappa och hans familj, de skulle ha någon sort "överasknings-förlovningsfest-påskmiddag" (Mats bror förlobade sig med sin flickvän i julas), typ. Vi kom upp dit vid fyra tiden, och det var knytkalas, så vi hade med oss påskmust, prinskorv och lax, så vi fick börja steka prinskorvar. När maten började bli klar och dem flesta hade kommit så gick vi allihopa (var typ 15 personer) ned till Mats bror och hans flickväns hus(dem bor på samma gård). De blev lagom paffa kan jag säga, även om Mats brors flickvän sa att hon hade anat något. De blev "påskmålade" och fick presenter. Jag och Mats hade köpt ett litet sött citronträd som luktade underbart, de fick även ett parasoll, ett äppelträd (med fyra sorter på) och en jättefin glasskulptur med belysning.

När dem hade öppnat sina presenter så gick vi tillbaka upp för att äta, mycket gott var det, lax, ägg, prinskorv, bröd, jansons och ja allt som hör påskbordet till.
Efter maten började Mats att omformatera en av datorerna där uppe, vilket var mindre roligt, tog typ halva kvällen.

När det börjat mörkna så skulle de elda påskbrasa, vilket för mig kändes total fel. Kändes typ som att leta ägg på julafton. Men det var trevligt att stå framför brasan även om det var typ tre veckor fel.

Vi gav oss av hemmåt vid tolv, efter att ha ätit kaka och choklad doppad frukt.


Linda färdig sminkad hemma:


Linda med present

Linda med Masts systers hund Bianca!

Framför påskrasan

Påsk

Idag hade vi påskmiddag med min bror och hans kompis. Jag hade gjorde toast till förrätt, med räkor, avokado och ägg. Självklart var vi tvugna att ha äggknackning, något min brors kompis aldrig gjort förut. Så vi målade ägg och självklart vann min bror som vanligt i att ha hållbarast ägg. Jag tror han fuskar...

Köttet hade Mats stekt, det var supergott, med örtsmör, kantarellsås och potatis till. Som vanligt hade vi gjort galet mycket för mycket mat, så jag trots att vi åt tills vi typ storknade så fick jag ihop till fyra matlådor och råttorna fick en ordentlig portion! Och då har vi fortfarande massa förätt kvar...

Jag gjorde en supersnygg dukning tycket jag, lite så där nymodern, och stilig. Lite rolig.


Min bror grindar sig (eller gör en grinding?)

Idag följde jag med min bror när han skulle fylla i sin grinding, eller vad de nu heter. Det blir ärrvävnad så linjerna blir vita tillslut. Det hela görs med ett dremel verktyg som egentligen är till för att karva trä, man sliter alltså bort de översta hudlagret typ.
På kvällen hällde han sen på väteperoxid, det tror jag gjorde mer ont än själva dremeljobbet, för då kved han stort.
Sista bilden är på väteperoxiden :S


Långfredag morgon...

Jag tror jag håller på att bli sjuk, idag gick jag inte upp direkt när jag vaknade utan log och drog mig en stund, när jag sen gick upp var klockan 8! Och jag gick och la mig vid halv två igår. Hela veckan har jag vaknat runt 8, halv nio, fast jag har inte alltid gått upp då, utan kanske dragit mig till nio. Vilket för mig är galet, jag som tidigare har vaknat vid elva.
Det är rätt skönt faktiskt, att vakna och inte känna att man är helt död utan man klarar att gå upp! Jag är nästan morgonpigg, något jag inte varit på, jag kommer inte ihåg när!

Här kommer bild på mina spöken och hundar!


Torsdag kväll

Efter träningen (step up puls) mötte jag Mats på Backa plan, vi inhandlade mat tills imorgon då min bror och hans lägenhetskompis kommer på middag och lite godis.
För ett tag sen fick jag salt och pepparkar i form av två spöken som kramas, och nu hittade jag samma fast som stora sparbössor! Jag tar kort på dem imorn. Jag lyckades fylla upp den vita med en kronor och femtio öringar, kan säga att jag har ganska många en kronor och femtio öringar! :D Så köpte jag även saltkar och pepparkar i form av små hundar! Supersöta!

Mats började plocka ned den stora buren, så nu ser det ut som kaos här hemma, men ska städa upp resten i morgon.

Vi skulle gått på Räfven men när vi kom dit var det utsålt, trist men så blir det ibland, så vi gick och satte oss på cafe istället. Drack choklad med espresso och grädde och åt en jättemäktig brownie, på typ två timmar lyckades jag inte få ned allt i alla fall...

Imorgon ska min bror fylla i sin branding, kanske ska dit och kika... vi får se.

Torsdag

Igår kväll satte vi ihop råttornars nya bur och dem är inte glada. Själv tycker jag den känns jätteliten, mot den gamla, men dem har ju mycket mer små lådor och utrymmen, det är inte lika mycket tomt utrymme som i gamla buren. Råttorna har det lite tråkigt då vi inte har jättekul inredning eftersom inredningen i gamla buren inte passar i den nya. Men det blir nog bra tillslut, om vi känner att den är för liten kan vi alltid utöka med en eller två till.

Ikväll blir det Räfven (om jag får tag i biljetter dvs), dem har cd släpp, så det ska bli roligt!
Men innan det ska jag på Step up puls och handla godis. Inte för att jag tror det kommer några påskkärrning då de bara är invandrare i vårt område och de är frågan om dem följer svenska traditioner MEN har man köpt godis och de inte kommer några påskkärringar kan jag äta upp det!

Nya buren:

Träna

Nu ska jag snart till step up :en, det är något som jag verkligen tycker är ruskigt jobbigt. Afro power dancen tyckte jag var väldigt jobbigt förut, men senaste gångerna tycker jag inte att jag riktigt fått upp flåset. Step up däremot, efter halva passet är jag typ död, vilket på ett sätt är trevligt, för då känner man att man lever.

Ska köra lite styrka idag också, armhävningar, sit ups och sånt. Tänkte nog ta det innan step up:en, för efter kommer jag nog inte orka!

Pratade med min lillebror idag, undrade om vi kanske skulle ta och äta någon typ av "påskmiddag" här hemma hos oss, eftersom ingen av oss ska upp till Stockholm. Det är trist, men så är det när SJ har monopol och man är urfattig. På lördag ska vi istället upp och säga hej till Mats pappa och hans familj, blir väl någon påskfika eller något.

Nej nu ska jag iväg

Ny bur

Vi håller på att göra en ny bur till råttorna, då den förra börjar bli äcklig. Den är jättestor och fin för råttorna, men den är av trä och ett väldigt småttgaller, vilket gör det omöjligt att städa ur ordentligt. Nu har vi en lösning med två antonius ställningar med plastlådor i, sen har vi köpt två galler hyllor att sätta på sidorna och så ska det bli en plastskiva som baksida och som två dörrar. Det gör att när det ska städas blir det bara att dra ut plastlådorna och diska ur dem. Ställningen blir det bara att torka av. Råttorna får lite mindre utrymme, men det kommer nog bli mycket lättare att städa!

(så här ser det ut, utan tak, dörrar samt att det ska vara två brevid varandra:

Onsdag

Var på AF idag, fast tydligen hade dem skrivit fel, så jag hade egentligen inte behövt komma in för ett personligt besök föränd i juni... Men nu var jag där i alla fall. Dem erbjöd en arbetscoach, men jag vet inte om jag ska haka på det. Känns som det finns andra som är i bättre behov av det. Jag behöver bara jobb fram till augusti, och det finns så många som inte har något som de ska göra till hösten, dem behöver nog en coach bättre. Sen blir jag stressad av att tänka på att jag måste åka in där varje vecka, försöka få in det i schemat också. Men ska prata mer med Mats när han kommer hem och se vad hans säger.

Jag har små huvudvärk och känner mig varm idag, inget alls roligt.

Mats har hand om anmälningarna till Göteborgsutställningen, men det har kommit typ tre anmälningar hitills (oss inte inräknat), och det är i princip sista dagen i morgon, så hoppas det kommer fram lite fler anmälningar! Lite trist med bara typ 10 råttor anmälda :s
Posten har kommit idag, men det är så förvirrande för förra veckan kom först brev med en brevbärare och andra med en annan, förstår mig inte på de här postsystemet....

Onsdag morgon

Det är verkligen piss väder idag, fast nu har i alla fall regnet slutat,  men det är jättegrått och trist.
Ska till AF snart och rapportera jobben jag sökt, samt få en ny handlingsplans tid. Tycker det är lite fel av dem, för på mitt papper står det att man ska komma in senast den nionde april för att få ny handledarplan, men dem har bara öppet mån-ons! Borde dem inte kunnat skriva åttonde då. Tycker det är väldigt fult.
Får se vad jag ska hitta på sen, tänkte ta ett step up pass vid fem, i vanliga fall är det quiz eftteråt, men quizet har "påsklov", så det suger. Får fundera på vad vi ska hitta på istället....

I helgen ...

I helgen var det arbetshelg på Britta, det nya peket sattes på och bommar och gafflar. Lördagen var helt underbart fin, med strålande sol och dem flesta gick i kortärmat. Enligt någon arbetsmiljö grej så ska vi ha hjälmar när någon grejear i masten (vilket är bra, så slipper man dö om någon tappar en schackel) så nu har vi fina illorangea hjälmar från hamnen.
Jag och Mats stannade inte hela söndagen eftersom vi skulle på en körkortskurs.


Reflektion

Satt på spårvagnen och funderade lite över de här med träning och hur man ser på sin kropp. Dem flesta killar jag känner bara "let it go" efter dem har fyllt 20 ungefär. Det är lite facinerande, dem flesta har varit i rätt bra form, om inte mer än bra, under sin tonår, och varit väldigt aktiva, men så kommer dem upp över 20 och så bara går det utför.
Jag kan förstå det, man slutar gymnasiet, får nya rutiner, flyttar antagligen, kanske till en annan stad osv. Ofta tränar killar någon sport, vilket gör att lagen kanske splittras, det kanske ska satsas fullt eller inget osv.
Men sen tror jag faktiskt inte dem ser själva hur dem "förfaller", för ofta så pratar dem gärna om hur mycket dem tränade förut, dem berättar stolt hur dem "tränade minst 10 timmar handboll i veckan" eller "körde minst 8 pass i veckan". Det är ju jättebra att dem gjorde det då, det ger en bra grundkondition, men det spelar ingen roll hur mycket dem skryter hur mycket dem tränade, jag blir inte imponerad när "konsult-magen" (som en kompis så fint uttryckte det) putar över byxkanten.
Själv vet jag att man kan ha en annan kroppsuppfattningen än vad som stämmer med verkligeheten. Under hela min uppväxt var jag pinnsmal, så när jag började lägga på mig i tonåren såg jag mig fortfarande som jättesmal, trots att kilona steg. Jag såg inte det i spegeln, för i mitt huvud så var jag riktigt smal, de hade jag ju alltid varit innan, det var vad jag hört alltid. Det var inte föräns jag i slutet av tonåren började gå ned som jag insåg att jag inte alls hade varit smal, det var först då som min "huvudbild" började överens stämma med verklighetsbilden. Jag tror det är så för grabbarna också, i deras huvud är dem fortfarande dem väl "fittade" muskelpaket dem var för ett par år sedan, dem ser inte lagret späck ovanpå alla musklerna (som sakta försvinner).
Själv tycker jag det är sorgligt, att bara låta sin kropp för falla på det sättet. Just nu känner jag själv att jag aldrig skulle vilja gå tillbaka till en livsstil där träningen inte ingår. Tanken på att aldrig röra ordentligt och bara känna hur man samlar på sig fett, får mig att må illa....

Jag tror inte det är samma sak för tjejer riktigt, dem tränar sällan som killar gör. Hos tjejer tycker jag nästan det är tvärtom, dem inser att dem kanske borde börja röra på sig innan det är försent, och börjar snarare träna efter 20 års sträcket... Detta gäller så klart inte alla, men många tjejer jag känner har börjat träna på "äldre" dar.

surt

Jag blir så irriterad, hade tänkt ut och springa efter stallet, men så kommer jag på att det var den 6 idag. Och var helt bombsäker på att det var i dag jag skulle ha ringt af och rapporterat om jobben jag sökt. Så det var bara att sätta sig på vagnen hem, bara för att upptäcka att det var ju på torsdag som var sista dagen!

Men nu när jag är hemma kan jag lika gärna passa på att söka lite fler jobb, men det är så surt. Jag hinner med ett träningspass idag, men aja...

Lördag morgon

Idag blev en tidig morgon, eftersom vi ska vara på Britta klockan nio. Jag har kokat nudlar till råttorna, och så fick dem ärtor, vilket var väldigt populärt, downside är att det är ärtskal i hela buren. Jag har också delat upp kladdkakan, som inte blev en kladdkaka utan mer som vanliga små brownies, mycket märkligt. kan bero på att jag hade väldigt mycket kakao i... hmmm...
Det är väldigt dimmigt ute, men dem har lovat sol på smhi, så jag håller tummarna att det bara är morgon dimma. Jag hade tänkt strunta i att ta med seglarstället, men det får nog åka med i alla fall.
Nej nu ska jag se om jag glömt något :D

Fredag kväll

Ikväll blev det pizza till middag, inte så nyttigt men gott :D

Har också bakat kladdkaka som jag ska bjuda på under kursen imorgon, dock tror jag den blev lite torr, tyvärr. Men den går nog ner i alla fall.

Har städat både råttbur och marsvinsburar också.Funderar på om jag ska bada marsvinen också, dem luktar lite kiss, skulle vara trevligt med ett icke pissigt svin.

Imorgon ska vi upp till Britta, hoppas på att det blir trevligt!


Freedag

Det blir nog ingen löpning idag för mig. Känner mig sänkt, och snorig. Men jag har i alla fall styrkeyogat idag.
Det tog lite tid att komma hem ifrån träningen, då jag missade två spårvagnar för att jag satt och läste i min bok, kändes så där. Men här hemma har jag svarat på massa mail jag fått, dels från morfar, vänner och lite andra.  Kändes bra att få det gjort, och inte skjuta fram det.

Jag måste gå och handla också, mina stackars grisar tror dem håller på att dö, men dem har tur för isbergssalladen är kanon billig! Ska se vad jag ska hitta på till råttorna också. Dem har bara fått tråkig mat i två dagar nu, ska se om jag inte kan få fram något skoj till dem.

Vill helst av allt bara gå och lägga mig i sängen. Trodde de skulle bli bättre efter yogan och efter jag fått i mig lite vasa knäcke, men inte. Fortfarande cp trött....
Det suger.

Idag är det inte så bra väder, men igår och iförrgår var det! Blev så himla sugen på att åka ut till typ slottskogen och grilla någon kväll. Skulle vara grymt mysigt, nu när kvällarna blir lite längre! Någon som är på ;)

Seg fredag

Usch i dag är jag seg. Drömde massa konstiga saker om hästutställningar, Älva och Najaden, mycket märkligt var det.

Ska snart åka in på styrkeyoga, jag gillar styrkeyogan, för då fokuserar på något annat, och kan släppa alla orostankar som virvlar runt i skallen. I början brukar dem säga "släpp alla andra tankar" och jag brukar tänka att jo tjena, det går ju. Men sen i slutet så inser jag att jag bara har fokuserat på själva passet hela tiden. Är en jättetrevlig känsla.

Efter det är det tänkt att jag ska ut och springa, måste få upp min löpkondis!

en torsdag

Idag var jag som sagt i stallet på morgonen, efter det åkte jag till trafikskolan och skulle skriva in oss på handledarkursen. Men det var lite förvirrat för jag sa fel och sa intensivkurs, vilket inte är samma sak. Men efter en liten stund så kom jag på mitt misstag. Så på söndag blir det handledarkurs!

Efter det åkte jag till Fysiken Kaserntorget, cyklade lite och körde lite styrka, efter det åkte jag till Fysiken Gibraltar och strechade i en halvtimme och körde sedan afropower. Tyvärr var det inte så mycket hoppa runt så mycket, vilket gjorde att det inte var speciellt jobbigt. När det var slut hämtade Mats mig, så åkte vi till badmingtonen.
Imorgon ska jag inte göra något speciellt. Det ska bli skönt.
Tänkte ut och springa och åka på någon fysiken grej. Kanske styrkeyoga, det är skönt, då kopplar man bort andra saker.

Jag och Mats ska upp till Britta i helgen och arbeta, men vi fundrar på om vi ska upp redan imorgon så slipper vi åka tidigt på lördag, men vi har inte bestämt något än...

I stallet:Fin solnedgång

I en liten klädhög :D

Idag var jag i stallet på morgonen och när jag skulle byta om så låg det en liten Ture bland mina kläder! Han är så söt!


Calvin Klein

Har glömt att skriva om min nya parfym!
Den 25 mars (på min och Mats 19 månaders dag), så fick jag ett litet paket innehållande en parfym.
Calvin Kleins "euphoria spring edition".
Den luktar jättegott, först var jag lite skeptisk när jag bara sniffade på den i flaskan, men när jag hade sprutat den på mig, så luktade den fantastiskt. Och bara mer underbart ju längre tiden gick. Hade den på mig under skiddagen så hela dagen kände jag den underbara doften i näsa!

Verkligen att rekommendera!

Kycklingen

Läste på aftonbladet att resturangerna slutar servera kyckling på grund av glas larmen. Då slog det mig, de här måste ju vara ett jättebra sätt att få folk att sluta äta kyckling, så kanske är de här ett aktivist tillslag. Ett sätt att skrämma folk att sluta äta kyckling. Dem är ju i såna fall på väg att lyckas, med massvis av ton av kyckling som dras tillbaka, ett stort ekonomiskt bakslag för kycklingindustrin och om nu resturangerna också slutar servera så blir det ett ännu större beakslag.... bara en tanke

Onsdag

Imorse vaknade jag av att Mats sa "Go morron älskling", och solen strålade genom fönstret. Varav det första jag sa var "Ska inte du til jobbet?" En snabb titt på klockan sa att den var tio över åtta. Så jag tror Mats blev runt en timme försenad till jobbet, det är då de är tur att dem har flex....

Idag tänkte jag sticka ut och springa, men nu tänker jag börja lite lättare än förra gången jag började springa. Då började jag med runt 7-8 km tre gånger i veckan, vilket gjorde att mina ben protesterade ganska mycket. Så nu tänkte jag att jag börjar med runt 4-5 km istället, och inte så mycket backar utan mer platt.

Jag ska på step idag också, jag har gått på det två gånger och det brukar vara sjukt jobbigt. Typ andnöds jobbigt...

RSS 2.0