Komma igång med träning

Jag vet många tjejer som drar sig för att gå till ett gym och om de gör det, så håller de sig till trampmaskinen och långt i från hantlarna.
Det allting bottnar i tror jag är osäkerhet och att man är rädd för att göra fel och att bli tittad snett på.

Innan jag började träna 2008 hade jag bara tränat på gym hos en sjukgmnast efter ett träningsblad. Men aldrig på ett "riktigt" gym och utan guidning. Så vad gjorde jag? Jo jag läste på, jag köpte en bok om styrketräning och en om stretching.
Att gymma kan vara mer skadligt än nyttigt om man gör fel, därför var jag noga med att läsa på om övingar och fysiken. Det var till jättestor hjälp, inte bara visste jag hur jag tränade rätt, jag fick med mod då jag visste vad jag höll på med och blev inte så osäker, jag fick också hjälp med vilka övningar jag skulle göra.

De jag tittar mest snett på på gymmet är inte tjejer, utan de stora muskelknuttarna som ofta som gör övningar där jag bara har lust att gå fram och visa hur de egentligen ska göra. Då de mer skadar ligament än bygger muskler...


Lunch

20110330196 (MMS)

Idag blev det rester ifrån går. Pasta med pesto och ärter och parmaskinka och brieost. Mumsi Ska jobba ikväll så det kommer bli en väldigt sen middag sen, om jag nu äter middag, vi får se. Det här var i alla fall supergott :)


Mina!

20110330195 (MMS)

Nu har jag hämtat ut mitt paket och ikväll blir det hårreparation :) Jag fick hämta ut de via DHL ombud och de hade valt en resebyrå som ligger på torget. Världen skummaste lilla byrå... men jag fick mitt paket i alla fall..


Lunch Lego

Jag tror i och för sig inte jag skulle köpa den här, men jag tycker ändå den var lite söt!

Lego lunch låda

KÄLLA


Hair

Har fått en sms-avi att jag har ett paket på DHL. Det måste vara mina hårvårdsprodukter som har kommit, då de skickades med DHL. Och jag vill ha de NU! Men tyvärr jobbade jag sent så ombudet hade stängt när jag kom hem.
Jag får snällt vänta till i morgon, tråkigt men sant.
JAg vill ha de NU och mitt hår behöver de NU! Ser ju ut som en skata i håret....


Morning glory

Idag blir det tidigt pass. Ska till Sportlife lindholmen och gymma lite, ska köra lite löpband och sedan övningar jag fick av sjukgymnasten.
Bättre att ta det nu på morgonen då jag börjar 10:30 och slutar jobbet klockan 19 ikväll.

Så rise and shine :)


Lycka!

20110328179 (MMS)

Happiness!!


Måndag

Idag var vilodag ifrån träningen. Jag jobbade hela dagen och hade inte hunnit gå på pubqiozen om jag hade tränat emellan, så jag tog en vilodag. Men med tanke på att jag tränat 8 dagar i rad, så var det nog rätt välbehövligt. Och ikväll är vi dessutom hund-fria då Nellie sover över hos dagmatten.
Känns ganska konstigt att inte ha någon hund hemma, väldigt tomt...

Me and My Latte

20110328177 (MMS)

Sitter med den chai-latte på chalmers. Jag har inte druckit chai-latte innan, men jag tror det är min nya favorit! Grymt god! Ska träffa "the-gang" och quiza lite!


Sommar och sol och GRILLNING

Idag snöade det IGEN. Vart har min vår tagit vägen?
Jag väntar bara på att det ska bli tillräckligt varmt för våra grillningar i slottskogen, och så snöar det!

I vår lilla familj på 2 personer, en hund och tre grisar är det jag som är grillgalningen. Jag älskar grillad mat, okej, kanske inte all grillat mat, utan min favorit är majs. Majs i mängder och champinjoner och flintastek med bernaissås!

Å vad jag längtar!


Step up for it

Idag efter jobbet blir det ett step-up-puls pass.
Och jag kommer vara helt slut. Men tillskillnad från förra året ska jag ta brädan på den lägsta nivån istället för högre. Tror det kan bli ganska stor skillnad :)

Men kalorier ´kommer jag bränna i alla fall!


There is no spoon

Ikväll börjar programet Fenomen på kanal5 och det tänker jag bänka mig framför.
Jag diggar Uri Geller, inte för att jag tror att han har någon kraft som han fått från ailiens, men han verkar vara så sympatisk. Sen att hans "nej jag vill inte försöka övertyga någon, man får tro om man vill" egentligen bara är en ridå för att visa att han inte har några övernatuliga krafter gör inte så mycket.
Alla gånger jag sett interjuver med honom är han alltid så vänlig och trevlig!

Jag tänker se Fenomen ikväll tänker du?


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article12790594.ab


Shopping

Idag har det varit årsmöte på Britta med smörgåd och chokladbollar. Tyvärr var det väldigt dålig uppslutning och jag tycker att alla som inte var där och är medlemmar borde skämmas åtminstonde ett gram!

Köpte i alla fall ett par nya träningsbyxor och ett linne, av mitt favorit träningsmärke Nike!

Jag testade även löpbyxorna och jag tyckte de var sjukt snygga och ville egentligen ha de, men de här var så mycket mer bekväma så det blev de här istället.

Träna träna

Nu ska jag snart iväg på dagens träningspass. Jag trodde inte jag skulle hinna det idag, men det gör jag! Så nu kommer jag ha tränat varenda dag i en vecka. Känns tokbra!

Senare idag kanske vi svänger förbi Torp och då funderar jag på att köpa nya träningsbyxor. Funderar på ett par löpartajts och ett par shorts. Dessa är de jag spanar på:Knästrul

Idag var andra besöket hos sjukgymnasten. Vi gick igenom lite olika övningar för axeln och han sa ganska många gånger att jag var nog stark nog att göra så här, och att jag var stark så jag kunde lägga på lite vikt. Sen gjorde vi en övning där jag låg på mage och lyfte ena armen rakt upp, men den kändes ingenting, bara att det stramade så den kunde jag skippa.
Bra boost för självförtroendet :)

Sen tog vi tag i knät, först fick jag göra lite benpress och det var helt okej, men sen gick vi över till en step-bräda och så skulle jag stå med ett ben på brädan och det andra i luften och sedan göra knäböj. Höger gick jättebra, men vänster, det gick inte, det gjorde alldeles för ont. Det var på ett sätt skönt, för när han bände och kände förra gången kändes allting bra, och nu när det faktiskt smärtar på riktigt så kommer det bli lättare att veta vad som är fel!

Mer hårakut

När jag klippte mig kort så fick jag rådet att köpa l'oreal expert inpackning och den har varit superbra!
MItt hår har verkligen varit jättefint! Men när det tog slut i höstas kom jag aldrig i väg och köpte en ny, så nu har jag bara använt sån inpackning från vanlig affär, och nu är mitt hår jätterisigt!
Men jag hade lovat mig själv att när jag nu fick pengar skulle jag köpa det igen, för jag får panik över mitt risiga hår. Så sagt och gjort, jag hittad Baressoshop.se där de säljer väldigt billigt mot i salong. Och nu har jag beställt:
  • L'Oréal Professionnel Intensiv Repair Masque 200ml
  • 1 x L'Oréal Professionnel Absolut Repair Shampo 500ml
  • 1 x L'Oréal Professionnel Absolut Repair leave-in balsam 150ml
Och jag hoppas mitt stackars hår kommer på rätt bana igen...

Mitt hår som har självtorkat, då ser det ut så här...
I cant bare it...


Hårakut

Nu när jag fått min lön så tänkte jag gå och klippa mig. Men vad upptäcker jag?
De håller på att stänga min favorit salong, Salong Sense på kungsgatan!
Det är typ panik, för jag är väldigt känslig för vart jag går och klipper mig efter dramatiska frisörmissöden i tonåren. Och Sense har varit underbara. Någon som vet någon annan salong?


Agility

Nu är jag och Nellie anmälda och betalda till en agility kurs.

Jag är mest nervös över att Nellie ska springa fram till andra hundar, men hon var jätteduktig under lydnadskursen, och när vi kör agility bör det inte vara så mycket övningar att typ ligga brevid andra hundar och komma och såna saker. Utan att hon bör vara koncentrerad på mig och jobba.

 

 


New Shoes for Cute feets

Mina gamla puma skor börjar bli lite slita, de är nästan två år gamla, så de behöver bytas ut.
Har hittat några snygga skor:Zumba

Dagens träningspass blev ett zumba-pass, det var första gången för mig och det kändes så där, måste jag erkänna.

Passet var inte uppdelat i block utan mest hänga på instruktören. Visst det var väldigt mycket energi, men det var inte speciellt jobbigt, trots att jag försökte göra övningarna jobbigare. Många var bara att stå på stället och gunga och vifta med armarna och det är svårt att göra det jobbigare.

Det är säkert ett jätteroligt pass för någon som bara vill röra lite lätt på sig och ha kul. Men jag har ett mål med min träning och jag vill kunna vara helt död efter ett pass. När man har block kan man koncentrera sig på själva övningen, men här gick halva koncentrationen åt att försöka hänga med på vad instruktören gjorde.

Så slutsatsen; jag kanske zumbar igen, men finns det något annat kommer jag välja det före...


Step up

Dagens träningspass blev step up basic. Det var ett roligt pass, och jag kände inte att jag höll på att dö, som på puls passet. Men jag kom på att det kan ha att göra med att jag inte hade ätit så bra i söndags.

Jag sänkte också brädan, detta dels för att jag kände att puls passet var så pass jobbigt, men också för att spara på knät som jag har lite problem med.

Imorgon blir det Zumba!
Beachen 2011 -here I come!


Pilates....

Idag blev det pilates. Hade tänkt Box, men då jag haft väldigt ont i min benhinnor idag tänkte jag att de skulle få vila.
Jag har inte kört pilates förut, och jag tror inte jag gör om det.
DEt kändes verkligen som tant gymnastik. Styrkeyoga gillar jag, det är flow i rörelserna och man jobbar igenom hela rörelsen och trots att man inte blir genomsvettig så är det fortfarande jobbigt nästan hela tiden.

Pilatesen däremot, det var vissa magrörelser som kändes, men sen efter passet sa instruktören att det var lite jobbigare idag med magövningar som inte brukades göras. Och det tyckte jag var det enda som gav något. Annars var det mest att lyfta armen hit, lyfta benet hit.

Not my cup of tea, så att säga...

Money Money must be Funny...

Har nu deklarerat och först förstod jag ingenting. Men sen förklarade min kära pappa för mig att de bara räknar lönen jag får ut under 2010 inte tjänar in. Vilket förklarar en del då jag för lönen en månad efter, då jag jobbar timme.

Det slutade i alla fall med att jag ska få tillbaka 4000kr. SWEET!
Fyratusen till amerika resa- check

Smärta är bara vekhet som lämnar kroppen

Jag undar hur glad sjukgymnasten kommer vara på mig om jag berättar att jag råkade gå flera timmar i dåliga skor (väldigt dåliga skor) och började få benhinneinflammation och sedan körde stenhårt step-up pass dagen efter.
Och sedan tränat hela veckan efter det :s

Nu idag blir det tredje passete efter min långpromenad och jag känner av benhinnan på vänsterben när jag sitter ned och vilar. Inget bra tecken. Men nu ska jag fan i mig träna!

Jag har dessutom dåliga skor till vardags, men idag tog jag mina löparskor som har en bra sula som är utformad efter mina fötter. Så jag hoppas det hjälper....


Honey showers

Min favorit duschcreme är Palmolive shower milk Honung och Mjölk. Tycker den luktar fantastiskt.
De hade tidigare en med mandel och den luktade likadant.

Inte nog med att den luktar underbart, den påminner mig om mina somrar på Lidö. Jag jobbade två somrar där i natureservatet och det var så härlig miljö. Alla mina minnen är bara sommarsolig grön skärgård, även om det måste någon gång varit dåligt väder och jättetråkigt. Men det har jag glömt :)

På Lidö så duschade jag med den palmolive almond som luktar som den med honung och mjölk så när jag känner lukten så får jag en underbar sommarkänsla i hela kroppen! Dessutom håller doften i sig länge, så hela huden lukat underbar sommar!
Vilken är er favorit duschcreme?

 


Dagens Träning

Idag blev det basic aerobic. Vilket värdelöst pass säger jag bara!
Den sk instruktören hade noll koll. Man ska ju dela upp passet i små delar och repitera flera gånger och sedan lägga ihop.
Men nu var det först ena steget sen tillbaks till ett annat och sedan sätt ihop det med ett tredje, fanns ingen struktur alls!
Jag körde för ett par veckor sedan passet som kommer efter det här som är aerobic dans, vilket är mycket svårare steg. Men instruktören får en ändå att känna att man hänger med och hon visar stegen och är mycket vägledande så även om det är svårt kan man ändå någorlunda hänga med. och det här idag var ett basic pass som ska vara svinlätt och instrukören tappar bort sig! Inte nog med att hon tappade bort sig hon lyckas ite komma in rätt heller, inte en enda gång!
Finalen slutar med att vi får stå och hoppa på stället halva låten för att hon tappade bort sig, så sjukt kasst!

Nästa vecka blir det dans passet för mig säger jag ju bara, de där gör jag inte om!

Those were the days...

Hittade lite citat från vår "skeppsdagbok" som vi skrev under nordisk seglats i somras. Så roligt att läsa de nu, hade verkligen jätteroligt under den seglingen. Här är några:

"Linda tycker de är svårt att vara ensam representant för tjejer mellan 10-40 år med massa norska töser som ramlar omkull när man blåser på dem."

"Linda och Ola drar med käket"

"Erik kapitulerade vilkorslöst inför den danska försvarsmakten över vhf:n"

"Erik skapar ”hotmail” och kastar skepparbrevet på grillen"

och min absoluta favorit:


"Strömmen kommer, strömmen går, men den danska desperationen består"


Och allt detta är saker som faktiskt hänt, även om kanske vissa saker är väldigt tagna ur ett sammanhang :)
Those were the days...


Arbetsmyra

Jobba jobba jobba
Denna vecka kommer jag jobba i princip heltid. Så klockan åtta börjar jag idag. Vilket känns lite små jobbigt, för jag är inte en morgon människa. Men jag får tänka på all kosing som klinkar ned i plånboken!

Träningsdagbok

Yes nu jävlar ska det bli skillnad!
Just nu ligger jag tre kilo över min normalvikt och 8 kilo över min önskevikt. Så nu börjas det tränas!
Idag har varit första träningspasset på mitt nya liv. Körde ett step-up puls pass och efter halva kände jag att jag var typ död. Så jag har tappat väldigt mycket kondition, och jag har en lång väg tillbaka, men jag tänker inte ge upp!

Jag har lagt upp en ny kategori: Träningsdagbok här på bloggen där jag kommer skriva om min träning, men kommer även lägga upp på funbeat.


Fysiken pass på G

Efter jobbet blir det step-up pass på fysiken. Första träningepasset på länge och förhoppnins första av många nu innan sommaren!
Det blir ett step-up puls pass. Vilka brukar vara svinjobbiga! Så det kommer vara ett tungt första pass, men det blir säkert bra! Kommer kännas skönt med en genomkörare!
Men jag tycker step-up är tillsammans med afropowern, något av det roligaste passen!Traveler

Jag hör hur alla andra ska ut och resa. Pappa ska backpacka runt i sydostasien (Läs mer om det här), en anna jag känner ska till NY, en annan till Malta och så vidare. Så blir jag lätt avundsjuk fast sen får jag påminna mig om att jag ska ju också ut och resa!

Dels ska vi om någon månad bara åka upp till Åre och åka skidor! Det ska bli så härligt! Bara jag och grabbarna! Och min nya super snygga Kari Traa hjälm! Måste tvätta mina billabong-byxor också då de har någon konstig svart fläck på sig.

Sen i sommar åker vi ju till Amerika! och jag ser så fram emot det! Jag har aldrig varit på andra sidan atlanten så det bara känns jättepirrigt.

Och inte nog med det, vi ska ju flytta innan dess, och jag vill få den nya lägenheten NU!

Jag funderar även på att spara pengar och resa någonstans under vintern, kanske lite längre, vi får se känner bara för lite äventyr!

Sanctum

Spolier alert Spolier alert Spolier alert Spolier alert Spolier alert Spolier alert Spolier alert

Igår blev det Sanctum.
Det handlar om ett grottdykar gäng som blir fast i en grotta och måste hitta en väg ut. Jag visste bara att det handlade om en några som dök i en grotta så jag trodde det skulle vara en skräckis med att de hittade monster nere i grottan. Men det var det inte, utan de ända monstrena var de själv.
Den var ju inte direkt bra för nerverna med folk som dog som fluger åt höger och vänster, samt satt fast undervatten i trånga utrymmen.
Men den var helt okej som film, även om den var väldigt extrem med folk som mördade varandra och man tyckte att med de erfarenheterna alla hade kanske de skulle lyssnat lite bättre och gjort lite annorlunda. Men det var i alla fall häftiga miljöer.

FIlmen är inspirerad av en verklighändelse där en gruva rasade igen för ett par grottdykare, fast det verkade lite mer odramatiskt då de hade konstant kontakt med ovanvärlden och det grävdes fram och dök inte ut. Och ingen mördade någon...

Jag brukar stortjuta till filmer som inte ens är sorgliga men trots att det var väldigt snyftiga scener så fällde jag inte en enda tår, det säger ´lite om hur mycket man greps med, och hur mycket man kände för karaktärerna.


Big Screen TV

Frågan är om man inte ska gå på bio ikväll, känner att jag nog kan behöva det för min nerver.
Vilken ska man se? Jag väljer mellan dessa:
Black Swan
Min Låtsas Fru
Rango
Sanctum
Harry Potter (mest för Mats skull)

Acrylicana

Superfina smycken från Acrylicana
Acrylicana
Cupcake ring 35 kr
Cupcake halsband 65 kr
Prince Hill Splash halsband 65 kr

Sol!

Har varit ute och gått med Nellie på en långpromenad så nu känns det som om jag är solbränd i ansiktet!
Skönt med lite färg! Fast den kommer nog imorgon, brukar ta någon dag för min bränna att komma fram!

Supersmycken

Som ett gigantiskt Big Bang Theory-fan har man ju inte missat Green Lanterns symbol. Jag känner mig som en dålig människa som varken läst eller sätt Green Lantern. Nu hittade jag att DC comics firar 75 år och de har tagit fram smycken för att fira detta!


Källa:
http://www.guildjewellery.com.au/
http://www.kingscomics.com

Lördag

Eftersom det är skolskeppskurslördag ska vi snart åka upp till Uddevalla och hålla kurs. Idag så kommer vi prata säkerhet något som jag tycker är väldigt intressant och framförallt väldigt viktigt.
Så jag hoppas på många som kommer.
Det blir ingen arbetshelg sedan utan jag och Mats ska åka upp till hans pappa med familj och äta lunch. Förhoppningsvis blir det inte så sent.

Toodeloo


Chilling in my one-piece

One pieces är tydligen SÅ inne. Så här är jag chilling in my one-piece unicorn


En kaka för Kakan

Pysslade lite med marsvinen idag,klippte klor, klippte Muffin och så tog jag lite kort på Kakan. Tyvärr blev det inte så bra då ljuset idag är kasst, så jag fick använda blixt, men jag exprimentrade lite med blixten och fick fram en ganska härlig varm färg. Jag har inte redigerat de ännu, då kommer de nog bli bättre. Men det är ju inte några av de bästa bilderna jag tagit :s


Grytlappar

Det är mycket små detaljer som jag börjat fundera på nu när vi ska flytta. Som grytlappar, jag skulle vilja ha ett par coola grytlappar.
Någon som har ett tips på vart man kan hitta såna?

Jag hittade typ bara dessa:

15 usd

KÄLLA

Eva Solo  299

KÄLLA

12 usd

Källa

Like every other friday

Jag ser ut genom fönstret det första jag gör på morgonen och vad ser jag? Bara vitt! Hur kan det vara ett tjockt snötäcke? Det ska ju vara vår? Jag var bara någon dag ifrån att ta fram min vårjacka och så möts jag av det här!

Trodde jag skulle kunna få massa saker gjort idag, men så undrar de från jobbet om jag inte kan hoppa in och jobba, och pengar säger man ju inte nej till, speciellt som jag inte kommer jobba så mycket i april. Det är skönt att kunna jobba hur mycket man vill utan att behöva tänka på CSN som mina stackars arbetskolleger gör.

Men nu är det muffins bak på G, till kursen imorgon!

Jobba

Har jobbat hela kvällen, det var en trevlig kväll, bara snälla och trevliga kunder. Hade bara en som var lite irriterad men inte farligt. Jag tycker faktiskt mitt jobb är ganska trevligt så länge jag slipper arga kunder. Det är okej att de är upprörda om de fortfarande är sansade, men när det ringer folk som bara ringer för att ha någon att skälla på, då är det inte lika kul. Oftast är det de kunderna där vi inte har gjort fel utan de inte läst igenom kontrakt eller missuppfattat eller antagigt helt fel aktiga saker som är mest arga.

Imorgon ska jag träna afro power, kommer bli skönt att få lite energi utlopp!

Parfym

Idag var det några fastighetsskötare som installerade något i hallen, typ för att reglera värmen i huset. Och de var jättetrevliga MEN de stank svett. Alltså jag förstår att man inte kan vara superren och fräsch men hur svårt kan det vara att ta på sig en bra deo och lite parfym?
Det är samma gamla gubbar man möter, hade en i stallet , man kunde inte vara i närheten av honom, alltså han kunde vara 20 meter bort och man fick svårt att andas för att han stank! Ta en dusch, ta lite absolut torr och en aftershave!
Det är såna människor som får mig att bli livrädd för att jag själv ska lukta illa!

Jag har flera olika parfymer och tycker om att variera mig. Den deon jag tycker funkar bäst för mig är Rexona aqua cyrstal clear, de ändrar namnet på den ibland.
Men här är i alla fall mina parfymer:

CK Euphoria Spring Edition - min favorit

Kate Moss


DKNY Deicious

Salvador Dali Purple Light


Ralph Lauren Romance


Lancome Miracle - älskade denna i gymnasiet, men är inte så förtjust i de nu

the DWM

Jag är ett stort Doctor Who fan. Även om jag blev grymt besviken när Matt Smith blev den nya doktorn. tycker han är rätt värdelös....
Men nu har jag hittat Doctor Who Magazine!
En tidning endast om the Doctor. Jag hade kanske velat börja prenumerera när Tennant fortfarande var doctorn, fast det hade kanske blivit svårt då jag började se den när Matt redan blivit doktorn.
Hur som helst, när jag får pengar blir den en prenumeration av DWM!
http://www.uniquemagazines.co.uk/magazine-subscriptions-171639/Subscribe-to-Doctor-Who-?aid=WEBGAINS01

Tvättstugan

Jag blir så jävla trött på alla utländska kärringar som tvättar i vår tvättstuga som tror att det är okej att de använder torkskåp och mangel på MIN tvättid!
Det är inte okej. Jag vill ha min tvättstuga i fred på den tiden jag har bokat den och jag vill kunna låsa om den och ite ha massa tanter som springer ut och in.
Nu kom jag dessutom 20 minuter efter min tvättid startar och vad står i den tvättstugan jag ska ha? Jo en tant som håller på med mangeln, så jag säger att det är min tvättid nu och säger "men jag bara använder mangeln". Det spelar ingen roll jag vill inte ha massa andra människor i min tvättstuga när jag har bokat den. I så fall får hon väl boka en till tvättid eller skaffa en egen jävla mangel!

Jag blir så ARG!

Fel Bror

I sommar gifter sig Prins William och det engelska bröllopet förväntas bli gigantiskt. Precis som vid det svenska kungabröllopet finns det mycket merch och här är en mugg som blivit allt annat än rätt.
Den föreställer nämligen inte Kate och William utan istället har Williams lillebror Harry hamnat på muggen.
Inte lite pinsamt!
Fast det roliga är att de skriver på sin hemsida: "please be our guests to own this esteeem limited edition".
Men det är märkligt att de inte har tagit bort den...

KÄLLA
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12744367.ab

No LaX

Blev ingen Lacrosse träning idag. Det är tenta-vecka så alla är upptagna med att plugga, men istället blir det träning på sportlife på måndag! Hårda tag inför beachen 2011!


Give me a pony!

På t-shirt sidan http://www.80stees.com kan man hitta dessa godingar!


Hoddie 40 usd


Daddy I want a pony 20 usd


Coolbreeze 20 usd
Den här är rätt ful, men jag har cool breeze och hon är cool!

Vackraste rasen

På ett forum jag hänger frågade de vilken man tyckte var den vackraste rasen och jag måste säga:
Borzoi
Borzioen är så vacker, med sitt lång huvud och uttrycksfulla ögon. Jag har nog blivit rätt präglad då jag växte upp med vinthundar, men dessa hundar är bara så fantastiska. Dock har de ganska mycket jakt i sig, så jag vet inte om det blir en Borzoi för mig, men jag hopps det, någon gång...


Sista tentan gjord!

Så var sista tentan för denna period klar!
Nu blir det lite lugnare på skolfronten, har bara en kurs nu innan sommaren, men inte blir det lugnare för det :p
Nej nu måste jag förbereda inför flytten, ska också jobba som en liten tok, så jag får ihop pengar så jag kan klara av flytt och amerika resa!
Men just nu känns det bara bra att ha tentan klar, nu hoppas jag bara att jag fixar de ocksp :s Pallar inte behöva göra omtenta!

Men nu är det bara förebereda flytt!

Bowling

I lördags så bowlade jag Mats, min bror och pappa. Det var den absolut sämsta bowlingrunda jag gjort!!
De två första gångerna så hamnade jag i rännan! Så dåligt har det aldrig gått!
Men det blir nog lite mer bowling i framtiden för vi har det nära nu och det var ganska billigt också!

Lite bilder från helgen:

Foto: Mats


Nu ska det tränas!

Nu efter tentorna hade jag tänkt sätta i gång och träna ordentligt. Och vad ser jag nu? Jo att på fysiken, där jag tränar, har de utmaningsveckor, så från 16 marsv till 12 juni gäller det att träna så mycket som möjligt och så får man permier efter ett visst antal träningspass.
Det är ju perfekt! Så nu ska det sättas igång att tränas direkt!


Minikonst

Willard Wigan är en konstnär som gör micro-konst. Hans små skultpurer får plats i ett nålsöga!
Och han målar de med ett penselstrå.

Se mer på: http://www.willard-wigan.com/

Trailing

Jag och Mats har kikat lite på vad vi ska göra och i Kanada har de något som kallas "Tras Canada Trail" det är alltså vandringsleder som går genom deras stora naturområden. Vi tänkte följa den från Victoria till Nanaimo. Det är ungefär 20 mil och vi tänkte cykla så om man cyklar 15 km i timmen och cyklar 6 timmar om dagen tar det ungefär tre dagar.
Tror det kan bli jättebra, verkar vara supervackert landskap!

Med posten

Fick ett brev från mamma idag!
Det innehöll massa fina bokmärken som hon tyckte skulle passa mig :)
Och såna här små presenter gör mig så glad, för det är något någon har verklien tänkt skulle passa mig, och det gör det! Vilket visar att de verkligen känner mig!


Underbar dag!

Vaknade av att solen bara strålade in genom fönstret, jag älskar sådana mornar!
Och inte nog med att solen skiner klockan 15:00 ska Mats skriva på kontraktet för nya lägenheten!!


Snart vår!


Trassel

De som känner mig vet att jag älskar disney, animerat och tecknat, så det är ingen överasking att jag skulle se just Trassel. Jag blev väldigt postivt överaskad avTrassel, disneys nya långfilm.
Den var väldigt rolig och det var ett stort plus att för en gång skull ha Disney lyckats få till den manliga huvudrollskraktären!
Dock kändes den lite kort, hade velat ha lite mer substans till historien och det andra minuset var sångerna, de var inte alls speciellt bra. Det kommer inte bli några klassiska disney sånger där inte.

Men allting annat vägde upp det hundra gånger om! Den blir nog dessutom bättre om jag ser den ett par gånger till..

Fast bäst i filmen var lilla Pascal!

 


Merca

Jag har ju glömt att säga att vi har skaffat en ny bil, eller ny och ny, den är rätt gammal.
Men ganska fin, en Mercedes 190e -93 tror jag..

Den här är ganska lik vår bil:


Sjukt

Dejting sajten Victoria Milan är tydligen inriktade på otrohet och gör nu reklam i stockholm.
Vilken sjuk grej!

I aftonbladet säger de: "Men ingen som är lycklig i sin parrelation kommer ju att använda sig av vår tjänst bara för att vi gör reklam".
Folk som ser reklamskylten kanske får iden till det, och om det görs reklam om det så signalerar det på något sätt att det är okej att vara otrogen.
Jag har inga problem med folk som har flera partners, är polyamourösa och så vidare så länge alla är med på det. Men att vara otrogen innebär att man sviker någons förtroende och det är inte okej och då när människor ser reklam om det ute på stan så signalerar det bara att det är okej att lura och svika sina nära och kära!
Sinnesjukt säger jag bara!

Om man nu inte klarar av att leva i ett par förhållande, gör inte det då! I så fall kan man väl ha flera partners, men vara öppen med det.Källa:
http://www.aftonbladet.se/wendela/article8709620.ab

Vackra burkar

Jag har ganska mycket löste just nu och funderar på att i nya lägenheten ha de i plåtburkar istället. För jag tycker det finns så vackra burkar!
Vad säger ni om de här?!

Från: http://www.honeyimhome.se

Liten vit burk 50.-


Burk rund 98.-


Från: http://glasverandan.se


Från: http://www.tefrossa.se/
Miniburk Victoria 19.-


Teburk Hjärtat 39.-


Teburk Kronan 49.-


Teburk Tiffany 49.-

Tenta- check

Det har varit lite dåligt med uppdatering i helgen, för dels har jag pluggat inför tentor och sedan var min pappa här så då var jag ganska upptagen.

Men idag är första tentan avklarad och den kändes mot all förmodan bra! Som jag sa till Liza innan vi började "det kan gå hur som helst, eller nej det kan inte gå jättebra". Och jag kommer inte få någon femma, men godkänt och kanske en fyra, beroende på hur de bedömmer känns det som i alla fall. Så det känns bra, nu är det bara befraktingstentan kvar och den är svår för att det känns som föreläsaren kommer bara försöka sätta dit oss. Inte kolla vår kunskapsnivå utan bara jävlas.

Men det är på onsdag så det är låååångt kvar :p

inredningsdetaljer

Nu är det mycket inredning som surrar i huvudet.
Här kommer vackra ting från sidan: http://www.broarne.se/
muffinsformar 190.-
Tallrik 115.-
Kanna 250.-

Lägenheten

Har varit och sett på lägenheten och den är bara helt underbar!
Den är ju ett rum mindre, men den känns grymt mycket större än vår nuvarande lägenhet. Med stort kök och gigantiskt badrum!
Det är högre i tak än standard och höga vackra fönster.
Den ligger i ett gammalt hus och det är väldigt rustikt och vackert!
Det fanns ett gigantiskt vindsförråd, ett snickeri i källaren, en samlingslokan man kan använda, bastu och 6 st cykelförråd!
Det kommer bli fantastiskt!

Muffins och plugg

Håller på att tentaplugga mest ekonomi och lite befraktning.
Men nu ska jag baka lite muffins till pappa som är här över helgen!
Pappa!

Inredning

Jag tror min nya favorit sida är inreda.com. De har grymt roliga saker, och nu är det ju extra roligt att titta på inredningsattiraljer när vi ska flytta!

Här är några favoriter:

Bokstöd Dino, Zuny 465.-


Dörrmatta Snövit, 565.-


Syskrin 2600.-


Tangentlampa Esc 259.-


Skylt varninge för hunden 155.-

Första läkarebesöker klart

Då var första besöket klart. Det gick bra.
För de som inte vet det så blev jag diagnostiserad med något som heter Vocal Cord Dysfunction (VCD) när jag låg i lumpen. Det innebär att vid ansträngning så drar mina stämband ihop sig och jag får svårt att andas. Det tar inte stopp, men det blir tungt.
Detta är ganska jobbigt för ofta tänker andra att man bra har dålig kondition och det är därför man får svårt att koncentrera sig (tex under lacrosse-träning), blir väldigt andfådd (vilket egentligen för mig är andnöd) och blir väldigt trött (pga syrebristen) fort.
Det är svårt att förklara, ibland har jag lust att ´bara säga att det är ansträgningsastma. För ofta tittar andra på mig som om jag bara bortförklarar dålig kondis, men jag har faktiskt ett fysiskt hinder.
Jag hörde några i lumpen som sa att deet är bara bita ihop, men det är inte bara bita ihop när man inte får någon luft. Testa själv att springa utan att få luft, det går inte! Jag lovar! 

Läkaren jag var hos idag var i alla fall väldigt trevlig, han satt att problem jag upplever med hosta och såndant efter ansträgning beror på att även om jag saktar ned och själva stämbanden slutar dra ihop sig så har fortfarande hela andningsapparaten tagit ut sig. Men det var inget farligt. Han remitterade mig till Sahlgrenska till en logoped eller lango-någonting, experter på stämband i alla fall. Enligt honom lät det som att det fanns hopp om en klar förbättring eller kanske till och med helt. Men själv har jag svårt att hoppas på det, det är svårt att tänka hur det känns utan att få andnöd när jag springer.
För att ge er en bättre bild av mitt problem så har jag trott att jag varit andfådd men egentligen är det andnöd, men senaste tiden har jag börjat skilja på när jag är andfådd och när jag inte får luft. 

Läkaren bedövade även min näsa med tandläkarebedövning och kollade med fiber kamera ned, det var ganska okej ,men nu efteråt är jag alldeles tjock i halsen och det känns som en klump som man bara vill svälja bort, men det går ju inte. Sjukt irriterande...

Jag hoppas verkligen detta löser sig för det är faktiskt inget roligt alls... 

Fredag

Idag kommer det inte bli så mycket uppdateringar då jag kommer vara ute och flänga hela dagen.
Först nu på morgonen ska jag till en öron-näsa-halsspecialist och förhoppningsvis bli remitterad till en logoped.
Senare ska jag till sjukgymnasten så han får se på mitt knä och min axel. Sen blir det jobba :)

Tänk om det ändå vore sommar...


Day of the tentacles

Pappa fick plus poäng då han visste att amiguramin var "day of the tentacles" och här kommer lite mer fanart med de:källa:

källa


Dans

och nu dansföreställning på Göteborgsoperan!

Vi fick den

20110310171 (MMS)

Yes vi fick lägenheten! Vilket var tur eftersom jag redan har börjat fundera på hur man ska inreda :p Inflytt är 1 juni så vi har ett litet tag på oss att packa sortera ut och slänga saker innan flytten. Nu vill jag bara komma på visning och se den!


Pop that popcorn

Det blev popcorn till frukost. Inte världens hälsosamaste men just nu är det ångest och ynkel så då får man äta popcorn till frukost.
Snart iväg till skolan..

torsdag

Jag är så fruktansvärt trött idag, halsen känns inge bra och när jag är riktigt trött eller om jag är sjuk s blir ögonen alldeles svullna och det är de nu också. Inget roligt.
Har nog blivit lite sena kvällar de senaste veckorna... Och ikväll blir det också sent för då ska jag och Mats på operan.

Men först nu ska jag försöka plugga lite företagsekonomi, den kursen som inte alls känns bra. Speciellt inte efter igår när läraren ville ha helt andra svar på sina frågor än det hon frågade om. Vilket inte kändes helt okej...
Det var ungefär så om att om hon frågade "En jordgubbe är ett rött bär, vad smakar den?" Så skulle man redovisa för varför den var röd... Vilket ju inte ens står i frågan utan är ett påstående!

Idag har vi även redovisning i befraktning jag hoppas det går bra, men jag förstår inte riktigt vad det är vi ska redovisa vilket kanske inte är så super...

Ikväll blir det som sagt operan och föreställningen är Stromgren/Celis. Det är en dans föreställning och jag hoppas för allt i världen den är bättre en den förra vi såg.tt

Mer LaX åt folket


På bilden är jag trött och sliten efter flera matcher under GBG classic i somras. Vi var ganska få så vi spelade precis hela tiden.
Och lite så känner jag mig nu också, har precis kommit hem ifrån veckans lacrosse träning och det är verkligen jätteroligt. Om ett par gånger kommer passarna sitta ännu bättre jag kände redan idag vilken skillnad det var ifrån förra gången.

Jag verkligen längtar tills vi åker till Vancouver och jag kan frossa i lacrosseprylar!

Mer Lacrosse åt folket!
Tentaångest

Har tenta på måndag och har riktigt ordentligt ångest inför den.
Jag tycker ändå jag förstår när jag gör övningsuppgifterna, men sen fick vi en övningstenta idag och hälften var rena grekiskan för mig...
Jag hatar när det blir så, att de gör övningsuppgifterna i en jättelåg nivå och sedan tenta uppgifterna jättekrångliga.  Det är väl bättre att lägga övningsuppgifterna på en högnivå så¨man är väl förberedd inför tentan?

Sen den övningsboken vi har fått finns det inget facit till utan det måste man köpa till OCH i facit är det väldigt mycket fel, så jag kände inte att det var värt att köpa det. 

Känns inget bra... 

Inte Okej!

20110309169 (MMS)

Har suttit i ett klassrum som bara har fönster inåt och nu när jag gick ut, vad ser jag? Snöstorm! Jag som har en tunnjacka och ingen tröja under för det var nästan plusgrader och sol när jag gick hemifrån!


sammanfattning av min dag. Ha skola hela d...

20110309168 (MMS)

sammanfattning av min dag. Ha skola hela dagen, sen jobba till åtta och sen lacrosseträning. :)


Fetisdag

Årets semla :D


Lägenhet

OMG fick just veta att vi har fått erbjudande om visning på en lägenhet vi har sökt!
Den ligger på lindholmen precis brevid skolan, dock är det en två, vi har nu en trea, men den här är på 72 kv och vår nuvarande är på 62 kv. Så den är ändå större.
Den kostar också tusen kronor mer i månaden MEN här är fördelarna:

* Lägenheten ligger 300 meter dörr till dörr till skolan så jag Nellie kommer inte behöva passning när jag är i skolan, vilket vi kommer spara pengar på.
* Mats har gratis parkering genom sitt jobb.
* Om Mats vill åka kommunalt går 16 bussen som är en linje just för folk som ska åka mellan Chalmers Johanneberg och Lindholmen.
* Sportlife ligger precis brevid så jag har gymmet näst gårds.

Nackdelarna är:

* Det blir ett rum mindre, lite dåligt om man tänker på ur gästsynpunkt.
* Dyrare hyra
* Inte så mycket grön områden runtomkring för Nellie
Men vi har bara fått visning och det är flera som har fått det, så det är inte hundra på att vi får den om vi tackar ja. Och så ska vi kolla på den först!

Här är planlösningen:


Mysmatch

Så var det återdags för OLWs mysmatch. Jag älskar ju vitlök så min chips påse heter "the Aioli Experience". Ingridienserna är Vitlök, Majonäs och Havsalt!

Gå in på länken här nedanför och rösta på min chipspåse!


Amigurami

Jag har virkat tre amiguramis, tror jag, eller snarare två och en halv. Det är nämligen så att  mönstrena i den första amiguramiboken jag köpte inte stämmer. Och nej det är inte jag som inte kan virka för min kompis hade precis samma problem med mönstrena.
Jag har virkat en nalle och en medusa. Medusan är tyvärr fortfarande i beståndsdelar då jag inte vet vilka ögon jag ska ha och om det är ögon som jag måste sätta i innifrån kan jag inte sy igen den...

Men här är några riktigt grymma amigurami, jag önskar jag var så duktig :)

Och de som kommer ihåg detta kult spel får plus poäng!

Resa!

Det här kommande halvåret kommer bli så roligt, tittar i almenackan i översikten och detta är vad jag ser:

Åre 4 dagar
Stockholm 8 dagar
Segling 3 dagar
Segling 10 dagar
Amerika 20 dagar

Det ska bli så roligt!


Skruvkonst

Konstnären Andrew Myers gör porträtt av skruvar. Och visst är de häftiga?!
Det coola med alltihopa är att han tar inte hjälp av något datorprogram för att skapa de utan gör allt på fri hand.
Se mer på hans hemsida:
http://www.andrewmyersart.com/Källor:
http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/thousands-of-screws-make-a-3d
http://feber.se/hem/?p=2

Freaky Cat

Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser denna, jag hoppar till varenda gång!
Sen blir de ju inte bättre av att den påminner om de läskigaste som finns nämligen "weeping angels" i dr who...


Transformers

Enligt en artikel i aftonbladet har Transformers regissören Michel Bay sagt att Transformers 2 var en skit film och att manuset skakades fram på 3 veckor.
Jag tyckte transformers 2 var en bra uppföljare. Visst varken ettan eller tvåan är några filmer som det finns något djup i, men för att vara den typen av genre tycker jag de är grymt bra!
Men när man hör att regissören säger att det är en kass film så undrar man lite om sin egen film smak....
Fast jag vet inte om jag vill se 3:an för jag tycker Megan Fox gör halva filmen och hon är ju inte ens med..Källa
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article8673525.ab

Från botten till toppen

Dagen började skit men har verkligen tagit igen sig!

För det första så fick jag massa mer tider på jobbet nu i mars och jag kommer jobba typ heltid hela den veckan jag är ledig efter tentorna! YEY!
Så om alla de tiderna jag fick mailat till mig stämmer innebär det att jag kommer ha tjänat ca tio tusen i mars! Innan skatt då, men det är en väldigt skillnad när man brukar tjäna ca fyra tusen innan skatt. Det mesta kommer läggas undan til amerika resan, och det känns så himla BRA! För det innebär som sagt att jag kan lägga undan massa pengar som jag kan använda på resan! Det bästa är att dessa pengar får jag först i slutet på april och då har vi redan haft vår skidresa och jag har varit uppe i stockholm så jag har inte massa saker jag kommer slösa pengar på utan jag kan verkligen spara dem! AWSOME!!
Sen stod det att vi antagligen kan jobba hur mycket vi vill i april/maj, om det stämmer är det rikitgt sweet för det innebär att jag kan tjäna ännu mera pengar! Sen har jag en fördel eftersom jag inte tar något CSN så har jag inget tak för hur mycket jag kan tjäna som mina andra arbetskolleger som jag delar tiderna med har. Vilket gör att jag kan jobba mycket mer än vad de kan.

Det andra var att jag hade två brev som väntade på mig när jag kom hem. Ett var mitt mobilskal, så grym fint! Dock är kvaliten lite sisådär, men jag köpte den för 55kronor så vad jag kan vänta mig :p


Det andra brevet var det bästa brevet. Det var nämligen från min lille kusin uppe i Stockholm. Så nu står det inramat och fin på mitt sminkbord inne i sovrummet och brevid står en ljuslykta jag fick från honom i julas :)

Victory

Transportstyrelsen har ÄNTLIGEN fångat sitt förnuft och insett att de inte kan ha vilka krav som helst på våra gamla skutor!
Jag tycker inte kraven sänks utan det blir mer anpassade till våra båtar. Förut var vi tex tvugna att läsa Fartygsbefäl klass VII och där ingår tex ARPA som vi ALDRIG kommer använda ombord på våra fartyg, samma med lasthantering och farligt gods. Och istället för att lägga massa energi på att ta kurser vi inte behöver blir det nu strökurser som verkligen pinpointar det som faktiskt är viktigt att vi kan ombord. Som bryggtjänst, navigation och radar.

Mer kan ni läsa här:
http://svt.se/2.34007/1.2349238/skutskepparna_kan_segla_vidare
och de nya reglerna:
http://transportstyrelsen.se/sv/Nyhetsarkiv/Nya-regler-for-seglande-traditionsfartyg/


Bajs

Suck denna dagen börjar bajs.
Jag åkte in till stan och hämtade mitt pass och ID från passcentralen, trodde jag hade glömt min telefon för jag hittade den inte i väskan.
Vid elva hade jag tid hos sjukgymnasten så jag åkte dit bara för att få veta att han är sjuk! Och de hade tydligen försökt ringa mig men telefonen var ju hemma.
Så jag åkte till skolan och gissa vad jag hittar, inte i byxfickan, inte i jackfickan utan fickan på hoddisen jag har på mig? Jo Mobilen!
Och det är ingen som försökt ringa mig, så det innebära tt de har fel nummer BLÄÄ.

Idag skulle jag få reda om jag ska arbeta extra efter tentorna, jag hoppas jag får jobba MASSOR!
Har ju hur mycket som helst jag ska shoppa i amerkatt juu...

Måndag

Nu mot sjukgymnasten, ska bli intressant och se vad han säger....

Hundgodis

Det här hundgodiset ser väl smaskigt ut?
Undrar om huden tycker det är gott och med tanke på att det en del jordnötssmör i kansk hunden inte ska ha för många, men fina var de:)Varför inte glasstrutar?
Källa
Perpetualkid.com

Häftig bokhylla

Här är en väldigt häftig bokhylla som finns att läsa om på:
http://melbournearchitects.blogspot.com/2011/03/bias-of-thoughts-bookshelf-design.html

Designad av Clark Hopkins

Tyvärr hittar jag inte om den kan köpas och i sånt fall vart... men cool är den!Hundparaply

Min lilla hund avskyr regn eftersom hennes päls inte är vattenavisande utan snarare suger åt sig vatten.
Så då kanske en sån här skulle vara bra, ett hundparaply!

Kan bli din för 29.95 dollar på
http://www.hammacher.com/Product/79317


Friggas Fatabur

Måste göra reklam för en kompis till migs webbshop.
Hon är en väldigt duktig all-konstnär och har nu öppnat upp en liten spreadshirt-butik med egen gjorda tryck som jag tycker ni måste kika in på.

Beskrivningen:
Friggas Fatabur är butiken med smakfulla kläder och accessoarer med motiv från hednisk religion och fornnordisk mytologi. Här hittar du något för stora som små och naturligtvis har vi ett stort urval av produkter som är ekologiska och snälla mot moder jord. Butiken är uppkallad efter gudinnan Frigga som bland annat är textilhantverkets rådare, och ordet "fatabur" är ett gammalt fornnordiskt ord för garderob.Några personliga favoriter:

Rällingefrej-kant marinblå Klassisk T-shirt dam ~ 1409 Yggdrasil Navyljung Långärmad tröja med bårtningning dam ~ 1564
Åktor-blå Ljusgrön Klimatneutral T-shirt dam ~ 1209


Sally-fortsättning

Det gick bra för lilla Sally. Det var en fraktur i tandroten MEN den berode inte på ett slag utan på grund av en inflammation med elaka baklterier i tandköttet. Antagligen har hon sprungit in i något (därav blodet runt nosen och den plötsliga svullnaden) som på skyndade processen.
Hennes tänder ser väldigt fina ut sa tandläkaren så det hade inget med dålig mat eller så att göra utan det kan hända.
Men det tråkiga är att tandinflammationer ingår inte i agrias försäkring så min stackars bror fick betala 8000:- för hela kalaset.... Jag har sagt att han bör byta till IF istället för de täcker sådant (iaf för hund)...

Sally mår i alla fall bra, och var lite små "hög" hela gårdagen på smärtstillande och var hur gosig och kelig som helst :)


Söta pandor!

Webbläsaren har ett projekt där de följer röda panda ungar. De är så söta!
Jag såg röda pandor på Nordens ark när vi var där förra året de är SÅ SÖTA!

På denna adress kan man kolla in deras live kamera: http://firefoxlive.mozilla.org/

(Om ni undrar varför de har röda pandor till firefox så är tydligen smeknamnet för röd panda "firefox")


Plugga

20110305163 (MMS)

Försöker plugga men jag blir bara irriterad. För det första så har vår idiot till föreläsare inte lagt ut några övningar på liggetid-beräkningar och bunker-kalkyler, som är nytt för oss. Så det enda jag kan träna på är ETT exempel från föreläsningen... Sen är jag på kontoret för Britta och det är det mest värdelösa kontor jag varit på. Skrivaren är aplångsam och skriver ut typ ett par i minuten så skriva ut mina föreläsningar var ju bara och glömma. Det finns ingen vettuíg pennvässare och INGEN linjal!! Gaaah blir tokig..


Uddevalla

Nu åker jag snart upp mot Uddevalla och båten, jag hade hellre legat kvar i sängen och sovit för jag är APTRÖTT!
Men men, idag är det skolskeppskurs och arbetsdag, jag kommer hålla i skolskeppskursen och sen ska jag plugga, så det blir inte så mycket arbetsdag för mig idag.
Ska räkna lite befraktning och ekonomi...kuuul... or not..


Tovade leksaker

Min mamma är en riktig konstnär och hantverkare, hon kan göra de mest fantastiska saker utan att först behöva kolla upp hur man göra, hon bara sätter igång så blir det jättefint!

Senaste projektet är tovade leksaker. Mamma har pratat om att tillverka och sälja, och visst är de fina?

Foto och hantverk: Stina Fritz

Lite om fredagen...

Har suttit och läst den spännande boken ship operations and management för befraktningskursen. Den är faktiskt ganska intressant, dock är det ibland lite knepiga engelska uttryck som är svåra att förstå. Men jag har gjort klart alla "mina frågor" i alla fall.

Snart ska jag gå ut med Nellie, hon är superjobbig nu, eller kanske inte super, men lite jobbig, för hon löper så hon vill ut hela tiden. Annars när man är inne så brukar hon mest sova, men nu kommer hon och ska krypa upp i knät på en hela tiden. Och det är jättemysigt, men det är lite svårt när man ska plugga samtidigt som man har en hund som lägger sig över boken....
Sen ska jag iväg och jobba, egentligen börjar jag först vid fyra men det var någon som var sjuk så jag skulle börja vid tre istället...

Sally

Igår följde jag med min brors rumskamrat till veterinären med deras katt Sally. Hennes käke var svullen och hon ville inte riktigt stänga den och man fick inte röra vid den. Hos veterinären så lyssnade de först på hjärtat då de ville söva henne för att kunna kolla på käken ordentligt. Men då upptäckte de ett blåsljud på hjärtat, så vi fick först gå till ultraljudet för att ultraljuda hjärtat.
Så vi fick vi vänta där en evighet. Men undersökningen visade som tur var inget allvarligt det var en förtjockning av någon vägg och vetten sa at det var nog ett åldertecken, men Emma sa att Sally är bara 4 år. Och då sa vetten att det antagligen inte var något att oroa sig för, men att de borde göra en check upp om ett år för det kunde vara en begynnande hjärtsjukdom, men inte säkert. Och just nu var det ingen som helst fara för att söva henne eller för att det skulle var några problem.
Det bar åter ut i väntrummet för att vänta på nästa veterinär. Sen blev Sally äntligen sövd och undersökt, då visade det sig att hon har slagit i ena hörntanden i nederkäken så den var jättesvullen roten och när hon klämde på tandköttet bara rann det vätska och blod.
Så idag är lilla Sally intagen på veterinärkliniken och sak röntgas och opereras, antagligen är det en spricka i roten och då kommer de dra tanden.

SÅ idag blir det många tankar till Sally och speciellt min bror och Emma som är oroliga för sin lilla misse


juicy couture

Har snöat in på ett smyckes-märke vid namn Juicy Couture,så grymt vackra smycken.
Jag ska köpa ett berlock armband, här är ett urval av vad som finns:


Tyvärr fanns de inte i Vancouver, men däremot i San Francisco och kolla in det här:

Här är avståndet mellan hotellet och butiken


Visa större karta

Flodhäst

Så himla söt!
Enligt aftonbladet så fick den lilla flodhästen inte mjök första tiden så de fick mjölka (!) hans mamma, men sen förtäljer inte historien om de fortsätter mjölka henne eller om han kan dia själv... de hade jag velat veta..

Själv tycker jag han ser ut som ett dåligt gjoty gummimonster från en film :D

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8656579.ab

Shopping!

Jag och Mats var på XXLs utförsäljning och köpte lite prylar

En hjälm från mitt favoritmärke Kari Traa, som jag inte ägt något från innan:Hipster underkläder:


Sen köpte jag även damasker och en jättemysig fleece tröja!

Lacrosse

När jag kommer till Vancouver ska jag köpa så mycket lacrosse grejer!

Hittade de här i en nätbutik som också har en butik i vancouver och här lite av vad jag vill ha:


Ett par riktiga lacrosse-skor


Hur snygg är inte denna?


Finns nog iof snyggare handskar men dessa var rätt fina:


En lacrosse kjol?

eller kanske denn?


Från lite random -lacrosse butiker

en till stick kanske?

LaX

Har varit på en väldigt rolig Lacrosse träning ikvälll.
Var länge sen jag var på en träning nu då jag haft SJÖLOG och alla våra get togethers har varit på torsdagar då vi oftast tränar. Men idag kom jag äntligen iväg och det var skönt att äntligen få träna.
Även om jag hatar mina andningsbesvär, man kan ju inte förklara för alla heller så ibland känner man sig jättedum för det känns som andra tänker att man har världen sämsta kondis....
Men men... så är det, ska komma igång och träna på riktigt nu när sjölogen är slut.

Bilder från Lund-turneringen 2009 när vi blev näst bäst i Sverige :)


Muffins-tutorial

Yes den är klar!
Min egen händigt filmade och ihop klippta film!
Då programmet krashcade var och varannan sekund och man kunde inte spara blev det lite ihop stressat så slutet är lite si så där och äggvitor var isär skrivet, men overall tyckte jag den blev fin :)

Enjoy, fler kommer nog snart!


Shanties

Jag har ett STORT intresse för folkmusik och då menar jag mest visor. Visor kan berätta så mycket hur man såg och tänkte på saker förr i tiden. När jag seglade ombord på Götheborg hade jag en helt underbar mastskeppare vid namn Jo-Leif, han hade shanties som ett stort intresse. Under min tid på Götheborg hade jag 8-12 vakten och jag minns att sista timmen på kvällsvakten brukade han samla oss alla i ett hörn av däcket och där satt vi ihop kurade och försökte hålla oss varma medan vi alla lyssnade på Jo-leif som sjöng olika typer av sjömansvisor och shanties för oss. De flesta lärde vi oss andra refrängen på och sjöng med. Jo-leif brukade också sjunga shanties för oss när vi arbetade vilket var jätteäftigt tyckte jag och vi sjöng med medan vi halade och drog.
Jag önskar nu efteråt att jag hade pratat mer med Jo-leif om olika shanties och fått lära mig fler, men det var ifrån honom jag fick informationen om en bok av en man vid namn Stan Hugill.
Nu så letade jag runt på nätet och såg något om att de ska sluta publicera den!! Så jag var tvungen att beställa den direkt för det är en bok jag har suktat efter länge. Så nu beställde jag den via engelska adlibris för 250kr ink frakt Helt okej för mig :)

Här är boken:


Sen hittade jag faktiskt ett klipp på youtube med Jo-leif och shanty-skola, fast härpå norska sörlandet:


Inbjudan

20110302160 (MMS)

Ibland kan man bli så oerhört glad av de små tingen! Fick inbjudan idag till en väns bröllop! Och jag blev bara så glad, inbjudan var jättefin och det ska bli så roligt! Det är dessutom min första inbjudan ställd till mig för ett bröllop så det känns lite speciellt (har annars bara gått med familjen). Och det lär dröja till nästa, då ingen av mina vänner lär gifta sig inom det närmsta.


Ny plånbok

Blogg.se har legat nere och det är typiskt för den fm har jag velat blogga massor :)

Men nu fungerar det igen i alla fall.

Snart kommer den här dimpa ned i min brevlåda. Visst är den snygg!
Min förra plånbok som också är en Anna Sui börjar bli rätt kantstött tyvärr, så det var dags för en ny. Denna tror jag dessutom är lite smalare vilket är bra!

Muffins??

I förrgår gjorde jag aioli till min hemma lagade paella (första gången jag gjorde det) och då använder man äggula. Då jag inte tycker oma tt slänga mat, tänkte jag göra marängmuffins på den äggvitan som blev, men sockret var ju slut :(
Så nu på väg hem ifrån skolan ska jag köpa lite socker och göra såna här :Kanske blir det en liten tutorial.. vem vet :)

Skooor

Hit ska jag definitivt gå när jag kommer till SF. Det är en tre våningars affär med bara SKOR!
Och kikar man på nätet är de inte speciellt dyra, en Gucci sandal kostar ca 600:-.

RSS 2.0